Jump to content

HELP Για ενυδρειο λιγο μεγαλουτσικο 2000lt

Recommended Posts

Το καλο στην υποθεση ειναι οτι υπαρχουν λυσεις εφικτες απλα πρεπει να διαλεξω την καλυτερη για τα δεδομενα που εχω.

1.Το setup του δεν αλλαζει, το χαλικι παραμενει καθως και τα ναυαγεια (στην περιπτωση που βαλω αφρικανες θα προσθεσω πετρες) 

2.Η αλλαγη νερου και το καθαρισμα δεν θα γινεται σε περισσοτερο απο μια φορα τον μηνα (δεν γινεται να αφησω τον δημο στα σκοταδια για να συντηρω τα ψαρια :P  ) 

Στην περιπτωση των χρυσοψαρων (μαλλον comet) ειμαστε μια χαρα απο βυθο, απο λιτρα ιδανικα, απο χρωματα ομορφοι συνδιασμοι, απλα πιο συχνα καθαρισματα

Στην περιπτωση των αφρικανων  ιδανικα λιτρα, απιστευτα χρωματα, αραιωτερα καθαρισματα, αλλα δεν ξερω ποσο καλα θα ειναι με το χαλικι.  

• Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγγνώμη αλλά το καθάρισμα καθορίζετε απο τον αριθμό και το μέγεθος των ψαριών .

• Like 2

Το καλο στην υποθεση ειναι οτι υπαρχουν λυσεις εφικτες απλα πρεπει να διαλεξω την καλυτερη για τα δεδομενα που εχω.

1.Το setup του δεν αλλαζει, το χαλικι παραμενει καθως και τα ναυαγεια (στην περιπτωση που βαλω αφρικανες θα προσθεσω πετρες)

2.Η αλλαγη νερου και το καθαρισμα δεν θα γινεται σε περισσοτερο απο μια φορα τον μηνα (δεν γινεται να αφησω τον δημο στα σκοταδια για να συντηρω τα ψαρια :P )

Στην περιπτωση των χρυσοψαρων (μαλλον comet) ειμαστε μια χαρα απο βυθο, απο λιτρα ιδανικα, απο χρωματα ομορφοι συνδιασμοι, απλα πιο συχνα καθαρισματα

Στην περιπτωση των αφρικανων ιδανικα λιτρα, απιστευτα χρωματα, αραιωτερα καθαρισματα, αλλα δεν ξερω ποσο καλα θα ειναι με το χαλικι.

Με τις αφρικανες χρεαζεσαι αμμο...
  • Like 1

Συγγνώμη αλλά το καθάρισμα καθορίζετε απο τον αριθμό και το μέγεθος των ψαριών .

+1 Αλλα και απο τα ταισματα!

Και τα καραβια κτλ που δεν ξερουμε και ποσο καιρο ειναι εκει μεσα, εγω θα τα εβγαζα!

• Like 1

Και τα καραβια κτλ που δεν ξερουμε και ποσο καιρο ειναι εκει μεσα, εγω θα τα εβγαζα!

Λογικα πρεπει να ειναι πανω απο 4 χρονια,  εχουνε προβλημα?

Λογικα πρεπει να ειναι πανω απο 4 χρονια,  εχουνε προβλημα?

Ισως ξεβαψουν και ισως να εχουν φθαρει! Και το χρωμα μαντεψε που παει!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Ισως ξεβαψουν και ισως να εχουν φθαρει! Και το χρωμα μαντεψε που παει!

Απ'οτι εχω δει (θα τα παρατηρησω καλυτερα) ειναι σε πολυ καλη κατασταση και δεν εχουν ξεβαψει.

............

Η ποσότητα τροφής που βάζουμε εξαρτάτε απ το μέγεθος και τη ποσότητα των ψαριών .

Η βιομάζα είναι αυτή που καθορίζει τις αλλαγές νερού .

Τέλος πάντων ακόμα και ψάρια τα οποία "λερώνουν" πολύ , αν βάλουμε μικρότερο αριθμό σε ενα ενυδρείο θα μειώσουμε και την απαιτούμενη συντήρηση .

Ειλικρινα δεν κταλαβαινω για απορριπτετε τη "λυση" του κοινωνικου...

Η ποσότητα τροφής που βάζουμε εξαρτάτε απ το μέγεθος και τη ποσότητα των ψαριών .

Η βιομάζα είναι αυτή που καθορίζει τις αλλαγές νερού .

Τέλος πάντων ακόμα και ψάρια τα οποία "λερώνουν" πολύ , αν βάλουμε μικρότερο αριθμό σε ενα ενυδρείο θα μειώσουμε και την απαιτούμενη συντήρηση .

Η ποσοτητα τροφης εξαρταται απο πολλα αλλα σε γενικες γραμμες ειναι οπως τα λες!

Αν χρειαζονται απαραιτητα αμμο , τοτε τα χρυσοψαρα ειναι μονοδρομος

Μπορεις να ξαναγυρισεις στην αρχικη μου προταση για σκαλαρακια..χαχαχα.ετσι για να βαλουμε λιγο φωτια στο θεμα..
  • Like 1

Καμιά 20αριά χρυσόψαρα φανσυ! 

Παιδιά... κοιτάξτε... Μιλάμε για νήπια... Όλοι μας έχουμε ζηλέψει και θα το θέλαμε στο σπίτι μας να κάνουμε παπάδες :jig: . Αλλά σε έναν παιδικό σταθμό δεν είναι ανάγκη να μπει κάτι ιδιαίτερο. Πιο πολύ θα χαρούν τα νήπια με τα χρυσόψαρα που είναι και κάπως pets. 

Εγώ αυτό θα πρότεινα. Και το λέω ως δάσκαλος (δημοτικού βέβαια) πιστεύοντας ότι αυτό είναι πιο ρεαλιστικό και θα αρέσει το ίδιο ή και περισσότερο στα παιδάκια.

Πάω να κλάψω τώρα που δεν έχω ένα τέτοιο ενυδρείο στο σπίτι μου ή έστω στο σχολείο μου  :cigar:

Έγινε επεξεργασία - DEX
  • Like 3

Μα 20 χρυσοψαρα, σε αυτα τα λιτρα, τι τελικο μεγεθος θα εχουν;

Μα 20 χρυσοψαρα, σε αυτα τα λιτρα, τι τελικο μεγεθος θα εχουν;

Τι εννοείς; Τους πέφτει μεγάλο ή μικρό; Θα γίνουν 30 πόντοι. Και τι πειράζει. Εντάξει 20 είναι ίσως υπερβολή (αν και μπαίνουν), Μπορεί να βάλει 10-15 για να εχει λιγότερη βρωμιά.

Ειλικρινα δεν κταλαβαινω για απορριπτετε τη "λυση" του κοινωνικου...

Ωραια η ιδεα του κοινωνικου ενυδριου (θα ταιριαζει και με το κοινωνικο παντοπωλειο που εχουμε στον δημο :D ) αλλα τι συνδυασμο μπορουμε να κανουμε με τα δεδομενα που προανεφερα???

Ακριβως. Ακομα και 10 τετοια ψαρια, θα εχουν αναγκη για τακτικες αλλαγες περισσοτερο απο 1 το μηνα.

Επισης ωραια τα χρυσοψαρα, ομως δεν εχουν συμπεριφορα οπως πχ τα οσκαρ, οπου ειναι τελειως pets. Με δυο οσκαρ θα εχει δυο υπερχαρουμενα ψαρι σε τετοιο ενυδριο, με ελαχιστη βρωμια, ελαχιστη συντήρηση.

Αλλιως, για εμενα, κοινωνικο φυτεμενο με ευκολοτατα φυτα και αλλαγη μια το 6μηνο.

Καμιά 20αριά χρυσόψαρα φανσυ! 

Παιδιά... κοιτάξτε... Μιλάμε για νήπια... Όλοι μας έχουμε ζηλέψει και θα το θέλαμε στο σπίτι μας να κάνουμε παπάδες :jig: . Αλλά σε έναν παιδικό σταθμό δεν είναι ανάγκη να μπει κάτι ιδιαίτερο. Πιο πολύ θα χαρούν τα νήπια με τα χρυσόψαρα που είναι και κάπως pets. 

Εγώ αυτό θα πρότεινα. Και το λέω ως δάσκαλος (δημοτικού βέβαια) πιστεύοντας ότι αυτό είναι πιο ρεαλιστικό και θα αρέσει το ίδιο ή και περισσότερο στα παιδάκια.

Πάω να κλάψω τώρα που δεν έχω ένα τέτοιο ενυδρείο στο σπίτι μου ή έστω στο σχολείο μου  :cigar:

Εμενα γιατι τα φανσυ μου φαινονται λες και τα πηρες απο λιμνη της φουκουσιμα??? :D

Οντως εχεις δικιο για τα νηπια.

Έγινε επεξεργασία - Bill Koulosousas
  • Like 1

Φιλε Bill, υπάρχει κοντα στο ενυδρεό παροχή νερού και αποχετευσης ; ή κάπου να στέλνουμε το νερό. Για να δουμε πως να φτιαχτεί ενα αυτόματο σύστημα αλλαγών. Μη σε τρομάζει η λέξη αυτόματο, είναι πολύ ευκολο για να γίνει κάτι απλό.

Φιλε Bill, υπάρχει κοντα στο ενυδρεό παροχή νερού και αποχετευσης ; ή κάπου να στέλνουμε το νερό. Για να δουμε πως να φτιαχτεί ενα αυτόματο σύστημα αλλαγών. Μη σε τρομάζει η λέξη αυτόματο, είναι πολύ ευκολο για να γίνει κάτι απλό.

Ολα στην ζωη μου γυριζουν γυρω απο την λεξη "αυτοματο"  ως ηλεκτρολογος με αδυναμια στις πατεντες :D

Διπλα απο το ενυδρειο εχει παραθυρο και κηπο με δεντρα, και εχει και σχετικα κοντα παροχη νερου, αλλα για μια φορα τον μηνα δεν ειναι κοπος, ισα ισα που ειναι και αγχολυτικό μετα την πιεση της δουλειας να ασχολεισαι με τα ψαρια :)

Μπορεις να κάνεις άλλα πραγματα στο ενυδρείο, οι αυτόματες αλλαγες θα σε βοηθήσουν πολύ, πιστεψε με το έχω κάνει και εχω σωθεί. Η κατασκευή είναι πολύ ευκολη, και αρκετα οικονομική θα έλεγα, το πιο ακριβό είναι ενα φίλτρο άνθρακα, 20 Ευρω το κανιστρο και 12 Ευρω ο άνθρακας που θελει αλλαγή κάθε χρόνο. Πες μου αν θες να το συζητησουμε και τοτε θα υπάρχει και αυτοματη αναπληρωση αλλά και μικρές ή όσο θες  αλλαγές κάθε εβδομάδα , και αφου υπάρχει κήπος στελνεις το νερό για πότισμα

Μπορεις να κάνεις άλλα πραγματα στο ενυδρείο, οι αυτόματες αλλαγες θα σε βοηθήσουν πολύ, πιστεψε με το έχω κάνει και εχω σωθεί. Η κατασκευή είναι πολύ ευκολη, και αρκετα οικονομική θα έλεγα, το πιο ακριβό είναι ενα φίλτρο άνθρακα, 20 Ευρω το κανιστρο και 12 Ευρω ο άνθρακας που θελει αλλαγή κάθε χρόνο. Πες μου αν θες να το συζητησουμε και τοτε θα υπάρχει και αυτοματη αναπληρωση αλλά και μικρές ή όσο θες  αλλαγές κάθε εβδομάδα , και αφου υπάρχει κήπος στελνεις το νερό για πότισμα

Σ'ευχαριστω, μολις τελειωσω με το στησιμο και τα ψαρια θα δω πως θα παει  και σου λεω.

Ωραία, γιατι αν μπει κάποιο τετοιο σύστημα , αυτόματα μεγαλώνουν οι επιλογές για είδη ψαριών αλλά και για την ιχθυοφόρτιση, δηλαδή μπαινουν εύκολα 20 ή ακομα και 25 χρυσόψαρα (λίμνη θα γίνει :)  ). αλλά και ψαρια Αφρικής αν θες δεν θα σε απασχολουν οι αλλαγες  ;)

+1000 για την αυτοματη αλλαγη νερου!

Καντε το να δουμε ολοι πως γινεται! Χρειαζεται ενας τετοιος οδηγος diy!

+1000 για την αυτοματη αλλαγη νερου!

Καντε το να δουμε ολοι πως γινεται! Χρειαζεται ενας τετοιος οδηγος diy!

Ως DIY-Lover στανταρ θα φτιαξω  :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...