Λάμπρος.Τ 16 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Μετά το αρχικά λάθος στήσιμο του ενυδρείου (λόγο απειρίας και ελλιπούς καθοδήγησης) ήρθε η στιγμή για την πρώτη ικανοποίηση. Επιτέλους το ενυδρειάκι μου αρχίζει και μοιάζει με πραγματικό ενυδρείο. Και τα ψαράκια μου ( 4 Guppy – 2 Platy) δείχνουν να είναι ευτυχισμένα 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 16 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα και καλη εβδομαδα και σε εσενα Ολοι μας λιγο πολυ τετοια αρχη ειχαμε οσο για το πως ηταν δε βρισκω το πρωτο μου ενυδρειο( θα επεφτε πολυ γελιο) Συγχαρητηρια ξανα για την τοσο γρηγορη μεταλαξη του σε μια ομορφη εικονα και καλυτερη διαβιωση των ζωντανων.... Αν αποφασισεις και για καποιο ευκολο φυτο με τον καιρο μπορεις να μου στειλεις πμ να σου κλαδεψω οτι εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Καλημερα!Μπραβο!Ειναι πολυ ευχαριστο να εχεις ενα ενυδρειο που να το χαιρεσαι κι εσυ και τα ψαρακια σου! Κανε μια πληρη παρουσιαση στα ενυδρεια μελων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 16 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Ενα μεγάλο μπράβο. Το ενυδρείο σου δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό. Αυτό δείχνει άνθρωπο με μεράκι και επιμονή, και πάλι μπράβο Λάμπρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta6 16 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Συγχαρητήρια και από εμένα!!! Καταπληκτική η βελτίωση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 16 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πολυ ωραιο μπραβο. Και με λιγα φυτα ακομα θα δειξει κι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 16 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πολύ θεαματική αλλαγή για το ενυδρείο σου. Θα μπορούσες επίσης να σπάσεις τη πέτρα σε δυο τρία μικρότερα κομμάτια, μιας και η συγκεκριμένη δείχνει πολύ μεγάλη στο χώρο σου. Επίσης θα έδειχνε ακόμα ομορφότερο αν πρόσθετες ένα σκούρο φόντο δημιουργώντας χρωματική αντίθεση σε σχέση με το πράσινο των φυτών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldiver 16 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Μπράβο και από μένα, καμία σχέση το πριν με το μετά! Προσωπικά θα προτιμούσα το ξύλο να πέφτει λίγο πάνω στην πέτρα, θα έδειχνε έτσι πιο φυσικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 17 Νοεμβρίου 2015 Author #9 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα παιδιά, ευχαριστώ για τα σχόλια σας. Ομολογουμένως οι προτάσεις σας είναι "πολύ σωστές". Για το φόντο όντως πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι σκούρο (μπλέ ή μαύρο) θα ψάξω σε κάποιο μαγαζί με σχολικά να βρώ κάποιο αυτοκόλλητο με το μέτρο να το κόψω στις διαστάσεις της πλάτης. Για την πέτρα ... "Sotiris" πολύ καλή η ιδέα σου ..(δεν το είχα σκεφτεί, να δω μόνο πως θα την σπάσω..) θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία, καθώς επίσης και η πρόταση του "Worldiver" για το ξύλο. Τώρα ψάχνω για λίγο κερατόφυλλο, αλλά δεν μπορώ αν βρώ πουθενά, (όποιος έχει και μπορεί... ευπρόσδεκτος), και επίσης θα βάλω και άλλα φυτάκια στο κοντινο μέλλον. Άλλωστε όλες οι αλλαγές αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 ημέρες, και ακόμη είμαι στην φάση της δημιουργίας….!!! Οπότε όλες οι συμβουλές – προτάσεις ευπρόσδεκτες. Τώρα έχω ξεκινήσει την δημιουργία των "ρουτινών" για την αλλαγή νερού (ψάχνω για αντλία να βάζω και να βγάζω νερό από βαρελάκι, αν ξέρεις κανείς κάτι???) κάθε εβδομάδα, επίσης τρόπο για αυτόματο ταίσμα (να μπορεί να προσαρμοστεί στο ενυδρείο μου), και τέλος για το πιο μακρύ μέλλον..αλλαγή φίλτρου (με ένα εξωτερικό που μου πρότεινε κάποιος φίλος το Σάββατο στην συνάντηση του Aquazone), και εκεί ενδεχομένος να χρειαστώ τη βοήθεια σας ..(τι, που πάει, πως...κτλ..). Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Για το φοντο συμφωνω. Για την αυτοματη ταιστρα οχι και τοσο καθως δε χρειαζεται να τα μπουκωνεις και 2-3 μερες να μην φανε δεν εχουν προβλημα εως και βδομαδα( απλα το αναφερω ) επισης μια απο τις μαγειες ειβαι το ταισμα Το εξωτερικο φιλτρο ειναι τρομερα ευχρηστο γλυτωνεις χωρο και πιο αξιοπιστο και με περισσοτερη βιολογια.. Οποτε καλθτερα να γλυτωσεις εξοδα οπως ταιστρα και να αφηνεις στην ακρη για το εξωτερικο. Απο αντλιες την πιο φθηνη κινεζικη με υψηλο μανομετρικο 1,5 μετρο + να μπορει να στελνει το νερο απο το βαρελι στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 17 Νοεμβρίου 2015 Author #11 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Φίλε "Retard20", συμφωνώ μαζί σου για το ωραίο του ταίσματος, απλά το είπα για τις ημέρες που δεν θα είμαι σπίτι (κάποιες φορές λείπω για 3 ημέρες ταξίδι επαγγελματικό) και δεν θα ήθελα να υποφέρουν. όσο για την αντλία μήπως ξέρεις που μπορώ να την βρώ και πόσο περίπου κάνει ? Σκέφτομαι στο ένα βαρελάκι να έχω (από το προηγούμενο βράδυ ετοιμάσει το νερό) και στο άλλο βαρελάκι να βάζω το νερό που θα βγάζω από το ενυδρείο. Μόλις θα θα βγάζω την ποσότητα που θέλω απλά θα αλλάζω τα λάστιχα και τα βαρελάκια και μετά θα αρχίζω να το γεμίζω. σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Νοεμβρίου 2015 #12 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Αμα περνάς απο Αιγάλεω χτύπα τηλέφωνο και έλα για κερατόφυλο και βαλσινέρια . 6977539721 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Νοεμβρίου 2015 #13 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Τα ψαρακια δεν υποφερουν για 3 μερες το εγραψα και παραπανω(πολλοι δε τα ταιζουν επιτηδες) αλλα αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα μπορει να βολεψει στο μελλον και σε καποιο μεγαλυτερο ταξιδι απλα δε το θεωρω απαραιτητο. Απο την περιοχη που μου ειπες δεν εχω ιδεα απο ιντερνετ ειτε ebay ειτε Igna.gr εγω πηρα αυτη συγκεκριμεναhttp://aquariumshop.gr/shop/antlies/sicce-micra-50-400lh-%ce%ba%cf%85%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82/ Το πως θα το κανεις ειναι δικο σου θεμα... Αμα αρχισουν να γεννανε καλο ειναι να βγαζεις το νερο σε βαρελι και μετα αποχετευση... Εγω στο φυτεμενο που πλεον δεν εχει και πολλες γαριδες και προσεχω το ριχνω απευθειας στο μπαλκονι η τα φυτα της μανας Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 17 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Λάμπρο δες αντλίες για τις αλλαγές 3,4 μέτρα μανομετρικό http://www.petsupermarket.gr/8721/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/dophin-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-34-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%8D%CF%88%CE%BF%CF%82.html 1,8 μέτρα μανομετρικό http://www.petsupermarket.gr/8588/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/jebao-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-1000lth.html 1,8 μετρα μανομετρικό http://www.petsupermarket.gr/8720/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/dophin-%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-180-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-28w.html 2,5 μέτρα μανομετρικό http://www.ebay.com/itm/131332733202?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 2,7 μετρα μανομετρικό, με μια ίδια κανω αλλαγεςhttp://www.ebay.com/itm/131332733202?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 21 Νοεμβρίου 2015 Author #15 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας, η μεταμόρφωση του ενυδρείου συνεχίζεται.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 21 Νοεμβρίου 2015 Author #16 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Γιάννη (retard20), για τα όμορφα φυτά που μου έδωσε. Φίλε μου τα φύτεψα, και έγινε super.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 21 Νοεμβρίου 2015 #17 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 21 Νοεμβρίου 2015 #18 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Μετά το αρχικά λάθος στήσιμο του ενυδρείου (λόγο απειρίας και ελλιπούς καθοδήγησης) ήρθε η στιγμή για την πρώτη ικανοποίηση. Επιτέλους το ενυδρειάκι μου αρχίζει και μοιάζει με πραγματικό ενυδρείο. Και τα ψαράκια μου ( 4 Guppy – 2 Platy) δείχνουν να είναι ευτυχισμέναArxika-lathos.jpgSosti-Arxi1.jpgsosti-arxi2.jpgSosti-Arxi3.jpg Αν και αυτό μου φαινόταν πιο όμορφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 21 Νοεμβρίου 2015 #19 Share 21 Νοεμβρίου 2015 (edited) Μπραβο λαμπρο εγω θελω να το δω με ανοιχτα τα φωτα και σε λιγο καιρο θα παρουν και τα πανω τους (θελουν χρονο να αφομοιωσουν το δικο σου κλιμα). εγω δε μπορω να πω οτι μ αρεσει περισσοτερο πριν ως λατρεις των φυτων !! επισης με τοσα φυτα και + το κερατοφυλλο μπορει να αντιμετωπισεις προβλημα με τα νιτρικα και καποια φυτα να μενουν νυστικα και ισως χαλασουν... αυτο εχει να κανει με το ταισμα / ιχθυοφορτηση τα νιτρικα που εχεις ειτε το κερατοφυλλο μπορει να χαιρετησει ειτε τα υπολοιπα . Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2015 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 21 Νοεμβρίου 2015 Author #20 Share 21 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ Oscar. Κοίτα ακόμη μια φωτό (ίσως να δείχνει καλύτερα) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 21 Νοεμβρίου 2015 #21 Share 21 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ευχαριστώ Oscar. Κοίτα ακόμη μια φωτό (ίσως να δείχνει καλύτερα)4stadio.jpg ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ Σαν λάτρης των φυτών μπορώ να πω πως εξελίσσεται φοβερά Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Νοεμβρίου 2015 #22 Share 22 Νοεμβρίου 2015 Βαλε μια φωτο απο μπροστα να το δουμε γιατι μου φαινεται πως θα χρειαστει να αλλαξεις θεσεις σε καποια φυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Λάμπρος.Τ 5 Δεκεμβρίου 2015 Author #23 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, Χθες μου ήρθανε τα υγρά τεστ που περίμενα τόσο καιρό, και επιτέλους έκανα τις πρώτες μετρήσεις. NO2: 0NH4/NH3: 0PH: 7,4NO3: 5 Οι μετρήσεις γίνανε με υγρά τεστ της API. Τα λίτρα του ενυδρείου μου όπως έχω πει είναι 54lt, και έχω 5 ψαράκια (3 γκάπυ & 2 Πλάτυ) και επίσης υπάρχουν 5 μωρά γκάπυ. Με βάση τις μετρήσεις πόσα ψαράκια μπορώ να βάλω ακόμη ? υπόψην ότι κάνω αλλαγή 40% κάθε εβδομάδα. Ταίζω 1 φορά την ημέρα και φωτοπερίοδος είναι 8 ώρες (λάμπα Τ8 15W). Φίλτρο έχω ένα εξωτερικό Astro AS-2202 (540LT/H) Θερμοκρασία νερού 26' βαθμούς. Σκέφτομαι να φτάσω σταδιακά στα 12 ψαράκια. Πιστεύετε ότι είναι εφικτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Δεκεμβρίου 2015 #24 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μπορεις αν βαλεις αλλα ψαρια. Τα ψαρια δεν μπαινουν αναλογα τις μετρησεις αλλα αναλογα τα λιτρα του ενυδρειου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 5 Δεκεμβρίου 2015 #25 Share 5 Δεκεμβρίου 2015 Οι μετρήσεις σου είναι τέλειες. Από τα γκάπυ μπορείς να προσθέσεις 1 αρσενικό γιατι αν θυμάμαι το αρσενικό σου πέθανε. Αν θες να έχεις γέννες και απο τα πλάτυ κανε τα χαρεμι και αυτά (3θυληκά /1αρσενικό), αλλά και πάλι μαζευονται πολλά. Αλλά γενικά θα σου πρότεινα να προσεξεις και να μη βάλεις πολλά ψάρια , ήδη έχεις 10 , τα 5 μικρά σε 1 μήνα δεν θα πιστευεις πόσο θα γίνουν, και σε κανα μήνα μπορεί ξαφνικά να δεις καμια 40αρια ακόμα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος