dimkap75 5 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Χαιρετώ και εδώ την παρέα, στο ενυδρείο μου έχω κάνει την προσπάθεια να συντηρήσω κάποια φυτά αλλά έχω και προβληματάκια. Συγκεκριμένα, η ανούμπια έχει πιάσει άλγη αλλά αυτό το έχει αναλάβει επιμελώς ο CAE. Όμως έχω θέμα με την hygrophila polysperma που χάνει φύλλα (κιτρινίζουν) αλλά σαπίζουν και μερικοί βλαστοί. Παρόλο αυτά άλλοι βλαστοί έχουν ανάπτυξη και μάλιστα έχω κάνει και ένα κλάδεμα. Φωτισμό έχω μια τ8 15W φθορίου (την είχε το ενυδρείο) και ανάβει για 7 ώρες ημερησίως. Από λιπάσματα, 1 φορά την εβδομάδα flourish & 3 φορές iron Το πρόβλημα μου είναι το hygrophila και αν μπορώ να κάνω να πάρει τα πάνω του.... γιατί για την άλγη ο CAE κάνει πάρτυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 5 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Λίγο δύσκολα με την λάμπα που έχεις Από ότι βλέπω τα φυτάκια έχουν αρχίσει και βγάζουν και ρίζες, επάνω στους βλαστούς , δοκίμασε να βάλεις ταμπλέτες στον βυθό να τα βοηθήσεις. Τις ανούμπιες μακρυά από άμεσο φως και θα είναι μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 5 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Αν μπορεις κανε μας μια μικρη παρουσιαση του ενυδρειου σου. Τα λιπασματα που ριχνεις αν μπορεις να τα σπασεις σε ολη την εβδομαδα και οχι μια φορα. ΠΧ. Εσυ τρως μια φορα την εβδομαδα, παρα πολυ και την υπολοιπη τιποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 6 Οκτωβρίου 2015 Author #4 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Αν μπορεις κανε μας μια μικρη παρουσιαση του ενυδρειου σου. Τα λιπασματα που ριχνεις αν μπορεις να τα σπασεις σε ολη την εβδομαδα και οχι μια φορα. ΠΧ. Εσυ τρως μια φορα την εβδομαδα, παρα πολυ και την υπολοιπη τιποτα? Γενικά για το ενυδρείο έχω γράψει στο τοπικ για ενυδρεια μελών. Από ψαράκια έχω μόλυ και ένα CAE. Για τα φυτά, ρίχνω seachem flourish 1ml μια φορά την εβδομάδα και 1ml seachem iron 3 φορές την εβδομάδα Από φωτισμό, έχω 15W και ανάβει 7 ώρες ημερησίως. Για να διορθώσω τα προβλήματα που αναφέρω και σε σχέση με όσα φαίνονται τι αλλαγές προτείνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 6 Οκτωβρίου 2015 15 βατ λαμπα για 60 λιτρα ειναι λιγο,θες αλλη μια τετοια τουλαχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 6 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Αυτο που σου αναφερει ο rastafarian συν οι δοσολογιες να ειναι καθημερινες και οχι μια φορα την εβδομαδα. Οι αλλαγες του νερου εβδομαδιαιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 6 Οκτωβρίου 2015 Author #7 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Λαμπα πως να χωρεσει δευτερη? Επισης λιπασματα καθε μερα? Δοσολογιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Λαμπα θα πρεπει να κανεις πατεντα. Λιπασματα καθε μερα.Η δοσολογια που γραφει το μπουκαλι για τα λιτρα σου θα βαζεις την μιση και αυτη θα την σπας δια 6.Οτι σου βγει θα ριχνεις καθημερινα εκτος την 7η ημερα που θα κανεις αλλαγη νερου. Αυτο εκτος απο το σιδηρο.Σιδηρο ριχνε 2 φορες την εβδομαδα την μιση δοσολογια που λεει το μπουκαλι για τα λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 6 Οκτωβρίου 2015 Author #9 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Αν την αναβω περισσοτερες ωρες λυνει κατι? Για τα λιπασματα θα σκολουθησω τις συμβουλες. Excel χρειαζεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Αν τις αναβεις περισσοτερες ωρες δεν κερδιζεις κατι,εσυ περισσοτερα βατ. Καλο ειναι να ριχνεις και εξελ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 6 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 6 Οκτωβρίου 2015 (edited) Λαμπα θα πρεπει να κανεις πατεντα. Λιπασματα καθε μερα.Η δοσολογια που γραφει το μπουκαλι για τα λιτρα σου θα βαζεις την μιση και αυτη θα την σπας δια 6.Οτι σου βγει θα ριχνεις καθημερινα εκτος την 7η ημερα που θα κανεις αλλαγη νερου. Αυτο εκτος απο το σιδηρο.Σιδηρο ριχνε 2 φορες την εβδομαδα την μιση δοσολογια που λεει το μπουκαλι για τα λιτρα σου. Η seachem πάντως στο πρόγραμμά της έχει σίδηρο κάθε μέρα. Γιατί να μην διαιρέσει και τον σίδηρο δια 6; Έγινε επεξεργασία 6 Οκτωβρίου 2015 - AgMa Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 7 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 7 Οκτωβρίου 2015 (edited) Η seachem πάντως στο πρόγραμμά της έχει σίδηρο κάθε μέρα. Γιατί να μην διαιρέσει και τον σίδηρο δια 6; Εγω χρησιμοποιω αυτον τον πινακα. Απο εκει και υστερα αναλογα τις απαιτησεις που εχει το καθε ενυδρειο! Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2015 - giorgosmarios Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 7 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 7 Οκτωβρίου 2015 SeachemsPlantDosingChart.gif Εγω χρησιμοποιω αυτον τον πινακα. Απο εκει και υστερα αναλογα τις απαιτησεις που εχει το καθε ενυδρειο! και όχι μόνο σίδηρο αλλά και excel κάθε μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 7 Οκτωβρίου 2015 Εχεις αλγη και γι αυτο σου ειπα οχι σιδηρο καθε μερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 7 Οκτωβρίου 2015 #15 Share 7 Οκτωβρίου 2015 Αν ειναι να ξεκινησεις excel θα το ριχνεις κανονικα καθε μερα οσο αντιστοιχει για τα λιτρα σου και μαλιστα την ημερα της αλλαγης νερου ριχνεις διπλη ποσοτητα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 7 Οκτωβρίου 2015 (edited) το βρήκα και ίσως να είναι χρήσιμο για κάποιους Απο που το πηρες αυτο? Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 7 Οκτωβρίου 2015 Author #17 Share 7 Οκτωβρίου 2015 Απο που το πηρες αυτο? δεν είναι σωστά? σε άλλο site που ασχολείται με ενυδρεία κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 7 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 7 Οκτωβρίου 2015 δεν είναι σωστά? σε άλλο site που ασχολείται με ενυδρεία κλπ Οταν βαζουμε κατι απο καπου αλλου,πρεπει να βαζουμε και την πηγη απο οπου το πηραμε. Ομως,επειδη το ποσταρισμα λινκ και αρθρων απο αλλα ελληνικα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του Αquazone απαγορευεται,η φωτο με το προγραμμα που εβαλες και ειναι απο αλλου θα διαγραφει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkap75 7 Οκτωβρίου 2015 Author #19 Share 7 Οκτωβρίου 2015 Οταν βαζουμε κατι απο καπου αλλου,πρεπει να βαζουμε και την πηγη απο οπου το πηραμε. Ομως,επειδη το ποσταρισμα λινκ και αρθρων απο αλλα ελληνικα site και φορουμ ιδιου περιεχομενου με του Αquazone απαγορευεται,η φωτο με το προγραμμα που εβαλες και ειναι απο αλλου θα διαγραφει. οκ σορρυ δεν το ήξερα....!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος