Jump to content

Fluval Flora..τι λετε;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,παρόλο που εχω ενα ενεργό ενυδρείο 120 λίτρα φυτεμένο,μου εχει μπει η ιδέα να παρω το flouval floral που μου αρεσει πολυ,το εχει ενα κατάστημα 89 ευρω και χει ολα τα παρελκομενα που χρειάζεται για ενα aqua scape που θελω να δοκιμάσω εκτος απο θερμοστάτη....τι λετε αξίζει να το παρω!!! Να σας πω πως στο μυαλό μου εχω να βαλω μονο red cherry!!! Ακούω γνώμες...

Αν και δεν εχω μεγαλη εμπειρια, πιστευω ειναι value for the money.

Ναι, μια χαρά είναι. Το πήρε και εμένα φίλος μου πριν 2 χρόνια. Κατασκευή ωραία και έρχεται όπως λές ''κομπλέ'' σχεδόν.

Το υπόστρωμα ωραίο οπτικά αλλά μάλλον τίποτα σπουδαίο όσον αφορά τα φυτά σε σχέση με άλλα όπως seachem κλπ. Σου έχει και ένα γενικό λιπασματάκι μαζί που είναι καλό. Το co2 ... μάλλον όχι καλό που δίνει μαζί.

Το φίλτρο κάνει λίγη φασαρία.

Το εχω δει απο κοντα.

Ειναι μια πολυ καλη λυση γι αυτο που το θελεις. Οπως σου ειπαν και ποιο πανω το co2 δεν λεει

ειναι πολυ λιγο και συνεχεια θα αγοραζεις μπουκαλα. Παντος για το πρωτο διαστημα ειναι οκ.

Ναι, μια χαρά είναι. Το πήρε και εμένα φίλος μου πριν 2 χρόνια. Κατασκευή ωραία και έρχεται όπως λές ''κομπλέ'' σχεδόν.

Το υπόστρωμα ωραίο οπτικά αλλά μάλλον τίποτα σπουδαίο όσον αφορά τα φυτά σε σχέση με άλλα όπως seachem κλπ. Σου έχει και ένα γενικό λιπασματάκι μαζί που είναι καλό. Το co2 ... μάλλον όχι καλό που δίνει μαζί.

Το φίλτρο κάνει λίγη φασαρία.

Δεν θα συμφωνισω μ αυτο που γραφεις.Το stratum το εχουν παρει πολλοι και εχουν μεινει ευχαριστημενοι. Εχω δοκιμασει και seachem αλλα δεν τρελαθικα,δεν βολευει καθολου στο φυτεμα.

Για το co2 που δινει το σετ θα συμφωνισω,δεν κανει δουλεια και δεν συμφερει καθολου οικονομικα.

Προσωπικα,διαλεγω ενυδρεια χωρις πολυ μεγαλο υψος,το υψος δεν κανει καλο σε φυτεμενο ενυδρειο,χανεις πολυ.

• Like 2

Ναι, έχεις δίκιο.. μπερδεύτηκα με το manado.. 

Όσον αφορά το stratum (παλία είχα γράψει κάπου το παρακάτω):

''Κοιταζοντας στο internet γενικα για υποστρωματα, επεσα πανω στο Fluval Stratum. Εψαξα λοιπον λιγο και βρηκα μια συζητηση για αυτο.

"I am constantly battling high PH here 7.6 out of tap which is not great for crystal shrimps etc. So when Fluval brought out this new substrate for shrimps I had to try it out. We cannot get ADA soil here in Canada, so this was maybe a good second.
My experiment.
Day one rinsed only slightly because it does cause cloudiness, but after 4 hours tank was clear. Tank is 5 gallon with HOB and sponge filter only.
Tested the tap water PH 7.6
Day 2 after only 16 hours I tested the water and PH was down to 7.2..looking good!
Day 3 tested it and now it is at PH 6.8
someone asked me to test the GH and KH, so I did....tap water is GH 6 and KH 8. Fluval tank tested at GH 4 and KH 2.
Day 5 now and tested just now and it is PH 6.6."

Πολυ ενδιαφερον που καταφερνει τοσο πολυ να ριχνει τις τιμες.

Και Ελληνας που ειδα καπου στο ιντερνετ με το ιδιο υποστρωμα, ειχε ιδιο θεμα με τον βυθο αυτο:

Eιχε το ενυδρειο του 50 λιτρα με αυτο το υποστρωμα και μετρησε μετα απο 5 μολις μερες λειτουργειας του ενυδρειου με χαρτακια τεστ ph<6.5 ενω στη βρυση ειχε 7.5. 

Μετα απο ακομα 3 μερες (8 στο συνολο λοιπον) ειδε (πλεον με υγρα τεστ σερα) - Βρυση: ph: 7.5, Gh 7, kh6 και -- ενυδρειο: ph 6.5-6.7, Gh 3, Kh 1.5 - 2.

To θεμα απο το ξενο φορουμ που εβαλα πιο πανω αποσπασμα: http://www.plantedtank.net/forums/29-substrate/120900-my-fluval-stratum-experiment.html

(δεν ξέρω αν διατηρεί αυτή του την ιδιότητα για καιρό (το να ρίχνει σκληρότητες ph). Κάποιος είπε ότι μετά από 5-6 μήνες πχ σταματάει να έχει αυτή τη δράση.''
Έγινε επεξεργασία - stratigos24

Ναι αυτο το υποστρωμα εχει αυτη την ιδιοτητα,να ριχνει το ph.

Στο νεο ενυδρειο που στηνω,εχω παρει να βαλω το fluval shrinp stratum,οπωτε σε λιγο καιρο θα μπορω να σου πω και πως πανε τα φυτα μ αυτο το υποστρωμα.

Εχω ακούσει και εγω πως μετα απο ενα διαστημα παυει να εχει αυτη τη λειτουργια.....παντος σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας ισως αγορασω τελικα το ενυδρειο!

αν τελικα το αγορασεις ... περιμενουμε φωτογραφιες και εντυπωσεις :) :) :)

Το αγόρασα και αύριο θα μοιραστώ ιδέες με εσάς για το στήσιμο του,σαν πρώτη εικόνα σας βεβαιώνω πως εχει πολυ όμορφο design και τις προδιαγραφές για να φτιάξεις κατι πολυ όμορφο,το φίλτρο τελικά δεν κανει καθόλου θόρυβο ο φωτισμός των 11 watt φαινεται πολυ καλός,η σκάλα διάχυσης co2 ειναι βέβαια πολυ μεγαλη για αυτο το ενυδρειο και θα την αλλάξω στη πόρια,το backround τρομερό,αγόρασα ενα θερμοστάτη διότι δεν ειχε μεσα,υπόστρωμα,γενικό λίπασμα,τσιμπίδα δεν ξεχνάω κατι....απο αύριο ξεκινάω!!! :) Τωρα θα ήθελα να κανω μια ερώτηση.. Να το γεμίσω καλυτερα με μπόλι απο τ φυτεμένο που εχω και τρέχει; και αν ναι να ρίξω και μια ποσότητα βακτηριων της sera που εχω; Επισης το φίλτρο δεν εχει βιολογικό υλικό να βγαλω λιγο απο τ άλλο μου ενυδρειο και να βάλω; Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σας κούρασα!!!!

Το αγόρασα και αύριο θα μοιραστώ ιδέες με εσάς για το στήσιμο του,σαν πρώτη εικόνα σας βεβαιώνω πως εχει πολυ όμορφο design και τις προδιαγραφές για να φτιάξεις κατι πολυ όμορφο,το φίλτρο τελικά δεν κανει καθόλου θόρυβο ο φωτισμός των 11 watt φαινεται πολυ καλός,η σκάλα διάχυσης co2 ειναι βέβαια πολυ μεγαλη για αυτο το ενυδρειο και θα την αλλάξω στη πόρια,το backround τρομερό,αγόρασα ενα θερμοστάτη διότι δεν ειχε μεσα,υπόστρωμα,γενικό λίπασμα,τσιμπίδα δεν ξεχνάω κατι....απο αύριο ξεκινάω!!! :) Τωρα θα ήθελα να κανω μια ερώτηση.. Να το γεμίσω καλυτερα με μπόλι απο τ φυτεμένο που εχω και τρέχει; και αν ναι να ρίξω και μια ποσότητα βακτηριων της sera που εχω; Επισης το φίλτρο δεν εχει βιολογικό υλικό να βγαλω λιγο απο τ άλλο μου ενυδρειο και να βάλω; Ευχαριστώ και συγνώμη εάν σας κούρασα!!!!

Την καλυτερη δουλεια θα κανεις

Και νερο να βαλεις νομιζω θα ειναι καλο. Τα 2/3 και το υπολοιπο φρεσκο.

μαλιστα... τοσο πολυ αντεξες ε? :)

βιολογικο υλικο πρεπει να στριμωξεις οπωσδήποτε...  αλλα στεισε πρωτα το ενυδρειο οπως σου αρεσει και μετα αυτα....

• Like 1

Τέτοια video έβλεπα και δεν κρατήθηκα....σωστά θα βάλω σίγουρα βιολογικό υλικό,στρωμένο μάλιστα,έστω στο λιγο χώρο που εχει!!! Και θα βάλω οπως μου προτείνατε 2/3 νερό απο το ενυδρειο το μεγάλο και το υπόλοιπο φρέσκο που έβαλα είδη να δουλεύει με αντιχλωριο και βακτήρια!!!

Ωραίος. Καλο στήσιμο να έχει. :P

Όσον αφορά το φίλτρο και στον φίλο μου δεν έκανε θόρυβο.. αλλά στο ιντερνετ υπάρχουν περιπτώσεις με αυτό το φίλτρο γιαυτό και το είπα:

Ένας άλλος το έλυσε έτσι το πρόβλημα:

http://www.fishlore.com/fishforum/filters-filtration/141653-fluval-nano-submersible-filter-noise-fix.html

Και στο αμαζον πολλά παράπονα για θόρυβο στις κριτικές: http://www.amazon.com/Fluval-A455-Nano-Aquarium-Filter/product-reviews/B004BZKDZC/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1

Τέλος, ελπίζω εσένα να μη σου κάνει ποτέ θόρυβο (έβαλα τα παραπάνω αν σου κάνει στο μέλλον να πάρεις μια ιδέα)! Και ακόμα, το έχεις μέχρι πάνω γεμισμένο το φίλτρο? Στον φίλο μου δεν έκανε θόρυβο, το είχε γεμάτο ως πάνω. Φρόντιζε γενικά να μην έχουνε κενό μεταξύ τους τα υλικά μέσα του.

Έγινε επεξεργασία - stratigos24
  • Like 1

Ισως στη πόρια να κανει,σε ευχαριστώ για τα βίντεο,το δοκίμασα στο μεγάλο ενυδρειο που εχω το έβαλα βαθιά μεσα στο νερό όλο καο δεν άκουγα το παραμικρό....

Παντα οταν ενα φιλτρο ( κι οταν ειναι και εσωτερικο ) ειναι καλυμενο με νερο, δεν εχει και τον παφλασμο

τις εξοδου. Απ την αλλη σε τυχον εξατμιση δεν θα εχεις την αμεση αγωνια να βγει το φιλρο εκτος νερου

και να καει.

Το ενυδρειακι ποσα λιτρα ειναι και τι υψος εχει?

Να ξερεις οτι το co2 που δινει δεν κανει και θα θες μπουκαλες αρκετα συχνα.

Η λαμπα που εχει ποσα κελβιν ειναι?

Και το κυριοτερο...δεν μπορεις να παρεις μπολι απο το αλλο σου ενυδρειο γιατι ειναι πολυ φρεσκο,μπολι παιρνουμε απο ενυδρειο που τρεχει τουχαλιστον 6 μηνες χωρις προβληματα.

Αλλα και παλι και να μπορουσες να παρεις μπολι θα σου ηταν αχρηστο γιατι οι γαριδες μπαινεις μετα το 2μηνο για να εχει στρωσει ο βυθος,μεχρι τοτε το μπολι θα ειχε πεθανει.

Το ενυδρειακι ποσα λιτρα ειναι και τι υψος εχει?

Να ξερεις οτι το co2 που δινει δεν κανει και θα θες μπουκαλες αρκετα συχνα.

Η λαμπα που εχει ποσα κελβιν ειναι?

Και το κυριοτερο...δεν μπορεις να παρεις μπολι απο το αλλο σου ενυδρειο γιατι ειναι πολυ φρεσκο,μπολι παιρνουμε απο ενυδρειο που τρεχει τουχαλιστον 6 μηνες χωρις προβληματα.

Αλλα και παλι και να μπορουσες να παρεις μπολι θα σου ηταν αχρηστο γιατι οι γαριδες μπαινεις μετα το 2μηνο για να εχει στρωσει ο βυθος,μεχρι τοτε το μπολι θα ειχε πεθανει.

Αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις ρε Κωστα.

Αν τις βαλουμε αμεσως ( στρωμμενο το φιλτρο ) τη θα παθουν?

Αυτο μπορεις να μου το εξηγησεις ρε Κωστα.

Αν τις βαλουμε αμεσως ( στρωμμενο το φιλτρο ) τη θα παθουν?

Επειδη ειναι πιο ευαισθητα απο τα ψαρια τα ασπονδυλα,καλο ειναι να ειναι στρωμενος ο βυθος απο τα βακτηρια που κατοικουν πανω σ αυτον.

Οποιος θελει παιρνει το ρισκο και τις βαζει,οποιος θελει να ειναι 100% σιγουρος περιμενει.

Η υπομονη ειναι αρετη σ αυτο το χομπι. :)

Αυτο σε ρωταω.Απο το βυθο τη θα παρουν ( εκτος απο την τροφη )?

Δεν ξερω τι ακριβως θα παρουν Γιωργο,αλλα το σιγουρο ειναι οτι σε μια μερα οι μικροοργανισμοι που πρεπει να υπαρχουν και τα βακτηρια,δεν θα υπαρχουν.

Και ειδικα οταν θελουμε να βαλουμε δυσκολες γαριδες, το 2μηνο επιβαλεται να περασει.

Λογικα φανταζομαι οτι θα ειναι καποια βακτηρια συγκεκριμενα που βρησκονται στον βυθο,κατι αναλογο με αυτα που βρησκονται στο φιλτρο.

Γι αυτο λεμε μερικες φορες να μπολιαστει ο βυθος,για να εχει και εκει βακτηρια.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Δεν ξερω τι ακριβως θα παρουν Γιωργο,αλλα το σιγουρο ειναι οτι σε μια μερα οι μικροοργανισμοι που πρεπει να υπαρχουν και τα βακτηρια,δεν θα υπαρχουν.

Και ειδικα οταν θελουμε να βαλουμε δυσκολες γαριδες, το 2μηνο επιβαλεται να περασει.

Λογικα φανταζομαι οτι θα ειναι καποια βακτηρια συγκεκριμενα που βρησκονται στον βυθο,κατι αναλογο με αυτα που βρησκονται στο φιλτρο.

Γι αυτο λεμε μερικες φορες να μπολιαστει ο βυθος,για να εχει και εκει βακτηρια.

Αφαιρεθηκες? Δεν εχεις πιει καφε? 

Ο βυθος αποκτα τα βακτηρια που αναφερεις απο τα υπολοιματα τροφης.

Έγινε επεξεργασία - giorgosmarios

αχαχααχαχ ελα μωρε,πως κανεις ετσι,ενα λαθος καναμε!

Βασιλη δεν σε ειπαμε? :P

Ο βυθος αποκτα τα βακτηρια που αναφερεις απο τα υπολοιματα τροφης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...