Jump to content

Seachem Prime - Stability

gloster

Recommended Posts

Στο μεγαλο που αναφερεις θα ειναι ετοιμο ( χαλικι η αμμο - διακοσμητικα η φυτα ), η θα ειναι σκετο γυαλι ?

Και θα βαλεις το νερο που εχεις ετοιμασει?

Και θα βαλεις το νερο που εχεις ετοιμασει?

Αυτό ρωτάω τι να κάνω να βάλω αυτό που έχω ετοιμάσει και να συμπληρώσω, η όλο καινούργιο νερό βρύσης. Η να πάω τέλειος από την αρχή να καθαρίσω και τα φίλτρα, υλικά φίλτρων με νερό βρύσης.

Αυτό που έχεις ετοιμάσει σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα δεν είναι έτοιμο.

Πάμε αν θέλεις ακόμη μια φορά γιατί ή μου διέφυγε ή δεν συζητήθηκε.

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο?

Έχεις βάλει μπόλι ή στρώνεις με βατκήρια και ψάρια?

Μετρήσεις έχουμε?

Δικη μου αποψη ειναι.

Δωστου απ την αρχη να εισε σιγουρος και με σταθερα βηματα.

Εχεις διαβασει αρκετα αρθρα πιστευω περι στρωσιματος. Την μεθοδο θα την διαλεξεις εσυ.

Να ρωτησω κατι?Γιατι δεν ξεκινησες κατευθειαν το μεγαλο ενυδρειο και εκανες ολο αυτο στο μικρο?

Επισης,τι κερδιζεις με το να στρωσεις το νερο?Το φιλτρο στρωνουμε,οχι το νερο.

Θα μπορουσες ολο αυτο να το ξεκινησεις στο μεγαλο κατευθειαν και να εισαι μια χαρα.

Ξεκίνησα με το μικρό για να κερδίσω υποτίθεται μέρες, γιατί το μεγάλο θα το παραλάβω αύριο,δεν το έχω ακόμα. Το στρώσιμο το έκανα με βακτήρια και ψάρια. Αυτό που τρεχει τώρα εδώ και 8 μέρες. Οι μέτρησης είναι καλές, το μόνο που έχω λίγο ανεβασμένο είναι NO3. Το ίδιο ενυδρείο αυτό το μικρό το έχω στρώσει 2 φορές παλιά, απλά το είχα κάνει με το sera bio nitrivec και όλα ήταν κομπλέ. Τώρα πήρα αυτά τα 2 σκευάσματα της Seachem και τα αποτελέσματα τα ξέρετε.

Ξεκίνησα με το μικρό για να κερδίσω υποτίθεται μέρες, γιατί το μεγάλο θα το παραλάβω αύριο,δεν το έχω ακόμα. Το στρώσιμο το έκανα με βακτήρια και ψάρια. Αυτό που τρεχει τώρα εδώ και 8 μέρες. Οι μέτρησης είναι καλές, το μόνο που έχω λίγο ανεβασμένο είναι NO3. Το ίδιο ενυδρείο αυτό το μικρό το έχω στρώσει 2 φορές παλιά, απλά το είχα κάνει με το sera bio nitrivec και όλα ήταν κομπλέ. Τώρα πήρα αυτά τα 2 σκευάσματα της Seachem και τα αποτελέσματα τα ξέρετε.

Για μενα,καλυτερα να το εκανες κατευθειαν στο μεγαλο και θα σου πω και τον λογο.

Εκτος του οτι δεν στρωνουμε το νερο αλλα το φιλτρο,οταν ριχνουμε βακτηρια,αυτα εκτος απο το φιλτρο,κολλανε παντου στο ενυδρειο,στα τζαμια,στην αμμο,στις πετρες κτλ.

Αυτο μας βοηθα και στο στρωσιμο.

Στην ουσια εσυ τωρα στρωνεις το φιλτρο στο μικρο ενυδρειο,θα μπορουσες πολυ ανετα να ξεκινησεις το μεγαλο αν βιαζοσουν να βαζεις ψαρια,θα επαιρνες μπολι απο καποιον και θα εισουν σουπερ.

Οχι οτι εκανες κατι λαθος τωρα,απλα δεν κερδισες και τιποτα ετσι.

Πες ότι ξεκινάω από την αρχή, θα πρέπει να καθαρίσω καλά το φίλτρο ώστε να μην μου βγάλει θολούρα, η μεταφέρω αυτά τα βακτήρια που κάνουν την θολούρα. Με τα υλικά του φίλτρου τι κάνω? Περνώ νέα η τα ίδια, και απλά τα πλενο με νερό βρύσης?

Με θολό νερό και μυρωδιά το παρακάτω νομίζω δεν ισχύει

Οι μέτρησης είναι καλές....

Χτες μιλάγαμε για 0,κατι αμμωνία και σήμερα μιλάμε για ανεβασμένα?? νιτρικά...

Μπορείς να τις γράψεις και σε εμάς??

Πρέπει να το πάρουμε λίγο από την αρχή και χαλάρα . . .

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Γιατι να τα κανεις ολα αυτα?

Γεμιζεις νερο το νεο ενυδρειο αφου το εχεις στησει,ριχνεις αντιχλωριο και την επομενη μερα μεταφερεις το φιλτρο που εχεις και τρεχει τωρα ηδη στο νεο ενυδρειο μαζι με τα ψαρια και παιρνεις και λιγο μπολι απο καποιον και καθαρισες.

Δεν χρειαζεται να αλλαξεις υλικα στο φιλτρο.

Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί συνχομπίστες, που μπορούν να σου δώσουν μπόλι για να ξεκινήσεις εύκολα και σίγουρα.

Με θολό νερό και μυρωδιά το παρακάτω νομίζω δεν ισχύει

Χτες μιλάγαμε για 0,κατι αμμωνία και σήμερα μιλάμε για ανεβασμένα?? νιτρικά...

Μπορείς να τις γράψεις και σε εμάς??

Πρέπει να το πάρουμε λίγο από την αρχή και χαλάρα . . .

Σε λίγο θα σου πω της μετρήσεις. Όλες που θα κάνω τώρα

Λοιπόν έχουμε και λέμε μετρήσεις με υγρά Tetra.

NH3/NH4=0mg/l NO2=<0.3mg/l NO3=12.5mg/l

Ο έλεγχος τον χρωμάτων γίνετε βάζοντας το κουτάκι το πλαστικό με το νερό επάνω στο χαρτόνι με τα χρώματα τιμών. Επίσης να πω ότι σήμερα δεν παρατηρώ μυρωδιά ιδιαίτερη σε σύγκριση της προηγούμενες μέρες. Τα ψαράκια έχουν φυσιολογική κίνηση.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έκανα μικρή αλλαγή νερού σήμερα το πρωί. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο στης τιμές.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έκανα μικρή αλλαγή νερού σήμερα το πρωί. Δεν ξέρω κατά πόσο παίζει ρόλο στης τιμές.

Η αλλαγή νερού πάντοτε παίζει ρόλο, στη διαμόρφωση των τιμών των μετρήσεων μας.

.....τι έγινε τελικά; Ποιός κέρδισε;

Κερδιζει παντα αυτος που διαβαζει...βγαζει νοημα και δεν κανει ειρωνικα και δηκτικά σχολια

Ο σιγκεκριμενος φημιζεται για το μπλακ χιουμορ.

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως πειράζει που κάτω στο ρολόι του νερού έχω φίλτρο με ενεργό άνθρακα. Γενικά υπάρχει πρόβλημα?

Καλησπερα φιλε και (ξεμπαρκος θαλλασινος ειναι αλλα ειδα το θεμα) απλα εχω περασει και απο τα ομορφα γλυκα νερα σας!για εμενα το bacteria bloom και η αναδος αμμονιας ειναι φυσικο καο επομενο σε ενα αστροτω παρθενο ενυδρειο!!

Απο οτι ειδα εβαλες ψαρακη??η λαθος καταλαβα??εαν εβαλες κακως εβαλες σε νεο συστημα τοσο γρηγορα πριν οι αποικιες βακτηριων προλαβουν να πολλαπλασιασουν!

Για μενα βοηθησε λοιπον να γινει ο κυκλος πιο γρηγορα!δλδ να πολλαπλασιασουν τα βατηρια που τρωνε την αμμονια,πως?οχι αλλαγες νερου ταισε λιγακι ελαχιστα και προσθηκη βακτηριων συνφωνα με της οδηγιες της καθε εταιριας που θα επιλεξεις αυτο φυσικα μονο εαν ΔΕΝ εχεις ψαρακι! Σε περιπτωση που εχεις εαν σε περνει δανεισε το σε καποο φιλαρακι εως που να στρωσει το νερακι σου. Η αμμονια σε 6 7 μερες μετα παραπανω θα αρχιζει να φευγη και το νερακι θα γινετε διαφανω!!εαν θες επισεις ριξε για λιγες μερες εναν ακομα πορολιθο νε οξυγονο μεσα :) περιμενουμε νεα σου κ φωτο απο το κρυσταλλινο νερο σου σε λιγες μερες!!! Οσο για τον ανθρακα κανενα απολυτος ρολο στο βιολογικο κυκλο του ενυδρειου μας ! Ο ανθρακας ειναι στο χημικο φιλτραρισμα και υαλοβαμβακες σφουγγαρια και λοιπα στο μηχανικο :)

Καλησπερα φιλε και (ξεμπαρκος θαλλασινος ειναι αλλα ειδα το θεμα) απλα εχω περασει και απο τα ομορφα γλυκα νερα σας!για εμενα το bacteria bloom και η αναδος αμμονιας ειναι φυσικο καο επομενο σε ενα αστροτω παρθενο ενυδρειο!!

Απο οτι ειδα εβαλες ψαρακη??η λαθος καταλαβα??εαν εβαλες κακως εβαλες σε νεο συστημα τοσο γρηγορα πριν οι αποικιες βακτηριων προλαβουν να πολλαπλασιασουν!

Για μενα βοηθησε λοιπον να γινει ο κυκλος πιο γρηγορα!δλδ να πολλαπλασιασουν τα βατηρια που τρωνε την αμμονια,πως?οχι αλλαγες νερου ταισε λιγακι ελαχιστα και προσθηκη βακτηριων συνφωνα με της οδηγιες της καθε εταιριας που θα επιλεξεις αυτο φυσικα μονο εαν ΔΕΝ εχεις ψαρακι! Σε περιπτωση που εχεις εαν σε περνει δανεισε το σε καποο φιλαρακι εως που να στρωσει το νερακι σου. Η αμμονια σε 6 7 μερες μετα παραπανω θα αρχιζει να φευγη και το νερακι θα γινετε διαφανω!!εαν θες επισεις ριξε για λιγες μερες εναν ακομα πορολιθο νε οξυγονο μεσα :) περιμενουμε νεα σου κ φωτο απο το κρυσταλλινο νερο σου σε λιγες μερες!!! Οσο για τον ανθρακα κανενα απολυτος ρολο στο βιολογικο κυκλο του ενυδρειου μας ! Ο ανθρακας ειναι στο χημικο φιλτραρισμα και υαλοβαμβακες σφουγγαρια και λοιπα στο μηχανικο :)

Ειναι αναλογα την μεθοδο στρωσιματος που ακολουθει ο καθενας.

Καποιες εταιριες στα βακτηρια λενε να μπουν τα πρωτα ψαρια την επομενη μερα απο τα βακτηρια.

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα την παραγωγη ρυπων ωστε να αρχισει ο κυκλος του αζωτου και να εχουν τα βακτηρια τροφη.

Αν δεν το κανεις,τα βακτηρια θα χαθουν απο ασιτια.

Βεβαια,θελει προσοχη στον αριθμο ψαριων που θα μπει αλλα και στο ταισμα.Τα ψαρια δεν πρεπει να ταιστουν για τις πρωτες 4-5 μερες καθολου και επεισης θα πρεπει να παρακολουθειτε το ενυδρειο με μετρησεις ωστε αν δουμε κατι περιεργο να κανουμε αλλαγη νερου και προσθηκη βακτηριων.

Αν τα βηματα γινουν λαθος,θα εχουμε και λαθος αποτελεσματα.

• Like 1

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως πειράζει που κάτω στο ρολόι του νερού έχω φίλτρο με ενεργό άνθρακα. Γενικά υπάρχει πρόβλημα?

Εγω παντως πολλες φορες εχω δει να συνδεεται αμεσα η βακτηριδιακη εξαρση με την χρηση ανθρακα...και πολλες φορες μαλιστα και απο ελιππης βιολογικο υλικο για αποικιση...και αυτο γιατι ο ανθρακας σαν υλικο συμβαλει στον πολλαπλασιασμο των βακτηριδιων και σε ενα ενυδρειο αστρωτο που ακομα δεν εχει γινει σωστη αποικιση μπορει ευκολα τα ετεοτροφα να υπερτερησουν αυτων του φιλτρου μας...θα ηταν ευκολο αν ηθελες να μας πεις τι φιλτρο χρησιμοποιεις και ποια ποσοτητα βιολογιας για ποσα λιτρα;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...