baggos777777 16 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας θελω να παρω μια δοσομετρικη αντλία και δεν εχω ιδέα απο σκόνες κτλ. Εγω μέχρι τώρα εριχνα με το χερι σκόνες χύμα απο το ακουαριουμ σοπ. Θελω να ρωτήσω αν κάποιος της δουλεύει την παραπάνω σε πόσο νερό και της γραμμάρια. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 17 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Παλια δουλευα τις σκονες απο το aquario. Εβαζα 3 κουταλιες του γλυκου σε 1 λτ για ΚΗ και 5 κουταλιες του γλυκου Ca σε 1 λτ. Αλλα δεν θυμαμαι τα ημερησια ml. Νομιζω περιπου 50 ml εριχνα και απο τα 2 για να εχω σωστες τιμες. Μετα το γυρισα σε Fauna marine και ειδα πολυ καλυτερα αποτελεσματα και θα συνεχισω σε Fauna. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristosxx 17 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Από σκόνες θα σου πρότεινα να πάρεις της fauna ( Kh, Ca, Mg ) που είναι σίγουρα καλύτερες και σίγουρα πιο καθαρές από τις χύμα + ιχνοστοιχεία που είναι για τα μίγματα ( Trace A , Trace B , Trace C ) της Fauna.Είναι διπλάσια τιμή σε σχέση με τις χύμα που πουλάνε (συσκευασία 1 κιλο - 6 ευρω ) αλλά πιστεύω ότι αξίζουν .H αναλογία σκόνης – νερού είναι 500 γρ στο 1 λίτρο ( για Ca και Mg ) και 125 γρ. σε 1 λίτρο το Kh. Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες από την Fauna και τον τρόπο παρασκευής του μίγματος. Τώρα στο πόσο θα ρίχνεις εξαρτάτε από τα κοράλλια σου, πόσα είναι και το μέγεθος τους και το ενυδρείο σου. ( πόσο κατανάλωση έχεις σε ημερήσια βάση. πχ. Εγώ στο δικό μου που είναι 1000 λίτρα , σήμερα έχω κατανάλωση 120ml από Kh , 30 από Ca και 30 από Mg )Με αυτά θα είσαι κομπλέ Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/75226-balling-method-by-az/ και εδώ http://static.faunamarin.de/manuals/manual_balling-methode_eng.pdf Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - xristosxx 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 17 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Εγω χρησιμοποιω χυμα σκονες με πολυ μικροτερη τιμη του 6 ευρω ανα κιλο εδω και 1.5 χρονο χωρις προβληματα. Σιγουρα οι πιο καθαρες και πιο ακριβες μπορει να ειναι και πιο ασφαλείς χωρις ομως να εχει αποδειχτεί κατι τετοιο ακομα. Η επιλογη ειναι δικη σου. Η συνταγες που αναφερει ο Χρήστος πιο πανω ειναι σιγουρα κατι σωστο για να ξεκινησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 17 Νοεμβρίου 2015 Author #5 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα. Εχω είδη σκόνες χύμα απο 1,5 κιλό την κάθε μια και λεω να ξεκινήσω με αυτές και βλέπουμε. Το ενυδρείο είναι 300 λίτρα καθαρά αλλά δεν εχω πολλά sps και ούτε πρόκειται να βάλω. Πιστεύω να κανω δουλειά και με της φτηνές της χύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 17 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Ξεκινα με χαμηλες δοσολογιες και μετρα καθε 2 μερες για να δεις αν πρεπει να αναιβεις η να πεσεις. Καλο θα ειναι να σημειωσεις καπου τις συνταγες γιατι οταν ερθει η ωρα να φτιαξεις παλι τα υγρα και τις εχεις ξεχασει τοτε θα πρεπει να βρισκεις παλι με μετρησεις την καταναλωση σου. Αν θες περισσοτερη βοηθεια με το πως θα βρεις τις δοσολογιες κλπ μπορω να σου εξηγησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 17 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Που το ξέρετε ότι οι σκόνες τις φαουνας είναι πιο καθαρές; Επειδή τις χρυσοπληρωνεται; Αν μπορέσει κάποιος με στοιχεία να μου αποδείξει ότι είναι πιο καθαρές, να τις αγοράσω και εγώ! Ούτε ή Φαουνας πάντως έχει τέτοια στοιχεία! ΥΓ χύμα σκόνες πουλάει ο Καλογερόπουλος. Πολύ πιο φθηνά από τις χύμα των ενυδρειακη μαγαζιών! Τα οποία μάλλον από αυτόν θα ψωνίζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan boy 17 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) εγω δουλευω τις σκονες απο το water waves . ειμαι ευχαριστημενος . 5 λιτρα 12 ευρω http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=87 Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - alan boy Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 17 Νοεμβρίου 2015 #9 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Τις σκόνες του καλογερόπουλου τις δουλεύω 2 χρόνια. Αυτό που είχα προσέξει είναι οτι στις 5 κουταλιες του γλυκού Ca σε 1λτ νερού είχα σχεδόν κατι λιγότερο απο 1 cm ίζημα. Στην Fauna χρησιμοποιώ το μισό κουτι (500γρ) περίπου 25-30 κουταλιές του γλυκού και δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ίζημα. Για μένα είναι ένας δείκτης ποιότητας αυτό. Το υλικό που δεν διαλύθηκε στην σκόνη του καλογερόπουλου και κάθισε σε μορφή ιζήματος δεν γνωρίζω τι είναι. Επίσης αυτό που με κάνει να μην ξαναγυρίσω στις χύμα σκόνες είναι ότι , ενώ με τις χύμα κάθε εβδομάδα έφτιαχνα διάλυμα σε 1λτ νερό (με ίζημα) , και η δοσομετρηκή χρησιμοποιούσε περίπου 50 ml ημερισίως, τώρα με την Fauna τα 500 γρ στο 1 λτ (χωρις ίζημα) θα μου κρατήσουν 3-4 μήνες με κατανάλωση 7 ml ημερησίως. Γλυτώνω την διαδικασία να φτιάχνω νέα διαλύματα. Στο χύμα δεν δοκίμασα να το κάνω ποιο πυκνό λόγο του ιζήματος. Αυτά και μόνο εμένα με πείθουν να χρησιμοποιήσω Fauna. Φυσικά στα 2 χρόνια των "χύμα" δεν διαπίστωσα το παραμικρό πρόβλημα στο ενυδρείο. Και ανάπτυξη είχα , και χρώματα και κοραλίνη. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 17 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 17 Νοεμβρίου 2015 στη μετάβαση μου απο χύμα σε fauna είδα μεγάλη διαφορά στη ποσότητα που χριαζόμουν για να κρατήσω τις τιμές.. οπότε η διαφορά στη τιμή δεν είναι αυτή που φαίνεται σε σημείο που νομίζω οτι δεν αξίζει το ρίσκο που έχεις με τις χύμα σκόνες. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Που το ξέρετε ότι οι σκόνες τις φαουνας είναι πιο καθαρές; Επειδή τις χρυσοπληρωνεται; Αν μπορέσει κάποιος με στοιχεία να μου αποδείξει ότι είναι πιο καθαρές, να τις αγοράσω και εγώ! Ούτε ή Φαουνας πάντως έχει τέτοια στοιχεία! ΥΓ χύμα σκόνες πουλάει ο Καλογερόπουλος. Πολύ πιο φθηνά από τις χύμα των ενυδρειακη μαγαζιών! Τα οποία μάλλον από αυτόν θα ψωνίζουν! Δεν με ενδιαφερει καθολου το να σε κανω να αγοραζεις κ εσυ fauna Ουτε ποσοστα παιρνω(εγω η' καποιο αλλο παιδι) απο τις πωλησεις τις εταιριας,ουτε δουλευω γι'αυτους,ουτε καταστημα εχω να τις πουλαω και στο τελος της ημερας,για να ειμαι και βαρβαρα ειλικρινης,δεν με ενδιαφερει πως λειτουργεις εσυ το ενυδρειο σου.Ειτε βαζεις χυμα σκονες ειτε οχι,δεν εχει κανενα αντικτυπο στο δικο μου ενυδρειο,οποτε χρησιμοποιησε οτι θες. Οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να μπω στο κοπο που μπηκαν τα παιδια παραπανω και να σου αναφερω καποιες παραπανω λεπτομερειες,προκειμενου να σε κανω να χρησιμοποιεις fauna. Τελικα τα καλυτερα μαθηματα ειναι τα παθηματα και οχι οι συμβουλες,αποψεις,εμπειριες κτλ,που μπορει να εκφραζουν καποια παιδια. Ετσι κ αλλιως οταν καποιος ειναι ξεροκεφαλος και νομιζει πως εχει παντα δικιο,μπορει και τη νυχτα να την κανει μερα(δεν αναφερομαι σε εσενα,γενικα το λεω) Το οτι τις χρυσοπληρωνεις ειναι σχετικο.Και γιατι η τσεπη του καθενος ειναι διαφορετικη αλλα και για τους λογους που ανεφεραν τα παιδια σχετικα με τις δοσολογιες. Το οτι πληρωνεις κατι δεν το κανει αμεσως την καλυτερη επιλογη και ειναι και βλαξ,αυτος που θα μπει στη διαδικασια να υποστηριζει την αποψη του επειδη την χρυσοπληρωσε. Απο την αλλη ομως,το οτι κανουμε κατι διαφορετικο απο τους αλλους ομως ποτε δεν ειναι και λογος να θεωρουμε οτι ανακαλυψαμε κανενα καινουργιο τροχο η' οτι εχουμε κανει την ιδανικη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 17 Νοεμβρίου 2015 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα. Εχω είδη σκόνες χύμα απο 1,5 κιλό την κάθε μια και λεω να ξεκινήσω με αυτές και βλέπουμε. Το ενυδρείο είναι 300 λίτρα καθαρά αλλά δεν εχω πολλά sps και ούτε πρόκειται να βάλω. Πιστεύω να κανω δουλειά και με της φτηνές της χύμα. Βαγγελαρα μου,μια χαρα δουλεια θα κανεις με αυτα τα δεδομενα που αναφερεις φιλε Απλα να εισαι προσεκτικος στην αρχη και να το πας σιγα σιγα,ωστε να μην ξεφυγουν οι τιμες σου προς τα πανω. Εχεις μετρησει καθημερινη καταναλωση στο καθε στοιχειο? Απατεωνα μου,παλι δεν το εχεις παρουσιασει το ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 17 Νοεμβρίου 2015 #13 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Και ενώ είχα όρεξη για κουβέντα, με του Μιχάλη την απάντηση την έχασα!!!! Κρίμα θα μπορουσαμε να μάθουμε κατινγια υτις χύμα που δεν ξέρω εγώ και πολύ άλλοι φαντάζομαι! Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - gregkn73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 17 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Εγω πιστευω πως και οι δυο σκονες δουλευουν. Απο κει και περα ο καθενας διαλεγει αυτο που του ταιριαζει καλυτερα, εγω δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω σε fauna marin αλατια. Ας μην αρχισουμε τις διαφονιες μεταξυ μας, στο κατω κατω δεν βοηθαμε ετσι τον φιλο μας που προσπαθει να μαθει πως θα ξεκινησει τις δοσολογιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 17 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Δούλευα σχεδόν δυόμιση χρόνια χύμα εκτός απο αυτό που ανέφερε και ο Ευγενιος είδα μεγάλη διαφορά στα sps αλλά και σταθερότητα των τιμών συν οτι έχουν και εύκολη διάλυση δεν νομίζω οτι μια εταιρεία σαν την fauna που προμηθεύει όλων των πλανήτη να χρειάζεται και συστάσεις η να μπει στην διαδικασία συγκρίσεις των χύμα υλικών καλά είναι και αυτά αλλά έως εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 17 Νοεμβρίου 2015 Author #16 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Παλικάρια ευχαριστώ για της απάντησης σας. Μιχάλη φιλε μου μόλις είμαι έτοιμος απο αυτά που φτιάχνω τωρα σαμπ, και άλλα πράγματακια θα την κανω ρε φιλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 17 Νοεμβρίου 2015 Author #17 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Παλια δουλευα τις σκονες απο το aquario. Εβαζα 3 κουταλιες του γλυκου σε 1 λτ για ΚΗ και 5 κουταλιες του γλυκου Ca σε 1 λτ. Αλλα δεν θυμαμαι τα ημερησια ml. Νομιζω περιπου 50 ml εριχνα και απο τα 2 για να εχω σωστες τιμες. Μετα το γυρισα σε Fauna marine και ειδα πολυ καλυτερα αποτελεσματα και θα συνεχισω σε Fauna.Θα ακολουθήσω την δοσολογία σου μόλις παραλάβω την αντλία και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 17 Νοεμβρίου 2015 #18 Share 17 Νοεμβρίου 2015 αν είσαι full stock σε κοράλλία δοκίμασε. Αλίως λίγο ποιό κάτω απο τα 50ml και μετά απο 3-4 μέρες μετράς και αν χρειαστεί "τσιμπάς" λίγο την ημερήσια δόση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Νοεμβρίου 2015 #19 Share 18 Νοεμβρίου 2015 Παλικάρια ευχαριστώ για της απάντησης σας. Μιχάλη φιλε μου μόλις είμαι έτοιμος απο αυτά που φτιάχνω τωρα σαμπ, και άλλα πράγματακια θα την κανω ρε φιλε. Παζει να κατεβω τυμπακι μεσα στα χριστουγεννα......αν δεν εχεις κανει παρουσιαση θα ερθω να κανουμε αγκαλιες συντεκνε Δεν σε αντεχω αλλο μπλιο Καλη επιτυχια κ υπομονη με το σαμπ ρε Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 18 Νοεμβρίου 2015 Author #20 Share 18 Νοεμβρίου 2015 (edited) Μιχάλη αν κατέβεις ελα απο εδω να τα πιουμε. Εεε να τα πουμε ήθελα να πω.χαχαχα Θα εχω άδεια μετα της 20 Δεκεμβρίου θα είναι χαλαρός. Έγινε επεξεργασία 18 Νοεμβρίου 2015 - baggos777777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Νοεμβρίου 2015 #21 Share 18 Νοεμβρίου 2015 Ενταξει βαγγελη,θα κοιταξω να ερθω φαγωμενος τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Νοεμβρίου 2015 Author #22 Share 19 Νοεμβρίου 2015 Ενταξει βαγγελη,θα κοιταξω να ερθω φαγωμενος τοτε Ελα θα εχω και μεζέ με την ρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 19 Νοεμβρίου 2015 #23 Share 19 Νοεμβρίου 2015 Εγω βαζω διτανθρακικη σοδα για το kh απο τον Καλογεροπουλο με το χερι(δεν εχω δοσομετρικη) Στο διαλυμμα οντως καθεται ιζημα στον πατο και πριν ριξω ανακατευω το μπουκαλι Δεν ξερω αν κανω καλα.....το kh το κραταω γυρω στο 8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 19 Νοεμβρίου 2015 #24 Share 19 Νοεμβρίου 2015 ιζημα κανουν σχεδον ολες οι σκονες, ισως και της fauna, μετα απο καποιο χρονικο διαστημα, με ενα απλο ανακατεμα διαλυεται και δεν επηρεαζει καπου ολο αυτο... απ την αλλη οταν βλεπουμε οτι δημιουργειτε ιζημα βαζουμε λιγοτερη ποσοτητα την επομενη φορα. ετσι και αλλιω τις μικρορυθμησεις μας θα τις κανουμε καθε φορα που αλλαζουμε/γεμιζουμε τα δοχεια μας.... ξεκιναμε επισης απο το Kh, μετα με το Ca και τελος με το Mg... μετρησεις καθε 24 ωρες και αυξησει η μειωσει της ποσοτητας πολυ με μεγαλη προσοχη.... καθε στοιχειο να εχουμε στο νου μας οτι αντιδρα τελειως διαφορετηκα απο τα υπολοιπα.... εγω τωρα για να τοποθετηθω περνω χυμα υλικα απ οπου τα βρω, τωρα περνω πχ απο Water waves γιατι απλα ειναι κοντα στο σπιτι μου και γλυτωνω τα μεταφορικα, αμα ειναι εκει και ο Σταθης λεμε και καμια κουβεντα.... θα ηθελα να γυρησω καποια στιγμη σε fauna για να δω διαφορες, αλλα για την ωρα παλευω με τις αλγες και με το πως ο μαπα LED φωτισμος της επιραιαζει..... αυτα τα λιγα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 19 Νοεμβρίου 2015 Author #25 Share 19 Νοεμβρίου 2015 (edited) Εγω βαζω διτανθρακικη σοδα για το kh απο τον Καλογεροπουλο με το χερι(δεν εχω δοσομετρικη) Στο διαλυμμα οντως καθεται ιζημα στον πατο και πριν ριξω ανακατευω το μπουκαλι Δεν ξερω αν κανω καλα.....το kh το κραταω γυρω στο 8 Και εγω Βασίλη μεχρι τωρα ρίχνω με το χερι και εδεν εχω θέμα αλλά εχω αυξομείωσης και γιαυτό πηρα την αντλια. Το Σάββατο θα την ξεκινήσω. Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2015 - baggos777777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος