gloster 18 Οκτωβρίου 2015 Author #51 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Εγω παντως πολλες φορες εχω δει να συνδεεται αμεσα η βακτηριδιακη εξαρση με την χρηση ανθρακα...και πολλες φορες μαλιστα και απο ελιππης βιολογικο υλικο για αποικιση...και αυτο γιατι ο ανθρακας σαν υλικο συμβαλει στον πολλαπλασιασμο των βακτηριδιων και σε ενα ενυδρειο αστρωτο που ακομα δεν εχει γινει σωστη αποικιση μπορει ευκολα τα ετεοτροφα να υπερτερησουν αυτων του φιλτρου μας...θα ηταν ευκολο αν ηθελες να μας πεις τι φιλτρο χρησιμοποιεις και ποια ποσοτητα βιολογιας για ποσα λιτρα;;; Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που έντεινε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που είχε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Είσοδος νερού περνάει από σφουγγάρια μετά πάνε σε όλα τα καλάθια τα μακαρόνια και απλά στο τελευταίο πριν την έξοδο έχω ενυδρειακο βαμβακι. Κάτι που ανακάλυψα εχτές και δεν έκανε αναφορά κανεις από τους παλιούς, γιατί δεν μου πρότεινε κανεις να πάρω το Seachem Clarity για την aντιμετώπιση του bacteria bloom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 18 Οκτωβρίου 2015 #52 Share 18 Οκτωβρίου 2015 (edited) Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που έντεινε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Το φίλτρο που έχω είναι το Fluval 406. Έχω μέσα μακαρόνι που είχε η εταιρία, και επίσης έχω προσθέσει extra 2000ml Siporax Sera για 400 λίτρα. Είσοδος νερού περνάει από σφουγγάρια μετά πάνε σε όλα τα καλάθια τα μακαρόνια και απλά στο τελευταίο πριν την έξοδο έχω ενυδρειακο βαμβακι. Κάτι που ανακάλυψα εχτές και δεν έκανε αναφορά κανεις από τους παλιούς, γιατί δεν μου πρότεινε κανεις να πάρω το Seachem Clarity για την aντιμετώπιση του bacteria bloom? Δεν σου εγεινε αναφορα απο κανενα γιατι πολυ απλα δεν βρισκεσαι σε αυτο το σταδιο. Το ενυδρειο σου ειναι αδειο και σου προταθηκαν αλλοι τροποι! Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 18 Οκτωβρίου 2015 #53 Share 18 Οκτωβρίου 2015 (edited) Δεν ξερω γιατι δεν στο προτειναν(θα εχουν τους λογους τους)...εγω παντως πιστευω οτι πρεπει πρωτα να βρεις τον λογο που εχεις βακτηριδιακη εξαρση και μετα να βρεις λυση μονιμη ...αναφορικα θα σου πω οτι ειχα bacterial bloom για σχεδον χρονο σε ενυδρειο μεχρι να καταλαβω τι φταιει...μαλιστα οταν εκανα αλλαγες το φαινομενο ηταν πιο εντονο...μπορει να φταινε πολλοι λογοι αλλα βασικα (και αυτο ειναι καθαρη γνωμη μου) φταιει οτι η αποικηση στο φιλτρο ειναι μικροτερη απο τα βακτηριδια που κυκλοφορουν μεσα στο ενυδρειο ελευθερα γιαυτο πολλες φορες το συνδεουν με την αμμωνια και την αυξημενη ιχθυοφορτωση...γιαυτο και το μπολιασμα θεωρειτε λυση...παντως αν οντως εχεις στο ενυδρειο σου καλο θα ηταν να ανοιξεις αεραντλια γιατι τα ψαρακια θα χρειαζονται οξυγονο...ολα αυτα ειναι καθαρα δικη μου γνωμη για να μην παραξηγηθω... Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2015 - stathis spithas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 18 Οκτωβρίου 2015 #54 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Δεν σου εγεινε αναφορα απο κανενα γιατι πολυ απλα δεν βρισκεσαι σε αυτο το σταδιο. Το ενυδρειο σου ειναι αδειο και σου προταθηκαν αλλοι τροποι! Δεν το εχω χρησιμοποιησει...ειναι μονιμη λυση;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 18 Οκτωβρίου 2015 #55 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Δεν το εχω χρησιμοποιησει...ειναι μονιμη λυση;; Για να φτασεις σε αυτο το σημειο, οπως δειχνει το βιντεο κατι εχει γινει λαθος. Καποια στιγμη ειχα παθει κατι παρομειο. Ειχα βγαλει και ειχα καθαρισει ολο το βυθο. Νερο απο το ενυδρειο ειχα κρατησει. Μεγαλο λαθος που ειχα κανει ηταν οτι καθαρισα και το φιλτρο ( με νερο του ενυδρειου φυσικα ). Ειχα χασει τα μισα ψαρια. Το ειχα συνεφερει με συχνες αλλαγες και προσθεση βακτηριων. Αυτο ειχα κανει εγω πριν 5 χρονια περιπου. Δεν γνωριζω αν υπηρχε τοτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 18 Οκτωβρίου 2015 #56 Share 18 Οκτωβρίου 2015 (edited) 1 ολοληρο χρονο με παιδευε.... την πρωτη μερα και την εβδομη περιπου πριν την αλλαγη το ενυδρειο ηταν ετσι....και ο καθαρισμος των φιλτρων ουτε εμενα με βοηθησε χειροτερα τα εκανε... υπηρχαν και χειροτερες φωτος αλλα τις εχω χασει... τελικα αφου προσπαθησα τα παντα...εβγαζα καθε μηνα και επλενα καμμια 30 κιλα βραχο..(μεχρι και ολο το ενυδρειο σηκωσα...εκατσα και διαβασα για την βακτηριακη εξαρση...και απλα προσθεσα ενα ακομα φιλτρο με βιολογια...μετα απο τρεις μερες σταδιακα παντα το ενυδρειο ηταν ετσι... πιο μετα καταλαβα οτι bacterial bloom απο bacterial bloom εχει διαφορα στον λογο που συμβαινει...αλλα πιστευω οτι με βοηθεια τις βιολογιας αντιμετωπιζεται μεχρι να βρεθει ο λογος που το προκαλεσε...εμενα συμβαινε απο αυξημενη ιχθυοφορτωση(γιατι ξεκινησε οταν οι αφρικανες αρχησαν τις γεννες) και ελοιππης φιλτρανση..μπορει το ιδιο φαινομενο να αρχισει απο σαπισμενα φυτα η ψοφια ψαρια και σαλιγκαρια και δεν θυμαμαι και απο τι αλλο.... Έγινε επεξεργασία 18 Οκτωβρίου 2015 - stathis spithas Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 18 Οκτωβρίου 2015 Author #57 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Ίσως το πρόβλημα μου είναι η αυξημένη ποσότητα ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 18 Οκτωβρίου 2015 #58 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Ίσως το πρόβλημα μου είναι η αυξημένη ποσότητα ψαριών. Τελικα το ενυδρειο ειναι αδειο η εχει ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 18 Οκτωβρίου 2015 Author #59 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Έχει ψαράκια μέσα. Απλά είναι σκέτη χωρίς άμμο και πέτρες. Το έχω αναφέρει και σε παλιότερα μηνύματα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 19 Οκτωβρίου 2015 Author #60 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Παντός δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχω ανεβασμένα τα NH3/NH4 και NO2. Υποτίθεται ότι δεν έχω επαρκή αποικία βακτηριων και δεν έχω στρώσει το φίλτρο και το ενυδρείο. Μήπως να πάω να πάρω αλλά τεστ? Τα ψαράκια παντός είναι οκ. Και από κίνηση και από χρώματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Οκτωβρίου 2015 #61 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα. Η θολούρα στο νερό επιμένει? Μπορείς να μας θυμίσεις πόσα είναι τα ψαράκια που έχεις μέσα και πως τα λένε? Έχω στρώσει και εγώ το ενυδρείο μου με stability αλλά δεν είχα πρόβλημα θολούρας. Σύμφωνα με την εταιρεία κατά την διάρκεια στρωσίματος με το stability θα πρέπει να ρίχνεις τουλάχιστον κάθε 48ωρες prime (σύμφωνα με τις οδηγίες για την αποτοξικοποίηση ΝΗ4 & ΝΟ2) ώστε να προστατεύσει τα ψάρια από την αμμωνία ή τα νιτρώδη που πιθανόν να ανέβουν κατά την διάρκεια της ολοκλήρωσης του κύκλου του αζώτου. (ΔΕΝ εμποδίζει την δημιουργία του κύκλου του αζώτου). Δυστυχώς δεν το γράφει στις οδηγίες του μπουκαλιού, αλλά το έχω διαβάσει σε απάντηση που έδωσε σχετικά με γρήγορο στρώσιμο σε χομπίστα που είχε πάθει ζημιά σε ανεμοστρόβιλο στην Αμερική και έπρεπε να βάλει τα ψάρια του σε νέο άστρωτο ενυδρείο. Εσύ έριξες prime ενδιάμεσα? Ακόμα είναι λογικό να έχεις bacteria bloom αν έβαλες απ' ευθείας στα 100 λίτρα το σύνολο των ψαριών που θα έβαζες στα 270 λίτρα καθώς τα βακτήρια που έριξες δεν επαρκούσαν για να μετατρέψουν την αμμωνία σε νιτρώδη και μετά σε νιτρικά.... Απ' ότι είδα στην αρχή μετρούσες αμμωνία. Λογικό είναι να έχει μηδενίσει πια, αφού έχει ήδη περάσει η μία εβδομάδα. Νιτρώδη μπορεί να σου φαίνονται μηδέν επειδή είναι ακόμα σε χαμηλό επίπεδο και με τις αλλαγές νερού τα κρατάς προσωρινά σε μηδενικό επίπεδο. Μην σου κάνει καμία εντύπωση αν σε 5 μέρες αρχίσεις να μετράς ΝΟ2. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού προχωράει προς ολοκλήρωση το στρώσιμο. Το στάδιο με τα νιτρώδη κρατά τουλάχιστον 15 ημέρες..... Για να καταλήξω και εγώ κάπου θα σου πρότεινα εκτός από τις μικρές αλλαγές νερού τουλάχιστον ανά 2 -3 μέρες να μετράς καθημερινά από δω και πέρα και να ρίχνεις prime σε τέτοια δοσολογία ώστε να γίνεται η αποτοξικοποίηση της ΝΗ4 και των ΝΟ2. Μην ξεχνάς να ρίχνεις τα βακτήρια για να βοηθήσεις τον κύκλο και να μην ταΐζεις καθημερινά. Όταν θα πάρεις το νέο ενυδρείο, βάλε την άμμο, τα φυτά σου και τα ξύλα σου όπως σου αρέσουν και γέμισε το στα 2/3 με νερό. Βάλε αντιχλώριο και άφησέ το μια μέρα έτσι ώστε το νερό να έχει την ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου που έχεις τα ψάρια (αν έχεις θερμοστάτη βάλε τον σε λειτουργία και ρύθμισε την θερμοκρασία). Όταν θα είναι έτοιμο, βάλε νερό από το μικρό ενυδρείο που τρέχει ήδη και γέμισε το νέο ενυδρείο. Μετά ρίξε μέσα τα ψαράκια (αν μπορείς να του κάνεις προσαρμογή θα ήταν ακόμα καλύτερα) και βάλε το φίλτρο να λειτουργεί. Μην ταΐσεις, μην ανάψεις φώτα για μία μέρα και μην ξεχάσεις να ρίξεις βακτήρια για το σύνολο του νερού (270 λίτρα). Μέτρα καθημερινά και ρίχνε prime κάθε 2 -3 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Όσον αφορά το clarity δεν υπάρχει λόγος για να το χρησιμοποιήσεις. Όσα περισσότερα χημικά ρίχνουμε στο νερό τόσο το επιβαρύνουμε και θα προκαλέσουμε και άλλα προβλήματα. Εσύ ξέρεις πια είναι η αιτία που προκαλεί τη θολούρα. Θα την διορθώσεις και σιγά σιγά και το πρόβλημα θα λυθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 19 Οκτωβρίου 2015 Author #62 Share 19 Οκτωβρίου 2015 22 demasoni έχω μέσα 3 cm. Και εγώ έβαζα Prime ενδιάμεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Οκτωβρίου 2015 #63 Share 19 Οκτωβρίου 2015 (edited) 22 demasoni?!?!?! Είναι πολύ μεγάλη η ιχθυοφόρτιση (και ας είναι 3εκ.) και γι΄αυτό εμφάνισες bactiria bloom. Σε τι δοσολογία έβαζες το prime? Θα έπρεπε να ρίχνεις την πενταπλή δόση για το σύνολο των λίτρων μέσα στο ενυδρείο. Αν έριχνες την απλή δόση δεν κάνει τίποτα. Οι οδηγίες αναφέρουν ότι μπορεί να χρειαστεί έως και πενταπλή δόση για να γίνει η αποτοξικοποίηση αμμωνίας και νιτρωδών. Το σημαντικό στο στρώσιμο με βακτήρια και ψάρια είναι ότι ρίχνεις τα βακτήρια και προσθέτεις "σταδιακά" τα ψάρια. Δηλαδή αν είναι να βάλεις στο σύνολο των λίτρων πχ. 20 ψαράκια βάζεις πρώτα τα 4-5 ψαράκια. Μετά από καμιά 10 μέρες και εφ' όσον οι μετρήσεις είναι εντάξει προσθέτεις άλλα 5 κ.ο.κ. Με αυτό τον τρόπο συμπληρώνεις τα 20 ψάρια και δίνεις τον χρόνο στην βιολογία σου να αναπτυχθεί. Τώρα όμως που έχεις τα ψαράκια κάνε συχνά αλλαγές νερού, ρίχνε βακτήρια να βοηθήσεις την κατάσταση (δεν θα θολώσει το νερό από αυτά), βάζε το prime στην πενταπλή δόση και να ταΐζεις κάθε 3 - 4 μέρες. Να έχεις υπ' όψιν σου πως μπορεί να χρειαστεί άλλες 20 - 25 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Αφού ολοκληρωθεί το στρώσιμο συνεχίζεις στις αλλαγές σου να ρίχνεις βακτήρια μέχρι να ωριμάσει λίγο (τουλάχιστο για κάνα τρίμηνο - τετράμηνο). Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2015 - mary74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 19 Οκτωβρίου 2015 Author #64 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Τα ψαράκια τα έβαλα την 4 μέρα. Της προηγούμενες μέρες είχα θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς, και το Prime λέει ότι σε αυτήν την θερμοκρασία ρίχνεις την μισή δόση, παρόλο αυτό εγώ έβαζα ολόκληρη την δόση. Τώρα το θέμα είναι ότι υποτίθεται θα έπρεπε να ανέβαζα αμμωνία και νιτρώδη στα ύψη, αλλά εγώ δεν τα έχω δει ποτέ, και μετράω καφέ μέρα, μέχρι 2-3 φορές την ίδια μέρα. Οπότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι η δοσολογία του Prime ήταν καλή που έριξα, η έχουν πρόβλημα τα υγρα τεστ. Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Οκτωβρίου 2015 #65 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Όταν το ενυδρείο ήταν άδειο δεν ήταν απαραίτητο να ρίξεις prime. Από την στιγμή που έβαλες τα ψάρια μέσα όντως ανέβασες την αμμωνία στα ύψη και γι' αυτό το νερό σου μύριζε και θόλωσε. Έβαλες πάρα πολλά ψαράκια και δεν υπήρχαν αρκετά βακτήρια για απορροφήσουν και να μετατρέψουν τα απόβλητα των ψαριών. Ρίχνοντας το prime, στην κατάλληλη δόση, κάνεις αποτοξικοποίηση δηλαδή μετατρέπονται τα NH4 & NO2 σε άλλες ενώσεις λιγότερο τοξικές και βλαβερές για τα ψάρια και συνεπώς δεν μπορείς να μετρήσεις ΝΗ4 + ΝΟ2. Τώρα πια ούτως ή άλλως το πρώτο στάδιο λογικά έχει ολοκληρωθεί οπότε και δεν μετράς αμμωνία. Μην νομίζεις όμως πως τα νιτρώδη ξαφνικά μια μέρα θα τα δεις στο θεό και μετά θα μηδενίσουν... Θέλουν το χρόνο τους. Από την στιγμή που υπάρχει θέμα θα μπορούσες να κάνεις το εξής. Μέτρα το πρωί και αν είναι όλα εντάξει μην ρίξεις prime. Μετά κάνε μία μέτρηση το βράδυ για να δεις που βρίσκεσαι. Αν έχουν ανέβει ΝΗ4 και ΝΟ2 τότε ρίξε το prime τουλάχιστον στην διπλή δόση (για αρχή και αν δεις ότι δεν μειώνονται ρίξε παραπάνω). Για τον πρώτο καιρό ακολούθα το πρόγραμμα αυτό κάθε μέρα και προσπάθησε οι ώρες που θα κάνεις τις μετρήσεις σου να είναι περίπου ίδιες κάθε μέρα. Για όσο οι μετρήσεις είναι καλές μην ρίχνεις prime. Μόνο όταν ξεφεύγουν συμπλήρωνε. Υπομονή και θα στρωθεί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 19 Οκτωβρίου 2015 Author #66 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Θα το κάνω έτσι. Έχω ένα ακόμα φίλτρο το 405 και το έβαλα τώρα σε λειτουργία το γέμισα μόνο με βαμβάκι ενυδρείου μπας και καθαρίσω. Θα δω πως θα πάει και μετά και αυτό θα το γεμίσω με Siporax. Βασικά δεν είχα τώρα γιαυτό και το κάνω έτσι. Θα ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 19 Οκτωβρίου 2015 #67 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Οταν ξεκινησες να το στυσης το ενυδρειο,απο που πηρες πληροφοριες για το πως γινεται το στρωσιμο και με ποιο αριθμο ψαριων θα μπουν στην αρχη και μετα απο ποσες μερες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mary74 19 Οκτωβρίου 2015 #68 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Μπορεις να γεμισεις το δευτερο φιλτρο με ελαφροπετρα την οποια πρωτα θα ξεπλυνεις πολυ καλα. Το βαμβακι δεν νομιζω πως θα προσφερει πολλα γιατι λογικα ειναι τα βακτηρια που θολωνουν το νερο. Για αρχη Κανε και μια γενναια αλλαγη νερου και μετα οπως ειπαμε. Πιστευω θα καθαρισει γρηγορα. Δημητρη εχει νοημα απο που πηρε τις πληροφοριες? Θα μπορουσε να μην τις εχει καταλαβει καλα οπως εχει συμβει σε ολους μας οταν πρωτοξεκινουσαμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 19 Οκτωβρίου 2015 #69 Share 19 Οκτωβρίου 2015 (edited) Μαιρη δεν διαφωνω, αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι ο αριθμος των ψαριων ( ειναι πολλα και για το αλλο το μεγαλο ). Ποιος του ειπε για τοσα ψαρια? Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 19 Οκτωβρίου 2015 Author #70 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Το πρόβλημα ήταν ότι έπρεπε να πάρω όλα μαζί τα ψαράκια. Το γνώριζα ότι ίσως να είχα προβλήματα. Βασικά δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω τόσο γρήγορα το ενυδρείο. Γιαυτό και όλη η διαδικασία με το μικρό ενυδρείο. Όπως σας έχω αναφέρει στα παλιά μηνύματα ότι έχω πριν 3 χρόνια στρώση 2 ενυδρεία με βακτήρια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Απλά εκεί έγινε εισαγωγή ψαριών σιγά σιγά. Και γιατί είναι πολλά τα 22 ψαράκια για τα 270 λίτρα? Μεγαλώνοντας θα πρέπει να φύγουν κάποια αρσενικά. Οπότε μέχρι τότε νομίζω καλά θα είναι τα λίτρα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 19 Οκτωβρίου 2015 #71 Share 19 Οκτωβρίου 2015 22 ψαρακια 3 cm σιγουρα ειναι πολλα για 270 λιτρα ενυδρειο με αστρωτο φιλτρο και λαθος χειρισμους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 21 Οκτωβρίου 2015 Author #72 Share 21 Οκτωβρίου 2015 Άρχισε το party. NH3/NH4=0,25 σχεδόν mg/l NO2=0,3 mg/l NO3=12,5 mg/l έριξα μέσα Prime και Stability. Αλλαγή νερού να κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 24 Οκτωβρίου 2015 Author #73 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Την Πέμπτη το βράδυ έκανα προσθήκη αλλά 2 λίτρα μακαρόνι. Την Παρασκευή έλειπα όλη μέρα και δεν πήγα το βράδυ να δω την γίνεται στο ενυδρείο. Σήμερα διαπίστωσα ότι η θολούρα έχει υποχώρηση τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gloster 24 Οκτωβρίου 2015 Author #74 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Τώρα τελικά με το μεγάλο ενυδρείο υπάρχει λόγος να μεταφέρω το υπάρχον νερό, η απλά να βάλω το φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimos 24 Οκτωβρίου 2015 #75 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Αν το φιλτρο ειναι στρωμενο οχι δεν χρειαζεται απλα οταν γεμισεις το καινουργιο πριν βαλεις ρο φιλτρο ριξε αντιχλωριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος