Ilias Halk 5 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2015 (edited) Καλησπέρα φίλοι, Σε λίγο καιρό θα πρέπει να κάνω το επικίνδυνο άθλημα της μεταφοράς ενυδρείου.... Ουσιαστικά πρέπει να μεταφέρω το ενυδρείο που έχω όπως είναι σε άλλο σπίτι σε άλλη περιοχή, οπότε δεν μιλάμε ούτε για στήσιμο νέου άλλου ούτε για μεταφορά σε μεγαλύτερο στο ίδιο σπίτι, ΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Θα ήθελα να πω πως το έχω σκεφτεί στο μυαλό μου και μετά να μου δώσετε συμβουλές ή σχολία αν κάτι είναι λάθος... 1η μέρα (2-3 ώρες) Αγορά νέας μικρής γυάλας (60χ35χ40) κάτι τέτοιο, που θα χρησιμεύσει μελλοντικά και ως καραντίνα... Δανεισμός εξ. φίλτρου από συμφορουμίτη (παρακαλώ διαθεσιμότητες!) Γέμισμα νέας γυάλας με το νερό του ενυδρείου μου και λειτουργία εξ. φίλτρου με αντιφωσφορο, άνθρακα. Τοποθέτηση κυκλοφορητή Μεταφορά βράχου με κοράλια και μετά ζωντανών από το ενυδρείο μου στην νέα γυάλα... 2η μέρα (24 ώρες) Ξεστήνω το παλιό ενυδρείο, άδεισμα, πακετάρισμα μεταφορά όλου του εξοπλισμού στο νέο σπίτι Καθάρισμα εξοπλισμού, γυάλας,ίσως και αλλαγή αραγωνίτη (είναι τίγκα στο κυανο αυτός που έχω). Τοποθέτηση σε νέο έπιπλο, το παλιό μετά από πλημμύρα έχει φουσκώσει είναι επικίνδυνο... Επίσης είναι 60 πόντους ύψος γιατί ήταν δίπλα στο κρεβάτι τώρα πάει για σαλόνι οπότε 1,20 ίσως θα ήταν λύση. Σκέφτομαι αν δεν ξεφεύγει οικονομικά να έχει μεταλλικό σκελετό και εξωτερικό MDF.. Α/Ο νέρο και σπάσιμο αλατιού στο νεό σπίτι και γέμισμα γυάλας... Τέστ υδραυλικών εξοπλισμού όλα σε λειτουργία. 3η μέρα (5-6 ώρες) Τοποθέτηση βράχου σε πλαστικό δοχείο με το νερό της νέας γυάλας. Τα ψαράκια σε κουβά 10κιλο αλατιού με το ίδιο νερό. Άδειασμα - Πακετάρισμα καραντίνας Μεταφορά στο νέο σπίτι. Τοποθέτηση βράχου Τοποθέτηση ψαριών Αυτό σκέφτηκα παιδιά, ακούω απόψεις Αν υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει είτε στις μεταφορές είτε στην εγκατάσταση μετά θα ήμουν υπόχρεος Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2015 - Kiddo Link to comment Share on other sites More sharing options...
NILK 5 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Ηλια κουραγιο. Δεν ειναι τοσο τραγικο οσο φαινεται. Πριν χρονια μετακομισα μονος ενα 300λ. αλλα γλυκου. Με το θαλασσινο ειναι πιο περιπλοκο και θελει καλο προγραμματισμο. Ακουσε πρωτα τη γνωμη των παλιων και βλεπουμε. Αν μπορω να βοηθησω καπου παρε τηλ. ΝΙΚΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 5 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Φιλε μου ειναι πολυ καλη εποχη που κανεις την μετακόμιση ! Ουτε πολυ κρύο ουτε ζεστη αρα δεν θα χρειαστείς θερμοστάτες και ψύξη ! Έκανα αλαγη γυάλας τον δεκεμβριο και χρειάστηκα 8 θερμοστάτες !!!! Το νερο θα το βγάλεις πρώτα και τελευταίο τον αραγωνιτη! Για εμενα πέταμα και καινούργιος! Ξεχωριστό κουβα τα ψαρια και αλλον για βραχια και κοράλλια! Καλη οξυγόνωση και στα δυο και δεν θα εχεις κανένα προβλημα ! Αν γουστάρεις βαλε τα κοράλλια να τα δει και λίγο ο ηλιος, να καταλάβεις τι χαζομαρες κάνουμε με τις λάμπες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
κουρκουλης 5 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 5 Οκτωβρίου 2015 Φιλε καλησπερα και καλη επιτυχια.Αν θες γιαλα 50x40x45 εχω για να κανεις τι δουλεια σου,την ειχα κανει για σαμπ και τωρα δεν τη θελω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 6 Οκτωβρίου 2015 Author #5 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Φιλε καλησπερα και καλη επιτυχια.Αν θες γιαλα 50x40x45 εχω για να κανεις τι δουλεια σου,την ειχα κανει για σαμπ και τωρα δεν τη θελω Ευχαριστώ φίλε όταν είναι θα σε ειδοποιήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Οκτωβρίου 2015 Author #6 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, Μεσ'την βδομάδα θα ξεκινήσω μεταφορές στο νέο σπίτι και ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια: Σκέφτομαι να τοποθετήσω το ενυδρείο δίπλα σε καλοριφέρ. Η γυάλα είναι με 10αρι τζάμι και θα είναι πιο ψηλά από ύψος του καλοριφέρ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε αυτό? Εγώ σκέφτηκα ότι δεν είναι τόσο δραματική η ζέστη που εκπέμπει το καλοριφέρ ώστε να δημιουργείται πρόβλημα. Το καλοκαίρι δεν το συζητάμε κάν είναι σαν να μην υπάρχει, το χειμώνα τις ώρες που ανοίγει δεν ξέρω καν αν αρκεί η ισχύς μια τέτοιας μονάδας για να καταστήσει ανενεργό τον θερμοστάτη... Δεν ξέρω όμως περιμένω έγκριση από τους έμπειρους της παρέας... Επίσης σκέφτηκα ως μεταβατική γυάλα 2 ημέρες να χρησιμοποιήσω μεγάλο πλαστικό δοχείο του ΙΚΕΑ, όπου απλά θα τοποθετήσω το βράχο, το νερό του ενυδρείου, τους κυκλοφορητές και τα ψαράκια. Βιολογία ο βράχος έχεις λογικά, φως θα είναι δίπλα στο παράθυρο, όποτε ίσως να μην χρειάζεται καν να βάλω εξωτερικό φίλτρο και φωτιστικό... Τι γνώμη έχετε? Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Ένα φύλο φελιζόλ η νταου και είσαι οκ με καλοριφέρ ! Και φυσικά αγαπημένα δοχεία ικεα φτιαγμένα ειδικά για μετακομισεις ενυδρειων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 17 Οκτωβρίου 2015 Author #8 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Ένα φύλο φελιζόλ η νταου και είσαι οκ με καλοριφέρ ! Αφού η γυάλα θα είναι πιο ψηλά από το ύψος του καλοριφέρ, το επίπλο λογικά θα το κάνω 65-70 πόντους, μπορώ να βάλω ντάου μόνο στο πλάι εντος του επίπλου να κρύβετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fishbone! 17 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Φίλε μου το νταου είναι για να απομακρύνει την απευθείας θερμότητα στο ενυδρείο ! Η θερμοκρασία πρέπει να ελέγχεται από τον θερμοστάτη σου και όχι από το θερμοστάτη του καλοριφέρ ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanisalus18 18 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα φίλοι, Αν υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει είτε στις μεταφορές είτε στην εγκατάσταση μετά θα ήμουν υπόχρεος αν ισχυει ακομα, θα χαρω να σε βοηθησω οπου και οποτε μπορεσω. στειλε ενα PM αν θελεις. καλο βραδυ. γιαννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 18 Οκτωβρίου 2015 (edited) Μπραβο για την κινηση σου γιαννη Καπως ετσι μαγκες κρατιεται το χομπυ ζωντανο,γινονται φιλιες και απολαμβανουμε περισσοτερο αυτο που μας διασκεδαζει! Φιλε kiddo 1.Ειχα ενυδρειο διπλα σε καλοριφερ αλλα δεν το επιρεαζε σχεδον καθολου. Βεβαια ηταν 700 λιτρα και ισως επαιζε ρολο.Ισως στα λιγοτερα λιτρα να παιζει ρολο αλλα πιστευω πως δεν θα στο βρασει κιολας. Θα σε βοηθησει και να δουλευει λιγοτερο ο θερμοστατης.Προσωπικα θα το εβαζα σε οσο πιο μεση αποσταση μπορουσα. 2.Στο πλαστικο δοχειο για δυο μερες δεν εχεις καποιο προβλημα αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη,αν μπορεις να το βαλεις το εξωτερικο φιλτρο σε λειτουργια καντο. Θα βοηθησει γιατι οσο να'ναι θα αλλαξουν αρκετα πραγματα στο βραχο εστω και γι'αυτη τη προσωρινη και μικρη αλλαγη. Το φως οντως δεν χρειαζεται αφου θα εχεις και φυσικο φως Αντε καλη αρχη και επιτυχια! Έγινε επεξεργασία 19 Οκτωβρίου 2015 - Mr_Zoo Διόρθωση λέξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 24 Οκτωβρίου 2015 Author #12 Share 24 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά μετακόμισα και μένει μόνο το ενυδρείο. Σκέφτομαι να παραγγείλω μια βάση με μεταλλικό σκελετό και μελαμίνη γύρω για μόστρα. Σε τι μάστορα απευθύνομαι; Αν κάποιος φίλος ασχολείται επαγγελματικά με τέτοια ας μου κιόλας να επικοινωνήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Halk 20 Νοεμβρίου 2015 Author #13 Share 20 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, Σκέφτομαι μέσ' το ΣΚ να κάνω το άδειασμα του ενυδρείου(νερό,βράχος ζωντανά) στα 2 πλαστικά δοχεία ΙΚΕΑ που πήρα και την μεταφορά του ενυδρείου(γυάλες, σωληνώσεις) στο νέο μου σπίτι... Το ενυδρείο είναι Π.Φάληρο, αφού το αδειάσω/σουμε και το λύσουμε μετά πρέπει να το πάω Παγκράτι. Από εξοπλισμό ίσως χρειαστώ μόνο ένα επιπλέον θερμοστάτη >= 50watt. Για δώστε διαθεσιμότητες ρε παιδιά Αν βρεθούμε 2-3 θα είναι καλά για να μην γίνουν ζημιές Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo8731 20 Νοεμβρίου 2015 #14 Share 20 Νοεμβρίου 2015 Φιλε σου ευχομαι να σου πανε ολα καλα..... Απο εξοπλισμο δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθησω..... οτι αλλο χρειαστεις ειμαι στην διαθεση σου....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 20 Νοεμβρίου 2015 #15 Share 20 Νοεμβρίου 2015 Έχω εγώ θερμοστάτη να σου φέρω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος