Jump to content

Αλλαγή ενυδρείου

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας,

Συγγνώμη αν αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για την ερώτησή μου αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στο forum.

Μετά από 1 χρόνο σχεδόν που έχω τον 20λιτρο κύβο μου θέλω να περάσω στη μεγαλύτερη διάσταση που μπορώ να έχω και αυτή είναι ο 30λιτρος. Μπορώ άραγε να "μετακομίσω" όλο το παλιό ενυδρείο στο νέο? Έκανα χονδρικά την παρακάτω σκέψη:

1. Να τραβήξω περί του 50% του νερού από το ενυδρείο σε κουβά μέσα στον οποίο θα βάλω τις γαριδούλες μου (αν μπορέσω να τις πιάσω!!!) και τα σαλιγκάρια μου.

2. Σε έναν άλλον κουβά τραβάω όσο περισσότερο νερό μπορώ από αυτό που έχει μείνει μέσα στο ενυδρείο

3. Ξηλώνω με προσοχή τα φυτά μου ... την κούβα δεν ξέρω πως να την μεταφέρω οπότε μάλλον θα πάει για λίπασμα.

4. Έχω έτοιμο υποστρωμα στο νέο και με ένα φτυαράκι μεταφέρω το παλιό από πάνω

5. Φυτεύω τα φυτάκια μου

6. Μεταφέρω το νερό από τον 2ο κουβά (χωρίς τα ζωντανά)

7. Μεταφέρω τα ζωντανά μου και προσθέτω το υπόλοιπο νερό

8. Συμπληρώνω ότι χρειάζεται από νερό

Το φίλτρο μου είναι εξωτερικό οπότε η βιολογία του είναι έτοιμη.

Γίνεται κάτι τέτοιο η ονειρεύομαι τζάμπα?

Καλησπέρα σε όλους σας,

Συγγνώμη αν αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για την ερώτησή μου αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στο forum.

Μετά από 1 χρόνο σχεδόν που έχω τον 20λιτρο κύβο μου θέλω να περάσω στη μεγαλύτερη διάσταση που μπορώ να έχω και αυτή είναι ο 30λιτρος. Μπορώ άραγε να "μετακομίσω" όλο το παλιό ενυδρείο στο νέο? Έκανα χονδρικά την παρακάτω σκέψη:

1. Να τραβήξω περί του 50% του νερού από το ενυδρείο σε κουβά μέσα στον οποίο θα βάλω τις γαριδούλες μου (αν μπορέσω να τις πιάσω!!!) και τα σαλιγκάρια μου.

2. Σε έναν άλλον κουβά τραβάω όσο περισσότερο νερό μπορώ από αυτό που έχει μείνει μέσα στο ενυδρείο

3. Ξηλώνω με προσοχή τα φυτά μου ... την κούβα δεν ξέρω πως να την μεταφέρω οπότε μάλλον θα πάει για λίπασμα.

4. Έχω έτοιμο υποστρωμα στο νέο και με ένα φτυαράκι μεταφέρω το παλιό από πάνω

5. Φυτεύω τα φυτάκια μου

6. Μεταφέρω το νερό από τον 2ο κουβά (χωρίς τα ζωντανά)

7. Μεταφέρω τα ζωντανά μου και προσθέτω το υπόλοιπο νερό

8. Συμπληρώνω ότι χρειάζεται από νερό

Το φίλτρο μου είναι εξωτερικό οπότε η βιολογία του είναι έτοιμη.

Γίνεται κάτι τέτοιο η ονειρεύομαι τζάμπα?

Νομίζω ότι σωστά τα έχεις σκεφτεί! Θα είναι σαν μια αλλαγή νερού απλά θα κουραστείς περισσότερο!! :Ρ

Απλά εγώ στη θέση σου θα μετακόμιζα σε μεγαλύτερο ενυδρείο αν το επιθυμείς και μπορείς βέβαια!

Γινεται αυτο που σκεφτεσαι.

Την κουμπα,θα την κανεις ματσακια και θα την φυτεψεις πριν γεμισεις νερο το αλλο ενυδρειο,απλα θα ψεκασεις τον βυθο σου να ειναι νωπος και θα την φυτεψεις κανονικα.

... και μόνο που έγραψα το post αγχώθηκα και πήγα και μέτρησα ξανά τις γαριδούλες μου. Τις έχω από τον Φεβρουάριο 8 στον αριθμό και για μένα είναι τεράστια επιτυχία που δεν δεν έχω απώλειες σε ζωντανά και δεν θέλω να κάνω καμιά πατάτα και να χάσω ούτε μία.

Το βασικό θέμα του ενυδρείο είναι ένα ξύλο στο κέντρο του με την μος, το οποίο δεν μου αφήνει χώρο να ελιχθώ με την μικρή απόχη για να της πιάσω, υπάρχει κανά κολπάκι μήπως? Να βγάλω το ξύλο πρώτα δεν νομίζω να είναι σωστό γιατί με την ανατάραξη που θα γίνει θα προκαλέσω σίγουρα στρες. Η σκέψη μου είναι να τις "ψαρέψω" με την τσιμπίδα που έχω για τα φυτά, όποτε τη βάζω μέσα πεφτουν επάνω να την φάνε οπότε αν πιάσω μια ταμπλέτα μα την άκρη σίγουρα θα την πέσουνε εκεί και όση ώρα αυτές θα σκοτώνονται θα βάλω την απόχη και κάτι θα κάνω.

Στον κουβά κανά μισάωρο θα αντέξουν με 10 λίτρα νερό?

Έγινε επεξεργασία - johnnix

Ριξε τροφη μπροστα και μολις μαζευτουν να φανε θα τις πιασεις με την αποχη.

Και παραπανω απο μιση ωρα αντεχουν.

Οχι με την τσιμπιδα θα τις λιωσεις...

Δεν εννοούσα να τις πιάσω με την τσιμπίδα .... αλλά καλή ιδέα έδωσες χαχαχαχα !!!!!

Βγάλε το ξύλο και μετά πιαστες όπως σου είπε ο rastafarian γιατί αλλιώς θα τις αγχώσεις πολύ περισσότερο!

Έχει καμιά ώρα που έκανα την αλλαγή, χρειάζομαι λόγια παρηγοριάς και υποστήριξης!!!! Η όλη διαδικασία με άγχωσε πάρα πολύ ειδικά όταν διαπίστωσα ότι την μπορώ να πιάσω τα ζωντανά!!!! Δεν ξέρω πόση ώρα παιδευόμουν αλλά τα λυπήθηκα τα καημένα. Το ένα νέον όταν το έριξα στον κουβά ήταν ανάποδα :(

Όταν ήρθε η ώρα να τα βάλω πάλι μέσα, η μεγάλη μου γαρίδα έκανα ένα τσαφ, έφυγε μέσα από την απόχη και εξαφανίστηκε κάτω από τη συρταριέρα... τρελλάθηκα!!!! Σε μια πράξη απελπισίας (η συρταριέρα δεν μετακινήται) έβαλα ένα φύλλο χαρτί από κάτω μπας και την ψαρέψω και κατάφερα και την έβγαλα, μετά κόπων και βασάνων την έριξα πάλι μέσα.

Αυτόπ που διαπίσωτωσα από τη βιασύνη μου να τελειώσω γρήγορα είναι ότι τελικά δεν πήρα όλο τον παλιό βυθό αλλά μάλλον τον μισό :( Δεν ξέρω αν παίζει σημαντικό ρόλο αλλά σε κάθε 2 χούφτες νέου βυθού αναλογεί (από πάνω) μια χούφτα νέου περίπου...

Όλα μου φαίνονται μικρά πλέον στο νέο ενυδρείο αλλά βλέπω τα 2 πιστά μου νέον να κολυμπάνε ζωηρά με άνεση πλέον και αυτό με ικανοποιεί αφάνταστα :)

θα κοιμηθώ άραγε το βράδυ?

Θα αρχισω απο τα λαθη...τα νεον θελουν κοπαδι και πολυ μεγαλητερο ενυδρειο απο τα 30 λιτρα.Δεν μιλησες καθολου βασικα για ψαρια αλλα μονο για γαριδες οταν ανοιξες το θεμα αλλιως θα ειχα πει απο την αρχη αυτο.

Οταν μεταφερουμε γαριδες με την αποχη,βαζουμε το χερι μας απο πανω για πηδουν εξω,ελπιζω αυτη που σου εφυγε να ζησει.

Οσον αφορα τον βυθο,μη φοβασαι,θα μπολιαστει και ετσι ο νεος και απο κατω να εβαζες τον παλιο και απο πανω τον νεο,παλι το ιδιο θα ηταν.

Βγαλε και καμια φωτο να δουμε τι εκανες. :)

Θα αρχισω απο τα λαθη...τα νεον θελουν κοπαδι και πολυ μεγαλητερο ενυδρειο απο τα 30 λιτρα.Δεν μιλησες καθολου βασικα για ψαρια αλλα μονο για γαριδες οταν ανοιξες το θεμα αλλιως θα ειχα πει απο την αρχη αυτο.

Οταν μεταφερουμε γαριδες με την αποχη,βαζουμε το χερι μας απο πανω για πηδουν εξω,ελπιζω αυτη που σου εφυγε να ζησει.

Οσον αφορα τον βυθο,μη φοβασαι,θα μπολιαστει και ετσι ο νεος και απο κατω να εβαζες τον παλιο και απο πανω τον νεο,παλι το ιδιο θα ηταν.

Βγαλε και καμια φωτο να δουμε τι εκανες. :)

Τα 2 νέον τα είχα πάρει τον Φεβρουάριο όταν είχα θέμα πλανάριας (είχα ρωτήσει τον πετσοπά μου και μου είπα να βάλω κανά 2 γιατί τα τρώνε κλπ κλπ). Μετά δεν μου έκανε καρδιά να τα βγάλω, τώρα με το 30λιτρο νομίζω ότι μπορώ να προσθέσω μερικά ακόμη?

Τα πάντα καφετιάσανε από τη σκόνη που σηκώθηκε από το υπόστρωμα, ευτυχώς με το φίλτρο σε λειτουργία καθάρισε γρήγορα πριν βάλω τα ζωντανά μέσα. Πρόσθεσα και Marsilea Crenata (στην τύχη και αυτό) ....

post-7240-0-37224000-1445710323_thumb.jpg

Τα 2 νέον τα είχα πάρει τον Φεβρουάριο όταν είχα θέμα πλανάριας (είχα ρωτήσει τον πετσοπά μου και μου είπα να βάλω κανά 2 γιατί τα τρώνε κλπ κλπ). Μετά δεν μου έκανε καρδιά να τα βγάλω, τώρα με το 30λιτρο νομίζω ότι μπορώ να προσθέσω μερικά ακόμη?

Τα πάντα καφετιάσανε από τη σκόνη που σηκώθηκε από το υπόστρωμα, ευτυχώς με το φίλτρο σε λειτουργία καθάρισε γρήγορα πριν βάλω τα ζωντανά μέσα. Πρόσθεσα και Marsilea Crenata (στην τύχη και αυτό) ....

αχαχαχαχααχ βρε τι αλλο θα ακουσουμε απο τους υπαλληλους των πετσοπ για να πουλησουν ψαρια...

Φιλε μου,τα πλαναρια δεν ειναι κατι κακο,απο το πολυ ταισμα ειναι,δεν χρειαζοταν να παρεις ψαρια.

Να προσθεσεις και αλλα νεον στα 30 λιτρα? Μη το κανεις..το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο γι αυτα τα ψαρια,κανονικα θα πρεπει να δωσεις και αυτα που εχεις,συν οτι γοννο γαριδας δεν θα δεις ποτε μ αυτα τα ψαρια μεσα,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο.Ριξε μια ματια και στο προφιλ να δεις ποσα λιτρα θελουν.http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942

Μη τα βλεπεις μικρα ψαρακια,θελουν μηκος ενυδρειου για να τρεξουν.

αχαχαχαχααχ βρε τι αλλο θα ακουσουμε απο τους υπαλληλους των πετσοπ για να πουλησουν ψαρια...

Φιλε μου,τα πλαναρια δεν ειναι κατι κακο,απο το πολυ ταισμα ειναι,δεν χρειαζοταν να παρεις ψαρια.

Να προσθεσεις και αλλα νεον στα 30 λιτρα? Μη το κανεις..το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο γι αυτα τα ψαρια,κανονικα θα πρεπει να δωσεις και αυτα που εχεις,συν οτι γοννο γαριδας δεν θα δεις ποτε μ αυτα τα ψαρια μεσα,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι το ενυδρειο ειναι παρα πολυ μικρο.Ριξε μια ματια και στο προφιλ να δεις ποσα λιτρα θελουν.http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942

Μη τα βλεπεις μικρα ψαρακια,θελουν μηκος ενυδρειου για να τρεξουν.

Τι να πω ρε παιδιά, άμα δεν ξέρεις και πανικοβάλλεσαι αυτά παθαίνεις. Η επιτυχία για μένα στο προηγούμενο ήταν ότι δεν είχα απώλειες.

Όσο για το προηγούμενο σχόλιο σε σχέση με το πως πιάνουμε τις γαρίδες, η άτιμη η δικιά μου πετάχτηκε την ώρα που έβγαινε η απόχη από το νερό και κατέβαινε η παλάμη μου για να την καπακώσει, εκεί στο κενό σημείο έκανε τσαφ και εξαφανίστηκε!

Σε αυτό τώρα μπορώ να βάλω μερικές γαρίδες ακόμη?

Ακου ποια ειναι η καλυτερη λυση.

Βγαζεις τα 2 νεον που ετσι και αλλιως δεν κανουν για το ενυδρειο σου και αφηνεις τις γαριδες μονες τους.

Σε λιγο καιρο θα εχεις παρα πολλες,θα αρχισουν να γεννουν και θα γεμισεις γαριδες.

Εχεις και αρσενικες και θηλυκες,σωστα?

Ακου ποια ειναι η καλυτερη λυση.

Βγαζεις τα 2 νεον που ετσι και αλλιως δεν κανουν για το ενυδρειο σου και αφηνεις τις γαριδες μονες τους.

Σε λιγο καιρο θα εχεις παρα πολλες,θα αρχισουν να γεννουν και θα γεμισεις γαριδες.

Εχεις και αρσενικες και θηλυκες,σωστα?

Δεν ξέρω τι έχω (!!!) αλλά νομίζω ότι οι Αμάνο δεν αναπαράγονται σε γλυκό νερό, σωστά?

Έχεις δίκιο, σε μπέρδεψα, οι red ήταν οι πρώτες-πρώτες που είχα βάλει πέρισυ τον Δεκέμβρη και τις έχασα χωρίς να έχω καταλάβει γιατί, μετά αποφάσισα να βάλω Αμάνο τις οποίες και έχω μέχρι σήμερα .... Η αλήθεια είναι θέλω να βάλω και red αλλά ψιλοφοβάμαι πάλι και δεν μπορώ να βρω και για αγορά πλέον!!!

Ααααα τωρα μιλας σωστα!

Ναι μπορεις να βαλεις red cherry,παρε μια 10αδα να αρχισεις μια αποικια και συντομα θα εχεις πολλες.

Με την προυποθεση οτι θα εχουν φυγει τα νεον απο μεσα.

15 ώρες αργότερα και βλέπω να μην υπάρχει πρόβλημα :) Να ρωτήσω κάτι, όταν έκανα την αλλαγή κράτησα όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το προηγούμενο και πρόσθεσα 8 λίτρα (50% βρύσης - 50% όσμωση) άρα συνολικά πρέπει μέσα στο ενυδρείο να έχω περί τα 22-25 λίτρα. Η σκέψη μου είναι την άλλη εβδόμαδα αντί για αλλαγή απλά να προσθέσω άλλα 5-8 λίτρα, σωστά?

Γεμισε το ενυδρειο κανονικα,αν δεν το εχεις κανει και την επομενη Κυριακη που ειναι να κανεις αλλαγη νερου,κανε κανονικα την αλλαγη σου,το 30% δηλαδη.

2 μέρες και καμιά αλλαγή στη συμπεριφορά κανενός ζωντανού, γέμισα σήμερα και το ενυδρείο μέχρι εκεί που το θέλω, νομίζω ότι όλα πάνε καλά , φτου , φτου, φτου!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...