Kriton 23 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες, μία ερώτηση έχω. Μπορούν νεογέννητα similis να τραφούν με tetraMin baby της Tetra (που έχω διαθέσιμο), μέχρι να του πάρω κάτι πιο κατάλληλο(αρτεμιες ή πιο εξειδικευμένες τροφες); http://www.tetra.net/en/en/aquaristik/tropical-fish/food/staple-food/tetramin/tetramin-baby Ευχαριστώ Κρίτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 23 Νοεμβρίου 2015 (edited) Την τελευταια γεννια την μεγαλωσα με τριμενο φυλαρακι μονο οποτε θεωρητικα να την φανε.Την τροφη που λες δεν την ξερω αλλα αν ειναι πελετ ισως δεν την φανε για το λογο οτι θα πεσει αμεσως κατω.Τα μικρα δεν κινουνται αρκετα ωστε να "κυνηγησουν" την τροφη.Για να την φανε πρεπει να περασει σχεδον μπροστα τους.Οποτε αν δεις οτι αυτη η τροφη πεφτει κατω πριν προλαβουν να την φανε δοκιμασε σε φυλλαρακια που τα στροβιλιζει η ροη και περνουν απο κοντα τους και φυσικα να ειναι αρκετο ωστε να μενει κατι για τα μικρα πριν τα εξαφανισουν τα ενηλικα που θα τρεχουν σαν παλαβα. Απο διατροφικης πλευρας νομιζω ειναι κομπλε. Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Γιατι οχι..τροφη σε σκονη ειναι ε;;και γραφει οτι μεχρι 1 εκατοστο ψαρι..οποτε για τα πιο μικρα θα ειναι οκ...βαλε σε μια συριγγα (χωρις την βελονα) νερο και μικρη ποσοτητα τροφης...προσεχε μην λασπωσει!!και μετα με πιεση πατα και ριξε στο σημειο που θες να ταισεις...θα την δουν να εισαι σιγουρος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 23 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Σταθη αν πλησιασει κατι τα κοχυλια τους δεν προκειται να φανε τιποτα,θα κρυφτουνε μεσα και τσαμπα θα λερωσει το νερο.Δεν χρειαζονται υπερβολες τα συγκεκριμενα ψαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 23 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να πάει η σύριγγα σε απόσταση αναπνοής. Από την επιφάνεια στοχεύεις το σημείο και πετάς με πίεση. Καλύτερα κλείνεις τη ροή μέχρι να φάνε. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Μετά ανάβω τη ροή και κάνουν και βόλτες τα απομεινάρια. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να πάει η σύριγγα σε απόσταση αναπνοής. Από την επιφάνεια στοχεύεις το σημείο και πετάς με πίεση. Καλύτερα κλείνεις τη ροή μέχρι να φάνε. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Μετά ανάβω τη ροή και κάνουν και βόλτες τα απομεινάρια. +1 Η πιο σωστη τοποθετηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 23 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Υπαρχει και η σερα μικρον που ειναι σκονη μπορεις επίσης με μια σύριγγα να παρεις σκονη πρωτα και μετα νερο απο το ενυδρειο και να κανεις το ιδιο... ειναι πρασινη σκονη σιγουρα θα φανε... και παει παντου κυριολεκτικά.... απλα καθε εβδομαδα πιθανον να κανεις αλλαγες νερου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 23 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 23 Νοεμβρίου 2015 (edited) Κλεισε την ροη 10 λεπτα το πρωι κ 10 το βραδυ κ τριψε με τα δαχτυλα σου οτι τρωνε κ τα μεγαλα.Φυσα κ λιγο την επιφανεια να βυθιστει γρηγοροτερα για να μην εχεις πολυ ωρα το φιλτρο κλειστο. Υ.γ.:προσοχη μην ξεχασεις κλειστο το φιλτρο! Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2015 - johnbaggios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2015 #9 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Τα μωρα θελουν ταισμα σχεδον ανα δυο ωρες. Γιαυτο και οι αλλαγες πρεπει να ειναι πολυ πιο συχνες. Ανα δυο μερες τουλαχιστον. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να πάει η σύριγγα σε απόσταση αναπνοής. Από την επιφάνεια στοχεύεις το σημείο και πετάς με πίεση. Καλύτερα κλείνεις τη ροή μέχρι να φάνε. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω. Μετά ανάβω τη ροή και κάνουν και βόλτες τα απομεινάρια.Και εγω απο την επιφανεια στοχευω και κανει διαδρομη 65 εκατοστων μεχρι τον πατο χωρις προβλημα γιατι ειναι αρκετα μεγαλη η πιεση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 23 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 23 Νοεμβρίου 2015 (edited) μια ιδέα του τι γίνεται στο δικό μου την ώρα του φαγητού !!! http://www.aquazone.gr/forums/topic/102076-ν-caudopuctatus/?p=1077635 Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2015 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2015 #12 Share 23 Νοεμβρίου 2015 μια ιδέα του τι γίνεται στο δικό μου την ώρα του φαγητού !!! http://www.aquazone.gr/forums/topic/102076-ν-caudopuctatus/?p=1077635 Νομιζω πως τα ψαρακια σου ειναι αρκετα μεγαλα ωστε να τρωνε φυλλαρακια πια. Δεν νομιζω οτι εχει καποιο νοημα αυτη η τροφη που ριχνεις! Αυτο που ειδα εγω ηταν οτι η περισσοτερη τροφη παρασυρετε απο την ροη. Πολυ λιγη κατεληξε στα στομαχακια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 23 Νοεμβρίου 2015 #13 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Ναι αλλά το φυλλαρακι πρέπει να το θρυμματίζω και πάλι δεν την πολύ τρώνε ακόμα γιατί θέλει να την κάνουν 2 μπουκιές και εκτός αυτού η συγκεκριμένη είναι πολύ θρεπτική και νομίζω ότι καλύτερο υπάρχει σε έτοιμο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Ξεφευγουμε απο το θεμα τωρα αλλα πιστευω δεν πειραζει! Τα μικρα πρεπει να ταιζονται καλα, αρκετες φορες την ημερα με ποικιλια τροφων και οχι μια μονο. Αν εχεις ποικιλια και καλυπτεις μεγαλο φασμα θρεπτικων στοιχειων δεν χρειαζεσαι τροφη για νεογεννητα. Και φυσικα υπαρχουν και οι βιταμινες! Αληθεια τα ψαρακια αυτα ειναι σαρκοφαγα η φυτοφαγα; Η τροφη αυτη τι περιεχει; Οσο για το οτι θα χρειαζεσαι να θρυμματιζεις τα φυλλαρακια, απλα το ξεπερναω! Θρυμματισε τα, τεμπελακο! Χαχαχαχαχα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Ξεφευγουμε απο το θεμα τωρα αλλα πιστευω δεν πειραζει! Τα μικρα πρεπει να ταιζονται καλα, αρκετες φορες την ημερα με ποικιλια τροφων και οχι μια μονο. Αν εχεις ποικιλια και καλυπτεις μεγαλο φασμα θρεπτικων στοιχειων δεν χρειαζεσαι τροφη για νεογεννητα. Και φυσικα υπαρχουν και οι βιταμινες! Αληθεια τα ψαρακια αυτα ειναι σαρκοφαγα η φυτοφαγα; Η τροφη αυτη τι περιεχει; Οσο για το οτι θα χρειαζεσαι να θρυμματιζεις τα φυλλαρακια, απλα το ξεπερναω! Θρυμματισε τα, τεμπελακο! Χαχαχαχαχα! Ψαρια..υποπροιοντα ψαριων..σιτηρα..αυγο..υποπροιοντα αυγου..μαλακια και οστρακα...φυκια και φυτικες ινες...ελαια και λιπη...βιταμινες και πολυβιταμινες....κ.α..νομιζω οτι ειναι αρκετα πληρης σαν τροφη...η τροπικαλ ειναι γνωστη για την ποιοτητα των τροφων της.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 23 Νοεμβρίου 2015 #16 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Η σερα μικρον(μαλλον για αυτη μιλαγατε).εχει σπιρουλινα..αλγες..γαριδες..ψαρι..κριλ..σιτηρα...βιταμινες..παπρικα..σπανακι..καροτα..αυγα..κ.α.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Νοεμβρίου 2015 #17 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Ψαρια..υποπροιοντα ψαριων..σιτηρα..αυγο..υποπροιοντα αυγου..μαλακια και οστρακα...φυκια και φυτικες ινες...ελαια και λιπη...βιταμινες και πολυβιταμινες....κ.α..νομιζω οτι ειναι αρκετα πληρης σαν τροφη...η τροπικαλ ειναι γνωστη για την ποιοτητα των τροφων της.. Η σερα μικρον(μαλλον για αυτη μιλαγατε).εχει σπιρουλινα..αλγες..γαριδες..ψαρι..κριλ..σιτηρα...βιταμινες..παπρικα..σπανακι..καροτα..αυγα..κ.α.. Χαχαχαχαχα, δεν το πηγαινα εκει αλλα ευχαριστω για τις πληροφοριες! Εννοω πως οι τροφες για νεογεννητα ισως ειναι διαφορετικες απο τις διατροφικες συνηθειες των ψαριων οταν μεγαλωσουν. Δεν ξερω, αυτα τα ψαρακια ειναι φυτοφαγα η σαρκοφαγα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 24 Νοεμβρίου 2015 #18 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Τα ψαρια του Ηρακλη ειναι σαρκοφαγα,οπως και τα σιμιλις.Αυτο δεν σημαινει κατι ομως,ολα πρεπει να τρωνε τα παντα,αλλα αν ειναι φυτογαγα θελουν περισσοτερη εμφαση στις φυτικες ινες λογο μεγαλυτερου εντερου.Και στα φυτοφαγα ομως ειναι απαραιτητο λιγο "κρεας",ειναι και ο λογος που τα νεογεννητα μπουνα μερικες φορες γινονται μεζες.Επισης καποια ψαρια αλλαζουν διατροφικες συνηθειες καθως μεγαλωνουν γιατι ειναι καιροσκοποι,δηλαδη μικρα τρωνε πιο πολυ αλγες και στην πορεια κρεας και το αντιστροφο. Για την ποσοτητα Ηρακλη συμφωνω οτι ειναι μπολικη,αρκετα παραπανω απ'οτι μπορουν να φανε αλλα αν φροντιζεις επιμελως το φιλτρο (αλλαγη μαλιου) και κανεις αλλαγες νερου το μονο προβλημμα που μπορει να αντιμετωπισεις στο μελλον ειναι καμια αλγη Για το θεμα του φιλου η γνωμη μου ειναι οτι εχετε ξεφυγει,δεν χρειαζονται συριγγες για ταισμα μικρων και κλεισιμο φιλτρου,αυτα ειναι στον βρωμο αμαζονιο,εδω τα πραγματα πανε μονα τους,ακομα και αν ριχνεις τριμμενο φυλαρακι (και ποικιλια τροφων καθως μεγαλωνουν)τα ψαρια θα μεγαλωσουν ολα και θα ειναι υγειεστατα Επισης ταισμα καθε δυο ωρες και αλλαγη νερου καθε δυο ημερες μονο ζημια θα κανει.Τον χειμωνα λογικα πρεπει να μην καιμε τα ψαρια και να τα αφηνουμε στους 24 (περιπου) βαθμους.Σε αυτη την θερμοκρασια δεν μεταβολιζουν τοσο γρηγορα τα φαγητο και αυτο συγχωρει και λαθη.Και αταιστα να μεινουν τα μικρα μια μερα δεν θα μεινουν πισω στην αναπτυξη.Αυτα τα κανουν οι εκκτροφεις,φιλικα Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - argy1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 24 Νοεμβρίου 2015 #19 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Χαχαχαχαχα, δεν το πηγαινα εκει αλλα ευχαριστω για τις πληροφοριες! Εννοω πως οι τροφες για νεογεννητα ισως ειναι διαφορετικες απο τις διατροφικες συνηθειες των ψαριων οταν μεγαλωσουν. Δεν ξερω, αυτα τα ψαρακια ειναι φυτοφαγα η σαρκοφαγα; Χαχαχαχα...παλι καλα που δεν εγραψα για καμμια δεκαρια τροφες μωρων...εκτος απο τα μπουνα που ειναι φυτοφαγα ελαχιστα ειδη ψαριων τρωνε μονο "χορτο" και οστρακοειδη τα περισοτερα ειναι σαρκοφαγα και τα περισοτερα κατα επεκταση πανφαγα..ειδικα τα ψαρια αμερικης..πχ.ο οτοκυκλος που θεωρειται φυτοφαγο ζωο στην ουσια ειναι πανφαγο και χρειαζεται σε περιοδους της ζωης του πρωτεινη...στο θεμα ταισμα θα συμφωνησω σε μερικα με τον μιχαλη..κλειστα φιλτρα δεν νομιζω να χρειαζονται...η συριγγα ειναι τροπος να φτασει η τροφη εκει που θελουμε οταν μιλαμε για ενυδρεια σαν το δικο μου αλλιως οντως δεν χρειαζεται γιατι οι περισοτερες τροφες μωρων ειναι"βαριες" οποτε αν δεν υπαρχει μεγαλη ροη οπου την αφησεις θα παει..αταιστα μια μερα την εβδομαδα πρεπει να μενουν μερικα ειδη αφρικανικα γιατι το πεπτικο τους συστημα δεν τους επιτρεπει την συνεχη διατροφη...αλλα με μετρο γιατι αν δεν του παρεχεις επαρκη διατροφη θα το χασεις απο bloat..οι αλλαγες νερου ειναι συναρτηση κατα την γνωμη μου πολλων παραγοντων...εχω δει δισκους να μεγαλωνουν σε συνθηκες κοινωνικου ενυδρειου με αλλαγες μια φορα την βδομαδα και τα ιδια ψαρια να αποδεκατιζονται απο κακης ποιοτητας νερο επειδη δεν εγινε καθολου αλλαγη δυο μερες..ταισμα αναλογως με το ειδος του ψαριου...δεν ταιζουμε το ιδιο συχνα μωρα δισκων και αφρικανες...γνωμη μου παντα... Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2015 #20 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Τα ψαρια του Ηρακλη ειναι σαρκοφαγα,οπως και τα σιμιλις.Αυτο δεν σημαινει κατι ομως,ολα πρεπει να τρωνε τα παντα,αλλα αν ειναι φυτογαγα θελουν περισσοτερη εμφαση στις φυτικες ινες λογο μεγαλυτερου εντερου.Και στα φυτοφαγα ομως ειναι απαραιτητο λιγο "κρεας",ειναι και ο λογος που τα νεογεννητα μπουνα μερικες φορες γινονται μεζες.Επισης καποια ψαρια αλλαζουν διατροφικες συνηθειες καθως μεγαλωνουν γιατι ειναι καιροσκοποι,δηλαδη μικρα τρωνε πιο πολυ αλγες και στην πορεια κρεας και το αντιστροφο. Tα ψαρια δεν αλλαζουν συνηθειες γιατι ειναι καιροσκοποι. Αλλαζουν γιατι αλλαζει και ο οργανισμος τους και ο μεταβολισμος τους! Τα μωρα χρειαζονται περισσοτερες πρωτεινες για να παρουν τα πανω τους κι υστερα να μπουν στο κανονικο προγραμμα διατροφης! Τα ψαρια που ειναι φυτοφαγα, ναι μεν μπορουν να φανε λιγο κρεας για συμπληρωμα πρωτεινων, δεν μπορουν ομως να μεταβολισουν τις πρωτεινες οπως τα κατεξοχην σαρκοφαγα οποτε καλο ειναι να μην τρεφονται οπως αυτα! Για την ποσοτητα Ηρακλη συμφωνω οτι ειναι μπολικη,αρκετα παραπανω απ'οτι μπορουν να φανε αλλα αν φροντιζεις επιμελως το φιλτρο (αλλαγη μαλιου) και κανεις αλλαγες νερου το μονο προβλημμα που μπορει να αντιμετωπισεις στο μελλον ειναι καμια αλγη Για το θεμα του φιλου η γνωμη μου ειναι οτι εχετε ξεφυγει,δεν χρειαζονται συριγγες για ταισμα μικρων και κλεισιμο φιλτρου,αυτα ειναι στον βρωμο αμαζονιο,εδω τα πραγματα πανε μονα τους,ακομα και αν ριχνεις τριμμενο φυλαρακι (και ποικιλια τροφων καθως μεγαλωνουν)τα ψαρια θα μεγαλωσουν ολα και θα ειναι υγειεστατα Ωπα ωπα Μιχαλακη, το χαλας το στομα σου κι οταν αναφερεσαι στον ποταμι που σε ανδρωσε και σε εφερε εδω που εισαι, να το πλενεις! Αλλα θα τα πουμε στην επομενη κακομοιρη μου! Τα μωρα ειναι μωρα παντου. Ειτε ειναι Αμαζονιο ειτε ειναι Μαλαουι ειτε ειναι Μεκονγκ! Η μηπως τα μωρα σιμιλις ειναι πιο μεγαλα απο τα μωρα των δισκων; Ο λογος που κλεινουμε το φιλτρο και χρησιμοπουμε συριγκες ειναι για να πηγαινει σε συγκεκριμενο μερος η τροφη και να μην σκορπαει, οχι για να μην μας λερωσει το φιλτρο! Τα μωρα δηλαδη σιμιλις που ειναι κρυμμενα στο κελυφος, αν ριξω στην αλλη μερια του ενυδρειου την τροφη θα πανε να φανε; Επισης ταισμα καθε δυο ωρες και αλλαγη νερου καθε δυο ημερες μονο ζημια θα κανει.Τον χειμωνα λογικα πρεπει να μην καιμε τα ψαρια και να τα αφηνουμε στους 24 (περιπου) βαθμους.Σε αυτη την θερμοκρασια δεν μεταβολιζουν τοσο γρηγορα τα φαγητο και αυτο συγχωρει και λαθη.Και αταιστα να μεινουν τα μικρα μια μερα δεν θα μεινουν πισω στην αναπτυξη.Αυτα τα κανουν οι εκκτροφεις,φιλικα Τα ταιζουμε συνεχως γιατι ειναι μικρα και πρεπει να δυναμωσουν και γιατι η ποσοτητα που τρωνε ειναι ελαχιστη . Αλλα γη νερου κανουμε γιατι το νερο επιβαρυνεται απο την ποσοτητα του φαγητου που πεφτει. Την θερμοκρασια την υποδεικνυουν τα ψαρια και οχι εμεις Μιχαλη. Αν ενα ψαρι γεννησει στους 26 δεν μπορεις εσυ να ριξεις την θερμοκρασια στους 24 "για να μην το καψεις". Τι σημαινει αυτο αληθεια; Χαχαχαχα...παλι καλα που δεν εγραψα για καμμια δεκαρια τροφες μωρων...εκτος απο τα μπουνα που ειναι φυτοφαγα ελαχιστα ειδη ψαριων τρωνε μονο "χορτο" και οστρακοειδη τα περισοτερα ειναι σαρκοφαγα και τα περισοτερα κατα επεκταση πανφαγα..ειδικα τα ψαρια αμερικης..πχ.ο οτοκυκλος που θεωρειται φυτοφαγο ζωο στην ουσια ειναι πανφαγο και χρειαζεται σε περιοδους της ζωης του πρωτεινη...στο θεμα ταισμα θα συμφωνησω σε μερικα με τον μιχαλη..κλειστα φιλτρα δεν νομιζω να χρειαζονται...η συριγγα ειναι τροπος να φτασει η τροφη εκει που θελουμε οταν μιλαμε για ενυδρεια σαν το δικο μου αλλιως οντως δεν χρειαζεται γιατι οι περισοτερες τροφες μωρων ειναι"βαριες" οποτε αν δεν υπαρχει μεγαλη ροη οπου την αφησεις θα παει..αταιστα μια μερα την εβδομαδα πρεπει να μενουν μερικα ειδη αφρικανικα γιατι το πεπτικο τους συστημα δεν τους επιτρεπει την συνεχη διατροφη...αλλα με μετρο γιατι αν δεν του παρεχεις επαρκη διατροφη θα το χασεις απο bloat..οι αλλαγες νερου ειναι συναρτηση κατα την γνωμη μου πολλων παραγοντων...εχω δει δισκους να μεγαλωνουν σε συνθηκες κοινωνικου ενυδρειου με αλλαγες μια φορα την βδομαδα και τα ιδια ψαρια να αποδεκατιζονται απο κακης ποιοτητας νερο επειδη δεν εγινε καθολου αλλαγη δυο μερες..ταισμα αναλογως με το ειδος του ψαριου...δεν ταιζουμε το ιδιο συχνα μωρα δισκων και αφρικανες...γνωμη μου παντα... Τα περισσοτερα που εγραψα στον Μιχαλη απο πανω ισχυουν κι εδω. Εδω να επισημανω πως οταν το ψαρακι ειναι μικρο δεν τιθεται θεμα bloat! Κι οταν λεω μικρο εννοω νεογεννητο. Τα παμφαγα που λες, αλλα χρειαζονται μικροτερη ποσοτητα πρωτεινης και αλλα μεγαλυτερη. Αυτα που χρειαζονται μικροτερη, ειναι γιατι δεν μπορουν να μεταβολισουν την μεγαλυτερη! Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 24 Νοεμβρίου 2015 #21 Share 24 Νοεμβρίου 2015 (edited) Θοδωρή καλα τα λες... απλα θα σταθω λιγο στο οτι νομιζω εχει να κανει η ηπείρος... Στην αμερικη νομιζω ειναι πιο ευαίσθητα και πιο ντροπαλα τα ψαρια ενω στην αφρικη πιο ανθεκτικά (σε λογικα πλαίσια) και πιο δυναμικά-επιθετικά... ετσι και οι γόνοι τους τα αφρικανάκια μου φαίνονται πιο δ3αστηρια στο θεμα τροφης... Οσο για την θερμοκρασία εχεις δικιο... εχω δει πιο σωστες συμπεριφορές στα brichardi και στους calvus ουαν η θερμ8κρασια μου 25,3-26 παρα με 24-25... και περισσότερη ερωτικη διάθεση.... Οσο για το βίντεο που ειδατε ειναι ενα ταισμα... τρίβω και φυλλαράκι και σιγά σιγά ψιλοκοβω μαλακο πελετ για σαρκοφαγα και μπορώ να πω το εκτιμούν... Έγινε επεξεργασία 24 Νοεμβρίου 2015 - Irakles Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 24 Νοεμβρίου 2015 #22 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Βρωμοαμαζονιος???Χαχαχα...Βλεπω να ξεκιναει εμφυλιος!Εχω παρατηρισει οτι οσο περισσοτερο προσεχεις τη διατροφη των μικρων (κλεισιμο φιλτρου κτλ) τοσο περισσοτερα καταφερνουν να ενηλικιωθουν.Εννοω οτι αν απλα ριχνουμε θρυματισμενη τροφη ή τροφη για μικρα δεν θα επελθει καταστροφη απλα θα χουμε μεγαλυτερα ποσοστα επιτυχιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2015 #23 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Θοδωρή καλα τα λες... απλα θα σταθω λιγο στο οτι νομιζω εχει να κανει η ηπείρος... Στην αμερικη νομιζω ειναι πιο ευαίσθητα και πιο ντροπαλα τα ψαρια ενω στην αφρικη πιο ανθεκτικά (σε λογικα πλαίσια) και πιο δυναμικά-επιθετικά... ετσι και οι γόνοι τους τα αφρικανάκια μου φαίνονται πιο δ3αστηρια στο θεμα τροφης... Οσο για την θερμοκρασία εχεις δικιο... εχω δει πιο σωστες συμπεριφορές στα brichardi και στους calvus ουαν η θερμ8κρασια μου 25,3-26 παρα με 24-25... και περισσότερη ερωτικη διάθεση.... Οσο για το βίντεο που ειδατε ειναι ενα ταισμα... τρίβω και φυλλαράκι και σιγά σιγά ψιλοκοβω μαλακο πελετ για σαρκοφαγα και μπορώ να πω το εκτιμούν... Καμαι απολυτως σχεση! Με τι κριτηρια το λες αυτο; Πως μπορεις να πεις οτι τα μωρα σκαλαρια η τα μωρα γκουραμι ειναι πιο ευαισθητα απο τα μωρα λελεουπι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 24 Νοεμβρίου 2015 #24 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Αναφέρομαι απο προσωπική αποψη για ραμ και δίσκους.... με τα ραμ παραλιγο να παω ψυχίατρο... νομιζω θα συμφωνήσει και ο Μιχάλης... και με τους δισκους του αδερφού μου που βλεπω ειναι πολυ πιο απαιτητικά ψαρια απο οτι τα αφρικανάκια... τα σκαλαρια ακομα και σαν ψαρι ειναι πιο ευαίσθητο... Αλλα ακομα και απο το τι νερο χρειάζονται επισης φαίνεται αυτο πιο σκληρο νερο πιο σκληρο ψαρι πιο μαλακο νερο πιο φλωρικα!!! Χαχαχαχα να κανουμε και την πλακα μας... Σου λεω παντα την δικη μου άποψη και μπορει να ειμαι και λαθος αλλα αυτη ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Νοεμβρίου 2015 #25 Share 24 Νοεμβρίου 2015 Αναφέρομαι απο προσωπική αποψη για ραμ και δίσκους.... με τα ραμ παραλιγο να παω ψυχίατρο... νομιζω θα συμφωνήσει και ο Μιχάλης... και με τους δισκους του αδερφού μου που βλεπω ειναι πολυ πιο απαιτητικά ψαρια απο οτι τα αφρικανάκια... τα σκαλαρια ακομα και σαν ψαρι ειναι πιο ευαίσθητο... Αλλα ακομα και απο το τι νερο χρειάζονται επισης φαίνεται αυτο πιο σκληρο νερο πιο σκληρο ψαρι πιο μαλακο νερο πιο φλωρικα!!! Χαχαχαχα να κανουμε και την πλακα μας... Σου λεω παντα την δικη μου άποψη και μπορει να ειμαι και λαθος αλλα αυτη ειναι... Η αποψη σου μπορει να ειναι οτι θες και κανεις δεν σε κρινει γιαυτο. Δεν μπορεις ομως να λες αοριστιες. Η γεννα ειναι πιο ευκολη υποθεση σε ενα αφρικανικο για πολλους λογους οπως οτι τα κρατανε στο στομα, οτι κρυβονται μεσα σε σαλιγκαρια και πετρες, species tanks κτλ και οχι γιατι τα ψαρια ειναι πιο σκληρα η πιο εξυπνα η κι εγω δεν ξερω τι. Αν το να κρυβεσαι στο στομα της μαμας σου δεν ειναι φλωρια, τοτε τι ειναι; Δευτερον, συνηθως οι περισσοτεροι χομπυστες, μαζι κι εγω, κρατανε τα αμερικανικα σε λαθος συνθηκες νερου. Οσο για τις δυσκολιες που εχει η γεννα του δισκου εγω θα σου αντιπαραθεσω την φροντοζα. Κι οσο για τα ραμ, για σενα και τον Μιχαλη, ο σοφος λαος εχει μια παροιμια: οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Γαι να κανουμε και την πλακιτσα μας. Αλλα κι εσυ κι ο Μιχαλακης ψαξατε την ευκολη λυση. Γατακια. Αλλα για να δουμε τι ψαρια θα πιασετε στην Αφρικη με τις γεννες. Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος