Jump to content

African tropheus ''Iwagumi''

saxlina

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά!!!

Μια νέα αρχή, σ΄ ένα γνωστό πλέον δρόμο θα έλεγα, μετά την περσινή δύσκολη πορεία...

Ένα project τελείωσε,  αλλά ένα άλλο ξεκινάει.Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, καθώς οι κάτοικοι είναι πολύ αξιόλογοι και πρέπει να έχουν άλλη μία ευκαιρία...

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους πέρυσι με τις συμβουλές τους με βοήθησαν  να προχωρήσω, να μάθω και να διορθώσω τα λάθη μου και τελικά να έχω και φέτος την όρεξη και το κουράγιο να τα στήσω όλα απ' την αρχή...

καθώς η μαύρη βασαλτική άμμος έφυγε, το ίδιο και η πλάτη ( με πόνο ψυχής ξηλώθηκε), και αντικαταστάθηκε με 10 κιλά τριμμένο κοράλλι,20 κιλά θαλασσινή και 30 κιλά ξυλόπετρα...

Το περσινό βαρύ σκηνικό αντικαταστάθηκε από ένα πολύ ελαφρύ και άνετο στήσιμο.Μπορεί στο μάτι να ήταν όμορφο αλλά δεν έκανε για tropheus, ΊΣΩΣ για mbuna να ήταν ιδανικό αλλά προτίμησα να παραμείνω στα tropheus που δεν τα χάρηκα και όχι στο aquascape.Α

Ζητώ συγγνώμη από όσους χομπίστες έχουν στήσει πραγματικό iwagumi ενυδρείο στο σπίτι τους, το σέβομαι και το θαυμάζω πολύ και γι αυτό δανείστηκα τον όρο στην ονομασία του θέματος μου καθώς πραγματικά ήταν η πηγή της έμπνευσης...

Περιορίστηκα σε κάποιες μεγάλες ξυλόπετρες που φοβήθηκα και λίγο να της βάλω λόγω βάρους, αλλά τελικά πήγαν όλα καλά.

Δεν υπάρχει περίπτωση να προσθέσω περισσότερα φυτά ώστε να έχω ένα γνήσιο iwagumi αφού θα πήγαινα άδικα, μια καλή σαλάτα στην κοιλία των μελλοντικών κατοίκων,μόνο σε κάποιες ανθεκτικές anubia nana, barteri και μία valcineria gigantea, η οποία παραείναι

γιγαντέα μάλλον.

Τα μικρά βραχάκια, τμήματα των μεγάλων βράχων που φαίνονται να αποκόπηκαν και η διαφορετική κατεύθυνσή τους πιστεύω να δίνει καλό οπτικό αποτέλεσμα.

Επίσης επειδή η μία άμμος είναι πιο λευκή και η άλλη μπεζ εριξα λίγη στις βάσεις των βράχων για να φωτίζονται καλύτερα.

Μερικές φωτογραφίες :

μετά το γέμισμα...

DSC_1869_zpskev2r50i.jpg

1

6eb3c44d-3238-4a82-9435-62b1a7f304eb_zps

2

DSC_1878_zps7fv2l0lt.jpg

3

DSC_1873_zps63pwe28j.jpg

4

DSC_1872_zpszmhopzww.jpg

με την βαλτσινέρια δεξιά...

58383298-795c-42a7-9ee5-b13bf8410a55_zps

μια νυχτερινή...

DSC_1880_zps5wzlm0xl.jpg

Οι μετρήσεις μου σήμερα τρίτη μέρα ήταν

PH= 8.2

NH4= 0 ppm 

N02=0 ppm

NO3=5 ppm

Το PH θέλω να το ανεβάσω λίγο ακόμη, να ρίξω άλλα 10 κιλά τριμμένο κοράλλι να τελειώνω?για να μην έχω τα περσινά?

Επίσης η βαλτσινέρια πως σας φαίνεται να την κλαδέψω λίγο ,να την βγάλω εντελώς ή να την αφήσω?

Αυτά τα λίγα απο μένα...ξεκίνησα πάλι και ελπίζω με καλύτερη κατάληξη...

Εννοείται ότι θα μπει ένα χαρέμι τροφέους 12-15 ατόμων ανάλογα την πρόσφορά στην αγορά και την διαθεσιμότητα...

• Like 1

Λές να το δοκιμάσω???

Ετσι κι αλλιώς μέχρι να βρώ ψαρια της προκοπής θα θέλει και κούρεμα...

Γι αυτό και ζήτησα συγγνώμη προκαταβολικά... :bigemo_harabe_net-145:

Σταύρο καλή αρχή. Το στήσιμο μου αρεσει εκτός απο τη σύνθεση στο κέντρο. Που κάνει πολυ συμμετρικό ρε παιδί μου και αυτές οι μπουρμπουλίθρες....... Κατα τ' αλλα αρκετά όμορφο και ενδιαφέρον.

• Like 1

Καλο ξεκινημα φιλαρακι.Το ακουασκειπ μου αρεσε πολυ!Εγω τη βαλισνερια θα την αφηνα κ ας την φανε.

Σταύρο καλή αρχή. Το στήσιμο μου αρεσει εκτός απο τη σύνθεση στο κέντρο. Που κάνει πολυ συμμετρικό ρε παιδί μου και αυτές οι μπουρμπουλίθρες....... Κατα τ' αλλα αρκετά όμορφο και ενδιαφέρον.

Έχεις δίκιο φίλε,και στο κέντρο σκεφτόμουν να το κάνω άγριο όπως στα πλάγια αλλά Η αεραντλια θα φαινόταν, άσε που παλεύω στο σπίτι να μην βάλω καραβάκια και δύτες playmobil!

Καλο ξεκινημα φιλαρακι.Το ακουασκειπ μου αρεσε πολυ!Εγω τη βαλισνερια θα την αφηνα κ ας την φανε.

Ευχαριστώ φίλε, να την ξοδέψω λίγο κακήν απλώνεται τόσο;

Να φτάνει δηλαδή όσο το ύψος του ενυδρείου;

Καλη αρχη και ευχομαι αυτη τη φορα να το χαρεις το ενυδρειο σου και να σε ξεκουραζει οταν το χαζευεις!

Προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ το στησιμο,δεν θα αλλαζα τιποτα.Ισως να προτιμουσα ιδιο χρωμα αμμου αλλα σε λιγο καιρο δεν θα φαινεται η μικρη διαφορα που εχει.

Τι διαστασεις εχει το ενυδρειο?

Έγινε επεξεργασία - argy1

πολυ σωστη παρατήρηση φιλε!!! :thumbsu:

το ενυδρειο εχει μήκος 1.20 υψος 60 και βάθος 45 δηλαδη 320 λίτρα, απλα επειδη ειναι η τριτη αλλαγη-παρουσίαση ξεχασα να πω τα βασικα...

φιλτρανση 1500 lt/h θερμοκρασια στους 25 βαθμους , φωτισμος δυο λαμπες των 39 watt μια αεροτουρμπινα για επιπλεον κυκλοφορία και κινηση που θελουν τα τροφεους και βλεπουμε...

Αυτο που θελω δεν νομιζω να κυκλοφορει τουλαχιστον αποσο ξερω, στην Ελλαδα.

Το ειχε καποιος πριν τρια χρονια ειναι το Tropheus Ilangi, εχει σταματησει η αλιεια του πλεον απο την λίμνη καθως θεωρειται υπο εξαφάνιση,

και οτι υπαρχει στο εξωτερικο το χτυπανε σαν τιμη αρκετα...

Αλλιώς ψαχνω σίγουρα έντονο χρωμα , Kasanga red rainbow, Moliro ή και Kiriza...

Αν μέχρι τον άλλο μήνα δεν βρω κατι απαυτα θα αναγκαστω να τα παραγγειλω σε καταστημα να τα κάνει εισαγωγη...

• Like 1

Πολυ ομορφα τα ειδη που ψαχνεις,σου ευχομαι να βρεις και να τα αναπαραγεις!

Υπαρχουν παντως μαγαζια που μπορουν να στα φερουν με προπαραγγελια και αν δεν κανω λαθος σε τιμη γυρω στα 8 ευρω το ψαρι.

8 ευρω ilangi με τιποτα 18 ισως...

τα άλλα μπορει γύρω στα 10 με 12 τα 3-4 εκ.

στειλε μου πμ αν εχεις κατι σιγουρο υποψη σου...

Εχεις απολυτο δικιο,εκανα λαθος στην τιμη και εβλεπα την "δωροεπιταγη".

Παντως με προπαραγγελια υπαρχουν αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικα,σου στελνω το λινκ με το μαγαζι αν και μαλλον το ιδιο διαβαζουμε.

Πάντως αν δεν βρω κάτι τέτοιο μάλλον θα βάλω πιο συνηθισμένα και βλέπουμε!

Παντως να πω κατι πανω στο θεμα που το συζητουσα και στην συναντηση και αφορα ολους μας.

Ειναι κριμα ρε παιδια να χαλαμε ενα σκασμο λεφτα σε εξοπλισμο και γενικα στο χομπι και τα ψαρακια μας να ειναι οτι να'ναι και αναπαραγωγες απο σιγκαπουρη και δεν ξερω απο που αλλου.Ισως ανοιγω μεγαλη κουβεντα τωρα αλλα μιας και εισαι στην επιλογη θα ηθελα να το πω και αυτο και κανε οτι εσυ νομιζεις καλυτερο για σενα.Ναι ολα ειναι ψυχουλες και δεν θα επρεπε να εχουν αξια χρηματικη μονο αλλα αφου κανουμε κατι για να το γουσταρουμε ειμαι της αποψης οτι το ψαρι πρεπει να ειναι κατι ιδιαιτερο.Πιο ιδιαιτερο απο το ενυδρειο.

Και ειδικα στο επιπεδο που ειμαστε οι περισσοτεροι εδω μεσα.Σχεδον ολοι εχουμε ενα σωστο ενυδρειο σε γενικες γραμμες με προσεγμενες ψαροσυνθεσεις και αρκετο εξοπλισμο.Γιατι να μην δινουμε και για τα ψαρακια ενα 100αρικο ας πουμε προκειμενου να ειναι κατι το ιδιαιτερο?

Ειναι και αυτος ενας τροπος να ανεβασουμε επιπεδο στο χομπι μας πιστευω και να μας βλεπουν και πιο σοβαρα τα μαγαζια.

• Like 1

Πολύ σωστά τα λες!

Το κακό πιο είναι,

Θα το δώσω το 100αρικο,όπως Το έδωσα και πέρισυ,για 10 ψάρια ενήλικα ήταν σούπερ τιμή,με τις ατυχίες κλπ έμειναν 7,πρόσθεσα Αλλά 6 μικροτερα γιατί δεν έβλεπα κάποια πρόοδο,άλλα 50ευρώ,έγινε Ότι έγινε τα ψαρια δεν ήταν όπως τα περίμενα και τελικά ρα έδωσα!

Συμπέρασμα εκτός του ότι δεν τα είχα δει δεν ήξερα κιόλας!

Όποτε τι επιλογές υπάρχουν τώρα:

1.Παιρνω από χομπιστα κάτι σε έφηβο ή μικρό άγνωστης ποιότητας,κατά βάση πάλι χωρίς να το δω αφού όλα είναι στην Αθήνα,καλή τη πίστη,με 100-150 ευρώ συνηθισμένα και γνωστά λίγο πολύ,10-15 κομμάτια,που από μικρά θα τα μεγαλώσω κλπ...

2.ή παιρνω 12-15 τουλάχιστον αφού θα είναι μικρότερα, από κατάστημα,παραγγελία αφού πάλι δεν φέρνουν σπάνια λόγω τιμής, και δίνω στην καλύτερη με 12,5 το ψάρι 200!

Το ίδιο ρίσκο σχεδόν διπλάσια τιμή για μικροτερα αλλά πιο σπάνια ψάρια!

Επίσης κάποια άλλα βγαίνουν στα 250 ευρω!!!!!!!!

Το ρισκάρεις;

Γιατί κοντά σε όλα τα άλλα έχεις προσαρμογή,bloat f1000 αν είναι καθαρά δηλαδή, και το φύλο;

Με μισά αρσενικά πχ την πάτησες!

Πρέπει να δεις και να πάρεις πράγμα που λόγω κρίσης δεν γίνεται!

μια μικρη ερευνα αγορας μου εδειξε οτι δεν υπαρχει τιποτα αναμεσα στους χομπιστες...

ενας δυο εχουν μολιρο,αλλοι τοσοι ικολα, και πολυ λιγοι ντουμποισι...

Κασανγκα  και Ιλανγκι ειχε καποτε ενας αλλα χαθηκανε τα ιχνη τους οπως και οι γεννες...

Απιστευτο!!!

Τα μαγαζια απο την πλευρά τους εχουν τα ιδια σε τιμες απο 12 ευρω το ψαρι με 3-4 εκατοστα μεχρι και 35-40 το ενηλικο....

Απελπισια....

Μεχρι λοιπον να δω τι θα κανω και αφου ειμαι στην φαση του στρωσιματος , να ρωτησω

το ph μου ειναι 8.2 αν προσθεσω αλλα δεκα κιλα τριμμένο κοράλι θα ανεβω κι άλλο?

θελω να φτασω στο 8.5 τουλάχιστον, ή δεν παιζει ρόλο η ποσοτητα που εχω μέσα??? 

νομιζω πως κ στο 8.2 εισαι πολυ καλα κ δεν θα εχεις κανενα απολυτος θεμα!οσον αθολα τα ψαρια κ γω που ρωταω εδω λαρισα για τα kasanka  τζιφος!

Το πρόβλημα με τα ψάρια είναι γνωστό.... Θέλει τύχη ή πολύ χρήμα! :D

Η σκληρότητα ανεβαίνει μέχρι ένα συγκεκριμένο βαθμό. Μετα όσο κοράλλι και να βάλεις δεν μεταβάλλεται.

Μόνο αν πας σε κάποιο συμπλήρωμα.

Έγινε επεξεργασία - adlib

Οκ άρα δεν βάζω άλλη,θέλω τύχη για τα ψάρια τότε!

Σε εχει λυπηθει η ψυχη μου με το θεμα σκληροτητα, θα σου στελνω νερο απο κοζανη για να κανεις την δουλεια σου :PPPPPP

Τι υπογραφή,ειναι αυτή;

Οποιος έχει μικρά Τροφεους πρώτα να το πει σε μένα!!!

Νερό πώς θα στείλεις με πμ ?

;-)

Γιατί βγάζετε γλώσσα;

Μηδέν σεβασμός ρε παιδάκι μου αυτοί οι ψαροκαμμενοι.

Δεν βρίσκω ψάρια άααα!

Έγινε επεξεργασία - saxlina

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...