baggos777777 2 Νοεμβρίου 2015 #26 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Πιθανόν να "τρύπωσε" κάτι από την θάλασσα. Αλλα από ότι φαίνετε το ψαράκι εχει καλό ανοσοποιητικό και την παλεύει. Κάνε και κανένα εμπλουτισμό της τροφής με σκορδάκι και θα πάει καλύτερα πιστεύω.Δηλαδή φιλέ μου σαν τι να τρυπωσε? Κανένα χταπόδι για παράδειγμα? Κοίτα δικαιώμα του καθενός τι αλαγγες θα κάνει αλλά την στιγμή που κάνουν τόσα χρόνια άτομα και δεν έχουμε θεμα δεν μπορούμε να λέμε η θάλασσα φταίει? Το λέω φιλικά πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 2 Νοεμβρίου 2015 #27 Share 2 Νοεμβρίου 2015 (edited) Βαγγο το ότι μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγές από θαλασσα φυσικά δεν σημαίνει ότι θα κολλήσει κάτι. Όμως όσες πιθανότητες έχεις να κολλήσεις τόσες έχεις και να μην κολλήσεις. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί εσυ να έχεις διαλέξει το σούπερ σημείο με πεντακάθαρα νερά. Όμως το τι ρεύματα υπάρχουν από κάτω δεν το ξέρουμε. Αν πχ ένα καΐκι ξεψαρίσει η πλύνει τα δύχτια του και το ρεύμα φέρει το οργανικό υλικό προς το σημείο που παίρνεις το νερό για το ενυδρειο φυσικά και θα κουβαλήσεις είτε παθογόνο είτε μη στο ενυδρείο σου. Οσο καθαρά και να είναι τα νερά τα παθογόνα δεν φαίνονται. Γιαυτό το λόγο και χρησιμοποιούμε μικροσκόπια και στερεοσκόπια για να δεις τι ύπάρχει μέσα. Αλλιώς για το κάθε νερό (θαλασσα, ποτάμια, λίμνες κλπ) με το μάτι θα λέγαμε " Καθαρά φαίνονται τα νερά χωρις μικροοργανισμούς κλπ" Γιαυτό άλλωστε και οι περισσότερες μονάδες παραγωγής (ιχθυογεννητικοι) έχουν UV για ασφάλεια. Μπορεί να μην σου τύχει και ποτέ κάτι. όμως από την στιγμή που ο φίλος του έτυχε αυτό το περιστατικά και εμένα προσωπικά μου μοιάζει για κάποιο είδος παρασιτικό το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μου ήταν να δώ από πού μπορεί να μπεί το παράσιτο στο σύστημα του. Και η πρώτη ερώτηση είναι η προέλευση του νερού του. Παλία που είχα μεσογειακά ενυδρεία έκανα και γώ αλλαγές από θάλασσα και μόνο μια φορά είχα ασθένεια στην οποία 1-2 ψαράκια έχασα. Τωρά φταίει η θάλασσα? φταίει η τροφή (νωπή) που έριξα? σίγουρα κάτι από αυτά έβαλε μέσα το παράσιτο που είχα. Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2015 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 2 Νοεμβρίου 2015 #28 Share 2 Νοεμβρίου 2015 (edited) Βαγγο το ότι μπορεί κάποιος να κάνει αλλαγές από θαλασσα φυσικά δεν σημαίνει ότι θα κολλήσει κάτι. Όμως όσες πιθανότητες έχεις να κολλήσεις τόσες έχεις και να μην κολλήσεις. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί εσυ να έχεις διαλέξει το σούπερ σημείο με πεντακάθαρα νερά. Όμως το τι ρεύματα υπάρχουν από κάτω δεν το ξέρουμε. Αν πχ ένα καΐκι ξεψαρίσει η πλύνει τα δύχτια του και το ρεύμα φέρει το οργανικό υλικό προς το σημείο που παίρνεις το νερό για το ενυδρειο φυσικά και θα κουβαλήσεις είτε παθογόνο είτε μη στο ενυδρείο σου. Οσο καθαρά και να είναι τα νερά τα παθογόνα δεν φαίνονται. Γιαυτό το λόγο και χρησιμοποιούμε μικροσκόπια και στερεοσκόπια για να δεις τι ύπάρχει μέσα. Αλλιώς για το κάθε νερό (θαλασσα, ποτάμια, λίμνες κλπ) με το μάτι θα λέγαμε " Καθαρά φαίνονται τα νερά χωρις μικροοργανισμούς κλπ" Γιαυτό άλλωστε και οι περισσότερες μονάδες παραγωγής (ιχθυογεννητικοι) έχουν UV για ασφάλεια. Μπορεί να μην σου τύχει και ποτέ κάτι. όμως από την στιγμή που ο φίλος του έτυχε αυτό το περιστατικά και εμένα προσωπικά μου μοιάζει για κάποιο είδος παρασιτικό το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μου ήταν να δώ από πού μπορεί να μπεί το παράσιτο στο σύστημα του. Και η πρώτη ερώτηση είναι η προέλευση του νερού του. Παλία που είχα μεσογειακά ενυδρεία έκανα και γώ αλλαγές από θάλασσα και μόνο μια φορά είχα ασθένεια στην οποία 1-2 ψαράκια έχασα. Τωρά φταίει η θάλασσα? φταίει η τροφή (νωπή) που έριξα? σίγουρα κάτι από αυτά έβαλε μέσα το παράσιτο που είχα. Ευγενιε στα περισσότερα ου γραφείς σε αλλά θεματα Συμφωνώ, αλλά τη φοβία που έχεις με την θάλασσα δεν την καταλαβαίνω! Οποίος δεν εφαρμόζει καραντίνα, δηλαδή σχεδόν όλοι Μάς, την θάλασσα δεν έχει κανένα λόγω να τη φοβάται. Στατιστικά οι κίνδυνο οι είναι μηδαμινό σε σχέση με την μη τήρηση καραντινας, σε όλα τα ζωντανά! Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2015 - gregkn73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliades 2 Νοεμβρίου 2015 Author #29 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, Όλες οι απόψεις σεβαστές είναι. Δεν υπάρχει πανάκεια και χρυσός κανόνας στο θέμα του νερού. Μόνο κάποια βασικά κριτίρια που χρειάζονται απλή λογική (π.χ. δεν μαζεύω νερό μετά απο βροχή) Αν θέλουμε να είμαστε όμως αντικειμενικοί το νερό που φτιάχνουμε εμείς απο Α.Ο. είναι ασφαλέστερο, αλλά θα συμφωνήσω πως η καραντίνα είναι ακόμη πιό σημαντική απο τις αλλαγές νερού την οποία και τηρώ για 5 εβδομάδες πριν βάλω κάτι νέο στο ενυδρείο, οπότε αρρώστιες δεν έχω. Σχεδόν σε όλες τις νέες αγορές χρειάστηκε να κάνω θεραπεία γιατί κάτι προέκυπτε, κυρίως ich. Για το FOX μου πάντως πιστεύω πως το ενοχλεί κάτι που έχει σχέση με τις παραμέτρους του νερού. Δυστυχώς δεν έχω όλα τα test. Όμως απο αυτά που έχω βρήκα χαμηλό KH και ανεβασμένα νιτρικά που τα βελτιώνω μέρα μέρα και τα δύο. Ίσως να φταίει και το νερό που αραιώνω το θαλασσινό. Επειδή χρειάζεται λίγο το παίρνω απο φίλτρο που αφαιρεί απλά άλατα, χλώριο και διάφορα άλλα, αλλά δεν είναι απο Α. Ο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 3 Νοεμβρίου 2015 #30 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικα δεν θα σου πω οτι φταιει το νερο της θαλασσας αλλα απο τη στιγμη που το κανεις μπαινει και αυτη η παραμετρος στην πιθανη αιτια που κανει το fox να εχει αυτη την εικονα. Στρεσαρισμενο ειναι(οπως ειπατε παραπανω),δεν εχει καποιο θεμα υγειας. Γενικα ειναι και πολυ περιεργο ζωντανο στη συμπεριφορα του. Μπορει απλα να μετακινησες ενα βραχο,κτλ και να εχει αυτη την εικονα μεχρι να το συνηθισει. Πιστευω πως οσο περνανε οι μερες θα του φυγει και απο την τελευταια φωτο βλεπω πως ειναι καλυτερα Παντως θελει δουλιτσα το ενυδρειο φιλε heliades,οπως αναφερθηκε πιο πισω. Αν σου αρεσει εσενα ετσι οπως ειναι αυτη τη στιγμη εμας μας περισευει φιλε μου.Αλλωστε τα ενυδρεια τα εχουμε για να γουσταρουμε εμεις κ οχι οι αλλοι. Απλα στο λεω γιατι βλεπω αλγες κτλ και σιγουρα ενα καθαρο ενυδρειο ειναι πιο ομορφο(αυτο φυσικα,ειναι σχετικο και αναλογα τα γουστα του καθε ενα απο μας). Διεκρινα οτι και το blue ειναι λιγο ταλαιπωρημενο(εκτος αν με ξεγελαει η εικονα). Τι και ποσες φορες ταιζεις? Ελπιζω να μη τα δεις ολα αυτα που σου λεω/λεμε σαν ανακριση,απο ενδιαφερον ειναι 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliades 4 Νοεμβρίου 2015 Author #31 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικα δεν θα σου πω οτι φταιει το νερο της θαλασσας αλλα απο τη στιγμη που το κανεις μπαινει και αυτη η παραμετρος στην πιθανη αιτια που κανει το fox να εχει αυτη την εικονα. Στρεσαρισμενο ειναι(οπως ειπατε παραπανω),δεν εχει καποιο θεμα υγειας. Γενικα ειναι και πολυ περιεργο ζωντανο στη συμπεριφορα του. Μπορει απλα να μετακινησες ενα βραχο,κτλ και να εχει αυτη την εικονα μεχρι να το συνηθισει. Πιστευω πως οσο περνανε οι μερες θα του φυγει και απο την τελευταια φωτο βλεπω πως ειναι καλυτερα Παντως θελει δουλιτσα το ενυδρειο φιλε heliades,οπως αναφερθηκε πιο πισω. Αν σου αρεσει εσενα ετσι οπως ειναι αυτη τη στιγμη εμας μας περισευει φιλε μου.Αλλωστε τα ενυδρεια τα εχουμε για να γουσταρουμε εμεις κ οχι οι αλλοι. Απλα στο λεω γιατι βλεπω αλγες κτλ και σιγουρα ενα καθαρο ενυδρειο ειναι πιο ομορφο(αυτο φυσικα,ειναι σχετικο και αναλογα τα γουστα του καθε ενα απο μας). Διεκρινα οτι και το blue ειναι λιγο ταλαιπωρημενο(εκτος αν με ξεγελαει η εικονα). Τι και ποσες φορες ταιζεις? Ελπιζω να μη τα δεις ολα αυτα που σου λεω/λεμε σαν ανακριση,απο ενδιαφερον ειναι Καλημέρα, Ναι τελικά πιστεύω πως πρέπει να είναι στρες γιατί κατά τα άλλα συμπεριφέρεται νορμάλ. Και θα συμφωνήσω πως θέλει δουλίτσα το ενυδρείο με τις άλγες και δεν βλέπω καθόλου άσχημα την κριτική, κάθε άλλο. Ούτε και εμένα μου αρέσει οπτικά αλλά βασικά δεν υπάρχει χρόνος και επικεντρώνομαι στο καθάρισμα των φίλτρων, skimmer και στις αλλαγές νερού. Θα ήθελα να τα βγάλω όλα έξω και να τα στήσω απο την αρχή. Να καθαρίσω τα βράχια και να αλλάξω τον αρραγωνίτη που είναι sugar size και με ταλαιπωρεί σε κάτι χοντρότερο, αλλά αυτό θέλει 1-2 μέρες δουλειά και ρίσκο για τα ψάρια. Όσο για το blue δίκιο έχεις επίσης. Δεν θα το έλεγα όμως ταλαιπωρημένο. Τρώει, μεγαλώνει συνεχώς και περνάει μιά χαρά. Το έχει αυτό το θεματάκι 1 χρόνο και παραπάνω. Είναι μάλλον head and lateral line errosion γνωστό πρόβλημα με τα blue tang. Το είχα αναφέρει σε παλιότερο post. Δίνω τον σύνδεσμο αν θές να ρίξεις μία ματιά (51 και 52 μήνυμα). Ίσως και να φταίει η θεραπεία σε καραντίνα για ich που του άφησε μόνιμα κάποια σημάδια σαν σχισίματα ειδικά στην ουρά. http://www.aquazone.gr/forums/topic/97975-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CE%BB%CE%AC-%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%81/ Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 5 Νοεμβρίου 2015 #32 Share 5 Νοεμβρίου 2015 Εχεις δικιο φιλε μου για το χρονο.Δυστυχως ομως ενα ενυδρειο εχει απαιτησεις και εκει(λες και δεν εφταναν ολα τ'αλλα που ζηταει ) Αν δεν εχεις χρονο,μην πεις στο κοπο να κανεις τιποτα,αφου αν δεν προλαβαινεις να εκτελεις τις ρουτινες,τοτε θα εχει παλι την ιδια εικονα σε μερικους μηνες,οποτε στην ουσια θα ειναι σχεδον τσαμπα ο κοπος/χρονος που θα βαλεις. ΓΙα τις αλγες προσωπικα θα δοκιμαζα τη χρηση του Algea Fix που ειναι παρα πολυ καλο και δεν θα σου παρει τοσο χρονο οσο να βγαλεις τα βραχια εξω κτλ κτλ. Απλα οταν θα ξεκινησουν να νεκρωνουν οι αλγες θα πρεπει να βαλεις λιγο χερι να αφαιρεις οτι βγαινει χειροκινητα(με σιφωναρισμα η' "ξετουφιασμα"). Οσον αφορα το blue και το HLLE ειναι μια δυσκολη κατασταση να επαναφερεις αλλα οχι ακατορθωτη. Πολλα παιδια παρατηρησαν σχεδον 100% βελτιωση,δινωντας του πολυ πολυ καλη διατροφη. Δηλαδη πολυ/ποσοτητα-πολλες/ποικιλια τροφων και χρηση περιστασιακα,καποιων βιταμινων. Προσωπικα θα σταματουσα τις αλλαγες απο τη θαλασσα και θα εβαζα στο προγραμμα μια αλλαγη το μηνα με τεχνητο αλατι.Οσα περισσοτερα λιτρα μπορεις.Δεν χρειαζεται να ειναι ολα τα λιτρα σου.Μπορεις 10 λιτρα?Κανε 10 λιτρα.Οσο χρονο μπορεις εσυ να αφιερωσεις και οσα χρηματα για αλατι. Ετσι απλα για να εβγαζα απο τις αιτιες,την πιθανοτητα να φταιει κατι απο το νερο της θαλασσας(ειτε σχετικα με τις αλγες,ειτε σχετικα με την υγεια των ψαριων η' τη γενικοτερη εικονα του ενυδρειου). Τωρα εγω σου λεω την ταπεινη μου αποψη,δεν σημαινει πως εσυ πρεπει να τα κανεις. Η ελλειψη χρονου ειναι πραγματικα κατι που δυσκολευει την κατασταση ακομα περισσοτερο. Αλλωστε(και στο λεω ειλικρινα) εαν σε ευχαριστει εσενα η εικονα του ενυδρειου σου,τοτε ευχαριστει κ εμας....τα ενυδρεια τα εχουμε για να γουσταρουμε εμεις και οχι οι αλλοι 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
heliades 6 Νοεμβρίου 2015 Author #33 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Εχεις δικιο φιλε μου για το χρονο.Δυστυχως ομως ενα ενυδρειο εχει απαιτησεις και εκει(λες και δεν εφταναν ολα τ'αλλα που ζηταει ) Αν δεν εχεις χρονο,μην πεις στο κοπο να κανεις τιποτα,αφου αν δεν προλαβαινεις να εκτελεις τις ρουτινες,τοτε θα εχει παλι την ιδια εικονα σε μερικους μηνες,οποτε στην ουσια θα ειναι σχεδον τσαμπα ο κοπος/χρονος που θα βαλεις. ΓΙα τις αλγες προσωπικα θα δοκιμαζα τη χρηση του Algea Fix που ειναι παρα πολυ καλο και δεν θα σου παρει τοσο χρονο οσο να βγαλεις τα βραχια εξω κτλ κτλ. Απλα οταν θα ξεκινησουν να νεκρωνουν οι αλγες θα πρεπει να βαλεις λιγο χερι να αφαιρεις οτι βγαινει χειροκινητα(με σιφωναρισμα η' "ξετουφιασμα"). Οσον αφορα το blue και το HLLE ειναι μια δυσκολη κατασταση να επαναφερεις αλλα οχι ακατορθωτη. Πολλα παιδια παρατηρησαν σχεδον 100% βελτιωση,δινωντας του πολυ πολυ καλη διατροφη. Δηλαδη πολυ/ποσοτητα-πολλες/ποικιλια τροφων και χρηση περιστασιακα,καποιων βιταμινων. Προσωπικα θα σταματουσα τις αλλαγες απο τη θαλασσα και θα εβαζα στο προγραμμα μια αλλαγη το μηνα με τεχνητο αλατι.Οσα περισσοτερα λιτρα μπορεις.Δεν χρειαζεται να ειναι ολα τα λιτρα σου.Μπορεις 10 λιτρα?Κανε 10 λιτρα.Οσο χρονο μπορεις εσυ να αφιερωσεις και οσα χρηματα για αλατι. Ετσι απλα για να εβγαζα απο τις αιτιες,την πιθανοτητα να φταιει κατι απο το νερο της θαλασσας(ειτε σχετικα με τις αλγες,ειτε σχετικα με την υγεια των ψαριων η' τη γενικοτερη εικονα του ενυδρειου). Τωρα εγω σου λεω την ταπεινη μου αποψη,δεν σημαινει πως εσυ πρεπει να τα κανεις. Η ελλειψη χρονου ειναι πραγματικα κατι που δυσκολευει την κατασταση ακομα περισσοτερο. Αλλωστε(και στο λεω ειλικρινα) εαν σε ευχαριστει εσενα η εικονα του ενυδρειου σου,τοτε ευχαριστει κ εμας....τα ενυδρεια τα εχουμε για να γουσταρουμε εμεις και οχι οι αλλοι Καλημέρα, Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ήδη αναφέρθηκε το Algea Fix οπότε θα το πάρω σήμερα κιόλας (ελπίζω να το βρω) και θα το εντάξω στις ρουτίνες μου. Σιφωνάρισμα δεν έχω κάνει ποτέ.. Είναι εύκολο; Υπάρχει κάποιο έτοιμο εργαλείο, να μου προτείνετε για αγορά; Ίσως να το κάνω και αυτό με τις αλλαγές γιατί τώρα το χειμώνα είναι και πιό δύσκολο το μάζεμα απο θάλασσα... Πρέπει να πάρω όμως πρώτα και Α.Ο. ! Με την ευκαιρία να πω πως στο FOX όλο και κερδίζει έδαφος το κίτρινο χρώμα στο πάνω του μέρος.. Τέτοιο σταδιακό ξεστρεσάρισμα δεν περίμενα να το δω, Θα στείλω και φωτό μόλις μπορέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος