Katherine 4 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας παιδιά!Χθες αγόρασα το ενυδρείο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό..125λιτρων μαζί με τη βάση εξωτερικό φίλτρο θερμαντήρα κλπ..Θα ήθελα κάποιος που πραγματικά γνωρίζει περί του θέματος να απάντησει ή να μου στείλει το κατάλληλο λινκ..θελω λοιπόν να μου πείτε πως να αρχίσω το στήσιμο του ενυδρείου (γλυκου νερου)Ευχαριστώ προκαταβολικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 4 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2015 Ξεκινα διαβασμα στα παρακατω αρθρα και ειδικα στον κυκλο του αζωτου που ειναι το πιο σημαντικο. http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/ Οτι απορια εχεις μετα,την συζηταμε εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garganik 4 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 4 Οκτωβρίου 2015 (edited) mod note Η δημοσίευση δεν νομίζω να βοηθάει κάπου το μέλος. Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός . Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2015 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathis spithas 4 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 4 Οκτωβρίου 2015 Και καλο μην αγορασεις τιποτα αλλο μεχρι να αποφασισεις τι ψαρια θα βαλεις... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
billaus 4 Οκτωβρίου 2015 #5 Share 4 Οκτωβρίου 2015 Διαβασε καλα θεματα απο το φορουμ και θα σε βοηθεισουν αρκετα στο να κανεις μια σωστη αρχη. Και πανω απο ολα θα σε γλυτωση απο το να πεταξεις λεφτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 6 Οκτωβρίου 2015 Author #6 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστωω! Το εχω γεμισει απο χθες αφου επλεινα πολυ καλα τα χαλικια.Εχω βαλει και το εξωτερικο φιλτρο σε λειτουργια..εχω ριξει αντιχλωριο (βελτιωτικο νερου) το βραδυ και σημερα το πρωι εβαλα βακτηρια..τι αλλο πρεπει να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 6 Οκτωβρίου 2015 Author #7 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Ποσα περιπου και ποια ειδη ψαριων ειναι καταλληλα για το ενδρειο 125λιτρων μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Οκτωβρίου 2015 #8 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα και καλη αρχη. Τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλεις; τι εξωτερικο φιλτρο εχεις; τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο; με την διακοσμηση τελειωσες; Διαβασες το λινκ που σου παρατεθηκε; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Οκτωβρίου 2015 #9 Share 6 Οκτωβρίου 2015 Τα 2 θεματα σου συνχονευτικαν σε αυτο.Μην ανοιγεις συνεχεια νεα θεματα για το ιδιο ενυδρειο γιατι μπερδευομαστε εστι.Οτι αποριες εχεις να τις γραφεις εδω. Ποιο πανω σου εδωσα ενα λινκ να διαβασεις,το εχεις διαβασει? Διαβασες για τον κυκλο του αζωτου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Πως πάμε εδώ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 11 Οκτωβρίου 2015 Author #11 Share 11 Οκτωβρίου 2015 εχω εξωτερικο φιλτρο(με βιολογικο υλικο),θερμοστατη και 3 anubias και θα ηθελα να μου προτεινετε συνδιασμους με σκαλαρια ή γκουραμι..Γενικα πιθανους συνδιασμους για τα λιτρα μου..θελω να φτιαξω ενα κοινωνικο ενυδρειοΕυχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Σκαλαρια σ αυτα τα λιτρα δεν μπορεις να βαλεις. Γκουραμι μπορεις ανετα. Θα σου πω εναν ωραιο συνδιασμο κατα τη γνωμη μου. Ενα χαρεμι γκουρμι 15 αρλεκινους Ενα ζευγαρι ανσιστρους η 5-6 οτοκυκλους (πιο ευαισθητα ψαρια αυτα) Αλλος συνδιασμος Ενα χαρεμι γκουραμι 20 cpd Ενα ζευγαρι ανσιστρους η 5-6 οτοκυκλους Οι συνδιασμου αυτοι θελουν φυτεμενο ενυδρειο και με φυτα επιφανειας που αρεσουν στα γκουραμι. Τωρα για τα λιτρα σου υπαρχουν πολλα ψαρια που μπορουν να μπουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 11 Οκτωβρίου 2015 Author #13 Share 11 Οκτωβρίου 2015 θα μπορουσες να μου πεις κι αλλους συνδιασμους αν σου ειναι ευκολο; ή και συνδιασμους με ζωοτοκα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Οι συνδιασμοι που μπορεις να κανεις ειναι παρα πολλοι. Ζωοτοκα μπορεις να βαλεις 2 χαρεμια απο 2 διαφορετικα ειδη και συντομα θα γεμισεις με μικρα. Αλλοι συνδιασμοι. 20-25 νεον Ζευγαρι ανσιστρους η κορυντορας (αυτα θελουν αμμο και οχι χαλικι) Αλλος συνδιασμος 15 pseudomugil gertrudae η pseudomugil furcatus Ζευγαρι η χαρεμι Tateurndina ocellicauda Γαριδες red charry Αλλος συνδιασμος 15 iriatherina werneri Ζευγαρι η χαρεμι Tateurndina ocellicauda Γαριδες red charry Αλλος συνδιασμος 25-30 ember tetra Ζευγαρι ανσιστρους η κορυντορας (αυτα θελουν αμμο και οχι χαλικι) Γαριδες red cherry Αλλος συνδιασμος 15 zebra danio Ζευγαρι ανσιστρους η κορυντορας (αυτα θελουν αμμο και οχι χαλικι) Γαριδες red cherry Ολα τα παραπανω θελουν φυτεμενο ενυδρειο Υπαρχουν παρα πολλοι συνδιασμοι σ αυτα τα λιτρα. Τα ψαρια ειναι παρα πολλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 11 Οκτωβρίου 2015 Author #15 Share 11 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστωω πολυ Όντως οι συνδιασμοί είναι αρκετοί..εσύ μου προτείνεις να βάλω ζωοτοκα όπως γκάπυ κλπ ή γκουράμι κ.α ;Επίσης τι άλλα εύκολα φυτά μπορώ να βάλω; (εχω 3anubias)..Aν προσθέσω στη διακοσμηση καποιο ξυλο αληθεύει πως θα αλλάξει λίγο το χρώμα του νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 11 Οκτωβρίου 2015 #16 Share 11 Οκτωβρίου 2015 (edited) Αν κάνει κάτι το ξύλο όσον αφορά τον χρωματισμού του νερού θα είναι μόνο για τις πρώτες μέρες και μετά θα καθαρίσει. Για εύκολα φυτά ρίξε μια ματιά εδώ Φυτά Με Βάση Το Βαθμό Δυσκολίας Έγινε επεξεργασία 11 Οκτωβρίου 2015 - rastaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 17 Οκτωβρίου 2015 Author #17 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Ταιριαζουν σαν ψαρια τα balloοn molly με τα σκαλαρια ή gourami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgMa 17 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Δεν μας είπες καταρχήν αν έχεις σκοπό να επεξεργάζεσαι (μαλακώνεις) το νερό με τύρφη ή αντίστροφω όσμωση πχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 17 Οκτωβρίου 2015 Ταιριαζουν σαν ψαρια τα balloοn molly με τα σκαλαρια ή gourami? Οχι δεν ταιριαζουν. Βασικα δεν καταλαβα γιατι ρωτας παλι για σκαλαρια ενω σου ειπα πιο πανω οτι αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερι ενυδρειο απο αυτο που εχεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 18 Οκτωβρίου 2015 #20 Share 18 Οκτωβρίου 2015 Όχι σκαλάρια λόγω χώρου, διάβασε εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/topic/61576-pterophyllum-scalare/?p=554297 όχι ballon γεννετικά τροποποιημενα ψάρια. Είναι κρίμα: http://www.aquazone.gr/forums/topic/28630-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katherine 19 Οκτωβρίου 2015 Author #21 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Οχι δεν ταιριαζουν. Βασικα δεν καταλαβα γιατι ρωτας παλι για σκαλαρια ενω σου ειπα πιο πανω οτι αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερι ενυδρειο απο αυτο που εχεις.. δεν ρωταω για να βαλω στο ενυδρειο μου καθως γνωριζω οτι δεν ειναι αρκετα τα λιτρα μου απλα επειδη ηθελα να σιγουρεψω τις γνωσεις μου καθως μια υπαλληλος του πετ σοπ επεμενε οτι τα μπαλουν ταιριαζουν με σκαλαρια..για αλλη μια φορα επαληθευεται οτι το κανουν για χρηματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 19 Οκτωβρίου 2015 #22 Share 19 Οκτωβρίου 2015 Γι αυτο λοιπον φωναζουμε πως ... Πρωτα διαβαζουμε και ενημερωνομαστε και μετα ψωνιζουμε!! Επισης οταν παμε να ψωνισουμε ειμαστε ηδη αποφασισμενοι γι αυτο που ψαχνουμε και αν δεν το βρουμε πολυ απλα παμε αλλου ή επιστρεφουμε στο σπιτακι μας και ξεκιναμε απο την αρχη... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος