Jump to content

Ξεκίνημα για φυτεμένο αφρικανικό 450l

apostolisk

Recommended Posts

Επανέρχομαι μετά από περίπου ένα μήνα και δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, από θέματα ρουτίνας, μετρήσεων, συμπεριφοράς κτλ, χθες είχα άλλη μια απώλεια(Mpanga). Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το τι γίνεται, τι φταίει και συνεχίζω να έχω απώλειες. Προτίμησα να μην βιαστώ και προσθέσω χαρέμι, αλλά να διατηρήσω την πολύ μικρή ψαροσύνθεση ένα διάστημα για να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κτλ, ίσως και για ψυχολογικούς λόγους. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι φταίει?!?! Φταίνε οι μετρήσεις της Sera, φταίω εγώ γιατί δεν τις κάνω σωστά? Νομίζω ότι πλέον αποτελεί μονόδρομο η διάλυση και το στήσιμο από την αρχή, αλλά πριν από αυτό θα ήθελα τη βοήθεια σας. Πλέον απέμειναν ένα Labido και 2 Helena... :thumbdown:

Θα πρότεινα να πάρεις το api fresh water master test kit , γατί αν δεν είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις που κάνεις, δεν μπορείς να δεις τι γίνεται. Είναι ακριβότερο από άλλα, αλλά για μένα είναι μονόδρομος.

Δε μπορώ να βρω από κάπου αλλού τεστ δυστυχώς. Μιας και έχω φτάσει σε αυτό το σημείο, αποφάσισα να αδειάσω το ενυδρείο και να ξεκινήσω από την αρχή με μπόλι. Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος από εσάς με το μπόλι;

Αυτό που θέλω με τη νέα προσπάθεια είναι να ελαχιστοποιήσω τις πιθανότητες να έχω πάλι τα ίδια. Έχω αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο στο διάβασμα(προφανώς έχω κάνει λάθη μέχρι τώρα), είναι η 2η αποτυχημένη προσπάθεια και πραγματικά, από τότε που πήρα το ενυδρείο το έχω χαρεί ελάχιστα, οπότε δε θέλω να έχω τα ίδια γιατί θα το παρατήσω το χόμπι.  Τι να κάνω με τα υλικά; Το ενυδρείο έχει μέσα άμμο πολύ καλά καθαρισμένη, μία ρίζα και πολλές πέτρες όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες σε προηγούμενο ποστ. Ποια διαδικασία προτείνετε να ακολουθήσω;

Ευχαριστώ πολύ για τη μέχρι τώρα ανταπόκριση!

Εγω θα άλλαζα τεστ και θα ξαναμετρούσα. Για να δεις τι φταίει. 

Για μπόλι ρίξε μια ματιά και αν θες επικοινώνησε με κάποιο μέλος, αλλά πρώτα προτείνω να κάνεις μετρήσεις.

Βρήκα το test της API για την αμμωνία και θα ξαναμετρήσω. Για μπόλι έβαλα αγγελία. Αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση, θα αρχίσω να "ενοχλώ" τους φίλους που είχαν δηλώσει διαθεσιμότητα από το post που έδωσες. Θα επανέλθω μόλις ξαναμετρήσω! :thumbsu:

Μετρήσεις μετά από 12 μέρες από την τελευταία αλλαγή νερού:
ΝΗ3/ΝΗ4 (τεστ API): 0,5 ppm

NO2(Sera): 0

NO3(Sera): ~10

Αύριο έχω προγραμματισμένη αλλαγή ~50%. Τις τελευταίες μέρες όμως έχω παρατηρήσει ότι μαυρίζει η άμμος. Ψάχνοντας βρήκα αντίστοιχες περιπτώσεις που μίλαγαν για κυανοβακτήριο. Σας παραθέτω και φωτογραφία για να μου πείτε τι γνώμη σας κι αν όντως επιβεβαιώνετε, τρόπους αντιμετώπισης. Υπάρχει περίπτωση δηλητηρίασης των ψαριών και να προέρχονται οι απώλειες από αυτό? Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει στο νερό καιρό και απλά τις τελευταίες μέρες να υπάρχει έξαρση?

άδειο είναι τώρα από ψάρια; Ασε τα φώτα σβηστά καμιά βδομάδα αν είναι κυανό. Έχεις αμμωνία;!

Έγινε επεξεργασία - DEX

Χθεσινές μετρήσεις μετά από 12 μέρες από την τελευταία αλλαγή νερού:
ΝΗ3/ΝΗ4 (τεστ API): 0,5 ppm

NO2(Sera): 0

NO3(Sera): ~10

Υπάρχει ένα μικρό labido και 2 clea.

Απότι βλέπω είναι κυανοβακτύριο. Το οποιο όμως δεν έχει καμία επίδραση στα ψάρια. Όπως είπε και ο dex μάζεψε όσο μπορείς προσεκτικά, και σβήσε τα φώτα για 3-4 μέρες.

Τα ψάρια σου δεν επιβιώνουν λόγο τις αμμωνίας η οποία είναι τοξική. 

Η μέτρηση θα έπρεπε να είναι μηδενική. Εγώ θα πρότεινα να αποχωρηστείς τους κατοίκους γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται και να αρχίσεις την διαδικασία με σωστές μετρήσεις αυτή τη φορά.

Αν πάλι πάρεις μπόλι, αντάλλαξε και λίγο από το δικό σου άστρωτο βιολογικό υλικό, με το στρωμένο βιολογικό του φίλου που θα πάρεις το μπόλι. Θα βοηθήσει αρκετά στη διαδικασία.

Ξεκινώντας το ξεστήσιμο για την απολύμανση και την επανεκκίνηση και μετά το κυνήγι με το labidochromis (το χάρισα σε συνχομπίστα), ανακατώθηκε ο βυθός και πολλά από τα σημεία που είχε κυανοβακτύριο, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανή για το καθάρισμα :( . Τι μπορώ να κάνω τώρα? Διανύω την 3η μέρα συσκότισης...

Ξεκινώντας το ξεστήσιμο για την απολύμανση και την επανεκκίνηση και μετά το κυνήγι με το labidochromis (το χάρισα σε συνχομπίστα), ανακατώθηκε ο βυθός και πολλά από τα σημεία που είχε κυανοβακτύριο, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανή για το καθάρισμα :( . Τι μπορώ να κάνω τώρα? Διανύω την 3η μέρα συσκότισης...

Αφού θα ξεστήσεις και θα κάνεις απολύμανση δεν σε πειράζει αυτό. Την άμμο δεν θα την καθαρίσεις; 

Όχι δεν έχω σκοπό να την καθαρίσω. Η αλήθεια είναι ότι οι βαλισνέριες το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να παίρνουν λίγο τα πάνω τους μετά το φύτεμα και φαντάζομαι ότι ίσως ο λόγος να είναι τα όποια στοιχεία άρχισε να αποκτά ο βυθός. Εξάλλου την άμμο την είχα πλύνει πάρα πολύ καλά πριν την βάλω στο ενυδρείο...

Όχι δεν έχω σκοπό να την καθαρίσω. Η αλήθεια είναι ότι οι βαλισνέριες το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να παίρνουν λίγο τα πάνω τους μετά το φύτεμα και φαντάζομαι ότι ίσως ο λόγος να είναι τα όποια στοιχεία άρχισε να αποκτά ο βυθός. Εξάλλου την άμμο την είχα πλύνει πάρα πολύ καλά πριν την βάλω στο ενυδρείο...

αφού μπαίνεις στη διαδικασία να καθαρίσεις υλικά φίλτρου και πέτρες, κάνε και την άμμο να είσαι σίγουρος! Η βαλισνέρια μην σε ανησυχεί, αργά ή γρήγορα θα γίνει σαλάτα για τα ψάρια.

αφού μπαίνεις στη διαδικασία να καθαρίσεις υλικά φίλτρου και πέτρες, κάνε και την άμμο να είσαι σίγουρος! Η βαλισνέρια μην σε ανησυχεί, αργά ή γρήγορα θα γίνει σαλάτα για τα ψάρια.

Αυτό που λες με τη βαλισνέρια δεν ισχύει, σε μένα τουλάχιστον. Τα ψάρια δεν ακουμπούσαν ούτε ανούμπιες ούτε βαλισνέριες γι' αυτό και το τελευταίο καιρό είχαν πάρει κάπως τα πάνω τους τα φυτά. Απλά αν πλύνω την άμμο θα χαθούν όλα τα συστατικά του βυθού που είχαν δημιουργηθεί. Και μετά τι θα πρέπει να κάνω με άμμο και φυτά; Να βάλω ταμπλέτες βυθού που έχω διαβάσει;

Καλά κι εμένα τον πρώτο μήνα δεν τα ακουμπούσαν και μετά έγινε αποψήλωση. χεχεχεχε

Πάντως αν κάτι βλαβερό υπήρχε στο ενυδρείο και γι'αυτό το καθαρίζεις όλο, γιατί αυτό το βλαβερό να μην είναι στην άμμο;

Τώρα μπαίνεις σε τέτοιο κόπο και λυπάσαι την παλιο-βαλισνέρια;

Σε καμία περίπτωση δεν λυπάμαι τη βαλισνέρια...αυτό είναι το λιγότερο. Τα 60 κιλά άμμο σκέφτομαι και το τι τράβηξα να τα καθαρίσω όταν τα πήρα... :hot:

Σε καμία περίπτωση δεν λυπάμαι τη βαλισνέρια...αυτό είναι το λιγότερο. Τα 60 κιλά άμμο σκέφτομαι και το τι τράβηξα να τα καθαρίσω όταν τα πήρα... :hot:

Τώρα θα είναι πιο εύκολο. Ένα βρασιματάκι κάνε της 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...