Jump to content

Ασθένεια ή stress σε Foxface;

Recommended Posts

Καλημέρα,

Εδώ και δύο-τρείς μέρες το Foxface που έχω (το είδος με την μαύρη βούλα) μεγαλωμένο αρκετά, το έχω πάνω απο 2 χρόνια, παρουσιάζει μία ανορεξία και μικρή κινητικότητα ενώ ανοιγοκλείνει συχνά το πτερύγιο της ράχης. Επίσης, το πιό σημαντικό, είναι πως απο απο την μέση και επάνω μένει συνέχεια σκούρο όπως όταν φοβηθεί ή όταν κοιμάται. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις 'μαυρίσει' ολόκληρο και μετα απο λίγο βρίσκει το χρώμα του. Τώρα είναι μαυρισμένο μόνο από τη μέση και πάνω όλη την ημέρα..

Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος αυτό; Η μόνη μετρήσιμη αλλαγή είναι η θερμοκρασία του νερού που έπεσε κάπως μετά τις ζεστές ημέρες (3-4 βαθμούς, απο τους 30 περίπου πήγε 26) και έβαλα θερμοστάτη που είναι ρυθμισμένος όμως στους 26 που είναι και καλύτερα. Υπάρχει καμμία ιδέα;

Ευχαριστώ

Καλησπερα φιλε μου!!παρατιρεις καπια θολουρα στο πτερυγειο??οταν το τεντωνει κοιταει καπου συγκεκριμενα ισως καπιο ψαρακι?

Μηπως το πειραζει κανενας??τα αλλα ψαρακια πως ειναι ??

Η ανορεξια ισως ειναι απο την πρτωση της θερμοκρασιας.. τσιμπα την στους 27... :)

Έγινε επεξεργασία - petran halen

Κάνεις αλλαγές νερού από θάλασσα?

Ναι, εδώ και ενάμιση χρόνο αλλαγές νερού κάνω μόνο απο θάλασσα που το αραιώνω για να μειώσω την αλατότητα.

Περίπου 55 λίτρα στο σύνολο κάθε 7 με 10 μέρες.

Καλησπερα φιλε μου!!παρατιρεις καπια θολουρα στο πτερυγειο??οταν το τεντωνει κοιταει καπου συγκεκριμενα ισως καπιο ψαρακι?

Μηπως το πειραζει κανενας??τα αλλα ψαρακια πως ειναι ??

Η ανορεξια ισως ειναι απο την πρτωση της θερμοκρασιας.. τσιμπα την στους 27... :)

Όχι δεν υπάρχει κάτι που να το ενοχλεί, ούτε θολούρα βλέπω κάπου. Είναι το πιό παλιό και μεγάλο ψάρι στο ενυδρείο. Εχω επίσης ένα Blue Tang, ένα Angelfish Εibli και ένα Βristletooth Tang. Δεν τσακώνονται και μέχρι προχθές όλα ήταν μια χαρά. Το σώμα του foxface είναι καθαρό και το κάτω μισό είναι κανονικά κίτρινο.

• Like 1

ανεβασε λιγο τη θερμοκρασια σου και δωστου λιγο χρονο...

επισης ηρεμια  οχι χερια μεσα κ.λ.   αστο να ηρεμησει.

η αποψη μου ειναι πως στρεσσαριστηκε με κατι μπορει και με την θερμοκρασια,δωστου και καμια λιχουδια κατι κατεψυγμενω...

και μας ενημερωνεις..  :thumbsu:

ελπιζω να το ξεπερασει συντομα και να ειναι  μια χαρα στο μελλον!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-122:

Στέλνω και δύο φωτογραφίες που κατάφερα να βγάλω για να δείτε αυτό που λέω. Ανέβασα την θερμοκρασία στους 28 και νομίζω συνέρχεται εκτός αν δεν έχει να κάνει και απλά ξεπερνάει αυτό που τον ενόχλησε. Έφαγε και 3-4 πέλετ ενώ πριν έτρωγε κάπου 10. Εχθές δεν είχε φάει καθόλου βέβαια.

Αύριο πιστεύω θα είμαι πιο σίγουρος αν έφταιγε η θερμοκρασία.

Έγινε επεξεργασία - heliades
  • Like 1

ευχαριστα  νεα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ναι αλλα  δεν θελω φωτο μονο απο αυτο!! θελω απο ολο το ενυδρειο για γουσταρουμεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!! :bigemo_harabe_net-128:

κατεψυγμενο εχεις τιποτα??

Τις φωτο δεν τις βλέπω, ή δεν ανέβηκαν ακόμη ή κάτι δεν έκανα καλά.. Όχι, κατεψυγμένη τροφή δεν έχω, ούτε είχα ποτέ.. Μόνο 2-3 διάφορα pellets και αποξηραμένα φύλλα άλγης

post-51031-0-58914500-1445973644_thumb.jpg

post-51031-0-90420800-1445973666_thumb.jpg

διακρινο πολλα προβληματα περα απο αυτο με το foxface sou!

δοκιμασε τον με λιγο κατεψυγμενο  η  κανα φιλο αλγης εαν εχεις...

θα το ξεπερασει  B)

απλα εχει λιγακι δουλιτσα το ενυδρειο  απο αλγες απο διαφορα που βλεπω.. μαλλον εκανεσ καλες και μεγαλες σε διαρκεια διακοπες και το αφησες λιγακι μονο του το ενυδρειο χαχαχαχαχ   :bigemo_harabe_net-82:

λοιπον εχουμε λιγακι δουλιτσα... δεν βλεπω κανα κοραλλακι οποτε τα πραματα ειναι  πολυ ευκολα!!!   

διακρινο πολλα προβληματα περα απο αυτο με το foxface sou!

δοκιμασε τον με λιγο κατεψυγμενο  η  κανα φιλο αλγης εαν εχεις...

θα το ξεπερασει  B)

απλα εχει λιγακι δουλιτσα το ενυδρειο  απο αλγες απο διαφορα που βλεπω.. μαλλον εκανεσ καλες και μεγαλες σε διαρκεια διακοπες και το αφησες λιγακι μονο του το ενυδρειο χαχαχαχαχ   :bigemo_harabe_net-82:

λοιπον εχουμε λιγακι δουλιτσα... δεν βλεπω κανα κοραλλακι οποτε τα πραματα ειναι  πολυ ευκολα!!!  

Πράγματι με τις άλγες έχω λίγο θέμα. Βασικά πρέπει να φταίει η αύξηση φωτισμού. Όσο είχε ζέστες είχα τα μισά φώτα γιατί ζεσταινόταν περισσότερο το νερό. Κοράλια δεν έχω (fish only). Μακάρι να είχα κάνει μεγάλες διακοπές! Η έλειψη χρόνου φταίει και φαίνεται λίγο μόνο του. Επίσης έχασα και ένα goby που το είχα ένα χρόνο και έκανε πολύ δουλειά στον αρραγωνίτη αλλά δεν ξαναβάζω γιατί το κυνήγησε απίστευτα το bristletooth που μπήκε τελευταίο..

Έχω σκεφτεί να βγάλω σιγά σιγά, ένα ένα τα βράχια και να τα καθαρίσω με σκληρή βούρτσα. Θα βοηθούσε αυτό; 

• Like 1

ναι  θα βοηθουσε  αλλα  η βιολογια σου εξαρτατε μονο απο το βραχο  η εχεισ και φιλτρο???

algaefixmarine, κανει καλη δουλιτσα  μιας  κ δεν φοβασε για κοραλλια...  μερικοι στα fish only το εχουν κ στη ρουτινα τους

Αν παει καλα το ψαρακι οκ. Σε ρωτησα για τις αλλαγες απο θαλασσα γιατι συνηθως κανουν τετιες κινησεις οταν εχουν εξωπαρασιτα. Απλα το παρακολουθεις και βλεπεις. Επισης εκτος απο την κινηση του πτερυγιου ισως το δεις ειτε να ''τριβεται'' σε καποιο βραχο,ειτε να κολυμπαει με ανοιχτο στομα. Τα πρωτα σημαδια παντως μου φανηκαν για παρασιτο. Δες το μηπως το ξεπερασει απο μονο του με καλο φαγητο κλπ οπως λεει και ο πετραν. Αν δεις ομως τετοιες κινησεις και σε αλλα ψαρια ισως να κανεις καμια θεραποια. Γενικα η θαλασσα ειναι λιγο ρισκο και δεν ξερεις ποτε ποτε θα σου κατσει κατι. Με την πρωτη ευκαιρια βαλε gobby,βουρτσισε κανενα βραχο κλπ. Θα κανεις καλο στο συστημα που θα βοηθισει γενικοτερα το ενυδρειο.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
  • Like 1

Καλημέρα.

Οκ θα το κάνω το βούρτισμα, το είχα σκοπό. Θα βρω και αυτό το algaefixmarine. Το gobby το φοβάμαι λόγω του άλλου ψαριού. Έχω βάλει και 5-6 σαλιγκάρια αλλά δεν κάνουν και πολύ δουλειά.

Οι αλλαγές απο θάλασσα γίνονται αφού μείνει το νερό στα μπετόνια 3-4 μέρες και μετά το περνάω απο ενυδριακό βαμβάκι. Στο βαρέλι που κάνω την αραίωση έχω και μία UV λάμπα. Φίλτρα για τον φίλο που ρώτησε έχω 2 εξωτερικά, ένα μικρό με αντιφώς και αστερίνες και ένα μεγάλο με άνθρακα και βαμβάκι αλλά έχω βγάλει τα σφουγγάρια που είχαν και απο τα δύο. Υπάρχει βέβαια και skimmer.

Ευχαριστώ και θα ενημερώσω για την πορεία του Fox.

Φιλε και εγω κανω αλλαγές χρόνια απο θάλασσα αλλά την καν κατευθείαν δεν την αφήνω στα μπετονια. Εχει ζωντανούς οργανισμούς και ψοφάνε τόσες μέρες που το αφήνεις. Και φυσικά σου κάνει ζημιά πιστεύω. Αμμωνία κτλ.

Εγω μόνο το αραιωνο με ενα κυκλοφοριτη του βαζω κιγο kh λίγο ασβέστιο και μεσα σε μια ωρα απο την ωρα που το μαζεύω.

Εγω μόνο το αραιωνο με ενα κυκλοφοριτη του βαζω κιγο kh λίγο ασβέστιο και μεσα σε μια ωρα απο την ωρα που το μαζεύω.

Δεν θα διαφωνήσω οτι είναι καλύτερα να είναι φρέσκο το νερό αν και δεν παρατήρησα ποτέ ανεβασμένη αμμωνία.. Όμως είναι δύσκολο να μπορείς να παίρνεις το νερό απο τη θάλασσα την ημέρα που θα κάνεις αλλαγή. Μπορεί να έχει κύμματα, να βρέχει κλπ. Γι' αυτό το μαζεύω όποια μέρα μπορώ και κάνω αλλαγή κάθε 10 περίπου μέρες. Έχει τύχει να μου μείνει στα μπετόνια ακόμη και 8 μέρες! Περισσότερη σημασία νομίζω έχει να ξέρεις οτι είναι καθαρά τα νερά στο σημείο που παίρνουμε νερό.

Καλά σίγουρα έχει να κάνει και το μέρος που περνεις το νερό αλλά προτιμώ να κανω κατευθείαν την αλλαγή τωρα εσυ κάνε οπως σε βολεύει.

Συγνωμη που αργησα να απαντησω τα επαιξε το pc μου!!

Για εμενα οι αλλαγες απο θαλασσα ειναι καπως επικυνδυνες.. μια καλη ιδεα ειναι να περναμε για λιγες ωρες το νερο θαλασσινο απο uv λαμπα..

Οσο για της αλγες σιγουρα στα fishonly μετα βαρια ταισματα (να χορτασουν τα ψαρια) νιτρικα στο θεο !!

Μια σωστη r o ειναι οτι πρεπει!!και φυσικα τα φωτα μας!! Δεν υπαρχει κ λογος να εχουμε δυνατα φωτα και να καινε και πολλες ωρες..στο δικο μας fish only καινε απο οτι θυμαμε 4 ωρες.. αλγη σχεδον καθολου..

Ταισματα 6 με. 8 γευματα την ημερα.

Δεν χορτενουν με τιποτααα

Πως ειναι το ψαρι;

Για να επανελθουμε στην αρχικη ερωτηση ασθενεια η στρες, εμενα για στρες μου φαινεται

• Like 1

Πως ειναι το ψαρι;

Για να επανελθουμε στην αρχικη ερωτηση ασθενεια η στρες, εμενα για στρες μου φαινεται

Καλησπέρα,

Το Fox είναι καλύτερα αν κρίνω απο την συμπεριφορά του. Αυτό που το ενόχλησε δεν φαίνεται να έχει έχει εξαφανιστεί πάντως γι' αυτό και εξακολουθεί να είναι γρί το πάνω μισό του σώματός αλλά δεν είναι τόσο συμπαγές όπως στην αρχή. Επίσης είναι πολύ πιό ενεργό και τρώει με όρεξη κανονικά. Στέλνω μία σημερινή φωτό για να δείτε την πρόοδο. Πάντως συνεχόμενο στρες για μία εβδομάδα μου φαίνεται πολύ, δεν μου έχει ξανατύχει 2 και βάλε χρόνια που το έχω.

Ευχαριστώ.

post-51031-0-10861100-1446396953_thumb.jpg

Συγνωμη που αργησα να απαντησω τα επαιξε το pc μου!!

Για εμενα οι αλλαγες απο θαλασσα ειναι καπως επικυνδυνες.. μια καλη ιδεα ειναι να περναμε για λιγες ωρες το νερο θαλασσινο απο uv λαμπα..

Οσο για της αλγες σιγουρα στα fishonly μετα βαρια ταισματα (να χορτασουν τα ψαρια) νιτρικα στο θεο !!

Μια σωστη r o ειναι οτι πρεπει!!και φυσικα τα φωτα μας!! Δεν υπαρχει κ λογος να εχουμε δυνατα φωτα και να καινε και πολλες ωρες..στο δικο μας fish only καινε απο οτι θυμαμε 4 ωρες.. αλγη σχεδον καθολου..

Ταισματα 6 με. 8 γευματα την ημερα.

Δεν χορτενουν με τιποτααα

Συμφωνώ για το ρίσκο του θαλασσινού. Είναι όμως εξαιρετικά σπάνιο αν παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις να τύχει κάτι.. Εμένα με βολεύει γιατί μένω και δίπλα αλλιώς δεν θα το έκανα. Όσο για το τάισμα είναι όπως τα μάθεις. Έχει τύχει να τα ταίσω και μόνο μία φορά τη μέρα. Δεν παθαίνουν κάτι. Το στάνταρ είναι 2 το πολύ 3 φορές τη μέρα και όχι υπερβολικά. 'Αλγες έχω, δεν μπορώ να τις παλέψω, πάντα είχα αρκετές και το έχω συνηθίσει αφού δεν ενοχλούν ουσιαστικά τα ψάρια,,,

Πιθανόν να "τρύπωσε" κάτι από την θάλασσα. Αλλα από ότι φαίνετε το ψαράκι εχει καλό ανοσοποιητικό και την παλεύει.   Κάνε και κανένα εμπλουτισμό της τροφής με σκορδάκι και θα πάει καλύτερα πιστεύω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...