rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #26 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Στο προφίλ τους: http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942 Πόσο καιρό το έχεις; Γιατί διάβασα ότι στον χρόνο πάνω λιώνει κ γίνεται σαν σκόνη και βρωμίζουν τα φίλτρα. Δεν ξέρω ακόμη τι φυτά θα βάλω, αλλά δεν θέλω να με περιορίσει στο μέλλον γιατί ξέρεις ότι μετά είναι φασαρία. Αυτο δεν ισχυει.Επειδη το εψαξα καποιοι λεγε οτι μπορει να λιωσει αλλα οι περισσοτεροι ελεγαν οτι δεν παθαινει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Οκτωβρίου 2015 #27 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Εγω το εχω 1,5 χρονο τωρα.....σκονη εχω μπολικη,αφου δεν κανω και σκουπα βυθου,αλλα δεν μπορω να πω οτι λιωνει κιολας.....ισως καποια πετραδακια να θρυμματιζονται....δεν ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 12 Οκτωβρίου 2015 Author #28 Share 12 Οκτωβρίου 2015 Οκ θα παραγγείλω 2 σακιά 8κιλα. Θα με φτάσουν λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 12 Οκτωβρίου 2015 #29 Share 12 Οκτωβρίου 2015 Λογικα φτανουν...εγω δεν θυμαμαι ποσο ειχα παρει να σου πω να συγκρινεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 12 Οκτωβρίου 2015 Author #30 Share 12 Οκτωβρίου 2015 To ιδιο ρε σεις πρεπει να ειναι.... Απλα το dark το σπανε και το κανουν αμμο. Σε κάτι παλιά θέματα, βρήκα ότι παλιά είχες δοκιμάσει το flourite black (το κανονικό, όχι την άμμο). Θα με βοηθούσε αν μπορούσες να μου πεις την εμπειρία σου με το συγκεκριμένο . Γενικά όπως παρατηρήσατε, είμαι παράξενος στις επιλογές μου. Το stratum διάβασα από μερικούς ότι στον 1-1μιση χρόνο άρχισαν να διαλύονται κάποια κομμάτια και επίσης ότι δεν είναι και το καλύτερο για φύτεμα όσων αφορά την ευκολία. Υπάρχουν ξεφυτέματα και σε αυτό. Άλλο θέμα που με απασχολεί και δεν το έχω βρει ακόμη, είναι ο τρόπος που δουλεύει. Είναι παθητικό όπως το flourite το οποίο όσο ρίχνεις λιπάσματα θα δουλεύει, ή είναι σαν αυτά που δίνουν μέχρι το πρώτο εξάμηνο μέχρι να πιάσει οργανικά ο βυθός; Πολύ καλά σχόλια διάβασα (εννοείται) για το ADA amazonia αλλά άντε να το βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 13 Οκτωβρίου 2015 #31 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Αν το αναμειξεις με χαλικακι ειναι μια χαρα. Το ειχα βαλει σε γαριδαδικο με χαλικακι. Ναι γενικα τα ενεργα υποστρωματα . αυτα που κατεβαζουν το ph μετα απο 1-1,5 χρονο αρχιζουν και διαλυονται. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Οκτωβρίου 2015 Author #32 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) Οκ σε ευχαριστώ Νίκο . Έχω έναν ενδοιασμό στο να το αναμείξω, φοβάμαι μην μπλέξω με τα ακουαφόρτε. Έχω βρει χαλίκι (από βασάλτη λένε ότι είναι) μαύρο χρώμα σχετικά οικονομικό. Flamingo aquarium gravel γράφει πάνω αλλά δεν βρήκα πληροφορίες για αυτό. Αν δεν αφρίζει στο ακουαφόρτε μου κάνει ό,τι υλικό και να είναι; Πως θα καταλάβω αν είναι βαμμένο; Edit: Μόλις τώρα ανακάλυψα ότι υπάρχει flourite black και flourite dark. Καμία σχέση στα θρεπτικά που έχουν. Pfff νόμιζα ότι ήταν ίδια αλλά ο καθένας τα έλεγε διαφορετικά: Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Οκτωβρίου 2015 #33 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Να ξερεις οτι και με το ακουφορτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος. Το πιο σιγουρο τεστ ειναι να βαλεις λιγο χαλικι σε ενα κουβα με νερο και να μετρησεις σκληροτητες μερικες μερες μετα. Εγω παντως θα δοκιμασω το stratum,διαβασα οτι πολλοι ακομα και μετα τα 3 χρονια δεν ειχαν προβλημα,δεν ελιωνε και γενικα τα φυτα τους πηγαιναν σουπερ. Επεισης,οταν δεν κανεις σκουπα,φτιαχνεις δικο σου υποστρωμα απο οργανικα,οπωτε το υποστρωμα δεν πεθαινει ποτε,συν οτι ριχνεις και υγρα λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Οκτωβρίου 2015 Author #34 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Να ξερεις οτι και με το ακουφορτε δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος. Το πιο σιγουρο τεστ ειναι να βαλεις λιγο χαλικι σε ενα κουβα με νερο και να μετρησεις σκληροτητες μερικες μερες μετα. Εγω παντως θα δοκιμασω το stratum,διαβασα οτι πολλοι ακομα και μετα τα 3 χρονια δεν ειχαν προβλημα,δεν ελιωνε και γενικα τα φυτα τους πηγαιναν σουπερ. Επεισης,οταν δεν κανεις σκουπα,φτιαχνεις δικο σου υποστρωμα απο οργανικα,οπωτε το υποστρωμα δεν πεθαινει ποτε,συν οτι ριχνεις και υγρα λιπασματα. Το υπόστρωμα σαν υπόστρωμα (stratum πχ.) πεθαίνει Κώστα. Τώρα αν ο βυθός σου στην πορεία με τα οργανικά φτιάχνει δικό του υπόστρωμα είναι άλλο. Δηλαδή αν εσύ μετά από 1-2 χρόνια πάρεις αυτό το υπόστρωμα να το βάλεις σε άλλο ενυδρείο, φοβάμαι ότι θα είναι πλέον νεκρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Οκτωβρίου 2015 #35 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Το υπόστρωμα σαν υπόστρωμα (stratum πχ.) πεθαίνει Κώστα. Τώρα αν ο βυθός σου στην πορεία με τα οργανικά φτιάχνει δικό του υπόστρωμα είναι άλλο. Δηλαδή αν εσύ μετά από 1-2 χρόνια πάρεις αυτό το υπόστρωμα να το βάλεις σε άλλο ενυδρείο, φοβάμαι ότι θα είναι πλέον νεκρό. Δεν το ξερεις. Και θα στο πω και αλλιως. Παλιοτερα ειχα παρει υποστρωμα της dennerle για το 100αρι μου και χαλικι της ιδιας εταιριας. Το ενυδρειο εμεινε στημενο με αυτο το βυθο για 1-1,5 χρονο.Τα φυτα πηγαιναν σουπερ. Οταν το ξεστησα,κρατησα και το υποστρωμα και το χαλικι.Το υποστρωμα υποτιθεται οτι ηταν νεκρο μετα απο τοσο καιρο στο προηγουμενο ενυδρειο. Μετα απο καιρο λοιπον,αποφασιασα να στησω 2 μικρα ενυδρεια. Εβαλα το παλιο υποστρωμα και απο πανω το παλιο χαλικι και στα 2. Ξερεις τι ειδα? Τα φυτα και στα 2 ενυδρεια πηγαιναν σουπερ. Και στο ενα ειχα και γρασιδι. Μπορεις αν μου εξηγησεις πως γινεται αυτο με νεκρο υποτιθεται υποστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Οκτωβρίου 2015 Author #36 Share 13 Οκτωβρίου 2015 (edited) Δεν το ξερεις. Και θα στο πω και αλλιως. Παλιοτερα ειχα παρει υποστρωμα της dennerle για το 100αρι μου και χαλικι της ιδιας εταιριας. Το ενυδρειο εμεινε στημενο με αυτο το βυθο για 1-1,5 χρονο.Τα φυτα πηγαιναν σουπερ. Οταν το ξεστησα,κρατησα και το υποστρωμα και το χαλικι.Το υποστρωμα υποτιθεται οτι ηταν νεκρο μετα απο τοσο καιρο στο προηγουμενο ενυδρειο. Μετα απο καιρο λοιπον,αποφασιασα να στησω 2 μικρα ενυδρεια. Εβαλα το παλιο υποστρωμα και απο πανω το παλιο χαλικι και στα 2. Ξερεις τι ειδα? Τα φυτα και στα 2 ενυδρεια πηγαιναν σουπερ. Και στο ενα ειχα και γρασιδι. Μπορεις αν μου εξηγησεις πως γινεται αυτο με νεκρο υποτιθεται υποστρωμα? Αν δεν τα ξέπλυνες, υποθέτω είχαν κρατήσει τα οργανικά απ' το προηγούμενο ενυδρείο. Anyway μην αναλωθούμε στο αν δουλεύει η δεν δουλεύει μετά τον χρόνο. Αυτά που διάβασα πάντως δεν με ικανοποιούσαν. Αντιθέτως για τα flourite τα αρνητικά που διάβασα είναι: 1) Αρκετή σκόνη, ειδικά αν δεν προσέξεις όταν γεμίζεις με νερό το ενυδρείο. 2) Τα flourite, flourite red και flourite dark (απ' ότι είδα είναι σαν το κλασσικό flourite αλλά σε μαύρο), λόγω κοκκομετρίας δεν βολεύουν για φύτεμα. Για το sand, είναι καλό κυρίως για γρασιδάκια. Γενικά πάντως την άμμο την φοβάμαι για αναερόβιες. Τώρα για το black που μάλλον εκεί θα καταλήξω (ελπίζω), εκτός απ' τη σκόνη δεν βρήκα άλλες αρνητικές αναφορές. Και με γεμάτο ενυδρείο το έχουν φυτέψει σχετικά εύκολα. Το θέμα είναι ότι το black sand το βρίσκω 20 ευρώ τα 7kg, ενώ το σκέτο black 34 ευρώ τα 7kg. Πριν λίγο βρήκα ένα site με 14 ευρώ τα 3.5kg ενώ το ίδιο site τα 7 kg τα έχει 34 ευρώ! Θα τους πάρω τηλ. να δω και ελπίζω να μην είναι κράχτης. Άκυρο, δεν ισχύει. Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Οκτωβρίου 2015 #37 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Θα το δεις και μονος σου για το dark..μολις πας να φυτεψεις με γεματο ενυδρειο...εγω παντως αυτο το πραγμα δεν το ξαναβαζω.Καθε φορα που επρεπε να φυτεψε κατι μου εβγαινε η πιστη.Ασε που με ολα αυτα χαλασα και την υψομετρηκικη διαφορα που ειχα φτιαξει.Γιατι δεν μπορουσα να φυτεψω σωστα και λιγο λιγο εγινε φλατ. Εγω μετα απο αυτο που περασα,δεν το ξαναβαζω. Παντως,η αμμος τοσο εχει,την πηρε φιλος πριν 2-3 εβδομαδες. Επισης να ξερεις οτι ενα 7κιλο δεν σε φτανει..7 κιλα εβαλα εγω στο 40χ35 και κανονικα ηθελε και αλλο για την υψομετρικη διαφορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Οκτωβρίου 2015 Author #38 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Ναι το ξέρω ότι δεν με φτάνει ένα 7κιλο. Για 2 πάω και αν χρειαστεί για υψώματα θα πάρω και καμιά 3.5άρα σακούλα ακόμη. Πάντως δεν αναφέρομαι στο dark ρε, στο black αναφέρομαι. Είναι διαφορετικά αυτά τα 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Οκτωβρίου 2015 #39 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Εγω παντως το dark το βλεπω ιδιο σε κοκκομετρια με τα υπολοιπα. Τωρα τι να σου πω,δοκιμασε το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 13 Οκτωβρίου 2015 #40 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Δες και εδω μια συγκριση ολων.Εμενα παντως μου φαινεται ιδια κοκκομετρια με το κλασικο flourite που εχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 13 Οκτωβρίου 2015 Author #41 Share 13 Οκτωβρίου 2015 Πήρα το flourite black τελικά. Είναι λεπτό. Θα βγάλω φώτο στεγνό να το δείτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Οκτωβρίου 2015 Author #42 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2015 #43 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Δεν το λες και ψιλοκοκκο,σαν το κλασικο flourite ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Οκτωβρίου 2015 Author #44 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Ε όχι και σαν το κλασσικό ρε 'συ. Το κλασσικό το έχω δει σε φυτεμένο φίλου και είναι κοτρόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2015 #45 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Και εγω το εχω το κλασικο...ιδιο μ αυτο ειναι ρε συ. Και το κλασικο εχει και μικρα και μεγαλα κομματια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Οκτωβρίου 2015 Author #46 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Θα δείξει στην πορεία Κώστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος