mouseman 29 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα!!! Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας ενα προβλημα (εαν θεωρειται προβλημα) που εχω προσεξει τις τελευταιες μερες στα τεστ της salifert. Θα μιλησω για τα 3 βασικα τεστ mg,kh,ca. Ολα εχουν μεσα το δοχειο νερου τις διαφορες σκονες τους και την συριγγα του 1ml μαζι με το ροζ ακροφυσιο του. Ειναι αναγκαστικο να υπαρχει επανω στην συριγγα οπως λεει ο κατασκευαστης για να καλυπτει το κενο αερα την ωρα που τραβαμε το υγρο για να κανουμε τη μετρηση. Οταν τραβαμε το υγρο το μαυρο πελμα της συριγγας πρεπει να ειναι ακριβως στο 1ml στην τελευταια γραμμη. Αυτο που παρατηρισα ομως στα τεστ ειναι οτι ενω το πελμα το εχω στο επιτρεπτω σημειο το υγρο που ανεβαινει ειναι στο 0,8 και αλλες φορες στο 0,85 δηλαδη δεν υπαρχει παντα η ιδια ποσοτητα μεσα στην συριγγα με αποτελεσμα (πιστευω) να μην ειναι παντα οι μετρησεις ιδιες. Αυτο δεν το αναφερει πουθενα το εγχειριδιο εκτος και αν δεν το εχω δει εγω. Βεβαια το αποτελεσμα το περνουμε απο το σημειο που βρισκεται το ακροφυσιο της συριγγας. Γι αυτο λοιπον ρωτω : το εχετε προσεξει αυτο? πιστευετε οτι δεν αλλαζει το αποτελεσμα του τεστ αυτη η διαφορα? Ελπιζω να εγινα κατανοητος στην περιγραφη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 29 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Μακη βγαλε τελειως τον αερα απο την συριγγα και μετρα και μετα οπως σου δειχνει τωρα δηλ με τον αερα,τι βλεπεις?υπαρχει διαφορα και ποια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΟΣ 29 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Μακη πολυ σωστη η απορια σου ,εγω προσπαθω παντα το υγρο απο το τεστ να ειναι ιδιο καθε φορα ,κανοντας προσπαθειες αδειαζοντας και ξαναγεμιζοντας το υγρο ,μεχρι να ειναι καθε φορα στο 0,83. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 29 Οκτωβρίου 2015 Author #4 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Τελευταια κανω αυτο που ειπε ο Μανωλης γεμιζω και αδειαζω συνεχεια μεχρι να ειναι στο 0,8. Νικο η αληθεια ειναι οτι δεν προσεξα αν δινει αλλες τιμες αλλα πιστευω κοντα στο αδειασμα του υγρου θα υπαρχει σιγουρα. τι ενοω π.χ. αν μετραω ασβεστιο με 0,85ml και μου διξει 480ppm στην πραγματικοτητα θα πρεπει να ειναι 500ppm γιατι θα επρεπε να εχει τελειωσει το υγρο αν ηταν στο 0,8ml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marou 29 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Για να μην γινεται αυτο προσπαθηστε να μην κουνατε την συριγκα οταν ειναι γεματη, και οταν την αδειαζετε και εχετε τελειωσει το τεστ τραβηχτε μια αερα μεχρι πανω κουνιστε λιγο να παει το υγρο κατω και μετα βγαλτε με δυναμη τον αερα. Οι διαφορες που βλεπετε μαλλον ειναι απο το υγρο που εγκλοβιζετε στο μπροστα μερος απο τα προηγουμενα τεστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitsiovic 30 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Ποτέ δεν βάζουμε όλο το υγρό που έχουμε στην σύριγγα οπότε το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Η ίδια ποσότητα πέφτει μέχρι να αλλάξει χρώμα το υγρό. Στο ίδιο σημείο βρίσκετε το μαύρο της σύριγγας 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Η μαυρη ταπα ειναι πρεπει να ειναι ακριβως στη γραμμη 1mm και ας εχει λιγο κενο αερα Ειναι υπολογισμενο το υγρο της μυτης της συριγγας pitsiovic η ιδια ποσοτητα πεφτει αλλα θα εχεις λαθος ενδειξη στην κλιμακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 30 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 30 Οκτωβρίου 2015 δεν έχει διαφορά. απο τη στιγμή που ανεβάζεις το έμβολο στο 1ml. Εκτός αν φτάσεις να το ρίξεις όλο. η διαφορά όντως υπάρχει αλλα δεν της έχω δώσει σημασία. μετράω βασει των οδηγιών της εταιρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 30 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Η μαυρη ταπα ειναι πρεπει να ειναι ακριβως στη γραμμη 1mm και ας εχει λιγο κενο αερα Ειναι υπολογισμενο το υγρο της μυτης της συριγγας pitsiovic η ιδια ποσοτητα πεφτει αλλα θα εχεις λαθος ενδειξη στην κλιμακα Τελείως λάθος Βασίλη αυτό που έγραψε, οτι έγραψε ο πιστιοβιτσδ και πανος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 30 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Τελείως λάθος Βασίλη αυτό που έγραψε, οτι έγραψε ο πιστιοβιτσδ και πανος Τι εννοείς οτι ειναι λαθος ο βασιλης ?? Η ταπα πρεπει να βρίσκεται στο 1μλ Και το υγρο συνηθως στο 0,8! Το 0,2 κενό ειναι το μυτάκι! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 30 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Διαβαστε: http://www.aquazone.gr/forums/topic/40045-salifert-profi-test/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 30 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 30 Οκτωβρίου 2015 (edited) Αυτό που θελα να γράψω, είναι ότι είτε είναι το υγρό στο 0,8 είτε στο 0,85 δεν παίζει ρόλο. Αρκεί στο ξεκίνημα της μέτρησης , ή μαύρη τάπα να είναι στο 1. ΥΓ μπορεί να γράφουμε και τα ίδια τόση ώρα!!! Έγινε επεξεργασία 30 Οκτωβρίου 2015 - gregkn73 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mouseman 31 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Το ότι ή τάπα πρέπει να είναι στο 1ml αυτό το ξέρουμε όλοι και πιστεύω πως όλοι μετράνε με αυτό το τρόπο. Ομως όπως είπα αν μέτρας μαγνησιο και είναι ανεβασμένο όπως είχα εγώ προσωπικά όταν μετραγα με 0.8 δεν είχα αποτέλεσμα και έπρεπε να προσθέσω υγρό χωρίς να χρειάζεται να ρίξω πολλές σταγόνες για να πάρω αποτέλεσμα και με 0.85 επερνά κανονικό αποτέλεσμα στο τελείωμα του. Εκεί άρχισα να έχω υποψίες για το τι συμβαίνει. Το απότελεσμα εάν είναι στα σημεία που θέλουμε βγαίνει πάντα σωστό αλλά εάν είναι ανεβασμένο κάι στα όρια του τεστ εκει πιστεύω ότι μπορεί να δώσει λάθος μέτρηση με αυτο τον τρόπο. ταπεινή μου άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος