Dimitris Cultou 15 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Γενική κατηγορία ενυδρείου μονομαχοενυδρειο Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60χ30χ30Συνολικά Λίτρα: 60 Sump (λίτρα):ΟργανισμοίΦυτά: vallisneria nana, anubias, limnophila sessiliflora, ludwigia repens, hydrocotyle leucocephala, Rotala Rotundifolia Ψάρια: μονομαχοςΆλλα είδη: 3 apple snail και 1 ramshorn Διακοσμητικά υλικάΦόντο: μαυρο χαρτόνι Πέτρες: Ξύλα: μοπανι Άλλα διακοσμητικά :Υπόστρωμα:Βυθός: χαλικιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 t8 15w 6.400kΔιάρκεια φωτισμού: 7 ορεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: hl-bt200 mini siporaxΘέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης juwel 50wΛίπανση:Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή:ΠαράμετροιpH: 7,5Γενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2):Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 24-25ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 30% κάθε βδομάδα Προετοιμασία νερού /πρόσθετα: αντιχλωριοΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 15 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Να τον χαίρεσαι . Μετρήσεις δεν έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 15 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Πολυ ομορφος μπραβο φιλε μου να τον χαιρεσαι! και ωραιο ενυδρειο!!! μονο το χαλικι δε μου αρεσει(για τα γουστα μου κατα τα αλλα gg) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Μπραβο...που για ψαρι που αλλοι θα χαραμιζαν το πολυ ενα ποτηρι εσυ εφτιαξες ενα παραδεισο... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 15 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2015 πολύ όμορφο ενυδρείο και ψάρι, άψογα όλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 15 Νοεμβρίου 2015 Author #6 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Agma ευχαριστώ Μετρήσεις δεν έχω Retard20 ευχαριστώ φιλε και ευχαριστώ για τα κλαδέματα νάσε καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 15 Νοεμβρίου 2015 Author #7 Share 15 Νοεμβρίου 2015 τα φυτά πως τα βλέπετε θα έχουν ανάπτυξη χωρίς c02 και χωρίς λιπάσματα? άμα κάνω πιο συχνές αλλαγές νερού λέτε να βοηθήσει τα φυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 15 Νοεμβρίου 2015 #8 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Μπράβο φίλε μου παρα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, σκέτος παράδεισος και πάλι μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 16 Νοεμβρίου 2015 Author #9 Share 16 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστώ πολύ φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 16 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 16 Νοεμβρίου 2015 τα φυτά πως τα βλέπετε θα έχουν ανάπτυξη χωρίς c02 και χωρίς λιπάσματα? άμα κάνω πιο συχνές αλλαγές νερού λέτε να βοηθήσει τα φυτά? Δεν κανει τιποτα καταρχας και λιγα ηταν απλα ετυχε να δωσω και σε αλλους... Σου λεω τα φυτα να δεις τα προφιλ τους limnophila sessiliflora ludwigia repens rotala rotundifolia hygrophila polysperma Λευκοκεφαλο Ειναι ολα ευκολα αντε να εχεις προβλημα με τημ ludwigia αλλα δε νομιζω το πολυ να χασει το χρωμα της αμα εχεις νορμαλ επιπεδα νιτρικα μια χαρα θα τα πανε Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 16 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πανεμορφο!Μπραβο! Ποσο καιρο τρεχει? Η lundwigia και η rotala μπορει να να μεινουν πρασινες σε αυτο το φως...αυξησε τουλαχιστον τον φωτισμο σε 8 ωρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta6 16 Νοεμβρίου 2015 #12 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πάρα πολλά συγχαρητήρια που έχεις ένα τέτοιο ενυδρείο για τον μονομάχο σου!!! Μπράβο! Μακάρι όλοι οι μονομάχοι να ζούσαν σε τέτοια σπίτια!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 16 Νοεμβρίου 2015 Author #13 Share 16 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστώ παιδιά! θα αυξήσω το φως σιγά σιγά στις 8 ώρες το ενυδρείο τρέχει 1 χρόνο περίπου ο μονομάχος σε 2 μήνες κλίνη 2 χρονια από τότε πόρου τον πήρα τα νιτρικά σε τι επίπεδο πρέπει να είναι περίπου? και ποσο έχει ένα test νιτρικών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 16 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Οι ιδανικές τιμές για τα ψάρια μας είναι τα NO3 να πλησιάζουν στο μηδέν, αλλά συγχρόνως τα NO3 είναι και η τροφή για τα φυτά μας. Οπότε τιμές από 5-20ppm είναι μια χαρά και για τα δύο. Ενα τεστ νιτρικών (αναλόγως και από που θα το προμηθευτείς), κοστίζει περίπου στα 11-13 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 16 Νοεμβρίου 2015 Author #15 Share 16 Νοεμβρίου 2015 ok ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες μόλις βρω ευκαιρία θα πάρω ένα test νιτρικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 16 Νοεμβρίου 2015 Author #16 Share 16 Νοεμβρίου 2015 παιδιά έχετε να μου προτείνεται κάποιο ζωντανό που να μην έχει θέμα ο μονομάχος να προσθέσω στο ενυδρείο? σκέφτομαι για καμια γαρίδα. στα σαλιγκάρια δεν δίνη καθόλου σημασία οποτε δεν πιστεύω να έχει κάποιο θέμα με τις γαρίδες εσείς τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 17 Νοεμβρίου 2015 #17 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Δυσκολα να επιζησουν οι γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 17 Νοεμβρίου 2015 #18 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Γιατι δυσκολο; Τις τρωει ο μονομαχος; Εμενα σε παρομοιο ενυδριο με μονομαχο και ξιφοφωρο δεν εχουν προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 17 Νοεμβρίου 2015 #19 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας του καθε ψαριού. Σε μονομάχο που είχα στο παρελθόν οι γαρίδες του έπαιρναν το φαγητό από το στόμα, και ο βυθός μου οταν τάιζα έπαιρνε κόκκινο χρώμα, από τον πληθυσμό τους. Ο επόμενος μονομάχος που είχα ορμούσε και στις μεγαλύτερες αμάνο. Πάντως σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρίο σίγουρα θα επιζήσουν κάποιες, αλλά δύσκολα θα δεις γόνο. Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 17 Νοεμβρίου 2015 #20 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Ο γονος θα εχει σιγουρα προβλημα αν μιλαμε για red cherry... Τωρα σε κατι σαν αμανο θα επιβιωσει σιγουρα... Και το ενυδρειο ειναι αρκετα μεγαλο για να δωσει πιθανοτητες ακομα και στο πρωτο ειδος. Επισης οτι ειπε και ο sotiris απο πανω. Μπορεις να προσθεσεις 2-3 θυληκες αν φτιαξεις λιγο κρυψωνες και παρουν λιγο μπρος τα φυτα. Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 17 Νοεμβρίου 2015 Author #21 Share 17 Νοεμβρίου 2015 κρυψώνες υπάρχουνε το ξύλο από κάτω και από πίσω είναι κενό επίσης πήρα μια λάμπα από ένα φίλο t8 4700k sera tropic sun royal 18w 60cm είναι καλύτερη από την κινεί φθορίου που έχω σίγουρα είναι 60cm και δεν κουμπώνει στις βάσης τις 15ρας οποτε θα κάνω μια πατέντα για να την βάλω θα σας δείξω φωτογραφίες μόλις το τελειώσω τώρα αυτό που θέλω να ρωτήσω εδώ είναι αν το balast μου είναι κατάλληλο για αυτή την λάμπα το balast το είχα πάρει για λάμπα 15 watt αλλα πάνω λέει 18w δεν ξέρω έχω μπερδευτεί δείτε και εσείς να βγάλω συμπέρασμα αυτό το balast είναι συνδεμένο τώρα με την 15ρα που έχω στο ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 17 Νοεμβρίου 2015 Author #22 Share 17 Νοεμβρίου 2015 έχω σχεδίαση τις τρύπες που θα γίνουν στο καπάκι και είμαι έτοιμος να αρχίσω το κόψιμο για να μπει η λάμπα άμα ξέρει κάποιος αν ταιριάζει το μπάλας με την λάμπα ας μου πι ένα ok μην τα συνδέσω και έχω αλλα μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 17 Νοεμβρίου 2015 Author #23 Share 17 Νοεμβρίου 2015 μια χαρά! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 17 Νοεμβρίου 2015 #24 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Όλα καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris Cultou 17 Νοεμβρίου 2015 Author #25 Share 17 Νοεμβρίου 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος