Jump to content

Φωσφορικά αλλά δεν τα μετράει το τεστ

AgMa

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πρόσφατα 1-2 φύλλα της ludwigia perennis, έπιασαν green spot που είναι έλλειψη φωσφορικών. Μέχρι τότε, ακολουθούσα το πρόγραμμα της seachem και έριχνα φωσφορικά 2 φορές την εβδομάδα στην μισή ποσότητα απ' την αναγραφόμενη.

Από τότε ξεκίνησα καθημερινά να ρίχνω φωσφορικά (περίπου 7-10 μέρες τώρα) σε διπλάσια ποσότητα απ' ότι έριχνα. Έριχνα 0.20ml / 2 φορές την εβδομάδα και τώρα ρίχνω 0.40ml κάθε μέρα εκτός την ημέρα ης αλλαγής.

Με υγρά τεστ sera, βγαίνει συνέχεια 0 το αποτέλεσμα. Λήγουν Μάρτιο/2020. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εξακριβώσω εάν δουλεύουν σωστά; Πχ. αντί για 10ml νερό ενυδρείου στο τεστ να ρίξω 5ml νερό και 5ml φωσφορικά;

Διαφορετικά που πηγαίνουν τόσα φωσφορικά;

Όταν λέμε ότι ο φώσφορος αντιδράει με τον σίδηρο (απ' τον οποίο ρίχνω την μισή δοσολογία επίσης κάθε μέρα όπως λέει η seachem) τι εννοούμε; Μήπως εκεί παίζει κάτι;

Φώτο απ' τη ludwigia:

20151023_172212.jpg

Γιατί δεν κάνεις μια μέτρηση σε ένα ποτήρι με νερό?

Μετράς πριν και μετά. . . Θέλω να πιστεύω οτι θα σου δείξει αποτέλεσμα :)

Τις πολύ μικρές τιμές πάντως απ`οτι διαβάζω και απο τους θαλασσινούς μας φίλους τα υγρά τεστ δεν τις πιάνουν.

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Όταν λες πριν και μετά εννοείς να μετρήσω αρχικά χωρίς να έχω ρίξει τίποτα και να μετρήσω μετά που θα ρίξω φώσφορο;

Και τι ποσότητες;

Σε 200ml νερό βρύσης, έβαλα 0.05ml flourish phosphorus που σύμφωνα με τον calculator της seachem, μας κάνει 1ppm φωσφορικά.

Και όντως τόσο μου βγήκε στο τεστ. Άρα το τεστ μετράει σωστά. Γιατί στο ενυδρείο μου βγαίνουν 0;Έχει να κάνει με τον σίδηρο ή πρέπει να αυξήσω την ποσότητα;

0 φωσφορικά πάλι σήμερα πριν την αλλαγή. Το προγραμματάκι της seachem λέει για 0.50ppm po4 -> 1.7ml την εβδομάδα και εγώ έριξα αυτή την εβδομάδα 2.50ml.

Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι η anubia πέταξε πιο γρήγορα νέο φύλλο απ' τα συνηθισμένα της και το java fern έχει στα σκαριά 4-5 μωρά κάτω απ' τα φύλλα του. Δεν το έχω ξαναδεί τόσο φορτωμένο ταυτόχρονα.

Τα τραβάνε τα φυτά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...