Jump to content

Προσπάθεια για Alternanthera Mini

johnnix

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα,

Προχθές παρέλαβα ένα κουπάκι Alternanthera Mini (της Tropica 1-2-3 Grow) και αφού ξέπλυνα πολύ καλα το ζελέ, την χώρισα σε 6 κομματάκια, ψαλίδισα της ριζούλες, με την τσιμπίδα μου την έχωσα στο βυθό. Την άλλη μέρα το πρωϊ διαπίστωσα πολλά φυλλαράκια να επιπλέουν και τα περισσότερα από αυτά που είχαν μείνει επάνω στα φυτά να είναι έτοιμα να "ξεκολλήσουν". Εντύπωση μου έκανε ότι ένα ματσάκι μόνο φαίνεται ότι δεν παρουσίασε αυτό το σύμπτωμα. Είναι η δεύτερη φορά που προσαπθώ να προσθέσω κάτι κόκκινο και χρεια΄ζομαι τα τα φώτα σας, είναι φυσιολογικό αυτό που αντίκρισα? Πρέπει να έχω "ειδικό" φωτισμό?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας :)

Της τροπικα τα φυτα ειναι emersed θελουν καποιο χρονο για να αλλαξουν σε submersed.

Τι φωτισμό λιπασματα co2 εχεις?

Της τροπικα τα φυτα ειναι emersed θελουν καποιο χρονο για να αλλαξουν σε submersed.

Τι φωτισμό λιπασματα co2 εχεις?

Φωτισμό έχω 2 λάμπες 11W της Aquael λευκές, CO2 από 2κιλη μπουκάλα (με drop checker στο ανοικτό πράσσινο) και από λιπάσματα Κάλιο μόνο, έχω Flourish και σίδηρο αλλά όσο και να ρίξω, απειροελάχιστο να ρίξω, γεμίζω μπρασσινάδα στο τζάμι και κάτι σαν λεπτά νήματα εδώ και εκεί στα φύλλα των φυτών

Φωτισμό έχω 2 λάμπες 11W της Aquael λευκές, CO2 από 2κιλη μπουκάλα (με drop checker στο ανοικτό πράσσινο) και από λιπάσματα Κάλιο μόνο, έχω Flourish και σίδηρο αλλά όσο και να ρίξω, απειροελάχιστο να ρίξω, γεμίζω μπρασσινάδα στο τζάμι και κάτι σαν λεπτά νήματα εδώ και εκεί στα φύλλα των φυτών

Στα ποσα λιτρα εισαι?

Τι αλλα φυτα εχεις και πως πανε?

Βαλε μια φωτο να δω μερικα φυτα την αναπτυξη τους. 

Λιπασματα δεν ριχνεις τπτ εκτος απο καλιο..

Ολα τα υπολοιπα στοιχεια απο που θα τα παρουν τα φυτα ?

Στα ποσα λιτρα εισαι?

Τι αλλα φυτα εχεις και πως πανε?

Βαλε μια φωτο να δω μερικα φυτα την αναπτυξη τους. 

Λιπασματα δεν ριχνεις τπτ εκτος απο καλιο..

Ολα τα υπολοιπα στοιχεια απο που θα τα παρουν τα φυτα ?

Είμαι στα 30 λίτρα εδώ και 2 βδομάδες, γενικά δεν πάνε καλά τα φυτά μου πιστεύω. Κάποιες φωτογραφίες έχω εδώ  Θυμάμαι ότι με το Flourish στο 20 λιτρο είχα έξαρση αυτής της άλγης που είνια σαν φούντες.

Bυθο εχεις απλο χαλικακι?

Δηλαδη το ενυδρειο τρεχει 2 εβδομαδες?

Όχι, βυθό έχω την άμμο Seachem Black, το 20 λιτρο έτρεχε 10 μήνες περίπου και την μετέφερα όλη στο 30 λιτρο για να είναι έτοιμος ο βυθός για τα ζωντανά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...