Safarpn 17 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 17 Οκτωβρίου 2015 (edited) Τελευταία μου πέρασε απο το μυαλό (δε νομίζω να ειναι κάτι σοβαρό, πιστεύω γρήγορα θα συνέλθω) η Tanganyika. Δεν έχω ιδέα απο αυτη τη λίμνη αλλα θα ήθελα να ακούσω γνώμες για μια ψαροσύνθεση σε ενυδρειο με διαστάσεις 120*47*60. Αν και τα περισσότερα ψάρια που έχω δει δε μπορω να πω οτι μου κίνησαν το ενδιαφέρον δε λέω όχι σε κάποιες προτάσεις και που ξέρετε τι γίνεται στη τελική; Βασικά δε θέλω με τίποτα να βάλω στο ενυδρειο μου κελύφη σαλιγκαριών! Έγινε επεξεργασία 17 Οκτωβρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 17 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή να αντικαταστήσεις το Μαλάουι με Τανγκανίκα; Ή δεύτερο αφρικάνικο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Οκτωβρίου 2015 Author #3 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή να αντικαταστήσεις το Μαλάουι με Τανγκανίκα; Ή δεύτερο αφρικάνικο;Αν και το κόβω δυσκολάκι να με κάνει κάτι να αλλάξω τη λίμνη Malawi, ειδικά η Tanganika, αν δω κάτι ενδιαφέρον ναι, θα την αντικαταστήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 17 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Στησε μωρε εκει χαμο ενα δευτερο να τα βλεπεις και τα δυο να παει στα κομματια... Δεν εχω ιδεα απο ταγκανικα,αλλα προσωπικα αν καταφερω να στησω καποια στιγμη ενα δευτερο μεγαλο ενυδρειο θα ηθελα να δω τα tropheus moorii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 17 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Μια φορά και έναν καιρό είχε περάσει ο prince και μου είχε δείξει αυτά: https://www.google.gr/search?q=cyprichromis&espv=2&biw=1993&bih=1021&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI6NXRocnJyAIVwtEUCh30vwdG&dpr=0.9 και πραγματικά είναι από τα λίγα ψάρια της Αφρικής με τα οποία θα ασχολιόμουν ποτέ. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 17 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Μια φορά και έναν καιρό είχε περάσει ο prince και μου είχε δείξει αυτά: https://www.google.gr/search?q=cyprichromis&espv=2&biw=1993&bih=1021&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI6NXRocnJyAIVwtEUCh30vwdG&dpr=0.9 και πραγματικά είναι από τα λίγα ψάρια της Αφρικής με τα οποία θα ασχολιόμουν ποτέ. Yπεροχα ψαρια Αννα!Αλλα στο 1.20 καλύτερα paracypricromis.Θα προτιμούσα τα blue neon.Eξαιρετικά για την πάνω ζώνη του ενυδρείου.Κατω θα μπορούσε να μπει ενας μεγάλος αριθμός απο ενα ειδος κοχυλόψαρου και με καποιες πέτρες στην μια πλευρα και τρανσκιπτους πχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 17 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Στησε μωρε εκει χαμο ενα δευτερο να τα βλεπεις και τα δυο να παει στα κομματια... Δεν εχω ιδεα απο ταγκανικα,αλλα προσωπικα αν καταφερω να στησω καποια στιγμη ενα δευτερο μεγαλο ενυδρειο θα ηθελα να δω τα tropheus moorii Φοβερα!!ντουμπουοσι και καιζερακια... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Οκτωβρίου 2015 Author #8 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Φοβερα!!ντουμπουοσι και καιζερακια...Πολύ όμορφα ψάρια αλλά δε θεωρούνται σχετικά δύσκολα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 17 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Τα τροφεους ειναι εξαιρετικα επιθετικα κ θελουν λιγο προσοχη παραπανω στη διατροφη τους.Τα σιπριχρωμις πολυ ευαισθητα,σε σχεση με τις ανθεκτικες κιχλιδες κ μονο τα αρσενικα ειναι ομορφα.Τα θυληκα ειναι σαν σαρδελες.Πολυ πιο ηρεμα.Προτιμω ταγκανικα επειδη ειναι λιγοτερο κινητικα(πλιν τωντροφεους) κ προσωπικα με ηρεμουν περισσοτερο.Επισης ειναι λιγοτερο εντυπωσιακα σε χρωμα αλλα υπερτερουν σε σχημα.Στην αγορα κυκλοφορουν τα συνιθισενα που βλεπεις κ στο φορουμ.Τροφεους,νεολαμπρολογκους κ τζουλι.Τωρα αν βρεις κατι απο προπαραγγελιες εν ξερω.Να δεις που θα ταγκανικεψεις κ συ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 17 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Φιλαράκι περίμενε! Ξεκινάω παρουσίαση το ενυδρείο πάει φουλ για τροφεους...ελπίζω αυτή την φορά να μου κάτσουν, και να τα καταφέρω!!! Τα λίτρα σου ταμαμ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 17 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Σε αυτά τα λίτρα 1 κοπάδι τροφεους!Κ χρώμα θα δεις μόνο ουσιαστικά από 1-2 αρσενικά.Θα κάνεις και ένα ωραίο στήσιμο και είσαι οκ. Εκτός και αν θέλεις κοινωνικό κ γιαυτό πρότεινα τα παρασυπριχρωμις.Εύκολα ξεχωρίζεις αρσενικό θηλυκό, εύκολα θα πάρεις γέννα κ δεν τα θεωρώ πολύ ευαίσθητα. Άλλωστε σε πολλά αφρικανια ο αρσενικός κάνει την διαφορά σε χρώμα. Φυσικά μετράει κ πόσο καθαρό είναι το ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 17 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Τα tropheus σε τι χαρέμι πρέπει να μπουν όμως ? κάτι πήρε το μάτι μου για 10+...όντως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Να πω την αλήθεια από αυτή τη λίμνη μονο τα τροφέους με εντυπωσιάζουν και κάτι αλλα που για να τα βάλω πρεπει να κανω το ενυδρειο μου σάμπ και να πάρω ενα 800λιτρο απο πάνω (αναφέρομαι στις φροντόζες). Είδα και το προηγούμενο ενυδρειο του saxlina και σκιάχτηκα, αν ειναι να τραβήξω τέτοιο άγχος κι εγω, αστο, αρκετά ζόρια τραβάω στη ζωή μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 17 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Να πω την αλήθεια από αυτή τη λίμνη μονο τα τροφέους με εντυπωσιάζουν και κάτι αλλα που για να τα βάλω πρεπει να κανω το ενυδρειο μου σάμπ και να πάρω ενα 800λιτρο απο πάνω (αναφέρομαι στις φροντόζες). Είδα και το προηγούμενο ενυδρειο του saxlina και σκιάχτηκα, αν ειναι να τραβήξω τέτοιο άγχος κι εγω, αστο, αρκετά ζόρια τραβάω στη ζωή μου. Εσύ δεν θέλεις ενυδρείο..μπανιέρα με sump θέλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 17 Οκτωβρίου 2015 Author #15 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Πάντως βλέπω οτι υπάρχει μια μικρή γκάμα ψαριών για να επιλέξει κανείς. Θεωρω οτι δεν έχω και τόσα λίγα λίτρα για να έχω πρόβλημα επιλογής ψαρίων εκτός κι αν δε γίνονται εισαγωγές. Βλέπω στην Τανγκανίκα που εχουν κάποιοι φίλοι, πάνω κάτω τα ίδια ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 17 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Πολύ όμορφα ψάρια αλλά δε θεωρούνται σχετικά δύσκολα;Αμα τα εχεις ομαδουλα δεν μπορω να φανταστω τι δυσκολια μπορεις να βρεις μην ανυσηχεις εκτος απο την προσοχη που πρεπει να δειξεις στην διατροφη και στησιμο (παρομοιο με τα μπουνα)...υπαρχουν παιδια που τα κρατησαν χρονια χωρις προβλημα εδω μεσα...και πολλοι που καταφεραν και τα ειχαν καιρο σε ενυδρεια ψαροσουπες ..μερικα ειδη ειναι πανεμορφα!!!μακαρι να στησεις τετοια ενυδρειαρα.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 17 Οκτωβρίου 2015 #17 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Αυτό ακριβώς φίλεπολύ λίγα είδη γίνονται Εισαγωγή από Τανγκανικα και συνηθισμένα! Άσε που τα βρίσκεις μόνο στην Αθήνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George81 19 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Αυτό ακριβώς φίλεπολύ λίγα είδη γίνονται Εισαγωγή από Τανγκανικα και συνηθισμένα! Άσε που τα βρίσκεις μόνο στην Αθήνα! βρες τα εσυ και εδώ είμαστε να εξυπηρετήσουμε και να στα στείλουμε με ασφάλεια αν δεν βρούμε κανένα γνωστό που να έρχεται θεσσαλονίκη και στα φέρει αυτός 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 19 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 19 Οκτωβρίου 2015 βρες τα εσυ και εδώ είμαστε να εξυπηρετήσουμε και να στα στείλουμε με ασφάλεια αν δεν βρούμε κανένα γνωστό που να έρχεται θεσσαλονίκη και στα φέρει αυτόςΆρχοντας ο George 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 19 Οκτωβρίου 2015 Author #20 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Αυτές τις μέρες κοίταξα αρκετά πράγματα γύρω από τα ψάρια της Tanganyika. Δε μπορω να πω οτι με συγκίνησε κάτι. Λίγες επιλογές γενικά. Τα τροφέους μου κίνησαν λίγο το ενδιαφέρον αλλα δε θα ήθελα ενα ενυδρειο species. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 20 Οκτωβρίου 2015 #21 Share 20 Οκτωβρίου 2015 κοιτα εγω θα βαλω παλι και juli, μια χαρα τα πηγαν μαζι με τα τροφεους αφου εβγαλα και γεννα, επισης μπορεις να βαλεις brichardi,calvus και τα αλλα που μοιαζουν με τις φροντοζες, εχει ο johnbaggios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 20 Οκτωβρίου 2015 Author #22 Share 20 Οκτωβρίου 2015 κοιτα εγω θα βαλω παλι και juli, μια χαρα τα πηγαν μαζι με τα τροφεους αφου εβγαλα και γεννα, επισης μπορεις να βαλεις brichardi,calvus και τα αλλα που μοιαζουν με τις φροντοζες, εχει ο johnbaggios... Ποια ψάρια ειναι αυτα που λες τα τελευταία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnbaggios 20 Οκτωβρίου 2015 #23 Share 20 Οκτωβρίου 2015 Neolamprologus tretocephalus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 21 Οκτωβρίου 2015 Author #24 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Αααααα να όμορφα ψάρια. Να φανταστω μπαίνουν μόνα τους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxlina 21 Οκτωβρίου 2015 #25 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Όχι ο Γιάννης τα χει κοινωνικό! Που είναι γ παρουσίαση σου John? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος