Jump to content

Αντίστροφη όσμωση

Recommended Posts

Καλημερα σας

Σημερα εκανα μετρηση ΚΗ στην Α/Ο και μου βγηκε στο 2.

Εσας τι τιμη δινει? Ειναι ευκολο να μετρισει καποιος να μου πει?

Θεωριτικα θα πρεπει να δειχνει 0. Και σκεφτομαι οτι μαλλων πρεπει να παρω νεα μεμβρανη.

Να σημειωσω οτι την δουλευω ενα χρονο μαζι με τα προφιλτρα και το DI.

Ευχαριστω.

καλησπερα αδερφε για μενα για να εισαι σιγουρος κανε μια μετρηση στο tds που σου δινει η εξοδος τις οσμωσης πριν και μετα το di

μπορει να μην χρειαζεσαι μεμβρανη αλλα αλλαγη στα προφιλτρα και την ρυτινη,εγω λογο μεγαλων αλλαγων τα προφιλτρα τα αλλαζω καθε 6 μηνες

μονο αν με καινουργια προφιλτρα και νεα ρυτινη μετραω καθε φορα και μεγαλυτερο tds ξερω πως θελω και μεμβρανη..

Βασικα δεν εχω TDS και τον έλεγχο τον κάνω με το ΚΗ.    

Εχω παραγγείλει προφίλτρα αλλα δεν νομίζω να παίξουν ρόλο στο ΚΗ. Το ενα ειναι ανθρακας (χημεικες ουσιες, οσμες κλπ) και το άλλο ειναι φιλτρο για στερεά. 

Μάλλων αφου θα προβώ σε αλλαγή προφίλτρων και δεν εχω TDS θα πάρω και ενα φίλτρο όσμοσης να είμαι σίγουρος.

οκ αδερφε απλα ο καλυτερος και πιο αξιοπιστος τροπος για την κατασταση τις μεμβρανης ειναι να μετρησεις tds.το kh 2 που σου δινει η μετρηση με το τεστακι δεν ξερω σε τι tds αντιστοιχη γιαυτο και δεν εχω γνωμη,αν ησουν κοντα θα σου ελεγα να ερθεις να μετρησουμε να εισαι σιγουρος και να μην πληρωνεις μεμβρανη αν μπορεσεις καποια στιγμη παρε ενα tds ειναι πολυ φτηνα και εχεις την σιγουρια μετρωντας για την κατασταση τις οσμωσης :thumbsu:

οσο για τα προφιλτρα αν και δεν εχουν αμμεση σχεση με το τι tds δινει η οσμωση αν αλλαζονται τακτικα δεν φθειρεται ευκολα η μεμβρανη αντιθετα το σταδιο της ρυτινης αν ειναι καινουργια ,και μεμβρανη να θες θα το καταλαβεις οχι αμεσως μιας και η καινουργια ρυτινη αν δεν ειναι εντελως κατεστραμενη η μεμβρανη, θα σου δινει χαμηλο tds που σιγα σιγα θα μεγαλωνει..εγω πχ με tds κοντα στο 17 αλλαζοντας ρυτινη μετραγα 0 στην εξοδο..απλα καθε φορα που εφτιαχνα νερο αυτο ανεβαινε με αποτελεμα να χρειαζεται να αλλαζω πιο συχνα ρυτινη τοτε πλεον αγορασα νεα μεμβρανη..

Να το ηξερα αδερφε να εχερνα νερακι. Σημερα κατεβηκα Αθηνα το απογευμα για κατι δουλειες. Σευχαριστω πολυ παντως για το TDS.

Εσενα η οσμοση ποσο ΚΗ δινει?

να σου πω την αληθεια δεν εχω μετρησει ποτε kh στο νερο τις οσμωσης μονο tds

τωρα που το λες απο περιεργεια θα κανω ενα τεστ να δω..αν και αφου μου δινει 0 η οσμωση λογικα 0 θα ειναι και το kh

οποτε κατεβεις παντως ξανα περνας και το τσεκαρουμε :thumbsu:

0 είναι το KH

Το έχω μετρήσει κιόλας.

Έγινε επεξεργασία - ReaperX
  • Like 1

Θα συμφωνησω και εγω με τα παιδια παραπανω ευγενειε :thumbsu:

Ρε φιλε οταν τ'αλλαξεις με το καλο κανε μια μετρηση παλι αν δεν σου ειναι κοπος,ετσι απο περιεργεια να δουμε τι θα βγαλει.

Ποσο καιρο εχεις την οσμοση ευγενιε?? Σε νορμαλ καταναλωσει θες καθε4 μηνες καρβουνα και φιλτρο και καθε 12 μηνες μεβρανη.. πληρες σερβις στο χρονο και στο 6 μηνο βαρια το μικρο :)

1 χρόνο την έχω μαζί με τα προφίλτρα της.

Απλα μου τσιμπάει λίγο ΚΗ και ήμουν περίεργος για το TDS.  Ε....δεν είναι και εποχές για έξοδα....και κοιτάω να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια μέχρι να σιγουρευτώ ότι θέλω αλλαγή μεμβράνης κλπ.   

• Like 1

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι μετά απο αλλάγη του DI (ανανέωση) μου βγάζει το ΚΗ 0. Και σκέφτομαι μηπως τελικά η μεμβράνη είναι οκ.

to kh το επειρεαζει η μεβρανη ευγενιε, τα προφιλτρα ειναι φιλτρα απλα κατι ισως παιζει με την μεβρανη..

τσεκαρε με TDS και μην ξεχασεις να αντιστρεψεις τους δυο αισθητερες να δεις ειναι  η ιδια ενδιξη???? :thumbsu:

• Like 1

Εντελώς ενημερωτικά το TDS βρέθηκε στο 2.  Και απο ότι μου είπαν είναι οκ η μεμβράνη μου.  Όποτε....συνεχίζω όπως είμαι.     Άλλωστε με την αλλαγή του DI μηδενίστηκε το ΚΗ  :) 

• Like 1

μια χαρα αδερφε :thumbsu: αν κανεις συχνα αλλαγη στα προφιλτρα θα γλυτωσεις για πολυ καιρο το εξοδο τις μεμβρανης!

η πλάκα είναι οτι φοβήθηκα και πήρα και προφίλτρα και μεμβράνη νομίζοντας ότι έχω πρόβλημα.  

Με βλέπω να τα βάζω αγγελία :P 

χαχα  ναι μάλλον καβάτζα θα τα κρατήσω :)  

Εντομεταξύ απο ποια τιμή του TDS πρέπει να αλλάζουμε μεμβράνη?   Το χώ απορία αυτο...  :thumbdown:

αδερφε η μεμβρανη καθαριζει το νερο τις βρυσης απο 95 εως και 99 τοις εκατο περιπου αναλογα με την κατασταση της

ετσι μετρωντας το tds που σου δινει η βρυση ειναι ευκολο να υπολογισεις..

αν η αποδοση πεσει κατω και απο το 90 τοις εκατο πας για μεμβρανη..

ολα μετρωντας βεβαια χωρις το di :thumbsu:

• Like 1

Α! Δηλαδή μετράμε βρύση και μετά συγκρίνουμε το νερό της όσμωσης.  Το έπιασα!!   

Δηλαδή το 2 που μου είπαν τι σημαίνει ? οτι χάνει η μεμβράνη ενα 2 % σε σχέση με την βρύση?    (98% η απόδοση της όσμωσης? )

αναλογα το tds που μετρας στο νερο τις βρυσης σου..

πρωτα μετρας αυτο, και μετα το νερο που σου δινει η οσμωση μετα την μεμβρανη...και υπολογιζεις αφαιροντας το ποσοστο που πρεπει να καθαριζει η μεμβρανη

τι tds εχεις στην βρυση??εγω πχ εχω 124 και η μεμβανη μου δινει 4 και 0 μετα το di

Δεν έχω όργανο για TDS. Πήγα δείγμα νερού σε ενυδρειακό κατάστημα και το μετρήσανε. Εκεί μου είπαν ότι ήταν 2.    Αλλά το νερό μετρήθηκε 2 μέρες μετά την συλλογή και ήταν με χρήση DI. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...