Jump to content

co2

Recommended Posts

θα ηταν καλύτερα να εχω το co2 ανοιχτο 24 ωρες το 24ωρο? 

απο τι διαβασα 1 φυσαλιδα το δευτερολεπτο

εχω drop check και βλεπω το χρωμα αλλα σε περιπτωσει που εχει πολλη co2 στο ενυδρειο τι κανω?

Καλημερα.

Εγω προσωπικα το εχω 4 χρονια 24/7 χωρις κανενα προβλημα.

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?

Συνηθως ξεκιναμε με μια και αναλογως πρατουμε. Σε περιπτωση που ειναι σωστο το μειγμα του drop checker χαμηλωνεις κι αλλο η κανεις καλη αναταραξη να απελευθερωνεται μερικο co2.

Τα ψαρια ειναι κομπλε?

Έγινε επεξεργασία - retard20

Αστο 24ωρο και απο φυσαλιδες καλα εισαι για αρχη.

Τσεκαρε και τα ψαρια.

Αν εχεις αναταραξη στην επιφανεια δεν θα εχεις προβλημα.

τα ψαρια μου φαινονται μια χαρα. αναταραξη επιφανιας κανει το εξωτερικο μου φιλτρο.

το ενυδρειο μου ειναι 250 λιτρα

η φωτογραφια απο το drop check http://prntscr.com/8u055i

αυτη ειναι η ροη του diffuser μεχρι στιγμης   http://prntscr.com/8u05fr

αποτι διαβασα την νυχτα οταν κλεινουμε τα φωτα θα ηταν καλυτερα να κλεινουμε το co2 διοτι παραγετε πολλυ την νυχτα 

Αν το κλεισεις τη νυχτα το co2,θα εχεις μεγαλες διαφορες στο ph σου.Αστο ανοιχτο 24ωρο.

Και ανοιχτό να μένει το βραδύ το CO2 χωρίς φώτα, πάλι θα υπάρχουν αυξομειώσεις , γιατί χωρίς φώτα τα φυτά δεν θα το καταναλώνουν και θα παραμένει πολύ στη στήλη του νερού. Αν κλείνει με τα φώτα , τότε αυτό που πάρχει θα παραμένει στο νερό χωρίς να αυξάνεται, θα μείωνεται  λόγω τυχόν ανατάραξης που υπάρχει αλλά όχι και τόσο πολύ. Προσωπικά το κλείνω το βράδυ μαζί με τα φώτα. Το καλύτερo βέβαια θα ήταν να υπάρχει PH controler

Και ανοιχτό να μένει το βραδύ το CO2 χωρίς φώτα, πάλι θα υπάρχουν αυξομειώσεις , γιατί χωρίς φώτα τα φυτά δεν θα το καταναλώνουν και θα παραμένει πολύ στη στήλη του νερού. Αν κλείνει με τα φώτα , τότε αυτό που πάρχει θα παραμένει στο νερό χωρίς να αυξάνεται, θα μείωνεται  λόγω τυχόν ανατάραξης που υπάρχει αλλά όχι και τόσο πολύ. Προσωπικά το κλείνω το βράδυ μαζί με τα φώτα. Το καλύτερo βέβαια θα ήταν να υπάρχει PH controler

Οταν το κλεινεις το βραδυ το co2,υπαρχουν μεγαλητερες αυξομειωσεις απ οτι αν το εχεις 24ωρο

Με μετρήσεις που έκανα στο PH πριν ανάψουν τα φώτα και μόλις έσβησαν είχα διαφορες της τάξης 0,3 με 0,4 , δηλαδή 6,4-6,5 μόλις έσβησαν τα φώτα και 6,7-6,8 πριν ανάψουν. Επίσης ο drop-checker είναι πράσινος πριν αναψουν τα φωτα και ανοίγει το χρώμα του πριν κλείσουν, στις αλλαγές γίνεται μπλε

Τώρα πόσο διαφορα έχεις νύχτα μέρα ; ή το 0,5 είναι τώρα που είναι ανοιχτό συνέχεια το CO2 ;

Η διαφορα που εγραψα ειναι με το co2 ανοιχτο μερα νυχτα.Ποτε δεν το εκλεινα,απο την αρχη ετσι το εχω.

Και στις 2 περιπτώσεις τότε δεν είναι μεγάλες οι αυξομειώσεις

Και στις 2 περιπτώσεις τότε δεν είναι μεγάλες οι αυξομειώσεις

Τακη εξαρταται την αναταραξη που εχεις , και ποσο co2 βαζεις.

Στην δικια σου περιπτωση δεν πρεπει να εχεις μεγαλη αναταραξη και δεν αφηνει το co2 να φυγει ευκολα. 

Στα γαριδαδικα ειχα παρατηρησει διαφορα 0,2 ph  με συνεχομενη παροχη co2. (μερα νυχτα)

Στο 180 lt που το εχω με ηλεκτροβάνα ,με μεγαλη αναταραξη απο ενα  κρεμαστο φιλτρο , εχω διαφορα περιπου στην μια μοναδα.

Αλλα για να χρησιμοποιεισει καποιος ηλεκτροβανα θα πρεπει να εχει και καλο μανομετρο.

Εσένα που το ανοιγοκλεινεις , βλεπεις την ιδια παροχη co2?

Έγινε επεξεργασία - nicpapa

Ναι Νίκο, η παροχή είναι ίδια, δεν έχω πειράξει ποτε τη βελονοειδή, αν δω πως πέφτουν οι φυσαλίδες είναι τη τελευταία μέρα πριν αδειάσει η μπουκάλα, και το ενυδρείο είναι 130 λίτρα και έχω περίπου 60-70 φυσαλίδες το λεπτο, η μπουκάλα μου κρατάει 5-6 μήνες

Eμενα μου εκανε κατι νουμερα καθε μερα ειχε και αλλη παροχη- φυσαλιδες.

Τωρα εχω βαλει καινουρια μικρομετρικη και φαινεται πιο σταθερο.

Εμενα φευγει σε 3 μηνο η 5kg. :)

Ισως γιατι την έχεις ανοιχτή συνέχεια, η δικια μου είναι 2κιλη.

Και από μανόμετρα μάλλον ήμουν τυχερός και παρολο που ειναι κινεζικα, φτου να μη τα ματιάσω, δουλευουν μια χαρά.

Να πω και κάτι άλλο, γεμίζω τη μπουκάλα σε ενα μαγαζι με πυροσβεστηρες κοντα στη γειτονιά μου, μια φορα που πήγα ήταν κλειστό πήγα αλλου, το αποτέλεσμα ήταν πως η μπουκάλα μου κρατησε 2 μήνες λιγότερους και στον ριακτορα έβλεπα συνέχεια αδιάλυτες φυσαλίδες, όπως έκανε το DIY τη 1η μέρα επειδή είχε αέρα το μπουκάλι, λες και η μπουκάλα είχε και αερα μέσα, δεν ξέρω αν ήταν τυχαιο αλλά δεν ξαναπήγα σε αυτο το μαγαζί, και τώρα που αυτο που πηγαινω μου χάρισε μια μπουκάλα και έχω πάντα 1 γεμάτη στην άκρη δεν πάω αλλου με τίποτα. Εχω αρχίσει να πιστευω πως ίσως και στο CO2 γίνεται νοθεία, τι να πω, και είναι παμφθηνο

Τώρα και αυτό με τις φυσαλίδες δεν ξέρω κατα πόσο αξιόπιστο είναι, ότι δηλαδή σε όλους τους μετρητες φυσαλιδων οι φυσαλιδες είναι ίδιες, αρα και η ποσοτητα. Εκει νομίζω πως πρεπει να υπάρχουν και άλλοι παραγοντες, όπως το στόμιο που έχει το CO2 στον μετρητή, η πίεση που υπάρχει στο σωληνάκι , ίσως και άλλοι παραγοντες. πχ το δικο μου το σωληνακι CO2 έχει πίεση νερού γιατί ο ριακτορας είναι στη κεντρική αντλία του ενυδρείου, και αν ποτε βγάλω τον μετρητη φυσαλίδων μετα την ανεπιστροφη γεμίζει νερα ο τοπος, το νερό τρέχει άστα να πάνε

Σιγουρα ολοι οι μετρητες δεν μετρανε το ιδιο αλλα ειναι ενας καλος μπουσουλας για να ξερεις ποσο co2 ριχνεις.

Ναι είναι μπουσουλας αλλά ίσως να μη μετραμε όλοι το ίδιο, πχ οι δικιες μου 60 να είναι το ίδιο με τες δικές σου που είναι 90 ή ακόμα και παραπάνω

Παντως εγω εχω καταληξει οτι ο μονος αξιοπιστος τροπος για να δεις ποσο co2 εχεις ειναι η συναρτηση ph kh

Προσωπικα, παρατηρώ τον drop-checker, μια χαρα δείχνει, και όταν ρυθμισα τη βελονοειδή την ρύθμισα έτσι ώστε ο drop-checker να κιτρινίζει πολύ λίγο, να ανοιγει το πρασινο χρώμα, και ετσι δουλευει από τότε, απλά αλλάζω νερο ΚΗ4 κάθε 2 μήνες περίπου

• Like 1

Προσωπικα, παρατηρώ τον drop-checker, μια χαρα δείχνει, και όταν ρυθμισα τη βελονοειδή την ρύθμισα έτσι ώστε ο drop-checker να κιτρινίζει πολύ λίγο, να ανοιγει το πρασινο χρώμα, και ετσι δουλευει από τότε, απλά αλλάζω νερο ΚΗ4 κάθε 2 μήνες περίπου

και εγω αυτο κανω απλα εχω και καλη αναταραξη 

απλα το διάλυμα καθε δευτερη αλλαγη 14μερες δε ξερω η δεν εχω ψαξει αν εχει καποιο νοημα.

Ισως γιατι την έχεις ανοιχτή συνέχεια, η δικια μου είναι 2κιλη.

Και από μανόμετρα μάλλον ήμουν τυχερός και παρολο που ειναι κινεζικα, φτου να μη τα ματιάσω, δουλευουν μια χαρά.

Να πω και κάτι άλλο, γεμίζω τη μπουκάλα σε ενα μαγαζι με πυροσβεστηρες κοντα στη γειτονιά μου, μια φορα που πήγα ήταν κλειστό πήγα αλλου, το αποτέλεσμα ήταν πως η μπουκάλα μου κρατησε 2 μήνες λιγότερους και στον ριακτορα έβλεπα συνέχεια αδιάλυτες φυσαλίδες, όπως έκανε το DIY τη 1η μέρα επειδή είχε αέρα το μπουκάλι, λες και η μπουκάλα είχε και αερα μέσα, δεν ξέρω αν ήταν τυχαιο αλλά δεν ξαναπήγα σε αυτο το μαγαζί, και τώρα που αυτο που πηγαινω μου χάρισε μια μπουκάλα και έχω πάντα 1 γεμάτη στην άκρη δεν πάω αλλου με τίποτα. Εχω αρχίσει να πιστευω πως ίσως και στο CO2 γίνεται νοθεία, τι να πω, και είναι παμφθηνο

H 5 κιλη ειναι μονο στο 180λιτρο. :P

Στα γαριδαδικα εχει αλλη.

Το εχω προσεξει και εγω , ασε που δεν ξερεις ποσο την γεμιζουν, δεν εκατσα ποτε να την ζυγισω.

Το εχω ξαναγραψει καπου, καθε μετρητης μετραει με δικο του τροπο.

Για να μετρησουμε φυσαλιδες co2, για να συγκρινουμε ποσο βαζουμε μεσα, ενας τροπος υπαρχει να μετρησουμε σε ογκο το co2, πχ με μια μεγαλη συριγγα.

Εγω εχω φτιαξει σε ολα τα ενυδρεια diy μετρητες , οπου η εξοδος της φυσαλιδας ειναι απο λαστιχακι του αερα , οποτε μπορω να συκγρινω.

Παντως εγω εχω καταληξει οτι ο μονος αξιοπιστος τροπος για να δεις ποσο co2 εχεις ειναι η συναρτηση ph kh

Τι αξιοπιστος τροπος ειναι?

Δες απο ποσους παραγοντες εξαρταται και μετα πες μου το ποσο αξιοπιστος ειναι.

Απλα το μονο που μας δινει ειναι να καταλαβουμε πως αυξανεται και πως μειωνεται το co2 σε συναρτηση με το kh ph.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...