Jump to content

Στρώσιμο νέου ενυδρείου με τροφή - Τι πάει στραβά;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Μετά από πολύυυυυ καιρό να'μαι πάλι και προσπαθώ να στήσω από την αρχή ένα 400λτ ενυδρείο (350-360καθαρά) για χρυσόψαρα. Η μέθοδος που επιλέχθηκε είναι αυτή με τροφή και να κάνει πλήρη κύκλο το ενυδρείο. Έχοντας περάσει από το στάδιο του στησίματος, βυθός φίλτρα κλπ όλα καθαρά και στη θέση τους ξεκίνησα αρχές Σεπτέμβρη τη διαδικασία. Χρησιμοποιήθηκε Prime αντιχλώριο και Denitrol για την αρχή μαζί με τροφή σε flakes για χρυσόψαρα (χρυσόψαρα θα κατοικήσουν όταν είναι έτοιμο). Επίσης η θερμοκρασία του νερού ρυθμίστηκε στους 30°C από την αρχή.

Ένα μήνα λοιπόν μετά οι μετρήσεις που παίρνω είναι σχεδόν μηδενικές και σε ΝΟ2 και σε ΝΟ3 και αναρωτιέμαι τι πάει στραβά...;;;

Οι μετρήσεις που παίρνω είναι καθαρά μηδενικές σε ΝΟ2 και απειροελάχιστες σε ΝΟ3 (μικρότερες ή μάξιμουμ 5-10mg/l).

Αυτό που δεν ήξερα και ίσως έκανα λάθος από την αρχή ήταν ότι δεν έβαζα τακτικά τροφή. Έβαλα στην αρχή περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένα flakes και το άφησα για αρκετό καιρό μέχρι να ξανα-συμπληρώσω. Επίσης δεν χρησιμοποιούσα τον φωτισμό αρκετά, μπορεί να πέρναγαν μερικές μέρες μόνο με το φυσικό φως του χώρου χωρίς να ανάψω τα φώτα του ενυδρείου. Αλλαγή νερού δεν έχει γίνει στην πορεία. Επίσης τις τελευταίες μέρες άρχισα να προσθέτω τροφή (έριξα και pellets) και παρατήρησα ότι στην τροφή που μένει στον πυθμένα καθώς και στο θερμόμετρο υπάρχει ένα άσπρο χνούδι καθώς και θολούρα στο ενυδρείο... (Θολούρα έχει τουλάχιστον 2 βδομάδες τώρα).

Μπορεί κανείς να βοηθήσει στο τι γίνεται λάθος; Να συνεχίσω με τροφή μέχρι να ανέβουν τα NO3; Αν ναι πόση κάθε πότε; Και με τη θολούρα τι γίνεται; φυσιολογική; Το χνούδι;

Θα μπορούσα ενδεχομένως να το αδειάσω και να ξεκινήσω από την αρχή αλλά λυπάμαι τον χρόνο της αναμονής... Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή :)

Επισυνάπτω και εικόνες από θολούρα, τροφή στον πάτο και το χνούδι...

Σχετικά με τα υπόλοιπα το φίλτρο μου είναι το CrystalProfi το μεγάλο και οι υπόλοιπες μετρήσεις που παίρνω:

GH : 6°d

KH : 6°d
pH : 6.9
Cl2 : 0 mg/l

Ευχαριστώ,
Δημήτρης

post-15851-0-26085700-1444297360_thumb.jpg post-15851-0-96171300-1444297370_thumb.jpg post-15851-0-35804600-1444297383_thumb.jpg post-15851-0-16931000-1444297398_thumb.jpg

Το λάθος σου φίλε μου είναι ότι την τροφή την βάζουμε σε ένα δίχτυ σε μια κάλτσα η καπό που να μπορούμε να την αλλάζουμε μετά από 2-3 μέρες.. Δεν πρέπει να μένει μέσα να σαπίζει και να διαλύεται.

Δεν έχεις κάποιον να σου δώσει μπολι για να μην παιδεύεσαι?

Νο3 και Νο2 μπορεί όντος να είναι 0

Η αμμωνία ομος πόσο είναι.

Μετρα να δεις αρχικά αν έχεις αμμωνία και αν έχεις συνεχίζεις και μεγαλώνεις τη ποσότητα της τροφής αλιος αν δεν έχεις ούτε αμμωνία τότε ξεκινάς και αυτή την φορά σοστα οπος σου είπα και πιο πάνω να βάζεις την τροφή σε τούλι η σε μια κάλτσα και την αντικαθιστάς με φρέσκια.

Καλή αρχή σου εύχομαι και καλός ήρθες στο κόσμο των χρυσόψαρων :D

Έχεις βάλει κάποιο φίλτρο να δουλεύει; Γιατί δε μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες... 

Σόρυ τώρα διάβασα ότι έχεις φίλτρο... Οπότε άκυρο 

Έγινε επεξεργασία - chranagnostou

Έχεις βάλει κάποιο φίλτρο να δουλεύει; Γιατί δε μπορώ να διακρίνω από τις φωτογραφίες... 

Σόρυ τώρα διάβασα ότι έχεις φίλτρο... Οπότε άκυρο 

Αυτή η θολούρα προέρχεται από τα βακτήρια που τρώνε τη τροφή που έχεις ρίξει. Μέτρησε την αμμωνία σου όπως σου είπε και ο φίλος παραπάνω ώστε να ξέρεις σε ποιο στάδιο του κύκλου είσαι.

Η τροφη που σαπιζει μπορει να επιφερει μυκητες οπως και μαλλον εγινε.

Χαμηλωσε θερμοκρασια. Δεν χρειαζεται τοσο ψηλη. Ασε την φυσικη θερμοκρασια.

Μην ριχνεις prime. Δεσμευει την αμμωνια.

Η θολουρα ισως να προερχεται απο γην τροφη που αποσυντιθεται η οντως απο το denitrol αν και μου φαινεται δυσκολο δυο βδομαδες απο τα βακτηρια.

Για μενα, καθαρισε ολη την τροφη αν μπορεις και αστο ετσι. Απλα μετρα και αμμωνιες κτλ να δεις που βρισκεσαι. Θα στρωσει μονο του. Αν δεις καισυνεχιζει η θολουρα κανε και αλλαγη νερου αφηνωντας το νερο μια μερα να ξεθυμανει το χλωριο η βαλε ανθρακα.

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο φίλτρο σου μέσα τη υλικά. Έχεις?

Καλό είναι στο πάνω πάνω καλαθάκι να βαλαεις και λίγο ενυδρειακο βαμβάκι και άλλαζε το κάθε 1 βδομάδα, η θολούρα είναι από τους μικιτες της τροφής που αποσυντίθεται σαπίζει δλδ και διαλύεται σε όλη την στήλη του νερού.

Έγινε επεξεργασία - Giannis_X

Μια βασικη ερωτηση:

Την τροφη που εριξες, για ποιο λογο την εριξες? ( ειναι υπερβολικη, οπως σου αναφεραν τα παιδεια )

Ξανα βακτηρια εριξες?

Για να σου γαλακτισει το νερου, σου εχει ανεβει η αμμωνια. 

Απ οτι μας διχνεις απο τις φωτο,εκτος απο βυθο μεσα στο ενυδρειο δεν εχεις βαλει κατι αλλο?

Δεν χρειαζεται να εχεις δειγματα ΝΗ3 και ΝΟ2 στις μετρησεις για να εχει στρωσει το ενυδρειο.

Τα νιτρικα μπορει να ειναι χαμηλα γιατι εριχνες πολυ λιγη τροφη ή γιατι δεν γινεται σωστη μετρηση (χαλασμενα τεστ κλπ)/

Το θολωμα μπορει να ειναι απο διαφορους λογους.

Μύκητες υπαρχουν σε ολα τα ενυδρεια και μπορουν να αναπτυχθουν ανα πασα στιγμη οταν δεν υπαρχουν οι καταλληλοι μικροοργανισμοι που θα τους καταναλωσουν. Δεν υπαρχει προβλημα. Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν και ψαρια, κανενα προβλημα. Εξαλλου οταν βαλεις ενα καινουριο διακοσμητικο (πχ ξυλο) ακομα και σε ωριμο ενυδρειο, μπορεις  να δεις να αναπτυσεται πανω του "χνουδι" (μυκητας). Τοτε τι κανουμε? Τιποτα. Το αφηνουμε και το τρωνε τα ψαρια ή τα σαλιγκαρια κλπ. Στα ψαρια δεν παει μυκητας παρα μονο αν ειναι στρεσαρισμενα και με μειωμενο το ανοσοποιητικο τους,

Prime βαζε. Το Prime δεν πειραζει ουτε στο στρωσιμο, γιατι δεν δεσμευει την αμμωνια. Την μετατρεπει σε ατοξικο (για τα ψαρια) αμμωνιο, που ειναι οτι πρεπει ομως για τα βακτηρια.

Επιβαλλεται μαλιστα να μπαινει Prime σε ανωριμο ενυδρειο που στρωνεται με βακτηρια και ψαρια,

Κανε μια αλλαγη νερου να πεσει και η θερμοκρασια και βαλε το πρωτο ψαρι.

• Like 1

Έλα στη συνάντηση , θα έχω μπόλι μαζί μου να σου δώσω .

Αλλαγή νερού κάνε όλο αύριο και σιφωνάρισε τη τροφή , να μην υπάρχει χνούδι .

Δευτέρα βάζεις ψάρια .

Την τροφη δεν την ριχνουμε χημα στο ενυδρειο,αλλα την βαζουμε σε τουλι και την αλλαζουμε ανα καποιες μερες.

Επεισης καλα κανεις και εχεις την θερμοκρασια ψηλα,ετσι τα βακτηρια πολλαπλασιαζονται πιο γρηγορα.

Δεν χρειαζεται να εχεις δειγματα ΝΗ3 και ΝΟ2 στις μετρησεις για να εχει στρωσει το ενυδρειο. Σωστο

Τα νιτρικα μπορει να ειναι χαμηλα γιατι εριχνες πολυ λιγη τροφη ή γιατι δεν γινεται σωστη μετρηση (χαλασμενα τεστ κλπ)/  Σωστο

Το θολωμα μπορει να ειναι απο διαφορους λογους. Σωστο

Μύκητες υπαρχουν σε ολα τα ενυδρεια και μπορουν να αναπτυχθουν ανα πασα στιγμη οταν δεν υπαρχουν οι καταλληλοι μικροοργανισμοι που θα τους καταναλωσουν. Δεν υπαρχει προβλημα. Απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν και ψαρια, κανενα προβλημα. Εξαλλου οταν βαλεις ενα καινουριο διακοσμητικο (πχ ξυλο) ακομα και σε ωριμο ενυδρειο, μπορεις  να δεις να αναπτυσεται πανω του "χνουδι" (μυκητας). Τοτε τι κανουμε? Τιποτα. Το αφηνουμε και το τρωνε τα ψαρια ή τα σαλιγκαρια κλπ. Στα ψαρια δεν παει μυκητας παρα μονο αν ειναι στρεσαρισμενα και με μειωμενο το ανοσοποιητικο τους, Υπαρχουν μυκητες και μυκητες. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι σαπρομυκητες που δεν ειναι και τοσο καλο! Καμια σχεση με τους μυκητες των διακοσμητικων!

Prime βαζε. Το Prime δεν πειραζει ουτε στο στρωσιμο, γιατι δεν δεσμευει την αμμωνια. Την μετατρεπει σε ατοξικο (για τα ψαρια) αμμωνιο, που ειναι οτι πρεπει ομως για τα βακτηρια.

Επιβαλλεται μαλιστα να μπαινει Prime σε ανωριμο ενυδρειο που στρωνεται με βακτηρια και ψαρια, Γιατι επιβαλλεται;

Κανε μια αλλαγη νερου να πεσει και η θερμοκρασια και βαλε το πρωτο ψαρι.

Την τροφη δεν την ριχνουμε χημα στο ενυδρειο,αλλα την βαζουμε σε τουλι και την αλλαζουμε ανα καποιες μερες.

Επεισης καλα κανεις και εχεις την θερμοκρασια ψηλα,ετσι τα βακτηρια πολλαπλασιαζονται πιο γρηγορα. Ποσοι βαθμοι κελσιου ειναι ιδανικα;

Θοδωρή το prime (σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρεία) δεν εμποδίζει την δημιουργία του κύκλου του αζώτου και σε απάντηση της που έτυχε να διαβάσω προτείνει κατά τη διάρκεια του στρωσίματος με τα βακτήρια της (stability) και τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες να προστίθεται στο νερό prime ανά 48 ώρες έτσι ώστε να προστατεύονται τα ψάρια.

Οσο πιο ψηλα,τοσο πιο καλα,μεχρι 30 βαθμους ειναι μια χαρα.

Σε υψηλη θερμοκρασια τα βακτηρια πολλαπλασιαζονται πιο γρηγορα απ οτι σε χαμηλες θερμοκρασιες.

Γι αυτο λεμε,στο στρωσιμο να ανεβασουμε θερμοκρασια,ειδικα οταν δεν υπαρχουν μεσα ψαρια και φυτα.

Καλησπέρα ξανά,

Έκλεισα την θέρμανση εχθές και η θερμοκρασία είναι σήμερα 27,2°C

Πήρα και τεστ αμμωνίας γιατί δούλευα με τα στικάκια. Μετά από 2 μετρήσεις η αμμωνία είναι κάτι μεταξύ 0,1 & 0,2 mg/l (JBL Test NH4)

Ξέχασα να αναφέρω στην αρχή ότι έχω και μια μικρή συγκέντρωση ενυδρειακού αλατιού (10 κσ) από το ξεκίνημα - Καλό για τα χρυσόψαρα που θα μπουν αλλά δεν ξέρω για το στρώσιμο αν έπαιξε ρόλο... :/

Συνάντηση πότε είναι και πού ;

Η συνάντηση θα γίνει αύριο στο flocafe στο Φάληρο. Δες στις συναντήσεις γιατί γράφω από κινητό και δεν μπορώ να βάλω λινκ. Μαζευόμαστε μετά τις 6...

Στο θέμα σου τώρα. Αν καταφέρεις να έρθεις θα φέρει ο Σταμάτης μπόλι οπότε κάνε ότι σου είπε και θα είσαι εντάξει. Σιγά σιγά βάλε κάνα ξυλάκι και καμιά πετρουλα και θα το χαρείς και εσύ και τα ψαράκια σου.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ αυτα που σουν ειπαν και τα αλλα παιδια και όχι μόνο ο Σταμάτης.

Έγινε επεξεργασία - mary74

Θα προσπαθήσω να έρθω. Δυστυχώς το πρόγραμμα μου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα οπότε δεν είναι σίγουρο (το ΣΚ παίρνει προτεραιότητα η οικογένεια) - Θα προσπαθήσω να ποστάρω ώστε σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω να μην κουβαληθεί τζάμπα το μπόλι.. thanks

Μπορείς να φέρεις και την οικογένεια , εγώ θα φέρω τη κόρη μου και μια φίλη της .

Θα είμαστε μέχρι αργά .

Εγω το μπόλι το είχα μαζί μου στη συνάντηση ..... αλλά δεν ευόδωσε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...