Jump to content

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δύο εβδομάδες 13 ημέρες για την ακρίβεια) μετά το πρώτο (ουσιαστικό) βήμα και σήμερα προστέθηκε μείγμα άνθρακα & αντιφωσφορου (seagel της seachem) και ακόμα 1,5 kg βράχου πάνω στον οποίο υπάρχουν (σε ελάχιστη επιφάνεια) λίγο σφουγγάρι κι ένα ελάχιστο μανιταρακι.

Το χρώμα του αραγωνίτη και του αερόξυλου έχει αρχίσει ν' αλλάζει και να παίρνει μια λίγο πιο κοκκινοπή απόχρωση όπως φαίνεται και στο βίντεο...

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές!

Ερώτηση: ένας φίλος μου χάρισε ηλεκτρονικό μετρητή μS. Απ' ότι είδα μετράει την αγωγιμοτητα του νερού, που κάπου μεταφράζεται και ως καθαριότητα του νερού. Πώς γίνεται η απαγωγή αυτή? Δηλαδή από την αγωγιμοτητα πώς καταλαβαίνω την καθαριότητα ? Τί μέτρηση θα πρέπει να έχω για να είμαι ΟΚ?

Link to comment
Share on other sites

*αναγωγή ήθελα να γράψω κι όχι απαγωγή όπως μπορείτε να καταλάβετε....

post-61519-0-65554400-1445951773_thumb.jpg

post-61519-0-09144800-1445951801_thumb.jpg

post-61519-0-68058400-1445951823_thumb.jpg

post-61519-0-42747000-1445951850_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και ολόκληρο...

Είναι λίγο δύσκολο να post-αρω με το κινητό μου. Συγνώμη για τα πολλαπλά posts

post-61519-0-37817400-1445952273_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

φίλε μου καλησπέρα,

 

για πιο λόγο έχεις την ξυλόπετρα μέσα? Ο αραγωνίτης του τί μάρκα είναι?

το κόκκινο στο βράχο είναι σαν άλγη ή σαν "γλίτσα" στην υφή?

 

έχεις κάνει καθόλου τεστακια?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Φιλε george σε καταλαβαίνω απόλυτα με τον ενθουσιασμό σου!

 

Δεν θελω να σε απογοητεύσω γιατι τα εχω κανει και εγω!

 

Αλλα κατι πρέπει να προσέξεις με την επιλογή του εξοπλισμού σου των βράχων , αραγωνιτη κτλ!

 

Φοβάμαι  οτι εισάγεις πραγματα και οργανισμούς στο ενυδρείο σου που θα σε δυσκολέψουν στο μέλλον!

 

Το ενυδρείο ειναι δικό σου και εσυ παίρνεις τις αποφάσεις σου! 

 

Αυτη ειναι η ταπεινή μου άποψη!

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι πέτρες αυτή τη στιγμή είναι από το ίδιο ενυδρείο, που είναι αυτό που ζουν τα κοράλλια στο μαγαζί. Η ξυλοπετρα υπάρχει γιατί μου αρέσουν οι φυσαλίδες... Όταν θα μπει ψαράκι ή οποιοδήποτε κοράλλι μπορεί να τη βγάλω!

Το κόκκινο είναι σαν κρούστα.

Link to comment
Share on other sites

Οι βράχοι πρέπει να είναι πορώδη ελαφριοι και καθαροί από αλγες !

Το ότι ζουν στο μαγαζί με ψαράκια και κοραλια δεν λέει τίποτα ! Διότι είναι ένα μεταβατικό στάδιο από το προμηθευτή σε ένα μόνιμο σπίτι δηλαδή στο ενυδρείο σου !

Αυτά στα λέω γιατί το θαλασσινό είναι χόμπι άρα είναι κρίμα να απογοητευτείς στο μέλλον!

Η θάλασσα θέλει ψάξιμο ....

Link to comment
Share on other sites

αυτή η κρούστα που λές φίλε μου φεύγει με το χέρι?

Ο αραγωνίτης του τί μάρκα είναι? έχεις κάνει καθόλου τεστακια?

 

σε πλακώσαμε στις ερωτήσεις, σορρυ :) αλλα το κάνουμε για για να αποφύγεις τυχόν κακοτοπίες που στο μέλλον θα κοστίσουν και χρήμα και νεύρα προσπαθόντας να αντιμετωπίσεις καταστάσεις

 

Link to comment
Share on other sites

Η κρούστα φεύγει δύσκολα. Είναι σαν να έχει γίνει σώμα με τις πέτρες κι ο ιχθυολόγος την είπε κάπως σαν "κοραλίνη" που κατ' αυτόν είναι δείγμα "ζωής" στην πέτρα. Για την ακρίβεια τις έψαξε για να μου τις δώσει....

Ο αραγωνίτης δεν θυμάμαι να σας πω την εταιρεία αλλά ήταν στεγνός κι όχι "ζωντανός".

Τα τεστς θα τα κάνω από την επόμενη εβδομάδα πριν ν αρχίσω να βάζω ανεμωνες ή ψαράκι...

Δεν μ' ενοχλούν οι ερωτήσεις, το ανάποδο για την ακρίβεια... Κανένας εδώ μέσα δεν έχει κέρδος, άλλο από το ενδιαφέρον για τα ενυδρεία...

Για καλό όλοι συμμετέχετε και το εκτιμώ!

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο προηγούμενο ερώτημα μου, δλδ ποια η σχέση αγωγιμοτητας -καθαριότητας του νερού?

Link to comment
Share on other sites

στην ερώτηση σου δεν έχω απάντηση και να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω κάποιον που να κάνει τέτοια μέτρηση.

 

η "καθαρότητα" του νερού σου είναι θέμα θρεπτικών, με άλλα λόγια νιτρικά- φωσφορικά. Μεγάλο ρόλο στη διαχείριση των  θρεπτικών σου θα παίξει ο βράχος σου. Αυτος είναι ο λόγος που "πέσαμε" πανω σου με ερωτήσεις. Να σου πω την αλήθεια ο βράχος σου δεν μοιάζει για βράχος που χρησημοποιούμε σε reef ενυδρεία, ρίχνοντας και συ μια ματία στα θέματα του forum θα διαπιστώσεις και σύ αυτήν τη τουλάχιστον οπτική διαφορά.

Στην επιλογή του βράχου προσέχουμε τουλάχιστον να είναι καθαρός απο άλγες.

τι αλάτι χρησιμοποιείς, πως το διαλύεις και με τί μετράς αλατότητα?

επειδή κάτι έγραψες για ανεμώνη, να σου πώ να μην βιαστείς.. είναι δύσκολο ζωντανό με απαιτήσεις τοσο σε συνθήκες νερού όσο και φώς. θα πρεπει να στρώσει για κάποιο καιρό το ενυδρείο πριν κάνεις τέτοια προσθήκη.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

τι αλάτι χρησιμοποιείς, πως το διαλύεις και με τί μετράς αλατότητα?

 

το αλάτι είναι της red sea (http://www.exoticaquatics.co.uk/databaseimages/prd_1617633__2kg_4kg.jpg) και η μέτρηση γίνεται με το  warmtone (http://ecx.images-amazon.com/images/I/71zSEhczBmL._SL1500_.jpg) Σε σύγκριση με άλλο μετρητή είχε όντως 2 μονάδες διαφορά (το δικό μου έδειχνε πιο μεγάλη ποσότητα αλατιού).

Την πρώτη φορά το διέλυσα κατευθείαν στο ενυδρείο και ανακάτεμα με το χέρι (μιας και δεν έχω κάνει αλλαγή νερού, παρά μόνο συμπλήρωση). Τις επόμενες φορές (όταν ξεκινήσω να κάνω αλλαγές) έχω μια λεκάνη στην οποία θα "σπάω" το αλάτι πάλι με το χέρι!

Link to comment
Share on other sites

Βάλε προτεραιότητα να πάρεις ρεφρακτόμετρο. Εγώ που μέτραγα με ένα παρόμοιο μου έδειχνε 1026 και η πραγματική ήταν 1035!!

Link to comment
Share on other sites

θα χρειαστείς σίγουρα ρεφρακτόμετρο. υπάρχουν οικονομικές λύσεις στο e-bay με €20.. η διαφορά μου μέτρησες μη το πάρεις σαν δεδομένο οτι θα είναι σταθερή. μετρητές σαν αυτό που έδειξες είναι τελείως αναξιόπιστοι. επίσης το αλάτι που οχρησιμοποιείς στις οδειγίες αναφέρει οτι θέλει καλό σπάσιμο για περίπου 4 ώρες. Θα πρεπει να προμηθευτείς ένα φτηνό κινέζικο κυκλοφορικτή για να διαλύεις το αλάτι σε ένα κουβά καθως και έναν εχτρα θερμοστάτη καθώς θα πρέπει η θερμοκρασία του νερού σου κατα τη διάλυση θα πρέπει να είναι 25..

το αλάτι εαν δεν σπάει σωστά γίνετε τοξικό για τους οργανισμούς στο ενυδρείο μας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλαρακι καλησπέρα πρέπει να πάρεις κυκλοφωριτη και ρεφρακτομετρο που λέει και ο πανος. Ότι πάρεις να είναι το σωστω για να μην πετάς τα λεφτά σου σε αλλαγές.θα τα αγωρασεις μια φωρα και θα είσαι οκ

Link to comment
Share on other sites

Πολύ χρήσιμες συμβουλές! Ρεφρακτόμετρο λοιπόν άμεσα! Κυκλοφορητη έχω, θερμοστάτη έχω!

Σήμερα πήγα και μια βόλτα στο pet super market γιατί είχε πολύ καλή τιμή σ ένα skimmer μικρό που τελικά όμως δεν μου έκανε γιατί συνδέεται με φίλτρο!

Όμως κι ο εκεί ιχθυολόγος μου πρότεινε για πέτρες αυτές με την κοραλίνη!

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνοντας στο ερώτημα περί αγωγιμότητας βρήκα το παρακάτω άρθρο που σας το αναπαράγω (http://hannagreece.gr/%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/):

 

Η Αγωγιμότητα στα Υγρά Διαλύματα

ag2.jpg

 

Τι είναι?

Η ηλεκτρική αγωγιμότητα διαλύματος είναι μια μαθηματική έκφραση της ικανότητας ενός υδατικού διαλύματος να άγει το ηλεκτρικό ρεύμα. Αγωγιμότητα G είναι το ρεύμα Ι προς την διαφορά δυναμικού Ε που εφαρμόζεται σε δυο ηλεκτρόδια μέσα σε ένα διάλυμα. Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από την παρουσία ιόντων, το σθένος τους, την κινητικότητά τους, τη συγκέντρωσή τους, τη θερμοκρασία και το ιξώδες του διαλύματος, καθώς και το μέγεθος της διαφοράς δυναμικού, με την οποία γίνεται η μέτρηση.Σε ένα υδατικό διάλυμα, η αγωγιμότητα είναι ανάλογη της συγκέντρωσης των διαλυμένων αλάτων στο υγρό. Έτσι λοιπόν, όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση των αλάτων τόσο μεγαλύτερη είναι η αγωγιμότητα. Τα διαλύματα των περισσότερων ανόργανων οξέων και βάσεων και όλων των αλάτων είναι σχετικά καλοί αγωγοί του ρεύματος. Αντίθετα, τα μόρια των οργανικών ενώσεων που δεν διίστανται όταν διαλυθούν στο νερό, άγουν ελάχιστα ή καθόλου το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Μονάδες

Μετριέται σε Siemens(S) και είναι το αντίστροφο της αντίστασης.

Η αγωγιμότητα εξαρτάται από τα γεωμετρικά στοιχεία του αγωγού σύμφωνα με τη σχέση, όπου:

A= το εμβαδόν της επιφάνειας των ηλεκτροδίων σε cm2

l = η απόσταση μεταξύ των ηλεκτροδίων σε cm

k= η ειδική αγωγιμότητα, η οποία ισούται με το αντίστροφο της ειδικής αντίστασης(ρ) και εκφράζει την αγωγιμότητα των ιόντων που ευρίσκονται σε κύβο διαλύματος ακμής 1cm.

Η πιο κοινή μονάδα μέτρησης της αγωγιμότητας είναι το Siemens/cm (S/cm), με υποδιαιρέσεις: το microSiemens/cm (μS/cm) ίσο με 10-6 S/cm και το milliSiemens/cm (mS/cm) ίσο με 10-3 S/cm. Για όσους δεν θυμούνται: 1 mS/cm = 1000 μS/cm.

Η σχέση μεταξύ της αγωγιμότητας και των διαλυμένων αλάτων εκφράζεται (TDS)– αναλόγως της εφαρμογής – κατά προσέγγιση ως εξής:

Αγγλικοί Βαθμοί : 1,4 μS/cm = 1 ppm (parts per million CaCO3) ή

Αμερικανικοί Βαθμοί : 2 μS/cm = 1 ppm (parts per million CaCO3)
όπου 1ppm = 1 mg/l, η οποία είναι η μονάδα
μέτρησης για τα διαλυμένα άλατα (TDS).

Link to comment
Share on other sites

ωραία η ενημέρωση και σε ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες!!

 

θα σου πρότεινα τέτοιες μετρήσεις να τις αφήσεις για πολύ μετά γιατι πραγματικά ξευφεύγει πολύ απο τα βασικά που είναι το ζητούμενο μας τώρα :)

 

καλό θα ήταν για το skimmer να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να πάρεις μια 2η γνώμη πριν το αγοράζεις. θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε για μια σωστή επιλογή

 

επίσης κάνε καμια βόλτα σε σε άλλα καταστήματα. ευτυχώς έχουμε επιλογές και θα μπορέσεις να συγκρίνεις και να επιλέξεις καλύτερα

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ωραία η ενημέρωση και σε ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες!!

θα σου πρότεινα τέτοιες μετρήσεις να τις αφήσεις για πολύ μετά γιατι πραγματικά ξευφεύγει πολύ απο τα βασικά που είναι το ζητούμενο μας τώρα :)

καλό θα ήταν για το skimmer να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να πάρεις μια 2η γνώμη πριν το αγοράζεις. θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε για μια σωστή επιλογή

επίσης κάνε καμια βόλτα σε σε άλλα καταστήματα. ευτυχώς έχουμε επιλογές και θα μπορέσεις να συγκρίνεις και να επιλέξεις καλύτερα

+ Aquazone 000000000

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλό μήνα.

Για το skimmer θα προχωρήσω σε ιδιοκατασκευή χρησιμοποιώντας και την αεροπετρα. Έχω βρει Plexiglass κυλίνδρους και τη Δευτέρα θα πάω να δω από κοντά τις δυνατότητες που έχω με αυτούς που υπάρχουν καθώς και το κόστος που μπορεί να φτάσει η κατασκευή μου.

Φίλε Διονύση, δεν κατάλαβα το Aquazone +000000 τί σημαίνει....

Link to comment
Share on other sites

Φίλε George to aquazone 0000 είναι για εμένα η αλληλοβοήθεια που έχουν μεταξύ τους τα μέλη !

Αυτά που είπε ο Πάνοζζζ με καλύπτουν πλήρως σε αυτά που ήθελα να πω !

Όσο για το σκιμμερ ψαξτο καλά !

Επίσης θα σου πρότεινα να ερχόσουν την άλλη εβδομάδα στην συνάντηση μας και να τα πούμε από κοντά !

Link to comment
Share on other sites

Πότε και πού ? Εκτός τρίτης έρχομαι

Link to comment
Share on other sites

Πότε και πού ? Εκτός τρίτης έρχομαι

 

Καθε δευτερο σαββατο του μηνα στα Flocafe στο Φαληρο!

 

http://www.aquazone.gr/forums/topic/98735-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-aquazone-2015/

Link to comment
Share on other sites

Θα τα πούμε σίγουρα κι από κοντά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...