Χρήστος 14 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Θέλω να εμπλουτίσουμε ένα άρθρο το οποίο υπάρχει και θα μπορούσαμε να το τελειοποιήσουμε. Το άρθρο είναι αυτό, αλλά να σας πω την αλήθεια δεν βοηθά το σχήμα που με κόπο έκανε ο Νίκος γιατί απλά είναι κάτι το πλαστό. Το ιδανικό θα ήταν για κάθε έλλειψη να υπήρχε μια πραγματική φωτογραφία και αν είναι δυνατόν από διάφορα φυτά. Οπότε εδώ χρειάζεται ως επιτοπλήστων η βοήθεια των αρχάριων και όχι μόνο. Όποιος έχει κάποιο πρόβλημα στο φυτό του θα μπορούσε ο ίδιος του ή κάποιος γνωστός του να βγάλει ευδιάκριτες και όμορφες φωτογραφίες από διάφορες οπτικές γωνίες το φυτό και αν είναι δυνατόν και έξω από το νερό κοντινές και μακρινές. Γνωρίζω πως η συλλογή τέτοιον πληροφοριών είναι μακροχρόνια αλλά δεν κοστίζει και γνωρίζω πως ίσος η ανταπόκριση να μην είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι ώστε να γίνει η ανάλογη συλλογή αλλά είπα ας το προσπαθήσω και ας πετάξω την ιδέα. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 14 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Χρηστο είμαι μέσα... Να κανουμε κατι σαν αυτο, θα ητανε πολυ χρησιμο. http://deficiencyfinder.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 14 Οκτωβρίου 2015 (edited) Πολύ καλή ιδέα. Οι φωτογραφίες θα ποστάρονται εδω για να γίνει η συλλογή ή θα τις στέλνουμε στον Νίκο με πμ και οταν συγκεντρωθεί το υλικό θα φτιαχτεί το θέμα; Θα πρότεινα δε, οι φωτογραφίες να ειναι τραβηγμένες με το φυτο μέσα στο ενυδρειο γιατι έξω απο αυτό τα χρώματα και ο φωτισμός θα δείχνει κάτι άλλο απο αυτο που όλοι συνηθίζουμε να βλέπουμε μέσα στο ενυδρειο μας και θα μπερδευόμαστε. Έγινε επεξεργασία 14 Οκτωβρίου 2015 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 14 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Όποιος έχει κάποιο πρόβλημα στο φυτό του θα μπορούσε ο ίδιος του ή κάποιος γνωστός του να βγάλει ευδιάκριτες και όμορφες φωτογραφίες από διάφορες οπτικές γωνίες το φυτό και αν είναι δυνατόν και έξω από το νερό κοντινές και μακρινές. Εδώ είμαστε! Φύτεψα 2 βαλισνέριες, πριν λίγο καιρό (λιγότερο από 2 εβδομάδες...) σε ενυδρείο με χρυσόψαρα. Κάθε φύτεμα έχει από 3 ρίζες. Τις αριστερές που φαίνονται στη φωτογραφία τις έχουν ρημάξει τα ψάρια, τις δεξιές τις έχουν αγγίξει ελάχιστα. Επειδή τα ψάρια μου δε νομίζω να έχουν συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση, νομίζω οτι το ένα φύτεμα δεν έπιασε, έχει αρχίσει να σαπίζει ή για κάποιο λόγο έχουν μαλακώσει τα φύλλα και μπορούν και τα τσιμπάνε. Φωτογραφίες θα μπορέσω να ανεβάσω αργότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 14 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Αν και σχετικά νέος στο φόρουμ με λίγες εμπειρίες καλές και κακές θα ήθελα να προσπαθήσω να συμμετάσχω μιας και είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους έμπειρους και μη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 14 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Όπως έγραψα νωρίτερα φύτεψα την ίδια μέρα φυτά βαλισνέριας. Ενώ το ένα δεν το έχουν ακουμπήσει καθόλου τα χρυσόψαρα, το άλλο το έχουν τσακίσει. Στα σημεία που έχουν μπει τα φυτά έχουν τοποθετηθεί Tropica Nutrition Capsules για λίπανση, υπόστρωμα δεν υπάρχει. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα φυτά όταν πρωτοήρθαν και πώς είναι τώρα, λίγες μέρες μετά το φύτεμα. Το ένα (μπροστά στο φίλτρο) είναι άθικτο και τα φυλλα του όρθια, το άλλο έχει λυγίσει και τα περισσότερα φύλλα έχουν δαγκωθεί και κοπεί από τα ψάρια. Αν οι φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του άρθρου ή αν χρειάζεται να προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες, είμαι στη διάθεσή σας. Επίσης αν υπάρχει καμία ιδέα για το τί μπορεί να φταίει, είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Όπως έγραψα νωρίτερα φύτεψα την ίδια μέρα φυτά βαλισνέριας. Ενώ το ένα δεν το έχουν ακουμπήσει καθόλου τα χρυσόψαρα, το άλλο το έχουν τσακίσει. Στα σημεία που έχουν μπει τα φυτά έχουν τοποθετηθεί Tropica Nutrition Capsules για λίπανση, υπόστρωμα δεν υπάρχει. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα φυτά όταν πρωτοήρθαν και πώς είναι τώρα, λίγες μέρες μετά το φύτεμα. Το ένα (μπροστά στο φίλτρο) είναι άθικτο και τα φυλλα του όρθια, το άλλο έχει λυγίσει και τα περισσότερα φύλλα έχουν δαγκωθεί και κοπεί από τα ψάρια. Αν οι φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του άρθρου ή αν χρειάζεται να προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες, είμαι στη διάθεσή σας. Επίσης αν υπάρχει καμία ιδέα για το τί μπορεί να φταίει, είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Ας μη χαλάμε το θέμα. Άνοιξε ένα καινούριο να σου απαντήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 14 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Όπως έγραψα νωρίτερα φύτεψα την ίδια μέρα φυτά βαλισνέριας. Ενώ το ένα δεν το έχουν ακουμπήσει καθόλου τα χρυσόψαρα, το άλλο το έχουν τσακίσει. Στα σημεία που έχουν μπει τα φυτά έχουν τοποθετηθεί Tropica Nutrition Capsules για λίπανση, υπόστρωμα δεν υπάρχει. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τα φυτά όταν πρωτοήρθαν και πώς είναι τώρα, λίγες μέρες μετά το φύτεμα. Το ένα (μπροστά στο φίλτρο) είναι άθικτο και τα φυλλα του όρθια, το άλλο έχει λυγίσει και τα περισσότερα φύλλα έχουν δαγκωθεί και κοπεί από τα ψάρια. Αν οι φωτογραφίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό του άρθρου ή αν χρειάζεται να προσπαθήσω να βγάλω καλύτερες, είμαι στη διάθεσή σας. Επίσης αν υπάρχει καμία ιδέα για το τί μπορεί να φταίει, είμαι ανοικτός σε προτάσεις. Οταν τα φυτα ειναι φυτεμενα λιγο καιρο στο ενυδρειο,δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα γιατι απλα τα φυτα θελουν χρονο να προσαρμοστουν σε νεο ενυδρειο και μεχρι τοτε μπορει να χανουν φυλλα,να κιτρινιζουν κτλ. Αυτο δεν σημαινει οτι εχουν καποια ελειψη ομως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos3 14 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ, αλλά ας μην επεκταθούμε άλλο σε αυτό το θέμα. Να περάσει λίγος χρόνος όπως είπες και βλέπουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 14 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Ludwigia perennis -Έλλειψη φωσφόρου P(πρόωρη πτώση των παλιών φύλλων, σε κάποια σημεία αρχίζουν να νεκρώνουν , μοιάζει με την αρχή της έλλειψης αζώτου, εμφανίζεται Gsa, μερικές φορές γίνονται σκούρα πράσινα(νομιζω τουλαχιστον με αφορμη οτι δεν εβαζα και καθολου εδω και ενα μηνα.) limnophila sessiliflora - χαμηλός φωτισμός λίγα φύλλα και μεγάλα διαστήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 14 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 14 Οκτωβρίου 2015 @retard20 μην χρησιμοποιείς το φλας όταν τραβάς φώτο στο ενυδρείο. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 14 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 14 Οκτωβρίου 2015 το εβγαλα οταν ηταν πλεον αργα xD θα το εχω υποψιν ειχαν μπει ηδη τα χερια μεσα στο νερο δεν μπορουσα πολλα πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 19 Οκτωβρίου 2015 #13 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Vallisneria Americana Sp. ‘Mini Twister’ Πολύ βαθιά φυτεμένη με αποτέλεσμα να δυσκολεύετε να πετάξει νέα φύλα και δρομείς. Χαλασμένα φύλα απο ελλιπή λίπανση που ος γνωστόν τρέφονται απο τις ρίζες και θεν εχω βάλει ταπλετα βυθού απο την μέρα φύτευσης με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της είναι ακόμα πιο αργή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Vallisneria Americana Sp. ‘Mini Twister’ Πολύ βαθιά φυτεμένη με αποτέλεσμα να δυσκολεύετε να πετάξει νέα φύλα και δρομείς. Χαλασμένα φύλα απο ελλιπή λίπανση που ος γνωστόν τρέφονται απο τις ρίζες και θεν εχω βάλει ταπλετα βυθού απο την μέρα φύτευσης με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της είναι ακόμα πιο αργή. Ερωτηση: Ο βυθος που εχεις τι ειναι? Αυτο με τους δομεις που λες δεν παιζει..αν σου δειξω απο που πεταγονται νεοι δρομεις στο Αφρικανικο μου θα φρικαρεις...μεσα απο βουνα αμμου που εχουν κανει τα ψαρια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 19 Οκτωβρίου 2015 #15 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Αυτό εδώ είναι http://m.petsupermarket.gr/8194/product/fluval-plant-and-shrimp-stratum-8kg.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Vallisneria Americana Sp. ‘Mini Twister’ Πολύ βαθιά φυτεμένη με αποτέλεσμα να δυσκολεύετε να πετάξει νέα φύλα και δρομείς. Χαλασμένα φύλα απο ελλιπή λίπανση που ος γνωστόν τρέφονται απο τις ρίζες και θεν εχω βάλει ταπλετα βυθού απο την μέρα φύτευσης με αποτέλεσμα η ανάπτυξη της είναι ακόμα πιο αργή. Αυτό εδώ είναι http://m.petsupermarket.gr/8194/product/fluval-plant-and-shrimp-stratum-8kg.html Λες οτι δεν εχεις βαλει ταμπλετες λιπανσης..τι να τις κανεις αφου εχεις χαλικι το οποιο ειναι εμπλουτισμενο με λιπασμα? Εκτος και αν εχεις το stratum 1,5-2 χρονια. Εμενα πιο πολυ μου κανει σαν τα στα τσιμπανε τα χρυσοψαρα,παρα για ελειψεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_X 19 Οκτωβρίου 2015 #17 Share 19 Οκτωβρίου 2015 (edited) Τον βυθο τον εχω το πολύ 2-3 μήνες και τα οραντα δεν ακουμπάνε ούτε απο περιέργεια τα φυτά, κοιμάμαι ήσυχος σε αυτό το θέμα. Το φυτό το εχω 1 μήνα έκοψα τους πρώτους δρομείς τους φύτεψα αλου και από τότε εμιναν στάσιμα σχεδόν ( μεγαλώνουν με πιο αργους ρυθμούς) Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2015 - Giannis_X Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπαρχει λογος για ταμπλετες. Τα φυτα ειναι πολυ φρεσκα στο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος