Jump to content

Τι μπορεί να είναι;

Liomidis

Recommended Posts

Έχω ενα ενυδρείο 250 λίτρα με δίσκους. Σήμερα είδα 3 απο τους 5 δίσκους να χτυπάνε τα πτερύγια τους. Ο ένας πολύ έντονα. Έκανα αλλαγή νερού και ανέβασα την θερμοκρασία απο 28,7 σε 32. Τι μπορεί να συμβαίνει; Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

Μέτρησης:

Gh 5

Kh 4

Ph 6,2

Nh3-Nh4 1 (δυστυχώς χθες το ανακάλυψα)

No3 10

No2 0

Αλλαγές νερού απο α/ο το 1/3 του ενυδρείου κάθε 10 μέρες.

Το γνωρίζω το πόστ που μου έδωσες, δεν το κάνει μία-δύο φορές αλλά 4-5 και πολύ έντονα.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω βίντεο το μεσημέρι.

Οχι κολυμπάν κανονικά όλοι τους.

στο 0:20 ένας δίσκος τινάζει τα πτερύγια

Επίσης ενα δίσκος κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριςτερα τρεις φορές γρήγορα είναι σαν να το κουνάει αρνητικά. Αμμωνία πλέον 0 ,no2 10 , no3 10

Επίσης ενα δίσκος κουνάει το κεφάλι του δεξιά αριςτερα τρεις φορές γρήγορα είναι σαν να το κουνάει αρνητικά. Αμμωνία πλέον 0 ,no2 10 , no3 10

Οπως σου ειπα και πιο πανω ...εμενα αλλο μου φαινεται παραξενο...εχεις κυκλοφορητη;;τα ψαρια τι και καθε ποτε ταιζεις(πληροφοριακα)...
  • Like 1

Κυκλοφορητή δεν έχω, το ενυδρείο δουλεύει με ένα eheim 2075, ένα eheim 2213 + λάμπα UV (στη σειρά σύνδεση με το 2213)

Τα ταϊζω tetra discus, ξερό σκουλήκι και μερικές φορές stendker. 

2 φορές τη μέρα, μεσημέρι και βράδυ.

Αν δεν ξεγελάει το βίντεο,φαίνεται ότι έχεις αρκετά δυνατή ροή. Τέτοια, που φαίνεται ότι οι δίσκοι κολυμπούν κόντρα στο ρεύμα. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να κόψεις τη δύναμη της ροής, ανοίγοντας πιο μεγάλες τρύπες στο spray bar. Έτσι δεν θα κόψεις το φίλτρο, αλλά την ορμή του νερού που μπαίνει στο ενυδρείο.

Όσον αφορά τη τροφή, δύο ταίσματα είναι λίγα. Πρέπει να κάνεις σίγουρα τέσσερα, με την ανάλογη φροντίδα του νερού (συχνότερες αλλαγές). Επίσης καλό θα ήταν να προσφέρεις μεγαλύτερη ποικιλία τροφών και με την προσθήκη τροφών φυτικής προέλευσης (πχ σπιρουλίνας).

• Like 1

Αυτό ισχύει;

Κυκλοφορητή δεν έχω, το ενυδρείο δουλεύει με ένα eheim 2075, ένα eheim 2213 + λάμπα UV (στη σειρά σύνδεση με το 2213)

Τα ταϊζω tetra discus, ξερό σκουλήκι και μερικές φορές stendker.

2 φορές τη μέρα, μεσημέρι και βράδυ.

Ταιζε αν μπορεις πιο πολλες φορες...οσο πιο μικρο ψαρακι τοσο μεγαλυτερη αναγκη εχει απο ταισμα...βαλε τα φιλτρα να χτυπαν επιφανεια για να κοψεις απο ροη...
  • Like 2

Καλημέρα, χθές βρήκα τον ένα δίσκο ψόφιο :rip_1: τον έβγαλα απο το ενυδρείο και στη συνέχεια καθόμουν και κοιτούσα το ενυδρείο είδα έντονο ξύσιμο του μπλέ δίσκου (που φαίνεται στο βίντεο παραπάνω) σε ξύλα και φυτά. Οι μετρήσης του νερού είναι άψογες, αλλά για καλό και κακό έκανα μια αλλαγή νερού. Να βάλω μπλέ δίσκο καραντίνα; Να κάνω θεραπεία στο βασικό ενυδρείο; Να το αφήσω και βλέπουμε;

Θεραπεια για ποια ασθενεια;

Αν οντως ισχυει το no2 που γραφεις 10 το ποιο πιθανο να πεθανε απο δηλητηριαση και εννοειται οτι εχουν επιρεαστει κι αλλα ψαρια.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

No2 ανέβασε για 2 μέρες, αμμωνία δεν ανέβασε καθόλου. Απο τότε έχει περάσει μια εβδομάδα που το νερό είναι άψογο. Θεραπεία για έξωπαράσιτο σκέφτομαι γιατί το ψάρι ξύνεται σε ρίζες και φυτά.

Έγινε επεξεργασία - Liomidis

Βλεπεις τιποτα εξωτερικα; το ψαρι μπορει να ξυνεται για πολλους λογους.

Το οτι ανεβασε no2 εστω και για λιγο, σημαινει οτι κατι, καπου δεν δουλεψε σωστα. Και επειδη τα no2 ειναι συνεχεια της αμμωνιας, ισως το προβλημα να παει πολυ πιο πισω απ οσο νομιζεις. Αλλαγη εκανες;

Ποσο ταιζεις την ημερα και ποσο συχνα κανεις αλλαγη;

• Like 1

Κανονικά ταΐζω 2 φορές τη μέρα αλλά μετά απο προτροπή μέλους τις αύξησα σε 4. Αλλαγή μια φορά την εβδομάδα το 1/3

Με νερό α/ο μόνο.

• Like 1

Καλα εισαι πιστευω. Για παρακολουθα το ψαρι να δεις αντιδρασεις.

Ιχνοστοιχεια ριχνεις;

Κανονικά ταΐζω 2 φορές τη μέρα αλλά μετά απο προτροπή μέλους τις αύξησα σε 4. Αλλαγή μια φορά την εβδομάδα το 1/3

Με νερό α/ο μόνο.

Καλα εκανες!!Τα ψαρια μοιαζαν αδυναμα...δεν ξερω αν φταιει και η ροη και αν εχεις βρει τροπο να την κοντρολαρεις...οι δισκοι γενικα θελουν ηρεμια και σημεια "νεκρα" και "κρυψωνες" αν γινεται στο ενυδρειο οχι μονο για να ειναι ξεκουραστοι αλλα για να μπορουν κιολας να τρεφονται και να λειτουργουν σαν δισκοι(μπορω να σου στειλω βιντεο απο το δικο μου για να σου δειξω τι εννοω παρολο που μεσα εχω ενα φχ5 και ενα εχειμ 2250)...καλο ειναι να εμπλουτισεις την διατροφη τους και με αλλες τροφες με πρωτεινη και σπιρουλινα για να παρουν τα πανω τους σωστα...και προσεχε με τις αλλαγες στο νερο να μην ειναι αποτομες(στην οσμωση αναφερομαι) βρες μια ρεγουλα και ακολουθα την σαν προγραμα ακομα και στο ταισμα...
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...