AgMa 10 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2015 (edited) Ναι άλλο ένα θέμα για υποστρώματα . Αυτή τη φορά δεν είναι του στυλ "ποιό να πάρω"; Έχω καταλήξει σε αυτά τα δύο αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες για τις διαφορές τους. Η άμμος είναι μόνο αν έχουμε σκοπό να βάλουμε ψάρια που ανακατεύουν τον βυθό όπως τα γατόψαρα πχ. ή υπάρχουν και άλλα συν και πλην; Επίσης η seachem γράφει στο site της ότι για καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερα τα υποστρώματά της να μπαίνουν μόνα τους χωρίς ανάμειξη με άλλα χαλίκια, παρόλο που λέει ότι γίνεται και να τα αναμείξεις. Για 5 πόντους υπόστρωμα θα χρειαστώ (με διαστάσεις 55x35): 5Χ55Χ35 = 9,62 λίτρα άμμου, χοντρικά 10 λίτρα. 10 x 1,45 (αναλογία κιλών/λίτρα για χαλαζιακή άμμο) = 14.5κιλά δηλαδή δύο 7άρια τσουβάλια. Ποιό απ' τα δύο να πάρω και θέλω να μου πείτε να το αναμείξω ή όχι; Στο ενυδρείο θα μπει ένα κοπαδάκι neon tetra, άρα θα χρειαστώ μαλακό νερό και φοβάμαι μην μπλέξω πάλι με τα ασβεστολιθικά χαλίκια-ακουαφόρτε-μπλα μπλα... Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Τα 2 αυτα που ρωτας εχουν διαφορες μεταξυ τους σ αυτα στοιχεια που εχουν μεσα.Αν κοιταξεις το site της seachem θα δεις τις διαφορες. Το black εχει χοντρο κοκκο και θα σε δυσκολεψει στο φυτεμα. Το sand θα σε δυσκολεψει επεισης στο φυτεμα. Γενικα αυτα τα υποστρωματα ειναι να στησεις το ενυδρειο,να εχεις ολα τα φυτα που θα χρησιμοποιησεις,να φυτεψεις και μετα να γεμισεις. Αν το γεμισεις και πας μετα να φυτεψεις θα δυσκολευτεις αρκετα. Καλυτερα να μη το αναμειξεις,οχι οτι δεν μπορεις,απλα δουλευει καλυτερα σκετο. Να σου πω,πως η αμμος δεν ειναι αμμος ακριβως..ειναι σαν το κλασικο flourite αλλα πιο ψιλοκοκκο συν κατι σαν αμμο,πιο πολυ σαν σκονη θα το ελεγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Οκτωβρίου 2015 Author #3 Share 10 Οκτωβρίου 2015 (edited) Πόσο χοντρό κόκκο έχει το black; Γνωρίζεις κοκκομετρία; Στο site της seachem πάντως, σαν θρεπτικά στοιχεία έχουν τα ίδια: Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 10 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 10 Οκτωβρίου 2015 To ιδιο ρε σεις πρεπει να ειναι.... Απλα το dark το σπανε και το κανουν αμμο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Σαν το κλασικο ειναι αλλα σε μαυρο,ειναι χοντρο. Εχω το κλασικο και μου βγαινει η πιστη για να φυτεψω... Για κοιτα και το fluval stractum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Οκτωβρίου 2015 Author #6 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Το fluval μου φαίνεται πιο χοντρό ρε 'συ, σαν τα δημητριακά τα nesquik είναι . Πέρα απ' την πλάκα, το fluval είναι πιο εύκολο στο φύτεμα απ' το flourite; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Το fluval δεν ειναι πιο χοντρο απο το flourite. Δεν το εχω δοκιμασει το fluval αλλα ειναι το επομενο που θα δοκιμασω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Οκτωβρίου 2015 Author #8 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Το καλό του flourite είναι ότι είναι παθητικό υπόστρωμα, όχι ενεργό σαν κάποια άλλα που κρατάνε μέχρι 6 μήνες και μετά πάπα. Αυτό λειτουργεί σαν σφουγγάρι, επαναφορτίζεται απ' τα λιπάσματα. Κάνει το ίδιο το fluval; Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 10 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Εγω ειχα το flourite black (μεχρι πριν λιγες ημερες που το εβγαλα). Τα φυτα (κυριως cuba) πηγαιναν super και δεν δυσκολευτηκα στο φυτεμα, αλλα με τον τροπο που ειπε ο Κωστας. Σε 60x40 νομιζω οτι εβαλα 3μιση 7κιλα για να δωσω κλιση... Μην το αναμειξεις αν δεν υπαρχει οικονομικο θεμα γιατι αν το μετανοιωσεις δε θα μπορεις να κανεις κατι... Sent from my TCL S960 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasandro 10 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Sent from my TCL S960 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 10 Οκτωβρίου 2015 Author #11 Share 10 Οκτωβρίου 2015 Γιατί δεν μπορείς να φυτέψεις μετά; Σηκώνει σκόνη όπως η άμμος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Καλημερα. Δεν ειναι το θεμα σκονης,ειναι οτι μολις φυτεψεις,τα φυτα ξεφυτευονται,δεν πιανουν κατω. Οπως σου ειπα,αυτα τα υποστρωματα ειναι να στησεις το ενυδρειο,να φυτεψεις ολα τα φυτα και μετα να γεμισεις. Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Καλημέρα Κώστα... Ωραία, άρα το ακυρώνω αφού το έχετε δουλέψει και δεν βολεύει. Το fluval stratum ρίχνει το ph απ' ότι είδα. Τουλάχιστον το Fluval plant and shrimp stratum το κάνει. Το απλό Fluval Stratum δεν ξέρω, δεν έψαξα τις διαφορές τους. Εσύ το απλό μου λες; Δες εδώ. Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Νομιζω οτι ολα τα stratum το κανουν αυτο με το ph. Να σου πω πως και εγω εχω αμεσα σχεδια να αλλαξω το flourite με stratum. Εγω εχω δουλεψει το flourite αλλα φιλος απο το φορουμ,εβαλε σε καινουριο ενυδρειο την αμμο της seachem και οσα φυτα πηγαμε αν φυτεψουμε μετα το γεμισμα δεν επιαναν με τιποτα.Οσα βαλαμε πριν το γεμισουμε επιασαν πολυ ωραια. Να φανταστεις,αναγκαστικε να ριξει απο πανω μια στρωση χαλικακι για να μπορεσει να φυτεψει τα υπολοιπα φυτα ενω το ενυδρειο ηταν γεματο..Εκει ειδα οτι ειναι δυσκολο να φυτεψεις φυτα ενω ειναι γεματο το ενυδρειο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #15 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Ναι αλλά το κάνουν λέει για κανένα μήνα και μετά τέλος, αυτό δεν θα είναι κακό για τα ψάρια; Παράθεση απ' το theplantedtank.net : Buffered down to 6.4 for 2 weeks then went straight back up with regular water changes. Επίσης λένε ότι το σκέτο stratum σε σχέση με το plant and shrimp stratum έχουν διαφορά μόνο στην κοκκομετρία (χωρίς να το έχουν ψάξει περισσότερο). Και το σκέτο stratum το petsupermarket έχει μόνο το 2κιλο, ενώ στο επίσημο site της fluval δεν υπάρχει καθόλου. Βγάλε άκρη... Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Τι να σου πω,δεν ξερω,δεν το εχω δοκιμασει ακομα το συγκεκριμενο. Παντως οπως σου ειπα,ειναι στα αμεσα σχεδια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #17 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Κάποιο άλλο που να μην επηρεάζει το ph έχεις στο νου σου; Μου αρέσει που είχα καταλήξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Να ειναι χαλικι και λιπασμα μαζι δεν ξερω αλλο. Θελει ψαξιμο αυτο το θεμα. Προσωπικα εμενα δεν με ενοχλει αυτο με το ph,ετσι και αλλιως θα εχω και co2 να δουλευει. Νταξει και στη φυση μη νομιζεις οτι το ph ειναι σταθερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #19 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Και εγώ θα βάλω μπουκάλα, αλλά αυτό το πράγμα με το ανεβοκατέβασμα του ph, κάπως με κολλάει. Όχι ότι τα ψάρια που θέλω να βάλω δεν θέλουν μαλακό νερό, οι αυξομειώσεις με πειράζουν! Στη φύση το ph μπορεί να μην είναι σταθερό, αλλά δεν πέφτει 1 βαθμό σε 5 μέρες όπως έγραψε το μέλος στο link που έβαλα. Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα πιο πολύ. Edit: Να σημειώσω ότι τα neon tetra που έχω σκοπό να βάλω, θέλουν λευκή άμμο. Μήπως να το ξεχάσω το υπόστρωμα; Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #20 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Παντως και αλλοι που το χρησιμοποιουν εδω,δεν εχουν γραψει για προβληματα στα ψαρια η σε κατι αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #21 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ! Μήπως μπορείς να μου πεις για το edit που έκανα στο από πάνω σχόλιό μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #22 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Διάβασμα-μπέρδεμα, μπέρδεμα-διάβασμα και ξανά τα ίδια . Ατέρμονος κύκλος. Καταλήγω στο fluval stratum. 2 συσκευασίες 8κιλες θα φτάσουν να καλύψω 55x35cm με τουλάχιστον 5cm ύψος; Θέλω να δώσω και λίγο παραπάνω ύψος στην πίσω μεριά του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Οκτωβρίου 2015 #23 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Εγω παντως με το απλο stratum,οχι αυτο για γαριδες,δεν ειχα προβλημα στο φυτεμα και ουτε και τωρα εχω.....καμια φορα κανα κλαδεματακι φευγει,το ξαναβαζω μεχρι να πιασει ριζουλα,νορμαλ! Της seachem δεν εχω δοκιμασει.... Αυτα τα περι ενεργητικου και παθητικου υποστρωματος δεν τα ξερω.... Δεν ξερω αν εχει διαφορα οσον αφορα το ριξιμο του ph το ''σκετο'' stratum με το αλλο....εγω οταν το αγορασα δεν εγραφε κατι τετοιο πανω στο σακουλι οποτε ουτε και μετρησα ph.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 11 Οκτωβρίου 2015 #24 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Edit: Να σημειώσω ότι τα neon tetra που έχω σκοπό να βάλω, θέλουν λευκή άμμο. Μήπως να το ξεχάσω το υπόστρωμα; Αυτο που το ειδες? Τι φυτα εχεις σκοπο να βαλεις?Αν ειναι για πολυ ευκολα,βαλε αμμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 11 Οκτωβρίου 2015 Author #25 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Στο προφίλ τους: http://www.aquazone.gr/forums/topic/37877-paracheirodon-innesi-myers-1936/#entry335942 Πόσο καιρό το έχεις; Γιατί διάβασα ότι στον χρόνο πάνω λιώνει κ γίνεται σαν σκόνη και βρωμίζουν τα φίλτρα. Δεν ξέρω ακόμη τι φυτά θα βάλω, αλλά δεν θέλω να με περιορίσει στο μέλλον γιατί ξέρεις ότι μετά είναι φασαρία. Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος