Aliens 11 Νοεμβρίου 2015 #51 Share 11 Νοεμβρίου 2015 Καημό το είχα να δω την λίμνη σου μια φορά χωρίς την γέφυρα, χεχε. Φαντάζομαι την χαρά σου όταν επιτέλους άρχισες να την γεμίζει με νερό. Αρχίζει και παίρνει μορφή. Και χωρίς τον εξωτερικό καλλωπισμό μια χαρά δείχνει Νεροοοοο!! .... αντλία φίλτρο για 15000 λίτρα λίμνης ή 7500 λίτρα λίμνης με koi ,ενσωματωμένο UV 11 W .αντλία 40w 2.500l/h όλα πακέτο 250€. Εδώ θα σε στεναχωρήσω. Ideal for ponds up to 15000 l without fish stock / 7500 l with fish stock. Ιδανική για 15000 λίτρα λίμνης χωρίς ψάρια ή 7500 λίτρα λίμνης με ψάρια. Θα έλεγα ότι είναι μικρή για χρυσόψαρα.... πόσο μάλλον για ΚΟΙ. Κανονικά το νερό θα πρέπει να περνάει 2 φορές την ώρα από τα φίλτρα σου. Άρα χρειάζεσαι μια αντλία 7.000lt/h. Όπως καταλαβαίνεις και το φίλτρο είναι αντίστοιχα μικρό... Αν προσέξεις και την δικιά μου κατασκευή (που έχω μικρότερη λίμνη) τα δοχεία των φίλτρων μου είναι 150λτ και 200λτ. Δεν χρειάζεσαι τέτοια υπερβολή, αλλά σίγουρα αυτό που έχεις είναι πολύ μικρό. ... και κάτι σχετικό με liner ,δεν ξέρω πόσα χρόνια είχε ο πελάτης την λίμνη αλλά το liner (pvc ) έσπαγε μόνο που πατούσες επάνω . Θεωρητικά ξέρω ότι συνήθως τα λινερ με +1 χιλιοστό πάχος έχουν 20 χρόνια εγγύηση. Στα σημεία που δεν είναι καλυμμένα με νερό και τα χτυπάει ο ήλιος η διάβρωση έρχεται ποιο νωρίς. Το project προχωράει μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 11 Νοεμβρίου 2015 Author #52 Share 11 Νοεμβρίου 2015 δεν μπορώ να καταλάβω γράφει 7500 λίτρα με φωτογραφία koi στο κουτί ,έχω 3650 οπότε λέω οκ. για τα λίτρα μου πρέπει να πάρω αυτό που γράφει 50.000 και όχι αυτό που γράφει 3.650 ???? σήμερα που έκοψα και τα περισσεύματα από το λινερ φάνηκε ότι όντως θα γίνει μια όμορφη λίμνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 11 Νοεμβρίου 2015 #53 Share 11 Νοεμβρίου 2015 Για τα λίτρα σου (+3500λτ) πιστεύω ότι μια αντλία 7000λτ/ώρα είναι μια χαρά. Τώρα τι θα γράφει από έξω το κουτί, θα σε γελάσω. Αυτά τα έτοιμα που πουλάνε είναι πολύ απλά συστήματα για ΚΟΙ για αυτό έκανα και DYI κατασκευή. Πιστεύω ότι αν φτιάξεις κάτι δικό σου θα σου βγεί ποιο δυνατό και ποιο φτηνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 15 Νοεμβρίου 2015 Author #54 Share 15 Νοεμβρίου 2015 η σημερινές φώτο , δεν τελείωσα με τον καταρράκτη. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 15 Νοεμβρίου 2015 #55 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Μπράβο βρε Μπάμπη, πανέμορφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valentino46 15 Νοεμβρίου 2015 #56 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Πολύ ωραία δουλειά, έχω μια απορία όμως για τις λίμνες γενικότερα. Εάν βρέχει πολύ τι επιπτώσεις έχουμε στο νερό και στα ψάρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 15 Νοεμβρίου 2015 Author #57 Share 15 Νοεμβρίου 2015 και ένα βίντεο https://youtu.be/TgfAfGGVac8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 15 Νοεμβρίου 2015 #58 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 15 Νοεμβρίου 2015 #59 Share 15 Νοεμβρίου 2015 QΜπραβο πανεμορφη, έχεις πολύ γούστο στη δουλειά σου και φαίνεται από την λίμνη που έφτιαξες! Γέμισε και με όμορφα φυτά την μικρή λίμνη, την άνοιξη, και θα είσαι άρχοντας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delta6 15 Νοεμβρίου 2015 #60 Share 15 Νοεμβρίου 2015 Πολυ ωραιο το βιντεο! Φοβερη η λιμνη σου!! Sent using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 16 Νοεμβρίου 2015 #61 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Όλα έχουν δέσει μεταξύ τους πάρα πολύ όμορφα. Περιμένω πως και πως να δω και τον καταρράκτη. Μια παρατήρηση μόνο. Βλέπω πολλά φύλλα στην επιφάνειας της λίμνη Αυτό δεν είναι καλό! Δεν μιλάω για το θέμα αισθητικής. Τα φύλλα αν τα αφήσεις και δεν τα μαζέψεις θα βουλιάξουν. Στον πυθμένα θα γίνει η αποσύνθεση. Με την αποσύνθεση θα βγούνε επικίνδυνα αέρια και νιτρικά που είναι βλαβερά για τα ψάρια σου. Μάλλον θα χρειαστείς να αγοράσεις / φτιάξεις κάποιο skimmer για να σου μαζεύει τα φύλλα. Πως φάνηκε στα ψαράκια σου ο καινούργιος τους χώρος? Μου αρέσει που πηγαίνουν κοπάδι και εξερευνούν το νέο περιβάλλον τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 16 Νοεμβρίου 2015 #62 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Πολυ ωραία η λίμνη. Φανταστική δουλειά με μεράκι και αγάπη. Μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 16 Νοεμβρίου 2015 Author #63 Share 16 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστώ όλους αρκετά φύλλα όντος μιας και είχαμε δυνατό αέρα.τα καθαρίζω.Σκέφτομαι μερικές αλλαγές στα φίλτρα ! 2 αντλίες με 2 έτυμα φίλτρα (αυτά που έχω δηλαδή ) μονό που η δεύτερη αντλία θα ρίχνει το νερό στην μικρή λίμνη όπου θα τι γεμίσω φυτά και lava (Filterlava) ,το νερό στην μικρή θα μπαίνει από τον πάτο και θα αδειάζει με υπερχείλιση στον καταρράκτη . Έτσι θα έχω τα 5.000 Lph κυκλοφορία και 3 φίλτρα 420l , και το ερώτημα ,είναι σωστή η σκέψη μου η δεν θα καταφέρω τίποτα και έτσι ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 16 Νοεμβρίου 2015 #64 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Φανταστική δουλειά! Μας πέφτει λίγο μακρυά για καφεδακι όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 16 Νοεμβρίου 2015 #65 Share 16 Νοεμβρίου 2015 Aν έχεις 2 αντλίες τότε μπορείς να έχεις την μια στον πυθμένα και την άλλη στην επιφάνεια (μέσα σε έναν κουβά) να δουλεύει σαν skimmer. Αν γεμίσεις την μικρή λίμνη με φυτά τότε θα έχεις ένα veggie filter. Αρκετοί έχουν μια τέτοια λύση και σίγουρα κάνει δουλειά. Από ότι λένε ο πάπυρος κάνει την καλύτερη απονιτροποίηση αλλά εξαπλώνεται υπερβολικά. Με την λάβα δεν κατάλαβα πώς το σκέπτεσαι. Αν την χρησιμοποιήσεις σαν υπόστρωμα για να ριζώσουν τα φυτά είναι σωστό, αλλά μην περιμένεις να αποικίσουν βακτήρια γιατί οι ρίζες θα καλύψουν τις πέτρες και δεν θα μπορείς να τις καθαρίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 17 Νοεμβρίου 2015 Author #66 Share 17 Νοεμβρίου 2015 έχεις δίκιο για το καθάρισμα δεν το σκέφτηκα .ο πάπυρος με τα κρύα που έχουμε εδώ πάνω αντέχει ? τι φυτά να βάλω που αντέχουν το κρύο σε 300L δεξαμενή ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 18 Νοεμβρίου 2015 #67 Share 18 Νοεμβρίου 2015 έχεις δίκιο για το καθάρισμα δεν το σκέφτηκα .ο πάπυρος με τα κρύα που έχουμε εδώ πάνω αντέχει ? τι φυτά να βάλω που αντέχουν το κρύο σε 300L δεξαμενή ?? Mπάμπη φανταστικη την κάνεις μπράβο σου Καλά το σκέφτηκες για τα φίλτρα , πρίν να βάλεις την lava βάλε μια μεγάλη σωλήνα (υδραυλική σκληρή ) που θα μπαίνει το νερό με τρύπες , θα χρειαστείς και μία βάνα να την ανοίγεις για να ξεπλένεις την βρομιά με πίεση νερού . Σου στελνω βίντεο να δείς τι εννοώ : Ο πατέρας μου έχει τέτοια φίλτρανση( 3 κυβικά φίλτρανση) για την λίμνη του ( 15 κυβικά λίμνη ) και είναι απόλυτα ικανοποιημένος . Δυστυχώς κάτω απο 15 βαθμούς κανένα φυτό δεν έχει φύλλα και ο πάπυρος με την πρώτη παγωνιά καίγεται όλα ξαναβγαίνουν την άνοιξη , αυτό δεν είναι πρόβλημα το φίλτρο θα δουλευει μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 18 Νοεμβρίου 2015 #68 Share 18 Νοεμβρίου 2015 Y.Γ. Δες και απο το part 9 και μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 3 Δεκεμβρίου 2015 Author #69 Share 3 Δεκεμβρίου 2015 πολύ βροχή και κρύο και προχωράω αργά άσε που νυχτώνει νωρίς . όπως ανέφερα και πιο πριν τον καταρράκτη τον γκρέμισα και τον ξανά έκανα σχεδόν ίδιο αλλά ποιο σταθερό (τον χρησιμοποιώ για σκαλοπάτια ). ξεκίνησα το υπόγειο τον φίλτρον ,γκρεμίστηκε το φίλτρο από την μικρή ,σκάφτηκε μια τρύπα 1 μέτρο (80 cm καθαρό ) όπου θα φιλοξενήσει τα φίλτρα ρεύματα κλπ δίπλα από την μικρή και την μεγάλη λίμνη .και θα σκεπαστούν με καπάκι να μην φαίνονται .οι φώτο είναι χάλια αλλά τις βάζω . Αρτεμισία έχω μαζέψει τα υλικά και θα το κάνω .όσο για τα koi μου απλά δεν είναι !! είναι χρυσόψαρα τελικά (Shubunkins και Sarasa Comet) δικαιολογούμαι μιας και τώρα μαθαίνω για τα ψάρια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 3 Δεκεμβρίου 2015 #70 Share 3 Δεκεμβρίου 2015 Μπάμπη οι φωτό σου είναι ωραιότατες και η δουλεια που έχεις κάνει ακόμα πιο ωραία Λοιπόν τα Κόι σου είναι όντως χρυσόψαρα χαχαχχαχαχαχα έριξα απίστευτο γέλιο γιατι δεν είχα παρατηρήσει τα ψαράκια καλά 1. δεν έχουν μουστάκια 2. έχουν διαφορετικό σώμα και μαλιστα καποια είναι common που αυτό σημαίνει ότι άνετα μπορούν να γίνουν 35 εκατοστά . Μας ξεγέλασαν χαχαχχαχα Δεν ξέρω πολλά απο χρυσόψαρα πρόσφατα έκανα την λίμνη μου για τα χρυσόψαρα ..... γκάβακας Καλή επιτυχία με τα φίλτρα σου όλα να πάνε καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 8 Δεκεμβρίου 2015 #71 Share 8 Δεκεμβρίου 2015 (edited) http://rs1377.pbsrc.com/albums/ah42/mpampinos75/DSC_7430_zpsuaelp0hi.jpg?w=480&h=480&fit=clip Μπάμπη καλησπέρα, δύο απορίες....τη γεφυρουλα πως την αλφαδιασες; Που " πατάει"; Και τα ξύλα της γέφυρας αλλά και της ομορφιάς που εβαλες σε σημεία γύρω από την λίμνη, τι ξύλα είναι και τα βερνικωσες για να αντέχουν στην υγρασία; Δεν φοβάσαι μήπως σαπίσουν; Έγινε επεξεργασία 8 Δεκεμβρίου 2015 - gregkn73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 11 Δεκεμβρίου 2015 Author #72 Share 11 Δεκεμβρίου 2015 η γέφυρα πατάει σε μπετό ,είναι απλό μαλακό ξύλο και θα σαπίσει κάποτε . και τα σκουρόχρωμα ξύλα είναι από γραμμές τρένων δες φώτο http://www.aquazone.gr/forums/topic/101809-νέα-μεγαλύτερη-λίμνη-υπό-κατασκευή/?p=1071623 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ioannis tank 12 Δεκεμβρίου 2015 #73 Share 12 Δεκεμβρίου 2015 Απιθανα ολα!!! Πως πας συνεχιζεις η βρεχει ασταματητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 17 Δεκεμβρίου 2015 Author #74 Share 17 Δεκεμβρίου 2015 συνεχίζω με όσο χρόνω έχω και βοηθάει ο καιρός .σχεδόν τελείωσα με το κουτί για τα φίλτρα και είμαι ευχαριστημένος για το χώρο που έχω για να τα κρύψω.καλύτερη ποιότητα φώτο αύριο ίσως (με πιάνει νύχτα στην φωτογράφηση μετά τις εργασίες ) το καπάκι το ετοίμασα από προχτές ,σήμερα απλά κάρφωσα τα σανίδια. ώρα 5:30 και νύχτωσε.κρύφτηκαν τα φίλτρα και οι σωλήνες από τις αντλίες με την φυσική πέτρα 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 19 Δεκεμβρίου 2015 Author #75 Share 19 Δεκεμβρίου 2015 εργασίες τέλος για τον χειμώνα . καιρός να πέσουμε σε χειμερία νάρκη και εγώ και τα ψάρια .μπήκαν και τα 2 φίλτρα στο υπόγειο και έμεινε αρκετός χώρος για κάτι άλλο αργότερα . το καπάκι επέλεξα να το κάνω με ξύλο για να είναι ελαφρύ, έβαλα 2 γλάστρες για να γεμίσει το κενό αλλά όπως το βλέπω θα βάλω καρέκλα καφενείου και ένα τραπεζάκι για να κάθομαι να χαζεύω τα ψάρια. για να γεμίσω τα κενά από τις μεγάλες πέτρες και να κρύψω τα τσιμέντα έριξα μικρές σε άσπρο και γκρι χρώμα που έδεσαν ωραία μιας και τής ίδιες έχω μέσα στην λίμνη. όχι δεν έβρεχε σήμερα, απλά έπλενα το μπαλκόνι . καλές γιορτές σε όλους και πάντα με υγεία για εμάς και τα ψάρια μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος