johnnix 25 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 25 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Εχθές έκανα μεταφορά σε νέο ενυδρείο 30 λίτρων (30 x 30 x 35, π x μ x υ) και η πρώτη μου εντύπωση με τον υπάρχον φωτισμό είναι ότι μου φαίνεται λίγο σκοτεινό. Έχω τη διπλή λάμπα της Aquael (2 x 11 Watt) την οποία την έβαλα για να βοηθήσω την κούβα μου. Η λάμπα (το φωτιστικό σώμα) αυτή έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά ενώ οι διαστάσεις της βάσης του ενυδρείο είναι 30. Ταιριάζει η λάμπα αυτή ή πρέπει να πάω σε φωτιστικό ίδιου μήκους με το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 25 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 25 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Ελπίζω να έχεις την έκδοση plant, όχι marine. Στο θέμα σου, δεν νομίζω ότι αξίζει να μπεις σε έξοδα για 10 πόντους διαφορά. Στα περισσότερα ενυδρεία, οι λάμπες δεν πάνε από άκρη σε άκρη. Σκέψου μόνο ότι τα στεγανά ακροφύσια είναι 15cm το καθένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 25 Οκτωβρίου 2015 Author #3 Share 25 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, Ελπίζω να έχεις την έκδοση plant, όχι marine. Στο θέμα σου, δεν νομίζω ότι αξίζει να μπεις σε έξοδα για 10 πόντους διαφορά. Στα περισσότερα ενυδρεία, οι λάμπες δεν πάνε από άκρη σε άκρη. Σκέψου μόνο ότι τα στεγανά ακροφύσια είναι 15cm το καθένα. Ναι, έχω την έκδοση για τα φυτά. Άρα να μην τα πειράξω (για αρχή τουλάχιστον) και βλέπω στη συνέχεια πως αντιδρούν τα φυτά μιας και τα watt ανά λίτρο έχουν μειωθεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 26 Οκτωβρίου 2015 Author #4 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Σήμερα γα δοκιμή πρόσθεσα και το φωτιστικό που ήρθε μαζί με το ενυδρείο, το Leddy Smart 6W και φάνηκε να είναι πλέον όλο φωτισμένο το ίδιο. Για τα λίτρα (30) και το ύψος (35 cm) είναι πολλά τα watt? (2x11 + 6 = 28) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 26 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Μια χαρά είναι, και μπορείς να πας και σε πιο απαιτητικά φυτά από αποψη φωτισμού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 26 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 26 Οκτωβρίου 2015 (edited) Για τα φώτα στα ειπε ο προηγουμενος ....c02 εχεις? Έγινε επεξεργασία 26 Οκτωβρίου 2015 - dimos Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 26 Οκτωβρίου 2015 Author #7 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Για τα φώτα στα ειπε ο προηγουμενος ....c02 εχεις? Ναι έχω παροχή CO2, μπροστά έχω φυτεμένη κούβα, ακριβώς από πίσω έχω την Marsilea, στο κέντρο του ενυδρείου έχω το ξύλο μου με μια μος (νομίζω είναι η χριστουγεννιάτικη και μια ανούμπια γαντζωμένη επάνω του) και στην πλάτη του ενυδρείου φύτεψα 3 ρίζες εχινόδορο όζελοτ και ανάμεσα έβαλα και μια ρίζα βαλισνέρια. Στο 20λιτρο το ενυδρείο είχα την 2πλή λάμπα της Aquael (2x11) και η κούβα ήταν πράσσινη έντονη ωραία και άπλωνε πολύ αργά αλλά τα υπόλοιπα φυτά μάλλον υποφέρανε από το δυνατό φως, είχα άλγη επάνω στην ανούμπια αλλά δεν με πολυ απασχολούσε γιατί υπήρχε μια ισορροπία (δεν απλωνώτανε η άλγη, τρώγανε τα σαλιγκάρια κλπ κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 26 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Πρέπει να βρεις ισορροπία σε 3 παραγοντες co2 φωτισμο και λιπασμα αυτα διαφερουν απο ενυδρειο σε ενυδρειο ....θελει αργα βηματα η αλγη δεν έρχεται και δεν φευγει σε μια μερα θελει λιγο υπομονη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 26 Οκτωβρίου 2015 Author #9 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Λίπασμα σταμάτησα να ρίχνω όταν είχα ξέσπασμα μιας μαύρης άλγης σε φούντες, ρίχνω μόνο κάλιο και αν θυμηθώ κάθε 3-4 βδομάδες 1ml γενικό λίπασμα (Flourish ή Aquaplant) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 26 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 26 Οκτωβρίου 2015 Κανονικά με τόσο φωτισμό και με co2 πρέπει να ακολουθείς ολοκληρωμένο πρόγραμμα λίπανσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #11 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Κανονικά με τόσο φωτισμό και με co2 πρέπει να ακολουθείς ολοκληρωμένο πρόγραμμα λίπανσης. Ό,τι λίπασμα και να δοκίμασα, ρίχνωντας το μισό και λιγότερο από τη δόση που συνιστούν (λιγότερο από 1 ml) είχε άμεση επίπτωση στην άλγη, φούντωνε. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έψαξα και πολύ γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω αλλά όταν έκοψα την λίπανση υπήρξε ισορροπία, ούε η άλγη μεγάλωνε ούτε τα φυτά μου δείχναν να υποφέρουν από κάτι. Θα περιμένω λίγω καιρό τώρα στο νέο ενυδρείο πως θα πάει μιας και θεωρητικά ο φωτισμός έπεσε και βλέπουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Ο φωτισμος που εχεις τωρα ειναι αρκετος. Για co2 τι χρησιμοποιεις? Μπουκαλα ολοκληρομενου η κανενα μικρο συστηματακι με μπουκαλιτσα? Παιζει ρολο αυτο στις αλγες γιατι αυτα τα μικρα συστηματα δεν ριχνουν σταθερη ροη co2. Η μαυρη bba αλγη,συνηθως ειναι απο λιγο co2 η απο σκαμπανευασματα του co2.Τα λιπασματα δεν φταινε δηλαδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Ο φωτισμος που εχεις τωρα ειναι αρκετος. Για co2 τι χρησιμοποιεις? Μπουκαλα ολοκληρομενου η κανενα μικρο συστηματακι με μπουκαλιτσα? Παιζει ρολο αυτο στις αλγες γιατι αυτα τα μικρα συστηματα δεν ριχνουν σταθερη ροη co2. Η μαυρη bba αλγη,συνηθως ειναι απο λιγο co2 η απο σκαμπανευασματα του co2.Τα λιπασματα δεν φταινε δηλαδη. Φίλε rastafarian, είχα μικρό συστημα με μπουκαλάκι 90 γραμμαριών και με συμβούλεψες να το αλλάξω πράγμα που έπραξα, έχω δίκιλη μπουκάλα εδώ και αρκετούς μήνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #14 Share 27 Οκτωβρίου 2015 ... ψιλιάζομαι ότι το νερό της βρύσης ίσως να είναι πλούσιο σε διάφορα στοιχεία και γιαυτό μόλις προσθέσω κάτι να έχω έξαρση, π.χ. όταν έριχνα Flourish εμφανίζονταν κάτι σαν λεπτες μακριές τρίχες σε όλα τα φυτα, οι οποίες εξαφανίζονταν μετά από 3-4 μέρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Οκτωβρίου 2015 #15 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Ποσες φυσαλιδες ριχνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #16 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Ποσες φυσαλιδες ριχνεις? Μπουρμπουλήθρες εννοείς!!!! χαχαχαχα Ρίχνω τόσες ώστε ο χρωματικός δείκτης CO2 να είναι ανοικτό πράσσινο (πρέπει να είναι 2, 2.5 ανά δευτερόλεπτο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 27 Οκτωβρίου 2015 #17 Share 27 Οκτωβρίου 2015 (edited) Το ανοικτο πρασινο χωρις να μας πει ποσο εχεις kh και ph δε λεει τιποτα Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2015 - dimos Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #18 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Το ανοικτο πρασινο χωρις να μας πει ποσο εχεις kh και ph δε λεει τιποτα Μετράω με το στικάκι της eSHa, pH κοντά στο 7, kH στο 6° Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 27 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Τότε εχεις περιπου 18 ppm co2 καλο θα ηταν να το ανεβασεις λιγο αυξανοντας τις φυσαλιδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnix 27 Οκτωβρίου 2015 Author #20 Share 27 Οκτωβρίου 2015 (edited) Τότε εχεις περιπου 18 ppm co2 καλο θα ηταν να το ανεβασεις λιγο αυξανοντας τις φυσαλιδες με έκοωψε κρύος ιδρώτας μέχρι να απαντήσεις, καμιά βλακεία θα έκανα νόμιζα!!!!! Να αυξήσω αλλά έχω βγάλει την αυτόματη βαλβίδα για το βράδυ, τρέχει το CO2 όλη το 24ωρο, μόλις ανοίγουν τα φώτα όμως βλέπω ότι το χρώμα έχει πέσει λίγο Έγινε επεξεργασία 27 Οκτωβρίου 2015 - johnnix Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 27 Οκτωβρίου 2015 #21 Share 27 Οκτωβρίου 2015 Αν εχεις τωρα 2 φυσαλιδες,ισως να δοκιμασεις να πας 3 και βλεπεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος