Jump to content

Seachem Prime - Stability

gloster

Recommended Posts

Καλημέρα. Σε ένα νέο ενυδρείο για να στρώσει το νερό δουλεύω αυτά τα δύο προϊόντα. Το πρόβλημα μου είναι η θολούρα του νερού. Ξέρει κανείς ποιο από τα δύο το κάνει? Υπάρχει περίπτωση να καθαρίσει από μόνο του κάποια στιγμή? Το ενυδρείο τρέχει μια εβδομάδα τώρα.

Καλημερα!

Αν ειναι η θολουρα απο καποιο απο τα δυο τοτε θα ειναι απο το stability το οποιο ειναι βακτηρια.

Μηπως εριξες πολυ?

Μηπως η θολουρα ειναι απο το χαλικι ή την αμμο που εβαλες?

Ενυδρειακο βαμβακι εχεις στο φιλτρο?

Απο το stability είναι φίλε μου , σε λίγες ώρες θα τα τραβιξη το φίλτρο σου :)

Όσο λέει το προϊόν τόσο έριξα. Είναι σκέτο το ενυδρείο δεν έχει χαλίκι η άμμο. Έχει τα δύο σφουγγάρια τα λευκά πάνω πάνω πριν την έξοδο τα άσπρα που τα είχε το φίλτρο fluval. Είχε όμως και κάτι μαύρα κάτω κάτω τα οποία τα αφαίρεσα τώρα μπας και μου κάνανε την δουλειά εκείνα.

Βασικά έπρεπε πρώτα τα βάλεις την άμμο και μετα να κάνεις τα υπόλοιπα. Οταν βάλεις άμμο θα γίνει πάλι χαμός μέσα. Τα άσπρα σφουγγαρια που λες είναι σφουγγαρια ή ενυδρειακό βαμβάκι; Αν ειναι ενυδρειακό βαμβάκι, χρειάζεσαι κι αλλα σφουγγαρια στο φιλτρο και βιολογικό υλικό. Τα σφουγγαρια μπαίνουν πρώτα ώστε μα περνάει το νερο πρώτα απο αυτα για να σου κρατάνε τα "χοντρά" που λέμε. Τα μαύρα σφουγγαρια ειναι άνθρακας. Αν το ενυδρειο ειναι καινούριο, χρειάζονται για λίγες μέρες. Μετα τα αφαιρείς.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

Βιολογικο υλικο εχει?Ασπρα μπαλακια ή σαν μακαρονακι κοφτο?

Βασικά αυτό το ενυδρείο είναι προσωρινά για να στρώσει το φίλτρο και το νερό. Γιαυτό δεν έβαλα άμμο. Το φίλτρο είναι fluval 406 και έχει μέσα 1)σφουγγάρι κλασικό για τα χοντρά που λέτε για την είσοδο του νερού μετά πάνε τέσσερα καλάθια με μακαρόνια sera Siporax, απλά στο τελευταίο πριν την έξοδο μάλλον είναι το βαμβάκι που λέτε. Είναι διαφορετικό από το αρχικό σφουγγάρι. Ελπίζω να βοήθησα

Το ενυδρειακό βαμβάκι είναι σαν υαλοβάμβακας να καταλάβεις, κόβεται, ανοίγει, δεν ειναι σφουγγάρι. Το ενυδρειο αυτο δε θα το κρατήσεις δηλαδή; Δε θα βάλεις άμμο; Το νερό και το φυτο θα στρώσει κάποια στιγμή αλλα για να γίνει αυτό θέλει μια διαδικασία με παροχή ρύπων κτλ. Μετα που θα στρώσει τι θα κάνεις;

Το ενυδρείο αυτό θα σταματήσει να δουλεύει κάποια στιγμή, γιαυτό δεν εβαλαέβαλα τίποτα. Απλά το νερό θα το μεταφέρω σε άλλο ποιο μεγάλο μαζί με το φίλτρο. Ρύπους έχω καθώς έχω βάλει μέσα ψαράκια. Θα δω τώρα άμα είναι θα βγάλω αυτό το άσπρο που είναι σφουγγάρι - βαμβάκι και θα βάλω άλλο που είναι σίγουρα βαμβάκι. Και βλέπουμε μετά. Πάντως έχω την εντύπωση ότι η θολούρα είναι από το Stability, το θέμα είναι δεν έχω βρει να γράφει ότι δημιουργεί θολούρα και φεύγει μετά από κάποιες ώρες. Το λέω αυτό γιατί την πρώτη μέρα θυμάμαι ότι δεν είχα βάλει Stability και είχα μόνο το Prime και ήταν καθαρό το νερό. Δεν ξέρω το μόνο που έχω να κάνω είναι να περιμένω μερικές μέρες.

Αυτο το προιον δε προκαλει θολουρα ....τα ψαρακια ποτε τα εβαλες ? Το ενυδρειο να υποθεσω ηταν αστρωτο ....εβαλες ψαρακια και τα βακτηρια ωστε να στρωσει? Τοτε εαν ισχυουν αυτα εχεις bacterial bloom ψαξτο λιγο

Έγινε επεξεργασία - dimos
  • Like 1

ετσι οπωσ τα λες ειναι. Τα ψαρακια τα εβαλα 4 μερα. Και τι κανω τωρα?

Κανε καμια μετρηση για το φοβο των ιουδαιων μην εχεις καμια αμωνια στο θεο και τα καψεις τα ψαρακια....κανε καμια αλλαγη νερου ( η θολουρα θα παραμενει) .....συνεχισε με τα βακτηρια και θα φυγει απο μονη της η θολουρα

Φιλαρακι το ενυδρειο εχει σηκωσει αμμωνια, οπως σου ειπαν και τα παιδεια ποιο πανω.

Κανε μια καλλη αλλαγη με prime και ριξε ξανα βακτηρια.

Ποσα ψαρια εβαλες και τη ειδος, σε ποσα λιτρα?

• Like 1

Το νερο του ενυδρειου σου εχει καμια περιεργη μυρωδια??

O DIMITRIOS εγραψε κατι παραπανω που μαλλον κανεις δεν το προσεξε. . .

• Like 1

Το νερο του ενυδρειου σου εχει καμια περιεργη μυρωδια??

O DIMITRIOS εγραψε κατι παραπανω που μαλλον κανεις δεν το προσεξε. . .

Ναι έχει μια μυρωδιά. Η μέτρηση είναι με Tetra υγρά : NH3/NH4=0,25MG/L NO3:12,5MG/L

Μαλλον καποιοι δεν τα διαβάζετε τα ποστ καλα....και αναφερομαι στο ποστ 10

Έγινε επεξεργασία - dimos

Το ποστ το διάβασα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι να κρατήσω την αμμωνία χαμηλά και απλά να περιμένω να φύγει η θολούρα.

Μαλλον καποιοι δεν τα διαβάζετε τα ποστ καλα....και αναφερομαι στο ποστ 10

Συγνωμη!

• Like 1

Συγνωμη!

Δε το ειπα για να ζητησεις συγνωμη ρε φιλε ...πρεπει να το ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα ....μη ξεχναμε οτι το χομπι μας ειναι γινα περναμε καλα και να κανουμε και λιγο πλακιτσα σε θεματα που δεν ειναι απειλητικά αμμεσα για τα ζωντανα μας

Δε το ειπα για να ζητησεις συγνωμη ρε φιλε ...πρεπει να το ελαφρυνουμε λιγο το κλιμα ....μη ξεχναμε οτι το χομπι μας ειναι γινα περναμε καλα και να κανουμε και λιγο πλακιτσα σε θεματα που δεν ειναι απειλητικά αμμεσα για τα ζωντανα μας

Γιατι που βαρυνε?

Ολοι που μπαινουμε σε ενα θεμα και λεμε την ταπεινοι μας γνωμη ειναι να βοηθησουμε οσο γινεται

ενα μελος να διορθωση ενα λαθος οσο γινεται ποιο ανωδυνα.

Εκτός το να περιμένω. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω?

Καθημερινες μικρες αλλαγες νερου και οχι ταισμα για 1-2 μερες τουλαχιστον.

Την αμμωνια σου πρεπει να την διατηρεις στο μηδεν και οχι καπου κοντα σε αυτο.

Στο ενδεχόμενο μεταφοράς νερού του υπάρχουν ενυδρείου και του φίλτρου από 120 λίτρα σε 270 λίτρα θα βοηθήσει σε κάτι για την θολούρα, η να το αφήσω έτσι μέχρι να στρώσει και τα μεταφέρω μετά. Γιατί κάποια στιγμή θα γίνει.

Έγινε επεξεργασία - gloster

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...