Jump to content

Αναπαραγωγη Yellow Tang Σε Αιχμαλωσια!

mad23

Recommended Posts

Οσον αφορα τα κοραλια τα πραγματα ευτυχως εδω και αρκετα χρονια εχουν γινει ευκολα.

Λιγο οι φαρμες και ακομα περισσοτερο οι χομπυστες παγκοσμιως,βοηθανε πολυ στο να μην "γδυνουμε" τους υφαλους για να γεμισουμε τα αγαπημενα μας ενυδρεια!

Αρκετα ψαρακια ειναι αυτα που ηδη αναπαραγονται στην αιχμαλωσια και δοξα το Θεο σε αυτη τη λιστα ηρθε να προστεθει και ενα απο τα πιο δημοφιλη ψαρια το yellow tang,Zebrasoma Flavescens!

Για ενα διαστημα κινδευνευε και ο πληθυσμος τους στο φυσικο τους περιβαλλον.

Περισσοτερες πληροφοριες εδω,οπου ανεβηκε και το θεμα και στον τοιχο του ΑΖ :jig:

Παντα ενημερωνομαστε  ταχιστα και εγκαιρως :thumbsu:

http://www.reef2rainforest.com/2015/10/21/broken-barriers-captive-bred-yellow-tangs-now-a-reality/

• Like 2

Αντε και στους acanthurus!!

Σιγουρα εχουμε τσακησει τους υφαλους απο κοραλλια (lps πιο πολυ) αλλα κ στα ψαρια δεν εχουμε αφησει τιποτα ορθιο!!σε μερικα χρονια πραγματικα πιστευω θα περνουμε ΣΤΡΩΜΕΝΑ ψαρακια!!σε κατι που πρωσοπικα ειμαι κατα ειναι στα (υβριδια) πχ yellow tang να ειναι ατοφιο yellow οχι και με λιγο scopas π.χ... οπως και να εχει μπραβο σε αυτα τα πραγματικα μαστορια!!!που τα καταφερνουν!!

Μακάρι να προχωρήσουν και σε άλλα είδη. 

Αμα υπήρχε τρόπος να ζεστάνεις νερά τζάμπα....πιστεύω θα είχαμε και στην Ελλάδα εγκαταστάσεις παραγωγής τέτοιων ειδών.

Αυτο θα ηταν πολυ ωραιο!

Εδω παλαιοτερα ειχαν κανει καποια παιδια κατι αναλογο με clown και ειχε γινει ενας χαμος!

Και μονο που θα το λεγαμε κιτρινο τανγκ αντι για yellow tang θα ειχε μια ομορφια :usd:

Τοσο μεγαλο κοστος ειναι ευγενειε η θερμανση των δεξαμενων?

• Like 1

Δυστηχως ναι. Γιατι για να συμφαιρει η παραγωγη του πρεπει να υπαρχει ποσοτητα. Οποτε πολλες δεξαμενες και πολλα κυβικα νερο για εναν σουπερ ντουπερ καυστηρα (πετρελαιο φουλ) η αντιστασεις (ρευμα να φανε και οι κοτες). Ισως σε κλειστο συστημα καπως να περιοριζοταν το κοστος θερμανσης αλλα θα εχει κοστος κατασκευης και πιθανον και συντηρησης.

Παιδια τωρα που λετε για ρευμα..

Για εμενα τα μεγαλα ενυδρεια η τα πολλα ενυδρεια καλυτερα σε ενα δωματιο με air codition συμφερει τρομερα απο ολες της αποψης!

Πιστευω πως σε μερικα χρονια στανταρ εαν οχι ολα τα πιο πολλα ψαρακια θα τα περνουμε πλεων απο γεννες αιχμαλωσιας!!

Τωρα ειναι δεν ειναι καλο αυτο... ελπιζω να το ζησουμε!!

Παιδια τωρα που λετε για ρευμα..

Για εμενα τα μεγαλα ενυδρεια η τα πολλα ενυδρεια καλυτερα σε ενα δωματιο με air codition συμφερει τρομερα απο ολες της αποψης!

Πετρακο γιατί το λες αυτό για το αιρ κοντισιον ;

Λες να συμφέρει σε σχέση ας πούμε με 300βαττ θερμοστάτη ;;;

Στο δικό μου έχω ακραίες θερμοκρασίες και τον χειμώνα και το καλοκαίρι !

Σορρυ για το off topic!

• Like 1

Πετρακο γιατί το λες αυτό για το αιρ κοντισιον ;

Λες να συμφέρει σε σχέση ας πούμε με 300βαττ θερμοστάτη ;;;

Στο δικό μου έχω ακραίες θερμοκρασίες και τον χειμώνα και το καλοκαίρι !

Σορρυ για το off topic!

Chiller???φαντασου το αυτο!

Ετοιμαζω κατι εγω με την χριστινα καπια επιπλεων λιτρακια στο μελλον μιας που θα μετακομησουμε λογο του οτι σκεφτομαστε για γαμο,οποτε 2 μεγαλητερα ενυδρεια απο αυτα που εχουμε,σε ενα δωματιο ειδικα το καλοκαιρι συμφερει τρελα! Ασ μην τρολιαζουμε αλλο το ομορφο θεμα,θα στα πω απο κοντα οταν θα ερθεις σπιτι να δεις και το δωματιο για τα νεα ενυδρεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...