Jump to content

Καταπολέμηση Φωσφορικών-Εμπειρίες-Μέθοδοι

Recommended Posts

Πως καταπολεμήσατε τα φωσφορικά σας?

Τι μέθοδο ακολουθήσατε?  πχ αντιδραστήρα ή κάτι άλλο. Τι υλικά ? 

Ολες αυτές οι πληροφορίες φυσικά και υπάρχουν στο forum  στα διάφορα  posts των φίλων αλλά τι θα λέγατε να τις μαζέψουμε εδώ? Μια απλή καταγραφή ίσως θα ήταν αρκετή και πάνω σε αυτή αν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα να μπορεί να το αναπτύξει. Παρακαλώ τα μέλη να συμμετέχουν για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δείγμα.

Αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα ας διαγραφεί το παρόν.

Ευχαριστώ

• Like 1

Εγω προτιμώ τους φυσικους τροπους: Cheato στο σαμπ φωτιζομενη 15-17 ωρες την ημερα (οταν τα κυριως φωτα ειναι κλειστα) και σκιμμερ 24/7. Τρεχω ετσι το ενυδρειο πανω απο ενα χρονο και εχω τοσο διαστημα να δω αλγες και να ασχοληθω γενικα με τα φωσφορικα. Δεν χρησιμοποιω gfo, πελετς, carbon, vodka dosing κλπ κλπ. Δεν λεω οτι η δικη μου μεθοδος ειναι η μονη που δουλευει. Η δικη μου μεθοδος ειναι αυτη που δουλευει για το ενυδρειο μου, την ποσοτητα που ταιζω (3 φορες την μερα πελετς τα ψαρια, 2 φορες την εβδομαδα τα κοραλλια) , τις αλλαγες που κανω, την παραθετω απλα εδω γιατι μπορει να δουλευει και για το δικο σας ενυδρειο.

Ειχα μια εμπειρια παλαια με πολλες αλγες, ηταν ομως πιστευω προβλημα του βραχου (αγοραστικε απο συμφορουμιτη) που εβγαζε οτι ειχε απορροφησει απο παλαια χρηση, και οχι τις μεθοδου καταπολεμησης νιτρικων-φωσφορικων που ακολουθουσα την εποχη εκεινη(gfo,seachem purigen,seachem matrix).

• Like 2

Εγώ έχω Chaeto, αντιφωσφορο, και βότκα και είναι στο 0 με εντατική χρήση διαφόρων ζωντανων/ξηρών/νωπών τροφων. Αλλαγές νερού ανα 15 μέρες.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
  • Like 1

Aπο την στιγμη που δεν εχουμε ακριβη μετρηση φωσφωρικων νομιζω οτι δεν θα βγουν ασφαλη συμπερασματα

Εγω εδω κι ενα χρονο μετραω 0 με τεστ της salifert, μονο με 100gr αντιφωσφωρο σιδηρου κ αλλαγη καθε μηνα

• Like 1

Αντιφώσφορο, χαετο και 20% τακτικές αλλαγές νερού καθε 10 μερες.

Αντιφώσφορο σιδήρου (αλλαγή κάθε μήνα), αλλαγή νερού 10% την εβδομάδα, λίγη χαέτο σε ένα μικρό refugium) και χρήση NoPox κάθε μέρα σε δοσολογία συντήρησης. Με salifert μετράω 0.  Άλγες ότι πιάνει το τζάμι.

Μάλλον θα πρέπει να βασιστούμε σε οπτικές ενδείξεις παρουσίας φωσφορικών όπως άλγες στα τζάμια κλπ παρά σε ενδείξεις των τέστ που απο ότι καταλαβαίνω σχεδόν πάντα 0 δείχνουν προφανώς λόγω κατανάλωσης των φωσφορικών απο τις άλγες.

• Like 2

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Παναγιωτη. Δεν πιστευω να υπαρχει καλυτερος τροπος να δεις αν εχεις φωσφορικα απο αυτον της παρουσιας αλγων στο ενυδρειο.

• Like 2

χοντροκοκκο αντιφ. ww σε εσ.φιλτρο στο σαμπ

και 70% αλλαγη θαλασσινου νερου την εβδομαδα που διατηρουν

νιτρικα και φοσφωρικα σε πολυ χαμηλα επιπεδα.

χοντροκοκκο αντιφ. ww σε εσ.φιλτρο στο σαμπ

και 70% αλλαγη θαλασσινου νερου την εβδομαδα που διατηρουν

νιτρικα και φοσφωρικα σε πολυ χαμηλα επιπεδα.

Εννοείς νερό από θάλασσα φαντάζομαι. Σωστά;

Μπραβο πανο,ωραιο θεμα :thumbsu:

Προσωπικα τ'αντιμετωπιζω με μικρο στοκαρισμα σε ψαρακια και αλλαγες νερου οταν χρειαζεται.

Με βοηθαει και το οτι δεν εχω αραγωνιτη και στο ενυδρειο μεσα υπαρχει δυνατη κυκλοφορια.

• Like 1

ναι.τζαμπα πραμα.

Αυτό μου κέντρισε την προσοχή αλλά 70% παρόλο που μου φαίνεται υγειές μου ακούγεται λίγο δύσκολο εκτός αν μένει κάποιος δίπλα στην θάλασσα και μάλιστα καθαρή θάλασσα. Πως το κάνεις?

Αυτό μου κέντρισε την προσοχή αλλά 70% παρόλο που μου φαίνεται υγειές μου ακούγεται λίγο δύσκολο εκτός αν μένει κάποιος δίπλα στην θάλασσα και μάλιστα καθαρή θάλασσα. Πως το κάνεις?

μενω κοντα στη θαλασσα,εχω βρει ενα σημειο με πολυ ευκολη

προσβαση για το αμαξι και πανω απο 3 χρονια που περνω νερο

απο εκει δεν ειχα θεμα.

δεν σου καποιες φορες σκυλοβαριεμαι αλλα αν εχεις το κολλημα'

με το ενυδρειο και δεν εχεις και λεφτα για αλατια κανεις τη διαδικασια.

Αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό φαίνεται η προσφιλής μέθοδος είναι η chaeto. Μακάρι να είχαμε περισσότερες απαντήσεις.

Εμενα η γνωμη μου ειναι, αλλαγες νερου!!

Το 1/4 κανω στο ρεεφ μου τη βδομαδα η hanna μου βγαζει 0.00 με 0.02. Και φυσικα βαρυ χερι στο ταισμα μας!!ποτε δεν εχω βαλει αντιφοσφορα!!

Επισεις με βοηθαει καπως η ελαχιστη δοση nopox που περιεχει κ ξυδι μεσα εκτος απο την αιθανολη-οργανικος ανθρακας.απο οτι ξερω το ξυδι(ενα ειδως τελος παντων) βοηθαει στα φωσφορικα..

Έγινε επεξεργασία - petran halen

Με σωστές αλλαγές νερού σωστό τάισμα σε ψάρια και σε κοραλια και αφού σταμάτησα το αντί φώσφορο πλέον μετράω μηδέν και χωρίς αλγες εδώ και μήνες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...