Badianoudis Iakovos 14 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ήξερα αν εδώ έπρεπε να παρουσιάσω το ενυδρείο μου, αν όχι ελπίζω να με συγχωρέσετε. Είχα ένα χρόνο και κάτι στο ενυδρείο μου χρυσόψαρα. Αρχικά για να είμαι ειλικρινής είχα μια ωραιότατη σουπίτσα για 1 μήνα μέχρι που έμειναν μόνο τα χρυσόψαρα και αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Σήμερα έβαλα κιχλίδες ψευδοτρόφεους απο τανγκανίκα. Το ενυδρείο μου είναι το εξής Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό, Αφρική Λίμνη Τανγκανίκα) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου :(100x30x40) Συνολικά Λίτρα:120 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:Δεν γνωρίζω το ονομα Ψάρια: 3 κιχλίδες και 1 πλακόστομο γλύφτη Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο:οχι Πέτρες:Ναι Ξύλα:οχι Άλλα διακοσμητικά :ψευτικο κοράλι Υπόστρωμα: Βυθός:λεπτή ασπρη άμμος Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 3 λάμπες led με ρυθμιζόμενο χρώμα και ένταση. Συνήθως ασπρο χρωμα Διάρκεια φωτισμού:5-6 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:resun 700 (690lt/h) Θέρμανση/ Ψύξη:θερμοστάτης 150w Λίπανση:- Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:1αεραντλία με 2 εξαγωγές Διατροφή:Prodac cichil sticks Παράμετροι pH:7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 8 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3):0 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 25oC Συντήρηση Αλλαγές νερού:1 φορα ανα μήνα περιπου το 50% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης:αλλαγη ανθρακα 1 φορα ανα μήνα Πόσα ψαρια ακόμα μπορώ να βάλω; Μπορούν να μπουν και σαλιγκάρια; Υπάρχουν αλλα ειδη που μπορουν να συνυπάρχουν με τις κιχλίδες tropheus; Τα φώτα σας και τις διορθώσεις σας!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 15 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Καλως ηρθες στην αφρικη!Θα ερεπε να το ανεβασεις στα ενυδρεια μελων γλυκου νερου αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα,θα το μεταφερει καποιος συντονιστης.Τις φωτο τις βλεπω απο κινητο αλλα τα ψαρια σου,το ενα σιγουρα,ειναι ψευδοτροφεους κ ειναι της λιμνης malawi.Το ιδανικο θα ηταν να δεις ποιο ειδος malawi σου αρεσει κ να φτιαξεις ενα χαρεμακι,1 αρσενικο με 3-4 θηλυκα.Ή θα μπορουσες να προσανατολιστεις προς νανοκιχλιδες της λιμνης tanganyika οπου θα μπορουσες να φιλοξενισεις κ δυο ειδη.Το οτι μετρας Νο3 0 σημαινει οτι το ενυδρειο σου δεν εχειβστρωσει 100% κ θα πρεπει να σαι για λιγο δοαστημα ακομη προσεκτικος με το ταισμα.Ακολουθησε τις συμβουλες που θα σου πουν κ οι εμπειροτεροι για να αποφυγεις τις σαλατες.Χαχα,πλακακανω...Οι αφρικανες ειναι πανεμορφα,με ενδιαφερων συμπεριφορα,πολυ ανθεκτικα ψαρια κ δεν θα σε απογοητεψουν. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oselotos 15 Νοεμβρίου 2015 #3 Share 15 Νοεμβρίου 2015 καλησπέρα φίλε, όμορφο το ενυδρείο σου, τα φυτάκια που έχεις είναι ανούμπιες και θα πρέπει να τις βγάλεις από την άμμο και να τις δέσεις σε κάποιο βράχο για να μην σαπίσουν οι ρίζες τους. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 15 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Καλο θα ηταν να βγαλεις το κοραλι δεν ξερεις τι ουσιες μπορει να απελευθερωνει στο νερο...εχω δει τετοια να τα βαζουν σε καυτο νερο για να τα απολυμανουν και να λιωνουν σιγα σιγα...πολυ ομορφο αλλα προσεξε να ειναι σταθερο το στησιμο για να μην παθεις τιποτα απροοπτο.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 15 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Τα λιτρα σου εναι λιγα,αλλα σε σωζει το μηκος,Θα προτιμουσα από ταγκανικα μικρα να εβαζες. Στην τριτη φωτογραφια,πιθανον είναι socolofi,αλλα στην δευτερη σιγουρα δεν είναι sokolofi.Οποτε θα εχεις προβλήματα αν δεν αλλαξεις την ψαροσυνθεση σου. Θα σου προτεινα να ακουσεις και των τριων φιλων τις συμβουλες,για να εχεις ένα ηρεμο και σωστο ενυδρειο. Καλως ηρθες στην αφρικη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irakles 15 Νοεμβρίου 2015 #6 Share 15 Νοεμβρίου 2015 (edited) Καλησπερα και απο μενα!!! εγω θα εβγαζα το κοραλι που εχεις στην μεση γιατι δεν ταιριαζει και δεν προσφερει κατι....!!!! θα εβγαζα ολα τα ψαρια και θα τα πηγαινα απο εκει που τα πηρα... και θα εβαζα ενα χαρεμι pseudotropheus saulosi!! Φωτισμο για το καλο τον ψαριων αλλα και της αλγης διατηρησε ενα λευκο με σταθερη φωτοπεριοδο με ενα χρονοδιακοπτη και θα δεις ωραιεσ συμπεριφορες, γεννες και χρωματα!!! 2ον μπορεις να βαλεις νανοκιχλιδες οπου θα ειναι και πιο ανετες... μιλαμε παντα ταγκανικα!!!! Υ.Γ. τις ανουμπιες γρηγορα δεσε τις σε πετρες... αλλιως κλαψε τις... αν σε ενοχλουν οι ριζες μπορεις να τις κλαδευεις λιγο να μην γινονται πολυ μακριες.... Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2015 - Irakles 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος