Jump to content

Clown-Μαχία

Recommended Posts

Καλημέρα σας

Παρακαλώ την γνώμη σας. Έχω ένα reefακι 250λτρ περίπου το κυρίως ενυδρείο. Είχα από τον Ιανουάριο ένα clown ocellaris clownfish πορτοκαλί  τον Μάρτιο έβαλα και ένα  ocellaris clownfish Ασπρόμαυρο το οποίο ήταν αρκετά μικρότερο από το πορτοκαλί. Όλα κυλούσαν αρμονικά μέχρι που τις τελευταίες μέρες το μικρό έχει φτάσει σε μέγεθος σχεδόν με το πορτοκαλί με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι μάχες. Το ασπρόμαυρο πλέον κάθεται συνέχεια σε μια γωνία πάνω αριστερά στο ενυδρείο και δεν το κουνάει ρούπι καθώς το άλλο πηγαίνει με απότομες κινήσεις προς το μέρος του. Επίσης όταν είναι κοντά του κάνει κάτι σαν σπασμούς ενώ το μαύρο παραμένει ήρεμο αλλά φοβισμένο.

Γιατί το μαύρο ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει; έχει συμβεί σε κάποιον; Θα τα βρούν η πρέπει να φύγει ένα από τα 2;

Ευχαριστώ πολύ 

Δυο κλόουν σε 250λτ να μάχονται !!!!

Φίλε μου σε τόσα λίτρα αν χαθεί κάποιος από τους δυο θα είναι γραφτό του και δεν μπορείς να κανεις τίποτα :) !

Πέρα από την πλάκα τα λίτρα σου είναι παρά όπλα για τα συγκεκριμένα ψάρια .

Εχεις αλλά ζωάκια στο ενυδρείο σου ;

Έχω έναν ctenochaetus strigosus medium ένα yellow belly tiny(o οποίος μόλις μεγαλώσει υπάρχει ενυδρείο φίλου που θα το φιλοξενήσει) και ένα gramma loreto.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως το πορτοκαλί ήταν στο ενυδρείο μόνο του αρκετό καιρό (σίγουρα ήταν θηλυκό) το ασπρόμαυρο μπήκε πολύ μικρό, σε μέγεθος τουλάχιστον, που σημαίνει πως ήταν η ανήλικο ή αρσενικό γιατί ξαφνικά του ήρθε να αλλάξει σε θηλυκό. Το περίεργο σε όλη την υπόθεση είναι πως το ασπρόμαυρο δεν κάνει καμιά κίνηση για να παλέψει για το μέρος του. κάθετε και τις τρώει απλά. τώρα σκέφτηκα να βγάλω το πορτοκαλί και να το αντικαταστήσω με κάποιο πάρα πολύ μικρό ανήλικο που είναι πιο εύκολο να βρεθεί από τι ασπρόμαυρο. 

Φυσιολογική συμπεριφορά είναι. Και καλά τα είπες αν είσαι σίγουρος πως το παλιό ήταν θηλυκό, το μικρό ήταν το πρώιμο αρσενικό. Μεγαλώνοντας το μικρό και καθώς ωριμασε σαν αρσενικό, τότε αναλαμβάνει το θηλυκό να του δείξει, με χρήση βίας, ότι αυτό είναι το κυρίαρχο ζώο. Αυτό το μαρτυρά και το τρέμουλο που του κάνει.

Οπότε πιστεύεις πως θα τα βρούνε εάν τους δώσω λίγο χρόνο? ή πρέπει να βγάλω ένα από τα 2?

το πορτοκαλί είναι το θυλικό φίλε μου και η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη. το "τρεμουλιασμα" που κάνει είναι κατι σαν τσαλιμάκι :P

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo

Παιδιά έχετε δίκιο. Σήμερα βλέπω πως ηρέμισαν τα πράγματα. Αν και το μάυρο από το ξύλο που έχει φάει είναι ακόμα σφιγμένο και κάθεται κυρίως αριστερα στο ενυδρείο (αλλά τρώει κανονικά) το πορτοκαλί δεν του επιτίθεται συνέχεια όπως τις προηγούμενες μέρες. Πιστέυω πως στην συνέχεια θα γίνουν τα πράγματα όπως πρίν.

το πορτοκαλί είναι το θυλικό φίλε μου και η συμπεριφορά είναι συνηθισμένη. το "τρεμουλιασμα" που κάνει είναι κατι σαν τσαλιμάκι :P

Ωχ που πήγε το παιδί του Τσαλίκη;;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...