Jump to content

Μονομαχος

sunset

Recommended Posts

καλημερα. εχω εναν μονομαχο με νηκτικη κυστη και με πληγη, ετσι μου τον εδωσαν. εκανα θεραπεια με esha 2000 πρωτα και δεν πετυχε, μετα εκανα θεραπεια παλι με esha 2000 και exit και παλι δεν εγινε τιποτα. μπορει καποιος να το παρει να το σωσουμε το ψαρακι; ειμαι αρχαρια . δεν τον εδωσα πισω γιατι θα τον πεταγανε. ας το παρει καποιος εμπειρος να το σωσουμε. δεν μπορω να βγαλω φωτογραφια ουτε να κανω μετρησεις. ετσι μου το εδωσαν το ψαρι

Η φωτογραφία θα βοηθήσει (οπότε προσπάθησε να ανεβάσεις μία, εστω κι απο κινητο)

Οσα περισσότερα μπορέσεις να γράψεις για τις συνθήκες που επικρατούν, επίσης θα βοηθήσουν

Λίτρα ενυδρείου

Αλλαγές νερού (συχνότητα, ποσότητα και τρόπος)

Θερμοκρασία

Τροφές

Φωτοπερίοδος

Τον αγόρασες από χομπίστα ή από μαγαζι (προσπαθω να καταλάβω αν ειναι μικρός ή ωριμος)

τον εχω σε καραντινα 7 λιτρων, η θερμοκρασια ειναι 27, απο τροφες εχω αποξηραμενα κοκκινα σκουλικια, φλεηξ, και κοκκους. ειναι σε σκοτεινο σημειο λογο ασθενειας. αλλαγες νερου με αντιχλωριο καθε 4 με 5 μερες. πηγαν να τον πεταξουν σε πετ σοπ και το ειδα και τον πηρα εγω. απο φωτογραφια δυστυχωσ μου ειναι πολυ δυσκολο αυτη τη στιγμη.

επισης αφηνω το νερο πριν την αλλαγη μια ημερα να παρει ιδια θερμοκρασια με του ενυδρειου και αντιχλωριο. 

Περίμενε κάποιον που να έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος

Εγώ έχω δύο ενυδρεία με μονομάχους, αλλα τους κουρδίζω και δουλεύουν μια χαρά! :thumbsu:

(Είσαι σίγουρη πως πρόκεται για νηκτική κύστη???? - Μιλάμε για ψάρι που "ρουφάει" αέρα)

• Like 1

Ναι γιατί κάθεται στην επιφάνεια πολλές φορές στα πλάγια και δεν μπορεί να κατέβει στο βυθό

Χάνει την ισορροπία του, μια του περνάει και μετά πάλι τα ίδια, δύο μέρες είναι καλά και την επόμενη πάλι στα πλάγια στην επιφάνεια του νερού και με ανωση. Του δίνω και αρακά το μέσα αλλά τίποτα

Αν μπορεί κάποιος να το συντηρησει σε μεγαλύτερα λίτρα και έμπειρος που να μπορεί να το κάνει καλά ας το πάρει

είναι πολύ σπάνιο σε μονομάχο αλλά πολύ πιθανό

είναι πολύ σπάνιο σε μονομάχο αλλά πολύ πιθανό

Ποιο;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλως ηρθες στο φορουμ!

Εγω θα σου πω αν μπορεις να ανοιξεις ενα καινουριο θεμα στην κατηγορια των ασθενειων γιατι αυτο ειναι μονο για καλωσορισμα και μετα απο λιγες μερες κλειδωνει.... :)

Και μιας και θα ανοιξεις το θεμα συμπληρωσε και αυτην την φορμα που βοηθαει πολυ! 

ευχαριστω για τις απαντησεις. δεν ξερω πολλα απο εδω, ειμαι καινουρια. θα το μαθω ομως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...