Jump to content

αστερια ?

Recommended Posts

γεια  σας ειχα ρωτησει και παλαιοτερα αν μπορουσα να βαλω θαλασιννο νερο και να κανω πικο ριφ σε 15 λιτρα και δεν γινοταν αν βαλω μονον ενα αστερια μπορω να κανω κατι ?

Με Λίγη προσοχή μπρείς να κάνεις Pico reef.  Όμως οι οργανισμοί σου θα είναι και αυτοί "picco".  Αντε να βάλεις 2-3 sexy shrimp με καμία ανεμώνη μικρή mini maxi και κανένα μικρόσωμο gobby π.χ  (gobiodon okinawae). 

αλλά θα πρέπει να είσαι από πάνω γιατί τόσα λίγα λίτρα μπορεί να ξεφύγει κάποια παράμετρος.  Τα λίγα λίτρα κάνουν το ενυδρείο ποιο ευαίσθητο.

Για τον αστερία θα έλεγα ότι δεν γίνετε. Είναι λίγο μυστήριοι στην διατροφή τους οι αστερίες. Εγω 6 μήνες εχω καταφέρει να κρατήσω αστερία όσες φορές και αν προσπάθησα.

• Like 1

αυτα πυ μου ειπεσ ολα μαζι η ενα απο αυτα ?

Σταδιακά θα τα βάζεις για να βλέπεις και τα ΝΟ3/ΡΟ4 πού κυμαίνονται και με τι ρυθμό θα σου ανεβαίνουν.  Οσο περισσότερα ζωάκια μέσα στο ενυδρείο,  τόσο περισσότερη υποβάθμιση της ποιότητας του νερού. Και επειδή θα είσαι σε πάρα πολύ λίγα λίτρα θα πρέπει να μπαίνουν με μέτρο. 

Αυτο που μας δείχνεις στο βίντεο είναι μια αστερίνα. Όσοι έχουμε κοράλλια κοιτάμε να τις ξεφορτωθούμε γιατί πάει πάνω στα κοράλλια (sps κυρίως) και τα νεκρώνει τοπικά.   

Αν σου αρέσουν φυσικά και μπορείς να βάλεις(εφόσον δεν έχεις κοράλλια). Μπορείς να ξεκινήσεις με 5 για αρχή και αυτα θα σου πολλαπλασιαστούν μέσα στο ενυδρείο. 

• Like 1

αρα μπορω να βαλο μονο αστερινεσ ? θα ηθελα εν λινκ με το νερο αλατι,φιλτραρισμα , διακοσμιση .κλπ

μπορω να βαλω αστεινα και sexy shrimp μαζι ?

Ναι μπορείς. 

- Υπάρουν πολλά αλάτια ανάλογα με την τσέπη που διαθέτει ο κάθε ένας. Στην περίπτωση σου που δεν έχεις κοράλλια θα έπαιρνα το ποιο φθηνό.

- Φιλτράρισμα θα στο κάνει ο ζωντανός βράχος που θα έχεις μέσα και ο αραγωνίτης. Και τα 2 μπορείς να τα προμηθευτεις είτε απο μαγαζί με ενυδρεία είτε απο αγγελίες στο φόρουμ. Γύρο στα 1-1.5 κιλά βράχο θα είσαι οκ. Και επίσης σε ένα μικρό φιλτράκι εσωτερικό θα βάλεις αντιφώσφορο για να μην γεμίσει το ενυδρείο άλγες.  Αν το φιλτράκι έχει ικανοποιήτική ροή (να κυκλοφορεί το νερό παντού μέσα στο ενυδρείο) θα είσαι σούπερ και δεν θα χρειάστεις κυκλοφοριτή.  

- Διακόσμηση καθόλου. Ο Βράχος θα σου πιάσει αρκετό χώρο για να βάλεις διακόσμηση. Μπορείς αργότερα να βάλεις κανένα μαλακό κοράλλι που δεν έχει πολλές απαιτήσεις. (Xenia,μανιτάρια)

- Για νερό θα σου έλεγα να έπαιρνες μια όσμωση. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα λόγο χρημάτων τότε πας σε νερό βρύσης με αντιχλώριο ή κατευθύαν απο θάλασσα. (Αν πας σε νερό θάλασσας δεν χρειάζεται να αγοράσεις αλάτι). 

Αυτά σε γενικές γραμμές. Ρίξε μια ματία και σε άλλα θέματα εδώ στο φόρουμ και θα σου λυθούν πολλές απορίες.  Και φυσικά ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. :)

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

με τισ αλλαγεσ τι γινετε ? πως καθαριζω το ενυδρειο θελει στρωσιμο ?? θα παρω θαλασινο νερο οταν το αλλαζω θα βαζω θαλασινο΄΄΄αντιχλωριο δεν θα χρειαζετε λογικα αφου θα βαζω νερο θαλασσας στο πετ σιστι θα ζηρησω 

1 ζωντανο βραχο 

2 2 sexy shrimp

3 1αστερινα 

4ζωντανι αμμο 

5 αντιφωσφορο

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Θα πάρεις απο όποιο μαγαζί θέλεις αραγονίτη και ζωντανό βράχο. Μόλις τους πείς τα λίτρα σου θα σου πουν και πόσο χρειάζεσαι. (βράχο 1-1,5 κιλα , αραγονίτη ανάλογα πόσο θέλεις. 2-3 δαχτυλά το πολύ καλά ειναι πιστεύω.)  Θα χρειαστεί να πάρεις και refractometer.

Θα κάνεις στρώσιμο κανονικότατα όπως κάνεις στο γλυκό νερό. Θα βάλεις μέσα σε ένα βαρέλι - δοχείο  θάλασσα και με ένα refractometer θα ρυθμήσεις το νερό σου στα 1025 προσθέτοντας γλυκό νερό.  θα βάλεις μέσα βράχο και αραγονίτη , κυκλοφοριτή ή εσωτερικό φίλτρο για κυκλοφορία και θα περιμένεις 1 μήνα περίπου να στρώσει το ενυδρείο σου.  Απο την 3η εβδομάδα μπορείς να κάνεις και καμια αλλαγή νερού και ανοίγεις και φώτα και να προσθέσεις αντιφώσφορο. 

Εν συνεχεία μπορείς δειλά - δειλά να προσθέσεις μικρόσωμα ζωάκια (αστερίνες,σαλιγκαράκια,ερημίτες,γαρίδες κλπ).

Ωστόσο....το νερό που θα εξατμίζεται θα πρέπει να το συμπληρώνεις με γλυκό νερό (όσμωσης το ιδανικότερο) και να κρατάς αυστηρά την στάθμη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Με την εξάτμιση θα σου ανεβαίνει η αλατότητα μέσα στο νερό.

Επίσης θα μετράς να δεις που κυμαίνεται η ΝΗ3,ΝΟ2,ΝΟ3, και που και που ρίχνε και μια πολυ μικρή ποσότητα τροφής μέσα. (Σαν να στρώνεις γλυκό περίπου.)

Δυστηχώς θα πρέπει να περιμένεις για να στρώσει το ενυδρείο σου. Εκτός και αν επισπεύσεις το στρώσιμο με έτοιμα βακτήρια. Σε μια τέτοια περίπτωση (βακτηριδίων) ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφει το μπουκάλι. 

Αφου βάλεις τα ζωντανά μέσα και έχει στρώσει το νερό σου μπορείς ανά εβδομάδα να κάνεις ενα 20% αλλαγή νερού (θάλασσα) χωρίς αντιχλώριο. Απλά να πας σε μέρος που να είναι καθαρό.  (Ενδεχομένως να ανακαλύψεις και άλλα ζωάκια μέσα στο ενυδρείο σου μετά απο μερικές εβδομάδες καθώς η θάλασσα κρύβει εκπλήξεις :) )

Έγινε επεξεργασία - submarine1981

οκ τελεια τωρα ξεθολωσα λιγο γιατι νομιζα πωσ η διαδικασηα στρωσηματοσ ηταν αλλη  :bow:

αραγονιτησ ειναι η αμμοσ ?

θερμοσταη θελει ?

την αστερινα και ολλα τα αλλα τα αγοραζω 

:hot:  σορρυ που σε αιδευω τοσο ... :angel:

Αραγωνίτης ειναι η άμμος σωστά. Υπάρχει λεπτόκοκκος (σαν ζάχαρη)  και χοντρόκοκκος με σπασμένα όστρακα. Ότι σου αρέσει βάζεις.

Ναι θερμοστάτη θα χρειαστείς. 

Αστερίνα....λογικά θα πρέπει να στην δώσουν χωρίς χρήματα :)  Θεωρείτε παράσιτο ενυδρείων επειδή όπως σου είπα παραπάνω κοιτάνε όλοι να τις ξεφορτωθούν.  Αμα κανείς σου πουλήσει αστερίνες τότε θέλει πολύ κράξιμο  :chair:   

Αρχικά επειδή ο βράχος σου θα έχει διάφορα ζωάκια (σκουλήκια κλπ) ενδέχεται να ψοφήσουν μέσα στο ενυδρείο σου και να σου ανεβάσει ΝΗ3. Οπότε και δεν χρειάζεται να βάλεις αρχικά τροφή.  (Πιστεύω να ξεθόλωσες κιάλο τώρα :P 

τελεια μονο μια ερωτηση..... αν και νομιζω οτι θα εχω και αλλεσ .... :geek:

τροφη ποια θα παρω αυτη που λεει crabs πανω ?

Εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθώς δεν είχα ποτέ ενυδρείο μόνο με αστερίνες. Γενικά αστερίνες είχα στο ενυδρείο και έβαζα θηρευτή να μου της φάει. Κοίταζα με λίγα λόγια να τις ξολοθρέψω και οχι να τις ταΐζω :P  

Έχω την εντύπωση πως σε εμένα έτρωγαν κοραλίνη (Είδος άλγης μώβ χρώματος που πιάνει ο ζωντανός βράχος,τζάμια ενυδρείου, κυκλοφοριτές κλπ) και οτι δεν μου πείραζαν κοράλλια. όμως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο προσπαθούσα με κάθε μέσο να τις απομακρύνω απο το ενυδρείο.  

Κάνε ενα ψάξιμο στο Google.  Εγω πάντως θα δοκίμαζα νωπή τροφή.  Καμια αθερίνα δεμένη με πετονιά και θα έβλεπα αν πάνε πάνω για να φάνε.

μολισ αγορασα το ενυδρειο τωρα υπομονη και για τα αλλα

Σωστος,ακρως απαραιτητη η υπομονη.Παρε το χρονο σου και μεθοδικες κινησεις μονο :thumbsu:

Αν εχεις διαθεση και χρονο ανεβασε μας και καμια φωτο απο το ενυδρειο :jig:

ετσι σκετο η στο τελοσ με ολα τα καλουδια ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...