Daphni25 23 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Γεια σας παιδια!Μια φιλη μου δεχθηκε προσφατα σαν δωρο ενα νεροχελωνακι κοκκινομαγουλο, το πιο κοινο που συνανταμε στα πετ σοπ. Επειδη και εγω ειχα παλιοτερα χελωνες ξερω τι περιπου χρειαζεται μια "χελωνοκατοικια" .Ωστοσο, το χελωνακι της το εφεραν σε χελωνερια πλαστικη οχι ομως απ τις μικροσκοπικες που γελας και μονο που τις βλεπεις στα πετ σοπ. Ξερω πως ενα ευαερο ενυδρειο θα ηταν καλυτερο αλλα η συγκεκριμενη χελωνιερα μου φαινεται αρκετα αξιοπρεπης. Ειναι σαν αυτη στo link περιπου αλλα πιο πλατια, με περισσοτερο χωρο για κολυμπι και διαφορετικη μπαρα για να ανεβαινει. http://www.pet4u.gr/elba.htmlΤο θεμα ειναι οτι η φιλη μου μου ζητησε βοηθεια ωστε να γινει η χελωνιερα οσο πιο κατοικησιμη οποτε προσπαθω να κανω ο,τι μπορω.Εχω λοιπον ενα μικρο θερμοστατη 10 watt που τον ειχα στο 15λιτρο ενυδρειο του μονομαχου μου, ο οποιος καθεται και σκεφτηκα πως θα ηταν ιδανικος, απλως εχω τρεις ενδοιασμους. Η σταθμη του νερου ειναι σχετικα χαμηλη(λιγο πιο πανω απ το σημειο που ξεκιναν φανταστειτε οι δυο σκαλιτσες γαι τη "στερια" της χελωνιερας) οποτε φοβαμαι(επειδη δεν τον εχω δοκιμασει ακομα το θερμοστατη) πως ενα μερος του θα ειναι εξω απ το νερο και δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι αυτο...αν τον εβαζα οριζοντια μεσα ωστε να ειναι ολος κατω απ το νερο;; Χαζομαρα;; Δευτερον η χελωνιερα ειναι πλαστικη αν και απο κατω λεει made in italy και παλι δεν ξερω ποσο μπορω να εμπιστευτω το πλαστικο με θερμοστατη...σκεφτομαι απ την αλλη πως ειναι μονο 10 watt... Τελος, αν και το χελωνακι ειναι μωρο ακομα, 5 μηνων, ξερω πως μπορουν οταν μεγαλωσουν να σπασουν με το καβουκι τους ενα θερμοστατη, αν και μου φαινεται λιγο δυσκολο να σπασει ο συγκεκριμενος...δυστυχως δεν τον εχω μπροστα μου αυτη τη στιγμη για να ανεβασω φωτογραφια αλλα μπορω να ανεβασω αργοτερα...Α! Επισης εχω και την ανησυχια πως επειδη η σταθμη του νερου ειναι χαμηλη, δλδ λιγη ποσοτητα, θα βρασει το νερο ακομα και με τα 10 watt...Εσεις τι λετε;Ευχαριστω και συγνωμη για το μεγαλο post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 23 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Πολυ απλά μεγαλώνεις την στάθμη του νερού και τον βάζεις επίσης χρειάζεται λάμπα uvb αυτά απο μενα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Αν δεν το έχεις κάνει ήδη ξεκίνησε να μελετάς και δώσε φυσικά και στην φίλη σου. http://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1/ http://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1/ Τον θερμαντήρα το πιο λογικό είναι να τον βάλεις πλάγια.Αν δεν είναι όλος βυθισμένος μέσα στο νερό ή δεν θα ανάψει ποτέ ή θα σπάσει. Κόλλησε τον με τα βεντουζάκια έστω στον πάτο του ενυδρείου,ρύθμισε την επιθυμητή θερμοκρασία και μην φοβάσαι τίποτα για την πλαστική χελωνιέρα. Στους 25-26 βαθμούς που θα τον έχεις ρυθμισμένο κανένα πλαστικό δεν λιώνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daphni25 24 Νοεμβρίου 2015 Author #4 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας! Θα ανεβασω τη σταθμη του νερου οσο το περισσοτερο γινεται. Επισης επειδη δεν εβρισκα πουθενα τις οδηγιες χρησεις για το θερμοστατη μου τον εψαξα στο ιντερνετ και η ιδια η συσκευασια του λεει απ'εξω πως δεν σπαει καθως ειναι φτιαγμενος απο σκληρο υλικο οποτε ειναι ασφαλης για τη χελωνα και επιβεβαιωνει πως μπορω να τον βαλλω οριζοντια στο νερο! Οποτε ολα οκ! Επομενος στοχος: λαμπα! Ευχαριστω και παλι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 24 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Καλή συνέχεια με τον επόμενο στόχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος