Jump to content

Περίεργος θάνατος cardinal tetra

Recommended Posts

Γυρνώντας απ' τη δουλεία είδα ένα cardinal να είναι στην επιφάνεια και να αναπνέει γρήγορα.Όλα τα άλλα ψάρια κολυμπούσαν κανονικά εκτός από αυτό.

Αμέσως άρχισα τις μετρήσεις έβαλα το spraybar να χτυπάει ψηλά και έκλεισα το co2.

Όλα ήταν φυσιολογικά αμμωνία,νιτρώδη  στο 0.Στο ενυδρείο δεν άλλαξε τίποτα,παρά μόνο κάτι κλαδέματα που έκανα χτες βράδυ.

Δυστυχώς μετά  είχε πάει σε μια γωνία ακίνητο,ανέπνεε γρήγορα και μετά από λίγο πέθανε... :(

Το παρατήρησα προσεκτικά και δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι.Ούτε μέχρι χτες βράδυ παρατήρησα κάποια περίεργη συμπεριφορά.

Οπότε πού μπορεί να οφείλεται?Γιατί αν ήταν θέμα οξυγόνου φαντάζομαι θα ήταν και άλλα ψάρια στην επιφάνεια..

μετά το κλάδεμα αρχισε να φερετε έτσι το ψαρι? αν ναι μήπως κατάπιε κάποιο κομματάκι φύλλου και πνίγηκε;

Γυρνώντας απ' τη δουλεία είδα ένα cardinal να είναι στην επιφάνεια και να αναπνέει γρήγορα.Όλα τα άλλα ψάρια κολυμπούσαν κανονικά εκτός από αυτό.

Αμέσως άρχισα τις μετρήσεις έβαλα το spraybar να χτυπάει ψηλά και έκλεισα το co2.

Όλα ήταν φυσιολογικά αμμωνία,νιτρώδη στο 0.Στο ενυδρείο δεν άλλαξε τίποτα,παρά μόνο κάτι κλαδέματα που έκανα χτες βράδυ.

Δυστυχώς μετά είχε πάει σε μια γωνία ακίνητο,ανέπνεε γρήγορα και μετά από λίγο πέθανε... :(

Το παρατήρησα προσεκτικά και δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι.Ούτε μέχρι χτες βράδυ παρατήρησα κάποια περίεργη συμπεριφορά.

Οπότε πού μπορεί να οφείλεται?Γιατί αν ήταν θέμα οξυγόνου φαντάζομαι θα ήταν και άλλα ψάρια στην επιφάνεια..

Μερικες φορες τα ψαρια χανονται χωρις καποιο λογο ακομα και στα καλυτερα προσεγμενα ενυδρεια...μπορει απλα να ηταν η ωρα του.. Έγινε επεξεργασία - stathis spithas

Ισως στο Co2....

Με το κλαδεμα , μειωνει την αποροφηση του co2 καθως και οξυγωνοση ...

Τι κλαδεμα εκανες?

Ποσο Co2 ριχνεις και πως?

Το stargrass κούρεψα κυρίως γιατί είχε φουντώσει πολύ και έπνιγε τα πάντα από κάτω.

Το co2 το έχω γενικά χαμηλά,1 φυσαλίδα /sec.Μετά τον θάνατο το ελάττωσα λίγο γιατί φοβήθηκα,αν και το ενυδρείο τρέχει έτσι ενάμιση μήνα τώρα.Από αύριο θα ξαναβάλω και το drop checker,αν και όσο καιρό το είχα μέσα πάντα πράσινο ήταν.Αν κι εμένα δε μου κολλάει γιατί στο ενυδρείο είναι άλλα 10 cardinal,10 sterbai και 15 ροδόστομοι και κανένα δεν πλησίαζε στην επιφάνεια.

Tα cardinal τα πήρα περίπου 25 μέρες πριν.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,αλλά είναι πολύ μεγάλα σε μέγεθος..Πολύ μεγαλύτερα απ' τα συνηθισμένα large που έχω δει σε διάφορα καταστήματα.

Επίσης ξέχασα ν αναφέρω πως όταν τα πήρα είχαν εμφανίσει ich,ωστόσο αντιμετωπίστηκε με θεραπεία esha exit σε 5 μέρες κ μετά ήταν όλα οκ.

Έγινε επεξεργασία - ReaperX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...