garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #26 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Το σκιμερ παιρνει καποιο υλικο μεσα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 13 Οκτωβρίου 2015 #27 Share 13 Οκτωβρίου 2015 To σκιμερ οχι, το αντλιακι της water wave πολυ καλο καθως και η αναπληρωση Φλιτρακι για τα υλικα σου μπορεις και κρεμαστο απ εξω για να μην σου τρωει χωρο οπως αναφερθηκε παραπανω 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 13 Οκτωβρίου 2015 #28 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Σκυλιά είναι! Τις χρησιμοποιώ χρόνιαΉ αντλία της αναπλήρωσης δουλεύει ελάχιστα νκαι βρίσκετε μέσα σε γλυκό νερό χωρίς ίχνος άλατα! Ο χαρακτηρισμός σκυλί νομίζω δεν ταιριάζει.....τα ίδια υλικά της waterweaves από eBay βγαίνουν λιγότερα από τα μισά λεφτά. Πχ φλοτερ 11€ wv -> 1€ eBay!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 13 Οκτωβρίου 2015 #29 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) Ή αντλία της αναπλήρωσης δουλεύει ελάχιστα νκαι βρίσκετε μέσα σε γλυκό νερό χωρίς ίχνος άλατα! ???? Δεν κατάλαβα τι εννοείς Ο χαρακτηρισμός σκυλί νομίζω δεν ταιριάζει.....τα ίδια υλικά της waterweaves από eBay βγαίνουν λιγότερα από τα μισά λεφτά. Πχ φλοτερ 11€ wv -> 1€ eBay!!!! Τι σχέση έχει το σκυλί με το φθηνό σκυλί??? Κι εγώ μετά από χρόνια έφτιαξα μόνος μου αυτόματη αναπλήρωση, με υλικά από το ebay κι όντως βγήκε πολύ φθηνά Αλλά ούτε τα χέρια όλων πιάνουν, ούτε όλοι μπορούν να περιμένουν 40 μέρες για να συγκεντρώσουν τα υλικά μέσω ebay Η συγκεκριμένη αναπλήρωση ειναι μια χαρά για κάποιον που θέλει άμεσα να πάρει αναπλήρωση και η τιμή της ειναι "υψηλη" όπως όλα τα ενυδρειακά προϊόντα στο Ελλάντα!! Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - Chocolate_Puma Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 13 Οκτωβρίου 2015 #30 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) gregkn73 φλοτερ απο e-bay δεν εμπιστευομαι, τα θεωρω ψευτικα Πηρα δυο και δεν δουλεψαν ποτε, μου τυχε; δεν ξερω Εχω παραγγειλει τωρα απο water waves, με πολυπροπυλαινιο το κινουμενο μερος http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29867 Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - vasilis4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 13 Οκτωβρίου 2015 #31 Share 13 Οκτωβρίου 2015 gregkn73 φλοτερ απο e-bay δεν εμπιστευομαι, τα θεωρω ψευτικα Πηρα δυο και δεν δουλεψαν ποτε, μου τυχε; δεν ξερω Εχω παραγγειλει τωρα απο water waves, με πολυπροπυλαινιο το κινουμενο μερος http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29867 Σου τυχε, 4 έχω και δουλεύουν άψογα, δες ποσό έχει eBay το ρελέ....ίδιο ακριβώς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregkn73 13 Οκτωβρίου 2015 #32 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Τι σχέση έχει το σκυλί με το φθηνό σκυλί??? Κι εγώ μετά από χρόνια έφτιαξα μόνος μου αυτόματη αναπλήρωση, με υλικά από το ebay κι όντως βγήκε πολύ φθηνά Αλλά ούτε τα χέρια όλων πιάνουν, ούτε όλοι μπορούν να περιμένουν 40 μέρες για να συγκεντρώσουν τα υλικά μέσω ebay Η συγκεκριμένη αναπλήρωση ειναι μια χαρά για κάποιον που θέλει άμεσα να πάρει αναπλήρωση και η τιμή της ειναι "υψηλη" όπως όλα τα ενυδρειακά προϊόντα στο Ελλάντα!! Σάκη ενυδρείο στήνει ,μπορεί να περιμένει νομιζω! Φιλικά το έγραψα για να γνωρίζει και άλλες επιλογές! Εξάλλου και της waterweaves μόνος την στήνει κάποιος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chocolate_Puma 13 Οκτωβρίου 2015 #33 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Σάκη ενυδρείο στήνει ,μπορεί να περιμένει νομιζω! Φιλικά το έγραψα για να γνωρίζει και άλλες επιλογές! Εξάλλου και της waterweaves μόνος την στήνει κάποιος! Δεν διαφωνούμε κάπου Αν εχει χρονο και δεν υπάρχει χρημα, επιλέγει Κινα Αν δεν εχει χρόνο και εχει χρημα, επιλέγει water wave (ή ελλάδα γενικά) Της water waves πάντως είναι απλό το στήσιμο. Στην κινεζιά θέλεις παραπάνω χρόνο Να σου πω την μαυρη αληθεια, για την water wave μπορώ να εχω αποψη, γιατι τις δουλευω χρονια Την κινεζικη φέτος την ξεκίνησα και δεν εχω αποψη ως προς τις αντοχες της Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #34 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Το νερο δλδ στο δοχειο θα ειναι γλυκο και πως θα γινετε η αναπληρωση?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #35 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Και κατι ακομα παιδες ....οταν το στησω θελει να περιμενω παλι οπαως το γλυκο για τα βακτιρια και για να κανειι τν κυκλο του αζωτου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan_Oz 13 Οκτωβρίου 2015 #36 Share 13 Οκτωβρίου 2015 στην αναπλήρωση εχεις μόνο γλυκό νερό για το λόγο ότι το αλάτι δεν εξατμίζεται. αποτέλεσμα αυτού να αυξάνεται η αλατότητα. τι διαδικασία με το στρώσιμο θα την περάσεις αφου στεήσεις βράχο, αραγωνίτη, βάλεις το σκιμεράκι να δουλεύει και στο φιλτράκι μια καλή ποσότητα αντιφόσφορο για αρχή θα ξεκινήσεις βακτήρια παράλληλα με τα βακτήρια ρίξε και ελάχιστη τροφούλα μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #37 Share 13 Οκτωβρίου 2015 στην αναπλήρωση εχεις μόνο γλυκό νερό για το λόγο ότι το αλάτι δεν εξατμίζεται. αποτέλεσμα αυτού να αυξάνεται η αλατότητα. τι διαδικασία με το στρώσιμο θα την περάσεις αφου στεήσεις βράχο, αραγωνίτη, βάλεις το σκιμεράκι να δουλεύει και στο φιλτράκι μια καλή ποσότητα αντιφόσφορο για αρχή θα ξεκινήσεις βακτήρια παράλληλα με τα βακτήρια ρίξε και ελάχιστη τροφούλα μέσα Αραγωνιτης ειναι η αμμος η βαζω και αμμο γιατι εχει ζωντανο και νεκρο αραγωνιτη οπως και ζωντανο κσι νεκρο βραχο τι να παρω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 13 Οκτωβρίου 2015 #38 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Οταν ξεκίνησα ειχα πάρει "ζωντανό" αραγωνίτη αλλα οταν άλλαξα ενυδρείο πήγα σε "νεκρό". Να σου πω την αλήθεια δεν είδα διαφορά. Πάρε "νεκρό", ετσι κι αλλιως με τον καιρό θα "ζωντανέψει". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #39 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Οταν ξεκίνησα ειχα πάρει "ζωντανό" αραγωνίτη αλλα οταν άλλαξα ενυδρείο πήγα σε "νεκρό". Να σου πω την αλήθεια δεν είδα διαφορά. Πάρε "νεκρό", ετσι κι αλλιως με τον καιρό θα "ζωντανέψει". οποτε βαζω μονο αραγωνητη ετσι????αμμο δν βαζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 13 Οκτωβρίου 2015 #40 Share 13 Οκτωβρίου 2015 ναι, αραγωνίτη βάζεις. Αυτη είναι η "άμμος" του θαλασσινού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #41 Share 13 Οκτωβρίου 2015 ναι, αραγωνίτη βάζεις. Αυτη είναι η "άμμος" του θαλασσινού. βραχο ζωντανο η νεκρο..???????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrossol 13 Οκτωβρίου 2015 #42 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάθε ένα έχει τα συν και τα πλυν αλλά το τι θα κάνεις είναι στο χέρι σου. Με το ζωντανό θα έχεις πιο γρύγορο κύκλο οπότε θα αρχίσεις και πιο γρύγορα να βάζεις ζωντανά. Η κοραλίνη θα υπάρχει ήδη στο μεγαλήτερο μέρος του βράχου και μαζί με το βράχο μπορεί να σου έρθουν και αρκετοί οφέλιμη οργανισμοί όπως αμφίποδα, κοπίποδα, σφουγκάρια κλπ. Με το νεκρό θα αργίσει πιο πολύ ο κύκλος αλλά μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερο aquascape γιατί θα έχεις το βράχο έξω από το νερό να παίξεις όσο χρειάζετε, και δεν έχεις το φόβο να φέρεις pests όπωσ με το ζωντανο. Νομίζω αυτά είναι όλα, αν κάτι ξέχασα παρακαλώ συμπληρώστε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 13 Οκτωβρίου 2015 #43 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Οπως τα είπε ο petrossol. Εγω προσωπικά παντα ζωντανό βράχο εχω παρότι σε περιορίζει στο aquascape.Aλλα εχεις απο την αρχή έτοιμη βιολογία και γλυτώνεις χρόνο απο το στρώσιμο. Αλλωστε ο νεκρός βράχος δεν πρόκειται ποτε να φτάσει τη βιολογία του ζωντανού και θα σε παιδέψει πολυ μεχρι να στρώσει. Για τα pests δεν νομίζω οτι γλυτώνεις πολλα, γιατι μπορει να φέρεις στο ενυδρείο σου διάφορα απο κοράλλια και φραγκάκια. Μπορεις να κανεις ενα συνδυασμό ομως. Να βάλεις μια ποσότητα νεκρού που μπορεις να τη στήσεις οπως θέλεις και ενα-δυο κομμάτια ζωντανού να "μπολιάσουν" το νεκρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #44 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάθε ένα έχει τα συν και τα πλυν αλλά το τι θα κάνεις είναι στο χέρι σου. Με το ζωντανό θα έχεις πιο γρύγορο κύκλο οπότε θα αρχίσεις και πιο γρύγορα να βάζεις ζωντανά. Η κοραλίνη θα υπάρχει ήδη στο μεγαλήτερο μέρος του βράχου και μαζί με το βράχο μπορεί να σου έρθουν και αρκετοί οφέλιμη οργανισμοί όπως αμφίποδα, κοπίποδα, σφουγκάρια κλπ. Με το νεκρό θα αργίσει πιο πολύ ο κύκλος αλλά μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερο aquascape γιατί θα έχεις το βράχο έξω από το νερό να παίξεις όσο χρειάζετε, και δεν έχεις το φόβο να φέρεις pests όπωσ με το ζωντανο. Νομίζω αυτά είναι όλα, αν κάτι ξέχασα παρακαλώ συμπληρώστε με. τι εννοιεις θα εχω τον βραχο εξω απο το νερο?? να φανταστω βαζεις τν αραγωνιτη, το νερο και φτιαχνεις αλατοτητα και μετα τν ζωντανο βραχο και εισαι κομπλε ερτσι δν ειναι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 13 Οκτωβρίου 2015 #45 Share 13 Οκτωβρίου 2015 τι εννοιεις θα εχω τον βραχο εξω απο το νερο?? να φανταστω βαζεις τν αραγωνιτη, το νερο και φτιαχνεις αλατοτητα και μετα τν ζωντανο βραχο και εισαι κομπλε ερτσι δν ειναι?? Πρώτα βάζεις το νερό και το αλάτι στη συγκεκριμένη αναλογία και με ενα κυκλοφορητη περιμένεις να διαλυθεί το αλάτι τουλάχιστον ενα 24ωρο. Μόλις διαλυθεί το αλάτι και ξεθολώσει το νερό, βάζεις το βράχο και τον αραγωνίτη. Αν βάλεις ζωντανο βράχο θα τον αγοράσεις αφου εχει διαλύσει το αλάτι. Ο ζωντανός βράχος δεν μπορει να μείνει για πολυ ωρα εξω απο το νερό. Και φυσικά μετρας αλατότητα μολις διαλυθεί το αλάτι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #46 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Πρώτα βάζεις το νερό και το αλάτι στη συγκεκριμένη αναλογία και με ενα κυκλοφορητη περιμένεις να διαλυθεί το αλάτι τουλάχιστον ενα 24ωρο. Μόλις διαλυθεί το αλάτι και ξεθολώσει το νερό, βάζεις το βράχο και τον αραγωνίτη. Αν βάλεις ζωντανο βράχο θα τον αγοράσεις αφου εχει διαλύσει το αλάτι. Ο ζωντανός βράχος δεν μπορει να μείνει για πολυ ωρα εξω απο το νερό. Και φυσικά μετρας αλατότητα μολις διαλυθεί το αλάτι. τν αραγωνίτη.τν ριχνεισ μεσα στο νερο και καθετεαι μετα απο λιγη ωρα λογικα ε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 13 Οκτωβρίου 2015 #47 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Θα κλείσεις τον κυκλοφορητή και σιγα σιγα θα τον βάλεις. Και θα περιμένεις να κάτσει. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 13 Οκτωβρίου 2015 Author #48 Share 13 Οκτωβρίου 2015 παιδια τα κοραλλια [ανω στον βραχο τα βαζουμε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sailor247 13 Οκτωβρίου 2015 #49 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Τα περισσοτερα ναι αλλα υπαρχουν και καποια που τα αφηνεις απλα στον αραγωνιτη(lps κυριως) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 13 Οκτωβρίου 2015 #50 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Τα κοραλλια τα κολαμε πανω στο βραχο με κολλα που κανει για αυτη τη δουλεια.Ειναι νωρις ακομα για αυτο,ασε να κανει πρωτα το ενυδρειο τον κυκλο του και σιγα σιγα χωρις βιασηνες και διαβαζωντας θα τα λες μαζι μας στο φορουμ και θα λυνονται ολα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος