takis_gt 26 Νοεμβρίου 2015 #76 Share 26 Νοεμβρίου 2015 Δεν ειναι στανταρ αυτο..το περασμενο καλοκαιρι για μεγαλο χρονικο διαστημα (περιπου μηνα) ειχα το ενυδρειο και κατα επεκταση και τις ανουμπιες μου απο 30-33 βαθμους...μπορει να ετυχε να αντεξουν αλλα δεν εχουν βγαλει προβλημα μεχρι τωρα... Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να χαλάσουν, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να εχεις τα μισά Τη μία και μοναδική φορα στις αρχες που στο ενυδρείο μου είχα ICH, για 10 ημέρες στους 30 βαθμούς δεν μου έμεινε ουτε κοτσανι απο τις ανούμπιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 26 Νοεμβρίου 2015 Author #77 Share 26 Νοεμβρίου 2015 Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να χαλάσουν, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να εχεις τα μισά Τη μία και μοναδική φορα στις αρχες που στο ενυδρείο μου είχα ICH, για 10 ημέρες στους 30 βαθμούς δεν μου έμεινε ουτε κοτσανι απο τις ανούμπιες Στο site της tropica αναφερει οτι αντεχει μεχρι και 30 C. Οπως λες Τακη, φυλαγε τα ρουχα σου, το χω γυρισει στο 28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 26 Νοεμβρίου 2015 #78 Share 26 Νοεμβρίου 2015 Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να χαλάσουν, αλλά φύλαγε τα ρούχα σου να εχεις τα μισά Τη μία και μοναδική φορα στις αρχες που στο ενυδρείο μου είχα ICH, για 10 ημέρες στους 30 βαθμούς δεν μου έμεινε ουτε κοτσανι απο τις ανούμπιες Ενοειται οτι τα φυλαμε τακη...απλα αναφερα εμπειρικα τι εζησα..και βεβαια δεν φερνουμε τα φυτα στα ορια τους χωρις λογο και εγω θεραπεια εκανα και αφησα να φτασει εκει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #79 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Μπήκαν και τα υπολοιπα λελουδικά 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 1 Δεκεμβρίου 2015 #80 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Πως πας απο μετρήσεις αμμωνίας ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 1 Δεκεμβρίου 2015 Author #81 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 Πως πας απο μετρήσεις αμμωνίας ;Χθες 1.5 με ph 8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 1 Δεκεμβρίου 2015 #82 Share 1 Δεκεμβρίου 2015 1,5 αμμωνία μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 14 Δεκεμβρίου 2015 Author #83 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Κι αφου λοιπον το φιλτρο εχει στρωσει καιρος να μπουν και τα ζωντανα. 10 συννεφακια θα μπουν στο ενυδρειο και τα θεματα που εχω ειναι: 1) τι ειδους τροφη χρειαζονται. 2) τι ειδους ρουτινα χρειαζονται στη διατροφη και στη συντηρηση του ενυδρειου. 3) ασπονδυλα μπορουν να μπουν τωρα ή ειναι νωρις Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Δεκεμβρίου 2015 #84 Share 14 Δεκεμβρίου 2015 Κι αφου λοιπον το φιλτρο εχει στρωσει καιρος να μπουν και τα ζωντανα. 10 συννεφακια θα μπουν στο ενυδρειο και τα θεματα που εχω ειναι: 1) τι ειδους τροφη χρειαζονται. 2) τι ειδους ρουτινα χρειαζονται στη διατροφη και στη συντηρηση του ενυδρειου. 3) ασπονδυλα μπορουν να μπουν τωρα ή ειναι νωρις 1) οτιδήποτε τροφή για τροπικά ψάρια αρκεί να χωράει στο στομα τους. Εγω τους δινω φυλλαρακι, μπορεις να τους δινεις και γκρινταλ . 2) Οπως ολα τα μικροψαρα, εβδομαδιαίες αλλαγές , 2-3 φορες την ημλερα ταισμα 3) βάζεις γαριδες άφοβα. Το μονο που θελει λίγη προσοχή ειναι το καλοκαιρι οι θερμοκρασίες να μην ειναι υψηλές, τον Χειμώνα μπορεις να τα κρατήσεις ακομα και στους 14-15 βαθμούς, μη ξεχνας πως ειναι ψάρια κρυου νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #85 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Σαλιγκάρια μπορώ να βάλω από τώρα. Κάπου διάβασα ότι χρειάζονται περίπου 4 μηνες για να μπουν. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στα καταστήματα δεν πουλάνε ramshorn πουθενα. Υπάρχει κάποιος λόγος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #86 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Σαλιγκάρια και βεβαια μπορεις να βάλεις, γαριδες αν θες να βάλεις αστο να περασει κανας μηνας. Ramshorn και εγω δεν εχω δει να πουλανε σε μαγαζια, ειναι λαθρο, απο συνχομπιστες μπορεις να βρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #87 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Ρωτάω γιατί λέω να βάλω πρώτα τα σαλιγκάρια να μου καθαρίσουν ότι υπόλειμμα υπάρχει από σάπια φύλλα κι άλγες που άρχισαν να πιάνουν και μετά να βάλω τα ψάρια. Νομίζω ότι βοηθάει και στο σταδιακό φόρτωμα του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #88 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Θα βάζεις και τροφή όμως για να διατηρεις βιολογια, όχι μονο τα σαλιγκαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #89 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Εννοείται! Η τροφή δεν έχει σταματήσει ούτε πρόκειται. Μάλιστα την αλλάζω κάθε μέρα πλέον γιατί μαζεύονται μύκητες στο τούλι πολύ γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #90 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Μη ξεχασω, και αλλαγες κανονικά, σαν να εχεις ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #91 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Τάκη το ενυδρείο δουλεύει σαν να έχει ψάρια ήδη. Αλλαγές, προετοιμασία νερού, καθάρισμα, τα πάντα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Δεκεμβρίου 2015 #92 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Δεν τρωνε ολα τα σαλιγκαρια ολες τις αλγες.Αναλογα ποια αλγη εχεις,βρησκεις την αιτια και την διορθωνεις. Επισης μπορεις να καθαρισεις και μηχανικα την αλγη,δεν χρειαζεται να παρεις σαλιγκαρια γι αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #93 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Ramshorn λέω να βάλω. Τώρα τις άλγες τις καθαρίζω μηχανικά και λέω κάποια στιγμή να προχωρήσω σε αναβάθμιση σε φως και CO2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #94 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Σε σχέση με το φύλλο, πόσα αρσενικά, πόσα θηλυκά ψαράκια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #95 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Ramshorn λέω να βάλω. Τώρα τις άλγες τις καθαρίζω μηχανικά και λέω κάποια στιγμή να προχωρήσω σε αναβάθμιση σε φως και CO2. Τα Ramshorn τρώνε και αρβύλες, δεν θα αφήσουν σχεδόν κανένα είδος άλγης, αν δεν βρουν φαι όμως μπορει να τσιμπήσουν και κανα φυλλαρακι απο τα φυτά, αλλά όχι σπουδαία πράγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #96 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Σε σχέση με το φύλλο, πόσα αρσενικά, πόσα θηλυκά ψαράκια; Τι είδος ψαρια θα βάλεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantel78 15 Δεκεμβρίου 2015 Author #97 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 Τι είδος ψαρια θα βάλεις ; White cloud Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Δεκεμβρίου 2015 #98 Share 15 Δεκεμβρίου 2015 White cloud Ναι το είχες πριν, το ξέχασα. Δύσκολο να ξεχωρίσεις αρσενικά με θηλυκά, ότι βγουν, δεν έχουν τέτοια προβλήματα αυτά τα ψάρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος