Jump to content

σκόνες για δοσομετρικη

baggos777777

Recommended Posts

ιζημα κανουν σχεδον ολες οι σκονες, ισως και της fauna, μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, με ενα απλο ανακατεμα διαλυεται και δεν επηρεαζει καπου ολο αυτο... απ την αλλη οταν βλεπουμε οτι δημιουργειτε ιζημα βαζουμε λιγοτερη ποσοτητα την επομενη φορα. ετσι και αλλιω τις μικρορυθμησεις μας θα τις κανουμε καθε φορα που αλλαζουμε/γεμιζουμε τα δοχεια μας....

ξεκιναμε επισης απο το Kh, μετα με το Ca και τελος με το Mg... μετρησεις καθε 24 ωρες και αυξησει η μειωσει της ποσοτητας πολυ με μεγαλη προσοχη.... καθε στοιχειο να εχουμε στο νου μας οτι αντιδρα τελειως διαφορετηκα απο τα υπολοιπα....

εγω τωρα για να τοποθετηθω περνω χυμα υλικα απ οπου τα βρω, τωρα περνω πχ απο Water waves γιατι απλα ειναι κοντα στο σπιτι μου και γλυτωνω τα μεταφορικα, αμα ειναι εκει και ο Σταθης λεμε και καμια κουβεντα....

θα ηθελα να γυρησω καποια στιγμη σε fauna για να δω διαφορες, αλλα για την ωρα παλευω με τις αλγες και με το πως ο μαπα LED φωτισμος της επιραιαζει.....

αυτα τα λιγα :)

Φιλε δεν εχω εμπειρία απο δοσομετρικη αλλά και εγω οτι ποιο φτηνά υλικά σκέφτομαι να δοκιμάσω και βλέπουμε.

Μην σε αγχωνει βαγγελαρα,δεν ειναι κατι δυσκολο αρκει να εισαι προσεκτικος/συντηριτικος στην αρχη και ολα θα πανε καλα φιλε

Μην σε αγχωνει βαγγελαρα,δεν ειναι κατι δυσκολο αρκει να εισαι προσεκτικος/συντηριτικος στην αρχη και ολα θα πανε καλα φιλε

Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη ναι δεν με αγχώνει τόσο αρκεί να μου έρθει. Δευτέρα μου ειπαν τελικά να δω την ρύθμιση θέλει και βλέπουμε. Πάντως για υλικά θα δουλέψω αυτά που εχω και θα δω. Έγινε επεξεργασία - baggos777777

Ναι βρε,μια χαρα δουλεια θα σου κανουν,γιατι να πανε χαμενα και στη πορεια βλεπεις αν θα χρειαστει ν'αλλαξεις.

Θελω να βαλω για αρχή οπως είπαμε 50 ml πως είναι καλύτερα να το χωρίσω σε 10 δώσεις την μερα η σε 5 για παράδειγμα?

Καλημέρα σήμερα έφτιαξα τα υγρά σε 2 λίτρα μπουκάλια 260γρ kh και 400γρ ασβέστιο. Πως σας φαίνεται σαν αναλογία? Επίσης τα αφήνω λίγο να κάτσουν και μετα βαζω τα σωληνάκια μεσα? Και δεν τα βαζω τέρμα κατω ετσι?

Βαγγελη μου φαινονται οτι ειναι τσιμπημενες οι ποσοτητες.anyway. εγω βαζω 3 κουταλιες ΚΗ και 5 Ασβεστιο σε 1 λτ νερο οσμωσης το καθε ενα. Μετα βάζω για 8 ωρες αερισμο για να διαλυθει. Μετα βαζω τα σωληνακια μεσα. Τα σωληνακια ανεβασε τα σε τετοιο σημειο ωστε να μην σου ρουφανε ιζημα.

Επισης επειδη μου φαινεται οτι εβαλες παραπανω δοση σε σχεση με μενα μηπως αντι για 50ml ημερησιος να το εκανες 30-35 για αρχη? Και αν δεν σε καλυπτει τσιμπας 1 ml παραπανω.

Ξεκινας συννετα οπως προτηνει ο Ευγενιος και μετρας καθε 24 ωρες, ξεκινας με το kh και μετα προχωρας στο Ca, αυτο γιατι αυτα τα δυο αντιδρουν μεταξυ τους, οταν μειωνετε το ενα ανεβενει το αλλο και τουμπαλι....

Οτι χρειαστης-κολλημα-προβλημα μας λες....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
  • Like 1

Ευγενείς γιατί μας μ!περδευεις με κουταλάκια? Που να ξέρουμε ποσό γρ είναι κάθε κουταλάκι; Βαγγέλη Διαφωνω με το Ευγένιο, το kh το έχεις στο οριοντης δυάληση του, αν δεν σου εαφησε ίζημα κανετο και στη συνέχεια έτσι, διαφορετικά βαζε 100γρ/λτ, ασβέστιο αραιή το έκανες, θα μπορούσες 300γρ/λτ. Πρέπει να καταλειξεις σε μια συνταγή, ώστε να ην ψαχνεσαι, κάθε φορά που κανείς καινούργια διαλύματα. Όσο αφορά τη δοσολογία ξεκινά με λίγα μλ από τα κάθε διάλυμα , μέτρα καθημερινά, έως σταθεροποιηθούν οι τιμές των παραμέτρων που προσθετεις.

• Like 1

Παιδια θα ξεκινήσω σήμερα το βράδυ να ρίχνω με αυτά που εχω φτιάξει τωρα και θα μετρήσω αύριο το βράδυ να δω. Την αναλογία μου την έδωσε το παιδί που μου την πούλησε την αντλία.

Φιλε gregkn73...

o Βαγγέλης ξεκινά να κάνει χρήση ημερήσιας ποσότητας ΚΗ,Ca  παρόμοιας που έκανα εγώ με βάση τα διαλύματα τα δικά μου.  Οφείλω να τον ενημερώσω για το πως το έκανα, καθώς ξεκινά ο άνθρωπος για πρώτη φορα.

Το πόσα γρ είναι το κάθε κουταλάκι του γλυκού πιστεύω στο περίπου μπορεί να το υπολογίζει ο καθέ ενας μας. Οπώτε δεν έχει κάποιο σημείο που να προκαλεί σύγχυση, ίσα ίσα που του προτείνω να μειώσει την ημερήσια δόση που έριχνα εγω καθώς τα διαλύματα μου πρέπει να είναι ποιό αραιά απο τα δικά του που πρόκειται να παρασκευάσει.

Γιαυτο και του προτείνω να κάνει χρήση ημερήσιας δόσης λιγότερο απο 50ml (κάτι που έκανα σε μενα) μέχρι να το σταντάρει, 

Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου οτι πρέπει να γίνεται με ζυγαριά και με συγκεκριμένα γρ. Είναι ο ποιό ασφαλής και σωστός τρόπος για να έχεις σταθερά αποτελέσματα.  

(Σε καμιά περίπτωση δεν του προτείνω να το κάνει με "κουταλάκια". Εγώ απλά πήρα το ρίσκο μου και το έκανα είτε λόγο εμπειρίας είτε λόγο βαρεμάρας το να αγοράσω ζυγαριά είτε χαζομάρας μου κλπ κλπ)

• Like 1

Εντάξει παιδιά δεν υπάρχει θέμα σας ευχαριστώ όλους σας. Χαμηλωσα 1ml της δώσεις μου και θα δω της μετρήσεις μου τι θα κανω.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/78092-αλχημεία-παρασκευής-χημικών/page-1

διαβασε το παραπανω βαγγελη θα σε βοηθησει πολυ.

Οκ ευχαριστώ πολύ.

αντε καλα αποτελεσματα  :thumbsu:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...