Μπαμπης Βαρυτιμος 30 Οκτωβρίου 2015 Author #26 Share 30 Οκτωβρίου 2015 Σε αυτά τα σημεία θα σουρώσει και θα μαζέψει. για ποιο Liner όμως ? EPDM ή pvc. θα πάρω EPDM μιας άκουσα τα καλύτερα και ας είναι διπλάσιο στην τιμή. ενδεικτικά το τετραγωνικό στο τοπικό μαγαζί (obi) το πουλάν 15 ευρώ από το εργοστάσιο το βρήκα 7.59 για EPDM 1.14 mm . έχει αρκετή ελαστικότητα που πιστεύω θα στρώση άνετα στην λίμνη μου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 31 Οκτωβρίου 2015 #27 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Αφού είναι πάνω από 1.00mm μια χαρα. Εγω είχα πάρει καποιο που δεν τσακιζε ευκολα και με δυσκόλεψε πολυ στις γωνίες. Με ταλαιπωρισε λιγο αλλα εδιναν καλητερη εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 31 Οκτωβρίου 2015 Author #28 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Σκάψιμο τέλος μερικές μικροδιορθώσεις έμειναν . μπήκαν και τα ξύλα. Καθαρίστηκε και η θέση του καταρράκτη. αριστερά πίσω από τον πέτρινο τύχω θα μπει το φίλτρο (δίπλα στο φίλτρο από την μικρή) σήμερα ήταν η μέρα του γκαζόν (περισσεύματα από την δουλειά ,κάποια φρέσκα κάποια κιτρινισμένα αλλά θα πρασινίσουν σύντομα) . επιτέλους η αυλή άρχισε να φαίνεται σαν αυλή 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 31 Οκτωβρίου 2015 #29 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Εξαιρετικός. Μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyristroula 31 Οκτωβρίου 2015 #30 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Θα γίνει σούπερ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 31 Οκτωβρίου 2015 #31 Share 31 Οκτωβρίου 2015 Εισαι ωραίος και μερακλής Πολλά μπράβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 1 Νοεμβρίου 2015 #32 Share 1 Νοεμβρίου 2015 (edited) Μπράβο Μπάμπη , απλά τέλεια !!! :bow: Μου αρέσουν πολύ αυτα τα ξύλα απο τις ράγες των τρένων και τα γκαζόν σούπερ EPDM Στανταρ , εγω πήρα 1,60 mm απο Ελλάδα περίπου 20ευρώ το τ.μ. στην Γερμανία έχει καλές τιμές . Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2015 - Artemisia Kou Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliens 2 Νοεμβρίου 2015 #33 Share 2 Νοεμβρίου 2015 Έχεις ρίξει μπόλικη δουλεία και δείχνει πολύ ωραίο. Που να μπει και το νερό !!! Θα δείξει ακόμα περισσότερο. Τα ξύλα από τις ράγες των τρένων τα έχεις καρφώσει μεταξύ τους? Θα φτάνει μέχρι αυτό το ύψος το νερό. Απλώς φοβάμαι μήπως από την πίεση ανοίξουν (απομακρυνθούν τα ξύλα μεταξύ τους) και μετά θα είναι δύσκολο να κάνεις επιδιορθώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 2 Νοεμβρίου 2015 Author #34 Share 2 Νοεμβρίου 2015 όχι δεν είναι καρφωμένα ,το νερό θα φτάνει περίπου 20-30 cm κάτω από την κορυφή τον ξύλον (λίγο ποιο κάτω από την βάση τις γέφυρας ) μιας και είναι αρκετά χωμένα στο χώμα (60-70 cm ) δεν πήγε το μυαλό μου να τα καρφώσω ,και μαι που το ανέφερες μερικά καρφιά δεν θα πείραζαν.μόλις παράγγειλα το epdm λογικά μεθαύριο θα το έχω . Greenseal Teichfolie EPDM 1,14 mm Rollenabschnitt 6x6.68 40.08 gm €298.13 7.59 €/qm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 2 Νοεμβρίου 2015 #35 Share 2 Νοεμβρίου 2015 όχι δεν είναι καρφωμένα ,το νερό θα φτάνει περίπου 20-30 cm κάτω από την κορυφή τον ξύλον (λίγο ποιο κάτω από την βάση τις γέφυρας ) μιας και είναι αρκετά χωμένα στο χώμα (60-70 cm ) δεν πήγε το μυαλό μου να τα καρφώσω ,και μαι που το ανέφερες μερικά καρφιά δεν θα πείραζαν. μόλις παράγγειλα το epdm λογικά μεθαύριο θα το έχω . Greenseal Teichfolie EPDM 1,14 mm Rollenabschnitt 6x6.68 40.08 gm €298.13 7.59 €/qm Με τέτοια τιμή θα σε αγγαρευουμαι να μας στέλνει :-))) Εδώ μας γδερνουν !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 3 Νοεμβρίου 2015 #36 Share 3 Νοεμβρίου 2015 Με τέτοια τιμή θα σε αγγαρευουμαι να μας στέλνει :-))) Εδώ μας γδερνουν !! χαχαχαχαχαχα Φαντάζεσαι Γρηγόρη ?? Ε δίκαιο έχεις ..... Καημένε Μπάμπη , ετοιμάσου λέω να κάνω ακόμα μία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 3 Νοεμβρίου 2015 Author #37 Share 3 Νοεμβρίου 2015 (edited) αν μπορώ να βοηθήσω γιατί όχι ,Teichfolie είναι για τις λίμνες μιας και υπάρχει το ίδιο υλικό για σκεπές εδώ αλλά είναι πιο λεπτό .(το site από όπου αγόρασα http://www.geaplan.de/teichfolie.php ) Έγινε επεξεργασία 3 Νοεμβρίου 2015 - Μπαμπης Βαρυτιμος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 4 Νοεμβρίου 2015 #38 Share 4 Νοεμβρίου 2015 αν μπορώ να βοηθήσω γιατί όχι ,Teichfolie είναι για τις λίμνες μιας και υπάρχει το ίδιο υλικό για σκεπές εδώ αλλά είναι πιο λεπτό .(το site από όπου αγόρασα http://www.geaplan.de/teichfolie.php ) Να είσαι καλά βρε Μπάμπη και μόνο που το είπες φτανει το λίνκ δεν ανοίγει .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis_gt 4 Νοεμβρίου 2015 #39 Share 4 Νοεμβρίου 2015 Να είσαι καλά βρε Μπάμπη και μόνο που το είπες φτανει το λίνκ δεν ανοίγει .... http://www.geaplan.de/teichfolie.php 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artemisia Kou 4 Νοεμβρίου 2015 #40 Share 4 Νοεμβρίου 2015 http://www.geaplan.de/teichfolie.php Tάκη νταξ , ξήνεις πληγές έτσι χαχαχαχχαχα ευχαριστώ !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 6 Νοεμβρίου 2015 #41 Share 6 Νοεμβρίου 2015 Μπαμπη, Οτι ζηλευω τρελα στο εχω πει??? Αναμεσα στα ξυλα κρυψε και ενα ματακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 7 Νοεμβρίου 2015 Author #42 Share 7 Νοεμβρίου 2015 ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια . τελικά το epdm θα μου έρθει την Δευτέρα ,οπότε έχω αρκετό χρόνο να περάσω το γεωύφασμα .ξεκίνησα εχτές αλλά με έπιασε νύχτα .από το άσπρο δεν έχω πολλά μέτρα οπότε έβαλα εκεί που είναι άγριο το χώμα ,από το μαύρο αρκετά μέτρα και θα μπει διπλό. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp82 7 Νοεμβρίου 2015 #43 Share 7 Νοεμβρίου 2015 (edited) Φανταστική δουλειά μεχρι στιγμής. Μπράβο σου. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε ειναι να δούμε μια πανέμορφη λίμνη με όμορφα ψάρια καλή συνέχεια και καλό κουράγιο ... Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2015 - Carp82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 10 Νοεμβρίου 2015 Author #44 Share 10 Νοεμβρίου 2015 Νεροοοοο!!εχτές μου ήρθε το epdm οπότε το μόνο που έμενε είναι να την κάνω σήμερα νωρίς από την δουλειά για να το περάσω. 2 στρώσεις γεωύφασμα και αρκετό παίδεμα να το στρώσω. πέρασμα και του epdm και ξεκίνημα γεμίσματος με νερό ,τελικά σαν να παράγγειλα πολύ παραπάνω από ότι χρειαζόταν (μέτρησα 4χ5m αγόρασα από φόβο 6χ6.6 m ) και ναιιιι γέμισε με αρκετά τσακίσματα που προσωπικά δεν με ενοχλούν, και τα νούμερα είναι 3650 λίτρα μέγιστο βάθος 1.5 μέτρα . με το που γέμισε γρήγορα στο μαγαζί για φίλτρο αντλία αφού τώρα ξέρω τα λίτρα (3650) .όπως είδαμε και με το Liner και εδώ υπερέβαλα .αντλία φίλτρο για 15000 λίτρα λίμνης ή 7500 λίτρα λίμνης με koi ,ενσωματωμένο UV 11 W .αντλία 40w 2.500l/h όλα πακέτο 250€. και τα τυχερά τις δουλειάς ,εχτές δυστυχώς έπρεπε να μπαζώσω μια παρατημένη λίμνη από ένα πελάτη ,εκεί μέσα βρήκα ένα μικρο βατραχάκι και νούφαρα όπου τα έφερα στην δικιά μου λίμνη ,ο βάτραχος μάλλον την κοπάνησε (δεν τον βρήκα σήμερα) .και κάτι σχετικό με liner ,δεν ξέρω πόσα χρόνια είχε ο πελάτης την λίμνη αλλά το liner (pvc ) έσπαγε μόνο που πατούσες επάνω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paolito 10 Νοεμβρίου 2015 #45 Share 10 Νοεμβρίου 2015 Εξαιρετική δουλειά, με πολύ μεράκι, συγχαρητήρια! Μια μικρή απορία, σε περίπτωση βροχής η υπερχείλιση πως εκτονώνεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 10 Νοεμβρίου 2015 Author #46 Share 10 Νοεμβρίου 2015 Ευχαριστώ ,κάτω από την γέφυρα ποτίζοντας το γρασίδι (είναι το χαμηλότερο σημείο τις λίμνης και η αυλή μου έχει 1,6 μέτρα διαφορά υψόμετρο από το μπαλκόνι στο τέρμα αυλής όπου υπάρχει δάσος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paolito 10 Νοεμβρίου 2015 #47 Share 10 Νοεμβρίου 2015 Άρα η εκτόνωση των ομβρίων γίνεται με φυσικό τρόπο. Φαντάζομαι ότι έχεις προβλέψει σε μια δυνατή βροχή το χώμα θα έχει κορεστεί + τα νερά της σκεπής που πέφτουν στη βεράντα και πάει λέγοντας θα οδηγούνται στη λίμνη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ποιο πέρα μια δεύτερη λίμνη επειδή δεν υπάρχει κάποια αποστράγγιση περιμετρικά.. Απλά φαντάζομαι θα υπάρχει ένα ύψος ασφαλείας ώστε να ψάρια να μην αρχίσουν να ταξιδεύουν στο οικόπεδο. Βασικά η κατασκευή σου μου άρεσε πολύ και μου έδωσες ιδέα να κάνω κάτι ανάλογο στο εξοχικό μου. Χωρίς βέβαια γέφυρα . Θα σκάψω, τοποθέτηση γεωυφάσματος και από επάνω μεμβράνη PVC κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 10 Νοεμβρίου 2015 Author #48 Share 10 Νοεμβρίου 2015 αν και εδώ βρέχει αρκετά και τα χώματα είναι πάντα υγρά είμαι τυχερός όπως ανέφερα πριν ότι έχω αρκετή κατηφόρα στην αυλή όπου το νερό στραγγίζει αμέσως,παρόλα αυτά εντόπισα και εγώ το πρόβλημα με τα νερά τις βεράντας (όχι τόσο για τα νερά αλλά για την βρομιά ) και θα τα οδηγήσω αριστερά που είναι τα δέντρα ,θα βάλω απλά συλλέκτη νερού με σωλήνα πριν την γέφυρα γιατί εκεί είναι το πρόβλημα ,στην μικρή λίμνη το πρόβλεψα στην μεγάλη θέλει να κάνω διορθώσεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπαμπης Βαρυτιμος 10 Νοεμβρίου 2015 Author #49 Share 10 Νοεμβρίου 2015 (edited) α και για τα νερά της σκεπής οδηγούνται σε δεξαμενή και όχι στο μπαλκόνι (το 40% σε μένα, το 60% στο δίκτυο ομβρίων του δήμου ).είναι συνηθισμένο εδώ πάνω να μαζεύουμε το βρόχινο νερό σε δεξαμενές για πότισμα το καλοκαίρι. Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2015 - Μπαμπης Βαρυτιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paolito 11 Νοεμβρίου 2015 #50 Share 11 Νοεμβρίου 2015 Keep Walking Babis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος