Jump to content

Στησιμο Νεου Ενυδρειου

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!Χθες αγόρασα το ενυδρείο που είχα βάλει στο μάτι εδώ και καιρό..125λιτρων μαζί με τη βάση εξωτερικό φίλτρο θερμαντήρα κλπ..Θα ήθελα κάποιος που πραγματικά γνωρίζει περί του θέματος να απάντησει ή να μου στείλει το κατάλληλο λινκ..θελω λοιπόν να μου πείτε πως να αρχίσω το στήσιμο του ενυδρείου (γλυκου νερου)

Ευχαριστώ προκαταβολικά :thumbsu:

Ξεκινα διαβασμα στα παρακατω αρθρα και ειδικα στον κυκλο του αζωτου που ειναι το πιο σημαντικο.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

Οτι απορια εχεις μετα,την συζηταμε εδω.

:sword:  :sword:  :sword:

mod note

Η δημοσίευση δεν νομίζω να βοηθάει κάπου το μέλος.

Θα σε παρακαλούσα να είσαι πιο προσεκτικός .

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Διαβασε καλα θεματα απο το φορουμ και θα σε βοηθεισουν αρκετα στο να κανεις μια σωστη αρχη. Και πανω απο ολα θα σε γλυτωση απο το να πεταξεις λεφτα.

Ευχαριστωω! Το εχω γεμισει απο χθες αφου επλεινα πολυ καλα τα χαλικια.Εχω βαλει και το εξωτερικο φιλτρο σε λειτουργια..εχω ριξει αντιχλωριο (βελτιωτικο νερου) το βραδυ και σημερα το πρωι εβαλα βακτηρια..τι αλλο πρεπει να κανω;

Ποσα περιπου και ποια ειδη ψαριων ειναι καταλληλα για το  ενδρειο 125λιτρων μου;

Καλησπερα και καλη αρχη.

Τι ψαρια σκεφτεσαι να βαλεις; τι εξωτερικο φιλτρο εχεις; τι υλικα εχει μεσα το φιλτρο; με την διακοσμηση τελειωσες;

Διαβασες το λινκ που σου παρατεθηκε;

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα 2 θεματα σου συνχονευτικαν σε αυτο.Μην ανοιγεις συνεχεια νεα θεματα για το ιδιο ενυδρειο γιατι μπερδευομαστε εστι.Οτι αποριες εχεις να τις γραφεις εδω.

Ποιο πανω σου εδωσα ενα λινκ να διαβασεις,το εχεις διαβασει? Διαβασες για τον κυκλο του αζωτου?

εχω εξωτερικο φιλτρο(με βιολογικο υλικο),θερμοστατη και 3 anubias και θα ηθελα να μου προτεινετε συνδιασμους με σκαλαρια ή γκουραμι..Γενικα πιθανους συνδιασμους για τα λιτρα μου..θελω να φτιαξω ενα κοινωνικο ενυδρειο

Ευχαριστω

Σκαλαρια σ αυτα τα λιτρα δεν μπορεις να βαλεις.

Γκουραμι μπορεις ανετα.

Θα σου πω εναν ωραιο συνδιασμο κατα τη γνωμη μου.

Ενα χαρεμι γκουρμι

15 αρλεκινους

Ενα ζευγαρι ανσιστρους η 5-6 οτοκυκλους (πιο ευαισθητα ψαρια αυτα)

Αλλος συνδιασμος

Ενα χαρεμι γκουραμι

20 cpd

Ενα ζευγαρι ανσιστρους η 5-6 οτοκυκλους

Οι συνδιασμου αυτοι θελουν φυτεμενο ενυδρειο και με φυτα επιφανειας που αρεσουν στα γκουραμι.

Τωρα για τα λιτρα σου υπαρχουν πολλα ψαρια που μπορουν να μπουν.

θα μπορουσες να μου πεις κι αλλους συνδιασμους αν σου ειναι ευκολο; ή και συνδιασμους με ζωοτοκα;

Οι συνδιασμοι που μπορεις να κανεις ειναι παρα πολλοι.

Ζωοτοκα μπορεις να βαλεις 2 χαρεμια απο 2 διαφορετικα ειδη και συντομα θα γεμισεις με μικρα.

Αλλοι συνδιασμοι.

20-25 νεον

Ζευγαρι ανσιστρους η κορυντορας (αυτα θελουν αμμο και οχι χαλικι)

Αλλος συνδιασμος

15 pseudomugil gertrudae η pseudomugil furcatus

Ζευγαρι η χαρεμι Tateurndina ocellicauda

Γαριδες red charry

Αλλος συνδιασμος

15 iriatherina werneri

Ζευγαρι η χαρεμι Tateurndina ocellicauda

Γαριδες red charry

Αλλος συνδιασμος

25-30 ember tetra

Γαριδες red cherry

Αλλος συνδιασμος

15 zebra danio

Γαριδες red cherry

Ολα τα παραπανω θελουν φυτεμενο ενυδρειο

Υπαρχουν παρα πολλοι συνδιασμοι σ αυτα τα λιτρα.

Τα ψαρια ειναι παρα πολλα

Ευχαριστωω πολυ :thumbsu: Όντως οι συνδιασμοί είναι αρκετοί..εσύ μου προτείνεις να βάλω ζωοτοκα όπως γκάπυ κλπ ή γκουράμι κ.α ;
Επίσης τι άλλα εύκολα φυτά μπορώ να βάλω; (εχω 3anubias)..Aν προσθέσω στη διακοσμηση καποιο ξυλο αληθεύει πως θα αλλάξει λίγο το χρώμα του νερού;

Αν κάνει κάτι το ξύλο όσον αφορά τον χρωματισμού του νερού θα είναι μόνο για τις πρώτες μέρες και μετά θα καθαρίσει.

Για εύκολα φυτά ρίξε μια ματιά εδώ

Φυτά Με Βάση Το Βαθμό Δυσκολίας

Έγινε επεξεργασία - rastaman

Ταιριαζουν σαν ψαρια τα balloοn molly με τα σκαλαρια ή gourami? 

Δεν μας είπες καταρχήν αν έχεις σκοπό να επεξεργάζεσαι (μαλακώνεις) το νερό με τύρφη ή αντίστροφω όσμωση πχ.

Ταιριαζουν σαν ψαρια τα balloοn molly με τα σκαλαρια ή gourami? 

Οχι δεν ταιριαζουν.

Βασικα δεν καταλαβα γιατι ρωτας παλι για σκαλαρια ενω σου ειπα πιο πανω οτι αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερι ενυδρειο απο αυτο που εχεις..

Οχι δεν ταιριαζουν.

Βασικα δεν καταλαβα γιατι ρωτας παλι για σκαλαρια ενω σου ειπα πιο πανω οτι αυτα τα ψαρια θελουν μεγαλητερι ενυδρειο απο αυτο που εχεις..

δεν ρωταω για να βαλω στο ενυδρειο μου καθως γνωριζω οτι δεν ειναι αρκετα τα λιτρα μου απλα επειδη ηθελα να σιγουρεψω τις γνωσεις μου καθως μια υπαλληλος του πετ σοπ επεμενε οτι τα μπαλουν ταιριαζουν με σκαλαρια..για αλλη μια φορα επαληθευεται οτι το κανουν για χρηματα :thumbdown:

Γι αυτο λοιπον φωναζουμε πως ...

Πρωτα διαβαζουμε και ενημερωνομαστε και μετα ψωνιζουμε!!

Επισης οταν παμε να ψωνισουμε ειμαστε ηδη αποφασισμενοι γι αυτο που ψαχνουμε και αν δεν το βρουμε

πολυ απλα παμε αλλου ή επιστρεφουμε στο σπιτακι μας και ξεκιναμε απο την αρχη... :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...