dorab 27 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ενυδρείο 200 λίτρων και το έστησα εδώ και δύο εβδομάδες για χρυσόψαρα.Έβαλα ένα απλό κίτρινο στην αρχή.Μετά ένα shubunkin κ δεν είχα θέματα.Στη συνέχεια μπήκαν ΄δυο oranda (αν τα λέω σωστά κάτι μικρές φουσκίτσες σε πορτοκαλί και λευκό χρώμα) και πάλι όλα καλά.Σήμερα μία εβδομάδα μετά έβαλα δύο χρυσόψαρα fancy tails,ένα κοινό πορτοκαλί και ένα sarasa comet.To πρόβλημά μου είναι ότι το sarasa μου τσιμπάει τα δύο oranda και δεν καταλαβαίνω γιατί.Ενοχλεί και τα υπόλοιπα αλλά με αυτά τα δύο είναι συνεχόμενα τα τσιμπήματα.Το έβαλα σε μια γεννήστρα που είχα μέσα στο ενυδρείο για λίγο να ηρεμήσει και τίποτα.Με το που το έβγαλα ξανά τα ίδια...Είναι φυσιολογικό;Μόνο με αυτό έχω θέμα τα υπόλοιπα δεν είναι καθόλου επιθετικά...Φοβάμαι μην πληγώσει τα φουσκάκια μου.Μέχρι στιγμής δεν φαίνονται ούτε τραυματισμένα ούτε ιδιαίτερα στρεσαρισμένα.Μόνο όταν τα πλησιάζει τρέχουν και μετά ηρεμούν.Τί μπορώ να κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marich 29 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Κοιτά εγω πάλι νομίζω πως καλό θα ηταν να το χωρίσεις από τα αλλα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 29 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 29 Οκτωβρίου 2015 Οταν εννοείς τα τσιμπαει , αυτο το κάνει στο πρωκτό των ψαριών ; Για παρατήρησε αν το sarasa έχει σαν άσπρα σπιράκια κοντα στα μαγουλα Αν συμβαίνουν αυτα τότε είναι αρσενικό και τα άλλα θηλυκα και θέλει να ζευγαρώσει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 3 Νοεμβρίου 2015 Author #4 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Δυστυχως το εφαγε το ενα pearlscale ειναι φαγωμενα τα λεπια του και στις δυο πλευρες.Ακομα ζει αλλα επειδη ματωσε η τουλαχιστον ετσι φαινεται το τσιμπησαν κ τα υπολοιπα οσο ελειπα.Τωρα εβαλα κ τιςδυο φουσκες στη γεννηστρα γιατι αρχισαν να επιτιθονται κ στο αλλο.Δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι ωια να τη γλυτωσει....μηπως γνωριζεται;Οσο για το sarasa το ειχα στη γυαλα κ τωρα το εβαλα παλι στο ενυδρειο να δω τι θα κανει με τα αλλα.Ειδα σημερα οτι δαγκωνει κ το shubunkin ....ειλικρινα μου ερχεται να το πεταξω....δεν εχει αλλαξει κατι επανω του που να υποδηλωνει οτι θελει ναζευγαρωσει...Τωρα ξεκινησε κ ενα fancy talenνα τσιμπαει ....τι γινεται;;;κολλητικο ειναι;;; Απο τη στιγμη που εβαλα την πρωτη ταμπλετα να ταισω τον πλακοστωμο που εχω κ την εφαγαν τα χρυσοψαρα ειναι σαν να εχουν ντοπαριστει.....μηπως ευθυνεται η τροφη;;;;δεν ξερω τι να κανω....πρωτη φορα βλρπω χρυσοψαρα να επιτιθονται ....ελεος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Νοεμβρίου 2015 #5 Share 3 Νοεμβρίου 2015 (edited) Σίγουρα δεν είναι από την τροφή . . . Μήπως κάτι τα ενοχλεί τα ψάρια ? Μπορείς να μας βάλεις φώτο ?? Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2015 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #6 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Σίγουρα δεν είναι από την τροφή . . . Μήπως κάτι τα ενοχλεί τα ψάρια ? Μπορείς να μας βάλεις φώτο ?? Θα προσπαθήσω να τα βγάλω γιατί όσες φορές προσπάθησα βγήκαν κουνημένες η θολές...Να τα βγάλω όλα;Παρατήρησα ότι όταν ανάβουν τα φώτα τρελαίνονται ...μπορει να είναι δυνατός ο φωτισμός;;;προσπάθησα να βγάλω τη μια λάμπα αλλά δεν βγαίνει κ λέει ότι δεν θα δουλεύει κ η άλλη αν δεν υπάρχουν κ οι δυο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #7 Share 4 Νοεμβρίου 2015 (edited) <iframe width="480" height="360" src="http://s1382.photobucket.com/user/Dora_Biba/embed/slideshow/Mobile%20Uploads"></iframe> Έγινε επεξεργασία 4 Νοεμβρίου 2015 - dorab Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #8 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Το κοκκινο στην πρώτη φωτο κ το πορτοκαλι στην τελευταία το έφαγαν...αδου πρώτα το κοκκινο το μάτωσε....ειδατε πως μου το έκανε το καημένο;Την έβγαλε τη νύχτα ακόμα αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι...Υπαρχει κάτι να το βοηθήσει να τη βγάλει καθαρή;Προς το παρόν από ότι βλέπετε τα έχω κ τα δυο pearlscale στη γεννηστρα γιατί αφού έφαγαν το ένα μετά στράφηκαν στο άλλο...λεω να τα αφήσω εκεί σήμερα να δω τι γίνεται με το φως...μπορω κάπως να καλύψω τη μια λάμπα με αλουμινόχαρτο ας πούμε;;;η θα κάνω ζημια;μήπως φταίει το φως μπορεί να είναι δυνατό...Τα γκαπι που είχα πριν δεν ενοχλούνταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #9 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Έχουμε κ καινούριο κακο...Τσιμπαγε το άλλο pearls το πληγωμένο κ το έβγαλα με τα υπόλοιπα κ ο θεός βοηθός...Παιδια επείγον δεχτή οποιαδήποτε βοήθεια.Στεναχωρηθηκα παρα πολύ γιατί τις φούσκες τις έχω κοντά μήνα κ δεν είχα προβλήματα με τα άλλα μέχρι που έβαλα το κοκκινο μέσα...τωρα το έχω προσωρινά στο ενυδρείο κ μάλλον θα τι δώσω σε pet shop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 4 Νοεμβρίου 2015 #10 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Δεν έχω ακουσει για κάτι παρόμοιο, μάλλον η καλύτερη λύση είναι να τα χωρίσεις αυτά τα ψάρια ή να τα δώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #11 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Το κοκκινο το έδωσα...Πηγα στο μαγαζί που πήρα τις περλες κ μου έδωσε το esha 2000 για το πληγωμένο Το απομονωσα σε γυάλα για τη θεραπεία έχω μια εφταλιτρη.Θα κάνω κ αλλαγή νερού στο ενυδρείο το μεσημέρι γιατί ανέβασε νιτρικά κ αμμωνία...ουτε εγώ έχω δει κάτι παρόμοιο...Τωρα θα δω από αύριο που θα έχουν επανέλθει λογικά τη συμπεριφορά τους κ ελπίζω να τη γλυτώσει το ψαράκι μου... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 4 Νοεμβρίου 2015 #12 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Για όσο θα κάνεις τη θεραπεία μην το ταΐσεις γιατί θα ανεβάσει και στη γυάλα αμμωνία. Αν το μεγάλο ενυδρείο είναι φρέσκο ή το φίλτρο σου μικρό δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στους ρύπους των ψαριών και γι'αυτό σου ανέβασε αμμωνία. Καλύτερα είναι να ταΐζεις κάθε δύο με τρεις μέρες από λίγο και να ρίχνεις κάθε 48 ώρες prime μέχρι να δεις τι θα κάνεις. Διάβασε και λίγο καλύτερα για τις ανάγκες των χρυσόψαρων για να δεις πως θα κινηθείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #13 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Δυστυχώς το ψαράκι δεν τα κατάφερε ήταν πολύ ταλαιπωρημένο... ☹ όμως μετά την αλλαγή νερού κ αφού απομακρυνα το ταραχοποιό τα βλέπω πολύ καλύτερα ήδη...mary74 το ενυδρείο είναι στρωμένο ένα δεκαήμερο πριν βάλω τα ψάρια.Το έχω σε λειτουργία με ψάρια ένα μήνα (με χρυσοψαρα πριν είχα γκαπι). Το φίλτρο φιλτραρει 600 λίτρα ανά λεπτό οποτε δεν νομίζω να είναι μικρό μιας κ το ενυδρείο είναι διακόσια λίτρα.Λες να χρειάζεται ποιο δυνατό;;; Με το φως θα δω σήμερα γιατί ήρθε η κοπέλα που τα πήρα κ μου είπε ότι έχει τις ίδιες λάμπες στο ενυδρείο που τα είχε κ δεν είχαν πρόβλημα...οποτε λέω μήπως στρεσαρονταν με το κοκκινο κ για αυτό ήταν τόσο περίεργα...ειδομεν. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κ τις συμβουλές θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη κ όποιος ξέρει για το φωτισμό να με διαφωτισει δεκτες οι συμβουλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 4 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 4 Νοεμβρίου 2015 600 Λ/Ω σε 200λιτρο με χρυσόψαρα δεν είναι και τόσο δυνατο, λερώνουν τα χρυσόψαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #15 Share 4 Νοεμβρίου 2015 600 Λ/Ω σε 200λιτρο με χρυσόψαρα δεν είναι και τόσο δυνατο, λερώνουν τα χρυσόψαρα Είναι ανά λεπτό όχι ανά ώρα.Ηταν για λίμνη σκέψου το μοτέρ κ το είχαμε πάρει για το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 4 Νοεμβρίου 2015 #16 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Είναι ανά λεπτό όχι ανά ώρα.Ηταν για λίμνη σκέψου το μοτέρ κ το είχαμε πάρει για το ενυδρείο. Ουπς, τωρα το είδα 36000 Λ/Ω ; Είσαι σίγουρη ; Αυτο είναι όχι απλα πολύ , είναι υπερβολικό. Μήπως υπάρχει υπεβολικά μεγάλη ροή στο ενυδρείο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 4 Νοεμβρίου 2015 Author #17 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Ουπς, τωρα το είδα 36000 Λ/Ω ; Είσαι σίγουρη ; Αυτο είναι όχι απλα πολύ , είναι υπερβολικό. Μήπως υπάρχει υπεβολικά μεγάλη ροή στο ενυδρείο ;Είναι ρυθμιζόμενη η ένταση.Το έφεραν από εξωτερικό κ μου είπαν πως να το προσαρμόζω.Είναι καλή η ροη ώστε να φιλτράρει όσο χρειάζεται κ να μην προκαλεί πρόβλημα στα ψάρια.Τουλαχιστον έτσι μου είπε ο κύριος που μου το έδωσε κ το προσάρμοσε.Από ότι είδα κ στο στρώσιμο ήταν εντάξει.Τα ψαράκια παίζουν κ κοντά στο φίλτρο κ δεν δείχνουν να ενοχλούνται.Κ εγώ όταν το πήρα νόμιζα ότι με δούλευε. .Αλλα είναι όντως δυνατό.Αν θέλω δηλαδή μετά το βάζω κ σε πισίνα που λέει ο λόγος χεχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 5 Νοεμβρίου 2015 #18 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Πάντως τα ψάρια στις φωτογραφίες είναι άρρωστα , έχουν άσπρα στίγματα εκτός απ τα Pearlscale που είναι χάλια .Δες αν το esha 2000 τα βοήθησε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 5 Νοεμβρίου 2015 Author #19 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Πάντως τα ψάρια στις φωτογραφίες είναι άρρωστα , έχουν άσπρα στίγματα εκτός απ τα Pearlscale που είναι χάλια . Δες αν το esha 2000 τα βοήθησε . Δεν έχουν άσπρα στίγματα μήπως φαίνεται έτσι από τις φωτο;Είναι από κινητό κ δυστυχώς δεν είναι καλή η κάμερα...Δεν κάνω θεραπεία στο ενυδρείο.Έκανα μόνο στο χτυπημένο απομονωμένα αλλα δεν τα κατάφερε.Τα υπόλοιπα είναι μια χαρά αν εξαιρέσεις ότι χρειάστηκε να δώσω πίσω το ψάρι που χτύπησε το pearl για να ηρεμήσουν.Μηπως είδες κάτι συγκεκριμένο που δεν πρόσεξα εγώ;Να το τσεκάρω καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Νοεμβρίου 2015 #20 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Εαν εσύ βλέπεις οτι δεν υπάρχουν άσπρα στίγματα , θα είναι απ τη φωτογραφία . Γι αυτό ζητάμε καθαρές φωτογραφίες και επιμένουμε για να μη γίνονται τέτοια λάθη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorab 10 Νοεμβρίου 2015 Author #21 Share 10 Νοεμβρίου 2015 Εαν εσύ βλέπεις οτι δεν υπάρχουν άσπρα στίγματα , θα είναι απ τη φωτογραφία . Γι αυτό ζητάμε καθαρές φωτογραφίες και επιμένουμε για να μη γίνονται τέτοια λάθη . Σταμάτη καλημέρα.Ναι το κατάλαβα ότι ήταν από τη φωτο αλλά όπως είχα γράψει θα προσπαθήσω να βγάλω γιατί δεν έχω κάμερα.Κ το κινητό είναι λίγο off.Πάντως τώρα που απομακρυνα τα δυο που δάγκωναν ηρέμησαν όλα.Κ στο φως είναι μια χαρά.Αρα ούτε τα φώτα δεν τα ενοχλούσαν απλά τα αλλα γίνονταν ποιο επιθετικά κατά τη διάρκεια του φωτισμού. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές κ τη βοηθεια σας.Θα περιμένω λίγο διάστημα μέχρι να προσθέσω άλλο ψαράκι για να δω την εξέλιξη μην πάθω τα ίδια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 23 Νοεμβρίου 2015 #22 Share 23 Νοεμβρίου 2015 Γεια σου και από μένα! Τι τα ταΐζεις τα ψαράκια σου και κάθε ποτέ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος