Chocolate_Puma 13 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) Ακόμα δύο δηλητηριώδη είδη πέρασαν από το Σουέζ στο Αιγαίο http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=745604 Μετά τον διαβόητο λαγοκέφαλο, η ώρα του δυνητικά θανατηφόρου λεοντόψαρου: δύο ακόμα δηλητηριώδη είδη από την Ερυθρά Θάλασσα πέρασαν από τη διώρυγα του Σουέζ και εντοπίστηκαν στην Ρόδο, προειδοποιεί το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)Πρόκειται για το άκρως επεκτατικό λεοντόψαρο Pterois miles, το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο από ντοκιμαντέρ και ενυδρεία, και για τον δηλητηριώδη αχινό Diadema setosum.Λεοντόψαρα SOSΗ παρουσία τους έχει ήδη αναφερθεί σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή τους στην περιοχή της Ρόδου ανακοινώθηκε πρόσφατα σε επιστημονικό περιοδικό από τους ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ.Κρίνουν μάλιστα «απαραίτητη την προειδοποίηση των επαγγελματιών και μη αλιέων, καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα». Το λεοντόψαρο Pterois miles έχει άκρως δηλητηριώδη αγκάθια Το δηλητήριο του Diadema setosum δεν θεωρείται ισχυρό (Πηγή: CC0) Και τα δύο είδη εντοπίστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τις ομάδες δυτών του Yellow Submarine Glass Bottom Boat και του Waterhoppers Diving School.Τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι άκρως δηλητηριώδη και δυνητικά θανατηφόρα για όποιον τρυπηθεί, ενώ το δηλητήριο του αχινού δεν θεωρείται ισχυρό.Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου του ΕΛΚΕΘΕ παρακαλεί όποιον συλλέγει κάποιο δείγμα του λεοντόψαρου να το διατηρήσει σε ψυγείο ή σε κατάψυξη και να ενημερώσει τον σταθμό, ο οποίος θα προχωρήσει στην άμεση περισυλλογή του, λόγω ανάγκης για περαιτέρω μελέτες. Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - Chocolate_Puma 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 13 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Κάτι ήξερα εγώ που στο ενυδρείο μου έβαλα Z. Xanthurum και A. Bicinctus, με το σκεπτικό ότι σε λίγα χρόνια ίσως να τα λέω "Μεσογειακό ενυδρείο", και όχι "Reef Ερυθράς"..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 13 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Τελικα μαλλον θα το παρω τσαμπα το lionfish!!!!Τρεμετε πετσοπαδες!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MfJones 13 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Χμμμμ και μη ξεχναμε και κατι περι ελληναραδων και σαρωνικου!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 13 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Ισως και να μην περασαν απο το Σουεζ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 13 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Ισως και να μην περασαν απο το Σουεζ! Δε παίζει ρόλο Θοδωρή .... σημασία έχει οτι είναι .... μεσογειακά !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 13 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Δε παίζει ρόλο Θοδωρή .... σημασία έχει οτι είναι .... μεσογειακά !!! Χαχαχα, επιτελους;Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 13 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Φνταζομαι το σερβιτόρο σε ψαροταβέρνα της Ρόδου να λέει το μενού: - Λοιπόν..... χχχχχφτουού (γυρίσει σελίδα στο μπλοκάκι) έχουμε φρέσκο γαύρο τηγανιτό, τσιπούρα, μπαρμπουνάκι, σαργό, μαριδούλα και λεοντόψαρο αλανιάρικο. Της ώρας, τα πάντα! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 13 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Πιασε δυο λιονταρακια,μια χωριατικη,μερικα setosum και δυο μπυρες!!! :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 13 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Φνταζομαι το σερβιτόρο σε ψαροταβέρνα της Ρόδου να λέει το μενού: - Λοιπόν..... χχχχχφτουού (γυρίσει σελίδα στο μπλοκάκι) έχουμε φρέσκο γαύρο τηγανιτό, τσιπούρα, μπαρμπουνάκι, σαργό, μαριδούλα και λεοντόψαρο αλανιάρικο. Της ώρας, τα πάντα! Κι απο θαλασσινα, αστακο, κωλοχτυπα, μυδια, καραβιδες και εναν καινουριο αχινο απ το Σουεζ!Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 13 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάντως περιμένω με ανοιχτές αγκαλιές να έρθουν Xanthurum , Sohal , Dejardinii , Squamipinis...... Και τότε, αφού θα έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά νερά, τέρμα οι θερμοστάτες 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 13 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) Εγώ πάντως περιμένω με ανοιχτές αγκαλιές να έρθουν Xanthurum , Sohal , Dejardinii , Squamipinis...... Και τότε, αφού θα έχουν προσαρμοστεί στα ελληνικά νερά, τέρμα οι θερμοστάτες Για να πας στο εν λογω εστιατοριο στη Ροδο; Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - Sturm 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 14 Οκτωβρίου 2015 #13 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Κι απο θαλασσινα, αστακο, κωλοχτυπα, μυδια, καραβιδες και εναν καινουριο αχινο απ το Σουεζ! Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μόλις έφτασε ...... !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 14 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Χάθηκε να περάσει και κανένας Αχιλέας ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 14 Οκτωβρίου 2015 #15 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Λουκά Αχιλλέας από το Σουέζ, δεν παίζει να περάσει ποτέ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Puff 14 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Ένταξει καλέ μια ευχή έκανα δεν είπα ότι θα γίνει κιόλας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Οκτωβρίου 2015 #17 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Λουκά Αχιλλέας από το Σουέζ, δεν παίζει να περάσει ποτέ... Τι μας λες; Έχω ένα ξάδερφο που τον λένε Αχιλλέα και περνάει από το Σουέζ σχεδόν κάθε μήνα, είναι ναυτικός. ..........εσείς οι έμπειροι στο χόμπι είστε τόσο απόλυτοι μερικές φορές!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 14 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 14 Οκτωβρίου 2015 Τι μας λες; Έχω ένα ξάδερφο που τον λένε Αχιλλέα και περνάει από το Σουέζ σχεδόν κάθε μήνα, είναι ναυτικός. ..........εσείς οι έμπειροι στο χόμπι είστε τόσο απόλυτοι μερικές φορές!!! Καλοοοοοο. Εχει ακομη ζεστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soulaki1 15 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 15 Οκτωβρίου 2015 Όσο επικίνδυνα, τόσο υπέροχα όμορφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 15 Οκτωβρίου 2015 #20 Share 15 Οκτωβρίου 2015 (edited) Τι μας λες; Έχω ένα ξάδερφο που τον λένε Αχιλλέα και περνάει από το Σουέζ σχεδόν κάθε μήνα, είναι ναυτικός. ..........εσείς οι έμπειροι στο χόμπι είστε τόσο απόλυτοι μερικές φορές!!! καλά, σωστά, ο ξάδερφος σου μπορει να περάσει, ο δικός μου ο θείος που επίσης ειναι ναυτικός μπορει να περάσει, ο acanthurus achilles όμως που ειναι κάτοικος Χαβάης, η οποία απέχει εκατομμύρια μίλια απο την Ερυθρά και που τις χωρίζει ο Ειρηνικός Ωκεανός , δεν παίζει να έρθει κατά δω ..... Τουλάχιστον οχι με φυσική μετανάστευση. Έγινε επεξεργασία 15 Οκτωβρίου 2015 - Mr_Zoo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος