Carp82 9 Νοεμβρίου 2015 #1 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):60x30x30Συνολικά Λίτρα:54ΟργανισμοίΦυτά: πλαστικά Ψάρια: 2 χρυσόψαρα μαλλον comet και 2 fantail Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες:Ξύλα:Άλλα διακοσμητικά : ένα καράβι χωρισμένο σε 2 κομμάτια, ένα καστρο μικροΒυθός: μπλέ χαλικάκι 3 χιλ και άσπρα πετραδάκια από πηλό ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): μία λάμπα η οποία υπήρχε στο ενυδρείο αλλά τα γράμματά της έχουν σβηστή. έχει μήκος 40 εκΔιάρκεια φωτισμού: 7 ώρες από τις 19:00 ως τις 2:00Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: εξωτερικό φίλτρο (tetratec EX700 ) στο οποίο περιέχονται : κοφτο μακαρονάκι, πλαστικά μπαλάκια που υπήρχαν κατά την αγορά του φίλτρου, και μαύρα σφουγγάρια τα οποία υπήρχαν και αυτά στο φίλτροΘέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης jager 50wΔιατροφή: tetra goldfish sticks ( πέλλετ ) , φυλλαράκια Παράμετροιη μετρήσεις έγιναν μετά από 1 μήνα περιπου λειτουργίας του ενυδρείου με υγρά τεστ της sera, δυστηχώς είναι τα μονα που βρήκα, έχω παραγγήλει και για αμμωνία και για ΝΟ2. Τα οποία περιμένω να τα παραλάβω, pH: 7,5, βρύσης: 7,5 Νιτρικά (ΝΟ3): 10, βρύσης: 0Μέση Θερμοκρασία (°C):19 - 20Συντήρησηδεν εχει γίνει αλλαγή νερού . το ενυδρείο είναι περίπου ένα μήνα στημένο, τα 2 χρυσόψαρα ήταν σε γυάλα, και επειδή τα λυπόμουνα έστεισα το ενυδρείο. πριν μπούν στο ενυδρείο τα ψάρια, στήθηκε το ενυδρείο με νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση ,έριξα αντιχλωριο της sera (aquatan) και το έβαλα να δουλεύει. Έπειτα έριξα στο ενυδρείο το νέρο που έκανα αλλαγή στη γυάλα 2 φορες. το ενυδρείο έτρεχε 6 μέρες Φωτογραφίες:~ Μετα από πολύ διάβασμα πολλών αρθρων εδώ μέσα κατάλαβα ότι πρέπει να κανω πολλές αλλαγές στο ενυδρείο μου . Γι' αυτό θα ήθελα τα φώτα σας και τις γνώσεις σας για να διορθώσω το ενυδρείο μου και να φύγει η πλαστικούρα. και να βάλω μερικά αληθινά φυτά. - Καταρχάς πρέπει να μετακομίσω τα ψάρια μέχρι να γίνει η αλλαγή ή μπορω να τα έχω μέσα στο ενυδρείο; - ο βυθός που έχω κανει για φυτά ; - αν πρέπει να τον αλλάξω τι να βάλω; - τι φυτά να βάλω για να μην γίνουν τροφή για τα ψάρια; δεκτές όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις ΥΓ: Πριν μου πείτε ότι το ενυδρείο είναι μικρο για τα ψάρια μου, να σας πω πως στο ενυδρείο θα μείνουν μόνο τα χρυσόψαρα. τα funtail θα φύγουν περίπου σε ένα μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Νοεμβρίου 2015 #2 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Φίλε μου, κατά αρχή δεν έχεις μετρήσεις για αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) & νιτρώδη (ΝΟ2), τα θεωρώ σημαντικά για να ζήσουν τα ψάρια και να μην υπάρχουν μη ανατρέψιμα προβλήματα, είπες πως δεν έχεις ακόμα, θα έπρεπε όμως να κάνεις στρώσιμο με κάποιο τρόπο , που όπως ανάφερες δεν έγινε κάτι τέτοιο, και τελευταίο , χωρίς μετρήσεις και χωρίς στρώσιμο έβαλες πάρα πολλά ψάρια, και από ότι κατάλαβα δεν έκανες και αλλαγή νερού ένα μήνα, όλα τα παραπάνω είναι επιβαρυντικά για η ζωή των ψαριών. Μπορεί να έχεις νιτρικά (ΝΟ3) 10 , που μας δείχνει πως υπάρχει βιολογία αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αρκετή. Θα σου πρότεινα άμεσα αλλαγή νερού πάνω από 50% για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχουμε πρόβλημα με αμμωνία και νιτρώδη , και μέχρι να πάρεις τα τεστ να κάνεις 30% κάθε 3 ημέρες. Όλα αυτά τα πλαστικά , τα κάστρα και όλα τα τεχνητά διακοσμητικά θα σου πρότεινα να τα βγάλεις, δεν προσφέρουν τίποτα, αντίθετα πιάνουν χώρο και μπορούν να βγάλουν τοξικά για τα ψάρια, καλύτερα γυμνό μέχρι να βάλεις κάποια φυσικά υλικά όπως πέτρες ξύλα και πραγματικά φυτά. Το μπλε χαλίκι προσωπικά το φοβάμαι, μάλλον είναι τεχνητά βαμμένο, καλό είναι να αποφεύγομε οτιδήποτε τεχνητό. Και συνεχίζουμε με την ιχθυοσύνθεση και ιχθυοφόρτιση, και τα ψάρια είναι πολλά και δεν χωράνε σε αυτό το ενυδρείο, είπες πως θα βγάλεις τα 2 fantail και θα κρατήσεις τα 2 πιθανών common, το αντίθετο να κάνεις, να κρατήσεις τα fantail και να βγάλεις τα άλλα, αλλά και πάλι έχεις και πάλι λίγο χώρο, τα 2 fantail θεωρητικά θέλουν 80 λίτρα νερό με μήκος ενυδρείο 80 εκατοστά και πάνω. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς πρώτα με τα παραπάνω και μετά να τα πούμε για φυτά. Μη φοβάσαι να πας σε άλλο είδος ψαριών, όπως σε κάποια μικρόψαρα, θα το φυτέψεις και θα γίνει ένα στολίδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 9 Νοεμβρίου 2015 Author #3 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Φίλε μου, κατά αρχή δεν έχεις μετρήσεις για αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) & νιτρώδη (ΝΟ2), τα θεωρώ σημαντικά για να ζήσουν τα ψάρια και να μην υπάρχουν μη ανατρέψιμα προβλήματα, είπες πως δεν έχεις ακόμα, θα έπρεπε όμως να κάνεις στρώσιμο με κάποιο τρόπο , που όπως ανάφερες δεν έγινε κάτι τέτοιο, και τελευταίο , χωρίς μετρήσεις και χωρίς στρώσιμο έβαλες πάρα πολλά ψάρια, και από ότι κατάλαβα δεν έκανες και αλλαγή νερού ένα μήνα, όλα τα παραπάνω είναι επιβαρυντικά για η ζωή των ψαριών. Μπορεί να έχεις νιτρικά (ΝΟ3) 10 , που μας δείχνει πως υπάρχει βιολογία αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αρκετή. Θα σου πρότεινα άμεσα αλλαγή νερού πάνω από 50% για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχουμε πρόβλημα με αμμωνία και νιτρώδη , και μέχρι να πάρεις τα τεστ να κάνεις 30% κάθε 3 ημέρες. Όλα αυτά τα πλαστικά , τα κάστρα και όλα τα τεχνητά διακοσμητικά θα σου πρότεινα να τα βγάλεις, δεν προσφέρουν τίποτα, αντίθετα πιάνουν χώρο και μπορούν να βγάλουν τοξικά για τα ψάρια, καλύτερα γυμνό μέχρι να βάλεις κάποια φυσικά υλικά όπως πέτρες ξύλα και πραγματικά φυτά. Το μπλε χαλίκι προσωπικά το φοβάμαι, μάλλον είναι τεχνητά βαμμένο, καλό είναι να αποφεύγομε οτιδήποτε τεχνητό. Και συνεχίζουμε με την ιχθυοσύνθεση και ιχθυοφόρτιση, και τα ψάρια είναι πολλά και δεν χωράνε σε αυτό το ενυδρείο, είπες πως θα βγάλεις τα 2 fantail και θα κρατήσεις τα 2 πιθανών common, το αντίθετο να κάνεις, να κρατήσεις τα fantail και να βγάλεις τα άλλα, αλλά και πάλι έχεις και πάλι λίγο χώρο, τα 2 fantail θεωρητικά θέλουν 80 λίτρα νερό με μήκος ενυδρείο 80 εκατοστά και πάνω. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς πρώτα με τα παραπάνω και μετά να τα πούμε για φυτά. Μη φοβάσαι να πας σε άλλο είδος ψαριών, όπως σε κάποια μικρόψαρα, θα το φυτέψεις και θα γίνει ένα στολίδι έβαλα νερο σε βαρελάκι με αντιχλώριο και κυκλοφοριτη , για να κανω την αλλαγη νερου.25 λιτρα χωραει το βαρελάκι. είναι καλα; (μια φορα το μηνα δεν θελει άλλαγμα το νερο στα ενυδρεία ή λαθος πληροφορίες έχω διάβασα ότι για ένα χρυσόψαρο common χρειάζεται 30 λίτρα νερο και για κάθε ένα που προσθέτουμε άλλα 15 λίτρα. δλδ 45 καθαρά λίτρα. γιαυτό σκεφτόμουνα να κρατήσω τα common. σύμφωνα με αυτά που μου είπες πρεπει να " διαλύσω " όλο το ενυδρείο και να το πιάσω από την αρχή. γιατί τα λαθη είναι πολύ περισσότερα από όσα πίστευα. :( αρχίζω να σκέφτομαι / ψάχνω ριζικές αλλαγές. δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποφέρουν τα ψάρια. γι' αυτό και δεν τα άφησα στη γυάλα.... νόμιζα ότι θα ήταν καλύτερα στο ενυδρείο. μια ερώτηση. με την αλλαγή του νερού να καθαρίσω και το φίλτρο ταυτόχρονα; (με το νερο του ενυδρείου) η μετά από 3 μέρες που θα γίνει η επόμενη αλλαγή; ΥΓ: τα ψαρια είναι αρκετά δραστήρια και δεν δείχνουν σημάδια κάποιας ασθένειας ή στρεσαρίσματος κ.α., να τα δώσω άμεσα σε κάποιο pet shop ή να ψάξω να τα δώσω σε κάποιον που έχει το κατάλληλο ενυδρείο ; Συγνώμη για το πρήξιμο με τις πολλές ερωτήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Νοεμβρίου 2015 #4 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Το φιλτρο το καθαριζουμε με νερο ευδρειου,ΜΟΝΟ όταν στομωνει και πεφτει η ροη του,ειναι ασχετο με την αλλαγη νερου. Τα υπλοιπα θα στα πουν οι φιλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 9 Νοεμβρίου 2015 (edited) Καλά είναι και τα 25, αλλά με σιγουριά θα μας το έδειχναν οι μετρήσεις, ότι και να πω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν δεν υπάρχουν μετρήσεις, αν έκανες 100% αλλαγή , ναι σίγουρα θα ήταν τέλεια , δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό, και όταν λέμε 100% δεν βγάζουμε τα ψάρια έξω, κάνουμε διαδοχικά αλλαγές , πχ 2 αλλαγές από 80% είναι συνολικά 96% αλλαγή ή 2 αλλαγές από 50% είναι συνολικά 75% κοκ. ΟΙ αλλαγές πρέπει να είναι 30% τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, και αν υπάρχουν πιο πολλά νιτρικά μεγαλώνουμε τη ποσότητα ή ακόμα και τη συχνότητα πχ 2 φόρες την εβδομάδα από 30%, και αυτό πάλι από τις μετρήσεις θα το δούμε. Χοντρικά θα πρέπει πριν την αλλαγή τα νιτρικά να μη ξεπερνούν τα 20ppm. Οι αναλογίες νερού για τα χρυσόψαρα είναι 80 λίτρα για κάθε common με μήκος 1,20 εκατοστά τουλάχιστον και για τα funcy 40 λίτρα με μήκος 80 εκατοστά τουλάχιστον διάβασε εδώ να δεις http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ Υπάρχουν και ιστοσελίδες που θέτουν πιο απαιτητικά λίτρα, τελευταία διάβασα εδώ http://www.fishkeeping.co.uk/articles_74/goldfish-size-life-expectancy.htm Tank RecommendationsThis website recommends the following minimum tank sizes for keeping goldfish:Common Goldfish:40 gallons (48 US gallons, 180 litres) for the first fish with an extra 12 gallons (14 US gallons, 55 litres) for each extra fish. The tank needs to have a minimum length of 4 feet (120cm) to allow swimming room. Single tail goldfish are more suited to a pond when they are near full size to give them swimming room.Fancy Goldfish:30 gallons (36 US gallons, 140 litres) for the first fish with an extra 10 gallons (12 US gallons, 45 litres) for each extra fish. The tank needs to have a minimum length of 3 feet (90cm) to allow swimming room.In addition, an external filter is highly recommended. Το φίλτρο το πλένεις με νερό ενυδρείου μόνο (όπως σου είπε ο Βασίλης) , εκτός και αν είναι εξωτερικό με αρκετό βιολογικό υλικό που τότε μπορείς να πλύνεις μόνο τα σφουγγάρια με νερό από τη βρύση και το φίλτρο να λειτουργεί πάνω από 6 μήνες Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2015 - takis_gt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 9 Νοεμβρίου 2015 Author #6 Share 9 Νοεμβρίου 2015 (edited) Καλά είναι και τα 25, αλλά με σιγουριά θα μας το έδειχναν οι μετρήσεις, ότι και να πω δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν δεν υπάρχουν μετρήσεις, αν έκανες 100% αλλαγή , ναι σίγουρα θα ήταν τέλεια , δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό, και όταν λέμε 100% δεν βγάζουμε τα ψάρια έξω, κάνουμε διαδοχικά αλλαγές , πχ 2 αλλαγές από 80% είναι συνολικά 96% αλλαγή ή 2 αλλαγές από 50% είναι συνολικά 75% κοκ. ΟΙ αλλαγές πρέπει να είναι 30% τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, και αν υπάρχουν πιο πολλά νιτρικά μεγαλώνουμε τη ποσότητα ή ακόμα και τη συχνότητα πχ 2 φόρες την εβδομάδα από 30%, και αυτό πάλι από τις μετρήσεις θα το δούμε. Χοντρικά θα πρέπει πριν την αλλαγή τα νιτρικά να μη ξεπερνούν τα 20ppm. Οι αναλογίες νερού για τα χρυσόψαρα είναι 80 λίτρα για κάθε common με μήκος 1,20 εκατοστά τουλάχιστον και για τα funcy 40 λίτρα με μήκος 80 εκατοστά τουλάχιστον διάβασε εδώ να δεις http://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1/ Υπάρχουν και ιστοσελίδες που θέτουν πιο απαιτητικά λίτρα, τελευταία διάβασα εδώ http://www.fishkeeping.co.uk/articles_74/goldfish-size-life-expectancy.htm Tank Recommendations This website recommends the following minimum tank sizes for keeping goldfish: Common Goldfish: 40 gallons (48 US gallons, 180 litres) for the first fish with an extra 12 gallons (14 US gallons, 55 litres) for each extra fish. The tank needs to have a minimum length of 4 feet (120cm) to allow swimming room. Single tail goldfish are more suited to a pond when they are near full size to give them swimming room. Fancy Goldfish: 30 gallons (36 US gallons, 140 litres) for the first fish with an extra 10 gallons (12 US gallons, 45 litres) for each extra fish. The tank needs to have a minimum length of 3 feet (90cm) to allow swimming room. In addition, an external filter is highly recommended. Το φίλτρο το πλένεις με νερό ενυδρείου μόνο (όπως σου είπε ο Βασίλης) , εκτός και αν είναι εξωτερικό με αρκετό βιολογικό υλικό που τότε μπορείς να πλύνεις μόνο τα σφουγγάρια με νερό από τη βρύση και το φίλτρο να λειτουργεί πάνω από 6 μήνες Το φίλτρο μου ειναι εξωτερικό. Όποτε θα κάνω 3 αλλαγές συνεχόμενες ανα 2 μέρες απο 50% περίπου που ειναι τα 25 λίτρα και ελπίζω να έρθουν σύντομα τα τεστ ....* απο τα νούμερα που γράφεις για την αναλογία νερού / ψάρι μαλλον είχα δει τα γαλόνια και τα θυμόμουνα για λίτρα; Λογικά θυμόμουνα λαθος Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2015 - Carp82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 9 Νοεμβρίου 2015 #7 Share 9 Νοεμβρίου 2015 Το φίλτρο μου ειναι εξωτερικό. Όποτε θα κάνω 3 αλλαγές συνεχόμενες ανα 2 μέρες απο 50% περίπου που ειναι τα 25 λίτρα και ελπίζω να έρθουν σύντομα τα τεστ .... * απο τα νούμερα που γράφεις για την αναλογία νερού / ψάρι μαλλον είχα δει τα γαλόνια και τα θυμόμουνα για λίτρα; Λογικά θυμόμουνα λαθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 11 Νοεμβρίου 2015 Author #8 Share 11 Νοεμβρίου 2015 H πρώτη αλλαγη νερού έγινε, τα πλαστικα βγήκανε... ήδη το νερο της επόμενης αλλαγης ετοιμάζεται.... δεν ξερω αν παίζει ρόλο αλλα ο βυθός ήταν καθαρός. με το αλφαδολάστιχο έκανα σκούπα στο βυθό σε διάφορα σημεία αλλα δεν βρήκα βρομιά. Σήμερα πήγα ρώτησα στο μαγαζί που παρέιγγιλα τα υγρα τεστάκια , από ότι μου είπε ο τύπος εκει μαλλόν την ερχόμενη δευτέρα-τρίτη θα έρθουν Το άδειο μου ενυδρείο προσπάθησα να βάλω αγγελία για να δωσω τα ψαράκια μου αλλα δεν με αφήνει το σύσττημα Υπάρχει καποιος από δυτική/κεντρική Μακεδονία που να θέλει είτε τα fantail είτε τα common? δεν θέλω να τα δώσω σε pet shop γιατι θα πάνε τζάμπα κατά 90% και είναι κρίμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 11 Νοεμβρίου 2015 #9 Share 11 Νοεμβρίου 2015 Καλές οι κινήσεις σου. Όταν έχεις χρυσόψαρα δύσκολο να υπάρχει βρώμα στο βυθό, γιατί τα ψάρια σκάβουν συνέχεια και ανασηκώνουν τυχόν σκουπιδακια και τα τραβάει το φίλτρο, για αυτό δεν χρειάζεται να κάνουμε σκουπα βυθού Αγγελία μάλλον δεν σε αφήνει γιατι είσαι καινούριο μέλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 11 Νοεμβρίου 2015 Author #10 Share 11 Νοεμβρίου 2015 θα κάνω και σήμερα το βραδυ τα ίδια λίτρα νερου αλλαγή και αυριο. πιστεύω με 3 συνεχόμενες αλλαγές του 50% των λίτρων θα είμαι καλα. Μετά 30% ανα 3 μέρες όπως μου είπες μέχρι να έρθουν τα τεστ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 11 Νοεμβρίου 2015 #11 Share 11 Νοεμβρίου 2015 Μια χαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 14 Νοεμβρίου 2015 Author #12 Share 14 Νοεμβρίου 2015 μέχρι να παραλάβω τα τεστ για να ξέρω προς τα πού βαδίζω... έχω καποιες απορίες. τα common είναι 6-7 εκατοστα και τα funtail το ένα 4-5 εκατοστά και το άλλο 3-4 εκ.πόσο καιρο μπορώ να τα έχω ακόμα σε αυτό το ενυδρείο όλα μαζί; και πόσο χρόνο θα έχω αν φύγουν τα 2 από τα 4 ψάρια; ή τα 2 common ή τα 2 funtail. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Νοεμβρίου 2015 #13 Share 14 Νοεμβρίου 2015 (edited) μέχρι να παραλάβω τα τεστ για να ξέρω προς τα πού βαδίζω... έχω καποιες απορίες. τα common είναι 6-7 εκατοστα και τα funtail το ένα 4-5 εκατοστά και το άλλο 3-4 εκ. πόσο καιρο μπορώ να τα έχω ακόμα σε αυτό το ενυδρείο όλα μαζί; και πόσο χρόνο θα έχω αν φύγουν τα 2 από τα 4 ψάρια; ή τα 2 common ή τα 2 funtail. Όχι, δεν πρέπει να τα βγάλεις τώρα, μπορούν να μείνουν 3-4 μήνες, τώρα που είναι μικρά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν τα ταΐζεις σωστά και έχεις σωστό νερό θα μεγαλώσουν αρκετά. Υπολόγισε πως τα common μπορεί να φτάσουν τα 20 με 30 εκατοστά και τα fantail 15 με 20. Τις διαστάσεις αυτές θα τις πάρουν σε 2 με 3 χρόνια. Για αυτό το λόγο σου είπα πως τα common πρέπει να φύγουν κάποια στιγμή γιατί αυτά γίνονται πιο μεγάλα, Δες αυτά πέρσι τον Αύγουστο και φέτος τον Σεπτέμβρη και πριν 3 χρόνια Επειδή και εγώ σαν και εσένα ξεκίνησα είχα κάνει το ίδιο λάθος, το μεγάλο κίτρινο στη φωτό το έχασα στο μικρό ενυδρείο όταν είχε γίνει 18 εκατοστά, το άλλο κίτρινο και το πορτοκαλί με ην άσπρη ουρά τα χάρισα σε φίλο , και το άλλο πορτοκαλί είναι στα παραπάνω βίντεο και τώρα είναι πάνω 30 εκατοστά με την ουρά μαζί. Επίσης όσο μεγαλώνουν θα αυξάνονται και τα νιτρικά και μπορεί ακόμα να αναγκαστείς να κάνεις αλλαγή νερού ακόμα και κάθε μέρα. Για αυτό όταν πάρεις τα τεστ κάνε μετρήσεις και φρόντισε τις αλλαγές σου έτσι ώστε πριν την αλλαγή τα νιτρικά δεν θα πρέπει να είναι > 20. Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2015 - takis_gt 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 14 Νοεμβρίου 2015 Author #14 Share 14 Νοεμβρίου 2015 ουαου. ειναι τελεια ..... ποσα λίτρα είναι το ενυδρείο που τα έχεις τώρα? φαινεται μικρο με τόσο μεγαλα ψαρια το βυθό μου να τον αλλάξω ή να περιμενω τα τέστ πρώτα; εχω ακόμα το μπλε/ασπρο χαλικι . το ασπρο ειναι πηλός. μπορώ να το χρησιμοποιήσω μέσα στο φίλτρο ή δεν θα κάνει δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 14 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 14 Νοεμβρίου 2015 Σε 300αρι τα έχω τώρα 120 Χ 50 Χ 50. Αυτό ο βυθός για εμένα είναι για πέταμα, αντε να τον βάλει σε καμια γλάστρα. Βρες ψιλο χαλίκι χαλαζιακό και βάλε, δώσε τα χρυσόψαρα, γεμισε το με εύκολα φυτά και βάλε μικρόψαρα με νερό βρύσης και θα είναι αστερι δες πως εγινε το δικο μου αφου εβγαλα τα χρυσόψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 15 Νοεμβρίου 2015 Author #16 Share 15 Νοεμβρίου 2015 τον βυθό μπορω να τον αλλάξω απευθείας ή να βγαλω τα ψάρια απο μέσα πρώτα? Να κανω καινούριο post για καινούρια ψαροσύνθεση ή όχι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Νοεμβρίου 2015 #17 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Θα σου έλεγα να τα βγάλεις τα ψάρια, θα τρομάξουν πολύ, άσε που μπορεί να σηκωθεί επικίνδυνη σκόνη. Προετοίμασε νερό , φύλαξε και νερό ενυδρείου, βγάλε τα ψάρια σε ένα καθαρό κουβά, και βγάλε την άμμο. Τη καινούρια άμμο/χαλίκι να την έχεις πλύνει όσο πιο καλά μπορείς, για να μη σηκώσει σκόνη μέσα στο ενυδρείο. Πρόσεχε τις θερμοκρασίες , μη βάλεις τα ψάρια απότομα από ζεστό σε κρύο ή το αντίθετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 15 Νοεμβρίου 2015 Author #18 Share 15 Νοεμβρίου 2015 έβαλα σε αγγελία ότι χαρίζονται τα ψαράκια μου. έχει εμφανιστεί άτομο που ενδιαφέρεται. οπότε η αλλαγή του βυθού θα γίνει σε λιγες μέρες που θα φύγουν τα ψαράκια. το ερώτημα είναι από την στιγμή που το ενυδρείο μείνει χωρίς ψάρια πόσο καιρό μπόρω να το έχω έτσι?(εννοείται ότι το φίλτρο θα συνεχίσει να δουλεύει)θα ανοίξω άλλο θέμα για το στήσιμο του ενυδρείου. (ψαρια,φυτα,βυθος κ.α....) ευχαριστω πολύ για την βοήθεια σου. και για τις γνώσεις που μου πρόσφερες. ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μου πρόσφερες και συγνώμη για τη ζαλάδα από τις πολλές απορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Νοεμβρίου 2015 #19 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Οι απορίες αλα κάνουν και υπαρχουν για να τις λύσουμε Μπορείς να βάζεις τροφή σε ένα τουλι και να το έχεις μέσα στο ενυδρείο και ετσι θα διατηρήσεις τη βιολογία, καθε 2-3 ημερες την αλλάζεις ή αν δεις να μουχλιάζει. Μετα πριν βάλεις ψάρια κανεις μια μεγαλή αλλαγή και θα είσαι ενταξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 15 Νοεμβρίου 2015 Author #20 Share 15 Νοεμβρίου 2015 σε ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 17 Νοεμβρίου 2015 Author #21 Share 17 Νοεμβρίου 2015 (edited) Σήμερα ήρθαν τα υγρά τεστ. Οι νέες μου μετρήσεις ειναι: NO2 0 NH4/NH3 t0 PH 8 NO3 5 Να σημειώσω ότι το νερο δεν εχει αλλάξει εδω και 3 μερες ( σήμερα ειναι να γίνει αλλαγή) Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2015 - Carp82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 17 Νοεμβρίου 2015 #22 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Θυμισε μου , έχεις ψάρια μέσα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 17 Νοεμβρίου 2015 Author #23 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Ναι 2 χρυσόψαρα common Kai 2 fantail Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 17 Νοεμβρίου 2015 #24 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Με τις μετρήσεις που λες δεν χρειάζεται να κάνεις αλλαγή, είναι πολύ καλές, σε 2-3 ημέρες μέτρησε πάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 17 Νοεμβρίου 2015 Author #25 Share 17 Νοεμβρίου 2015 Να το αφηςω το νερο στο δοχείο και σε 2-3 μερες να το ξανάβαλε για 24 ωρες να δουλεύει ο κυκλοφορητης; Η να το πετάξω και να ξανακάνω άλλο νερο σε 3 μερες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος