Jump to content

Mithrax (καβουρι για τις αλγες)

Recommended Posts

Όλοι όσοι έχουμε στήσει ένα θαλασσινό ενυδρείο μετά το στρώσιμο του σε επιτρεπτά επίπεδα για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν οργανισμούς βάζουμε μέσα τα πρώτα μας ζωντανά αλλά και διάφορους εργάτες όπως τους ονομάζουμε (σαλιγκάρια, ερημίτες, διάφορα καβουράκια) για να μας καθαρίζουν ανεπιθύμητες άλγες κλπ. Για τα διάφορα είδη που γράφω ποιο πάνω λίγο πολύ  έχουμε ακούσει όλοι να κάνουν ζημιές στο ενυδρείο μας για τον μπλε ερημίτη π.χ ότι μπορεί να τσιμπήσει πολύποδες ( προσωπικά εγώ έχω 1 και δεν μου έχει πειράξει απολύτως τίποτα). Για τα mithrax όμως δεν έχω ακούσει να συμβαίνει τίποτα μέχρι χθες που αντίκρισα το mithrax επάνω στην possilopora και να της έχει αλλάξει τα φώτα. :growl:  Είχα ένα θέμα τελευταία με το kh και άρχισα να έχω θέματα προσπαθούσα να την επαναφέρω  μέχρι που μια μέρα  απ την βάση της εξαφανίστηκαν όλοι οι πολύποδες  ΔΕΝ ήταν μαζεμένοι  αλλά δεν υπήρχαν καν. Τότε άρχισα να ψάχνω και είδα το mithrax  να τρώει. (Θα ανεβάσω σε λίγο και σχετικό βίντεο).

Το Θέμα το άνοιξα για να πούμε διάφορες  εμπειρίες που έχει ο καθένας από αυτό το είδος  καθώς θεωρείτε reef safe .

(Αν ήταν λίγο ποιο μεγάλος θα έτρωγα καβουροσαλάτα σήμερα απ τα νεύρα μου) :growl:

Έγινε επεξεργασία - mouseman
  • Like 1

Περίεργο αυτό Μάκη.

Πρώτη φορά το ακούω για το συγκεκριμένο καβούρι. Ποιο λογικό θα μου ακουγόταν αν λόγο πείνας στρεφόταν ενάντια ψαριών-γαρίδων πάρα στα κοράλλια.

Μήπως απλά τσίμπαγε το κοράλλι ?  Το έχει νεκρώσει δηλαδή?

Στο δικό μου nano δεν εχω παρατηρήσει (ακόμη) κάτι κακό με το συγκεκριμένο είδος

Έγινε επεξεργασία - Chocolate_Puma

Σε λγο ανεβαζω το βιντεο Ευγενειε να δεις πως τσιμπολογαει.

Τι είπες τώρα!! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. 'Ενα ίδιο που έχω αρκετά μεγαλύτερο και κατάμαυρο δεν έχει πειράξει τίποτα μέχρι τώρα ευτυχώς!!

Αυτο είναι "κουφό".

Μήπως τρώει οτι νεκρό πολύποδα υπάρχει; 

Ειχα κι εγω mithrax και δεν ειχε πειράξει ποτε τίποτα.

Ριχτο στο sump και παρατήρησε το κοράλλι.

Και δεν φτανει ολο αυτο ενω εκοψα ολο το κοραλι και το εκανα φραγκακια για να σωσω οτι σωζεται εκοβα  κινηση και ειδα να χτυπαει τα φραγκς και ο melanurus.

Δηλαδη τι αλλο ποια οτι ψαρι βαζω μεσα κατι κανει.Και το κανει μονο στην posilopora κατι montipora digitata  δεν τις αγγιζει ακομα τουλαχιστον.

Αυτο είναι "κουφό".

Μήπως τρώει οτι νεκρό πολύποδα υπάρχει; 

Ειχα κι εγω mithrax και δεν ειχε πειράξει ποτε τίποτα.

Ριχτο στο sump και παρατήρησε το κοράλλι.

Στο σημειο που τσιμπαει τους πολυποδες αν δεις ειναι ζωντανοι  απλα μαζεμενοι.Και στην βαση του κοραλιου που δεν υπαρχει ιχνος ηταν τιγκα στον πολυποδα και εξαφανηστηκαν σε μια μερα (ετσι υποψισατικα).

Απίστευτο!!

Αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα.  Το εμπιστευόμουν πολύ αυτό το καβούρι!! 

Μάκη εγώ θα τον έβγαζα τον "κεράτα"  !!  Μήπως το θέλει κανένας στις αγγελίες για Fish only.  

Με τι τράβηξες το βίντεο? έχει πολύ καλή εικόνα!!

Τι είπες τώρα!! Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. 'Ενα ίδιο που έχω αρκετά μεγαλύτερο και κατάμαυρο δεν έχει πειράξει τίποτα μέχρι τώρα ευτυχώς!!

Καταμαυρο?να βγει εξω απο χτες σιγουρα δεν ειναι mithrax.

Μακη εδω ξεκαθαριζετε ο μυθος του 100% reef safe.Οπως εχω πει δεν υπαρχει.Το πιθανοτερο ειναι οτι η πεινα τον εστριψε σε αλλες εναλακτικες λυσεις ωστε να επιβιωσει,νομος της φυσης,νιμος της ζωης.Εκπληκτικο βιντεο Μακη.

Μακη εδω ξεκαθαριζετε ο μυθος του 100% reef safe.Οπως εχω πει δεν υπαρχει.Το πιθανοτερο ειναι οτι η πεινα τον εστριψε σε αλλες εναλακτικες λυσεις ωστε να επιβιωσει,νομος της φυσης,νιμος της ζωης.Εκπληκτικο βιντεο Μακη.

Νικο το ενυδρειο μου δεν εχει αλγες σχεδον τιποτα ισως ναι η πεινα οπως λες να τον εκανε βρει αυτη την λυση δεν ξερω τι να πω.

Κριμα παντως το κοραλι ειναι αυτο που μου ειχες δωσει εσυ στις αρχες και ειχε μεγαλωσει αρκετα.

Εφοσον το κλαδεψες μην φοβασαι θα ξαναγινει ετσι γρηγορα.

Καταμαυρο?να βγει εξω απο χτες σιγουρα δεν ειναι mithrax.

Νίκο μου δεν ξέρω τι καβούρι είναι. Μπήκε λαθρεπιβάτης μάλλον με ένα βράχο με ζοάνθους. Τον έχω πάνω από ένα χρόνο τώρα και κυκλοφορεί κυρίως το βράδι. Έχω πολλές φορές προσπαθήσει να τον πιάσω αλλά μάταια. Όμως έχει ίσιες δαγκάνες, όχι γυριστές προς τα μέσα και δεν τον έχω πετύχει να πειράζει κάτι.

Όταν το ενυδρείο δεν μπορεί να προσφέρει τους αντίστοιχους πόρους σε άλγη κατάλληλη για το mitrax και οχι μόνο γιαυτό άλλα και για άλλα αλγοφαγα είδη τότε πολλές φορές καθαρά για λογούς επιβίωσης μπορεί να στραφεί σε κοράλλια μιας και η zooxanthelle ειναι μιας πρώτης τάξεως εναλλακτική για να το θρέψει..

Μακη μου δεν εισαι ο μονος!

Και εγω ειχα αναλογη εμπειρια στο παρελθον...το θεμα ειναι πως μου "γλεντησε" μονο τις poccilopora και stylophora που ειχα τοτε.Απο τα υπολοιπα κοραλια(sps) δεν μου ειχε πειραξει απολυτως τιποτα!

Μακη μου δεν εισαι ο μονος!

Και εγω ειχα αναλογη εμπειρια στο παρελθον...το θεμα ειναι πως μου "γλεντησε" μονο τις poccilopora και stylophora που ειχα τοτε.Απο τα υπολοιπα κοραλια(sps) δεν μου ειχε πειραξει απολυτως τιποτα!

Μιχαλη πως το ειπες μονο την poccilopora μου πειραξε και τιποτα αλλο γιατο και μου εκανε εντυπωση γιατι για να παει απο εκει που φωλιαζει ειναι καποια αποσταση ενω διπλα του εχει montipora digitata.

Έγινε επεξεργασία - mouseman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...