Jump to content

σε απόγνωση και αδιέξοδο

Recommended Posts

χτες έβαλα To Aquili PH/KH- μειώνει με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο την ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ) και το PH.έτσι λέει. 2ml έβαλα και σήμερα χαθήκανε 3 ψαράκια. 

Για το σκεύασμα που έριξε για το ΡΗ εγω κατάλαβα οτι πρώτα έχασε τα ψάρια και μετά το έβαλε .

Δεν χρειαζεται να ανοιξω θεμα Σταματη,εγω ρωταω για τα συγκεκριμενα ψαρια και την ψαροσυνθεση που εχει ο φιλος σ αυτο το ενυδρειο.

Και διαφωνω πως μπορει να τα κρατησει γιατι αυτα τα ψαρια που εχει ειναι οτι ναναι,ειναι η κλασσικη ψαροσουπα του νεου χομπιστα που προτεινουν τα πετ σοπ και οδηγει σε προβληματα.

Επεισης θεωρω πως τα προφιλ των ψαριων πρεπει να τα διαβαζουμε,δεν εχουν φτιαχτει τζαμπα και το ξερεις και εσυ ο ιδιος.

Θα συμφωνισω με τον Σταματη αρχικά και μετα καλο ειναι να παροτρεινουμε να κανουν σιγα σιγα κινησεις τους νεους οπως προτεινα και εγω να αφαιρει ενα πλαστικο να βαλει μια anubia 1 Ξυλο και πιστευω θα του αρεσει και του ιδιου η αισθηση που θα δινουν αθτα σιγα σιγα θα γινουν ολα .

διαφωνω με το πετα τα αλλαξε αυτο πηγαινε πισω γιατι πελαγωνουν αλλαξε το φιλτρο ειναι 100 συμβουλες που και δεν θα ακουστουν η θα ξεχαστουν.

Οπως και εγω που βλεπω το ενυδρειο και μου θυμιζει στο περιπου το πρωτο μου ενυδρειο :D. αμα υπαρχει θεληση μπορει να γινει και μαζικα μπορει να μην υπαρχει και οικονομικη δυνατοτητα οποτε σιγα σιγα.

Να πω οτι δε λεω οτι οι συμβουλες που δινονται ειναι λαθος αλλα ειναι χαοτικες 10 ατομα του ειπαμε απο κατι.

Θα συμφωνισω με τον Σταματη αρχικά και μετα καλο ειναι να παροτρεινουμε να κανουν σιγα σιγα κινησεις τους νεους οπως προτεινα και εγω να αφαιρει ενα πλαστικο να βαλει μια anubia 1 Ξυλο και πιστευω θα του αρεσει και του ιδιου η αισθηση που θα δινουν αθτα σιγα σιγα θα γινουν ολα .

διαφωνω με το πετα τα αλλαξε αυτο πηγαινε πισω γιατι πελαγωνουν αλλαξε το φιλτρο ειναι 100 συμβουλες που και δεν θα ακουστουν η θα ξεχαστουν.

Οπως και εγω που βλεπω το ενυδρειο και μου θυμιζει στο περιπου το πρωτο μου ενυδρειο :D. αμα υπαρχει θεληση μπορει να γινει και μαζικα μπορει να μην υπαρχει και οικονομικη δυνατοτητα οποτε σιγα σιγα.

Να πω οτι δε λεω οτι οι συμβουλες που δινονται ειναι λαθος αλλα ειναι χαοτικες 10 ατομα του ειπαμε απο κατι.

Δεν καταλαβα τι εννοεις;

Bασικα κατι θελεις να πεις τωρα εσυ αλλα ολο το κειμενο ειναι λιγο ακαταλαβιστικο! 

Θοδωρή , δεν το κατάλαβα και απασχολήθηκα περισσότερο με τη φόρμα χωρίς να ξαναδιαβάσω το αρχικό πόστ ... Συγγνώμη !!!

Άρα τα ψάρια χάθηκαν απ το σκεύασμα ; Βάζω ερωτηματικό γιατί σαν τελευταία ενέργεια φαίνεται να είναι αυτή που έγινε στο ενυδρείο πριν τις απώλειες .

Αν όμως πήγε σύμφωνα με τις οδηγίες δεν θα είχε απώλειες εκτός και εάν το έριξε αδιάλυτο στο ενυδρείο .

Ράστα έχεις δεί ενυδρείο 80άρι με σκαλάρια , ουράνια τόξα και ζωοτόκα να δουλεύει για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα ; Όταν το δείς να συμβαίνει επανειλημμένα , άντε μετά να σε πείσει το οποιοδήποτε προφίλ να αλλάξεις άποψη .

Και είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις δεί σε 130άρι ενυδρείο ψηλό και φαρδύ ( δεν θυμάμαι διαστάσεις ) με Σκαλάρια , Αφρικάνες , χρυσόψαρα , κλόουν και Δίσκους να γεννάνε κάθε μήνα σχεδόν , χωρίς αλλαγή νερού τα τελευταία 3 χρόνια και με νερό της Κέρκυρας που φτάνει και τους 90 βαθμούς σκληρότητα κάποιες περιόδους . Όταν το δείς αυτό να συμβαίνει για χρόνια ελα να μου πείς για προφίλ .

Και μη το θέτεις έτσι το θέμα με τα προφίλ , ξέρεις πολύ καλά οτι η ύπαρξή τους εδώ μέσα οφείλεται σαφώς σε όλους αυτούς που δούλεψαν και δούλεψαν πάρα πολύ , αλλα και σε εμένα που συντόνισα όλο αυτό το έργο με τεράστιες δυσκολίες απο πολλές πλευρές και απο αυτούς που δούλεψαν και απο αυτούς που ΔΕΝ δούλεψαν !!!

Και εαν δεν το έπαιρνα επάνω μου το θέμα , προφίλ δεν θα υπήρχαν στο ΑΖ !!!

Θοδωρή , δεν το κατάλαβα και απασχολήθηκα περισσότερο με τη φόρμα χωρίς να ξαναδιαβάσω το αρχικό πόστ ... Συγγνώμη !!!

Άρα τα ψάρια χάθηκαν απ το σκεύασμα ; Βάζω ερωτηματικό γιατί σαν τελευταία ενέργεια φαίνεται να είναι αυτή που έγινε στο ενυδρείο πριν τις απώλειες .

Αν όμως πήγε σύμφωνα με τις οδηγίες δεν θα είχε απώλειες εκτός και εάν το έριξε αδιάλυτο στο ενυδρείο .

Ράστα έχεις δεί ενυδρείο 80άρι με σκαλάρια , ουράνια τόξα και ζωοτόκα να δουλεύει για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα ; Όταν το δείς να συμβαίνει επανειλημμένα , άντε μετά να σε πείσει το οποιοδήποτε προφίλ να αλλάξεις άποψη .

Και είμαι σίγουρος οτι δεν έχεις δεί σε 130άρι ενυδρείο ψηλό και φαρδύ ( δεν θυμάμαι διαστάσεις ) με Σκαλάρια , Αφρικάνες , χρυσόψαρα , κλόουν και Δίσκους να γεννάνε κάθε μήνα σχεδόν , χωρίς αλλαγή νερού τα τελευταία 3 χρόνια και με νερό της Κέρκυρας που φτάνει και τους 90 βαθμούς σκληρότητα κάποιες περιόδους . Όταν το δείς αυτό να συμβαίνει για χρόνια ελα να μου πείς για προφίλ .

Και μη το θέτεις έτσι το θέμα με τα προφίλ , ξέρεις πολύ καλά οτι η ύπαρξή τους εδώ μέσα οφείλεται σαφώς σε όλους αυτούς που δούλεψαν και δούλεψαν πάρα πολύ , αλλα και σε εμένα που συντόνισα όλο αυτό το έργο με τεράστιες δυσκολίες απο πολλές πλευρές και απο αυτούς που δούλεψαν και απο αυτούς που ΔΕΝ δούλεψαν !!!

Και εαν δεν το έπαιρνα επάνω μου το θέμα , προφίλ δεν θα υπήρχαν στο ΑΖ !!!

Συγνωμη Σταματη αλλα αυτα τα μεμονομενα ενυδρεια,δεν με κανουν να αλλαζω γνωμη ουτε μου φαινονται σωστα.

Επισης οταν κανει καποιος ενα λαθος ενυδρειο με ψαροσουπες,προσωπικα δεν θελω να τον αντιγραψω ουτε να τον εχω σαν παραδειγμα για να πω στον αλλον το σ αυτον εζησαν αρα θα ζησουν και σε σενα.

Επειδη ξερεις καλα λοιπον για τα προφιλ των ψαριων,πες τωρα,θα πρεπει να ακολουθουμε η οχι? Και αν οχι γιατι καθομαστε και τα φτιαχνουμε?

Μη μου πεις για τους ψαχμενους..γιατι αυτο δεν ισχυει. Επισης δεν μιλαω για βιοτοπικης προσεγγισης ενυδρεια αλλα για κοινονικα τα οποια τηρουν τις συνθικες που θελουν ολα τα ψαρια που ζουν εκει μεσα.

Το να βαλει ενας δισκο σε 130 λιτρα με χρυσοψαρα και αλλα οτι ναναι ψαρια εμενα δεν μου λεει κατι.

Θα συμφωνισω με τον Σταματη αρχικά και μετα καλο ειναι να παροτρεινουμε να κανουν σιγα σιγα κινησεις τους νεους οπως προτεινα και εγω να αφαιρει ενα πλαστικο να βαλει μια anubia 1 Ξυλο και πιστευω θα του αρεσει και του ιδιου η αισθηση που θα δινουν αθτα σιγα σιγα θα γινουν ολα . Ακριβώς αυτό .

διαφωνω με το πετα τα αλλαξε αυτο πηγαινε πισω γιατι πελαγωνουν αλλαξε το φιλτρο ειναι 100 συμβουλες που και δεν θα ακουστουν η θα ξεχαστουν. Είσαι μέσα στο πνεύμα των λόγων μου .

Οπως και εγω που βλεπω το ενυδρειο και μου θυμιζει στο περιπου το πρωτο μου ενυδρειο :D. αμα υπαρχει θεληση μπορει να γινει και μαζικα ( όλα μαζί δηλαδή , ταυτόχρονα που λέμε όλες οι αλλαγές) μπορει να μην υπαρχει και οικονομικη δυνατοτητα οποτε σιγα σιγα.

Να πω οτι δε λεω οτι οι συμβουλες που δινονται ειναι λαθος αλλα ειναι χαοτικες 10 ατομα του ειπαμε απο κατι. Με λίγα λόγια τα είπες όλα .

:thumbup:

Δεν καταλαβα τι εννοεις;

Bασικα κατι θελεις να πεις τωρα εσυ αλλα ολο το κειμενο ειναι λιγο ακαταλαβιστικο! 

Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρος Θοδωρη... το ζουμι ειναι, να μη σπαμαρουμε ολοι μαζι ο καθενας απο κατι γιατι συνηθως ενας αρχαριος, εντελως ομως, δε θα συγκρατησει τιποτα και βοηθεια δε θα παρει και εχει δικιο.

• Like 1

Δεν καταλαβα τι εννοεις;

Ναι μπορει... το εγραψα λιγο βιαστικα.

Εν ολιγοις... λεω να πηγαινουμε απο το σημαντικοτερο λαθος ενος αρχαριου στο λιγοτερο σημαντικο.

Καποιος αγορασε τα πλαστικα ειτε επειδη του αρεσαν ειτε επειδη δεν εχει δει τα αληθινα(σε μενα αυτο συνεβη.. η πρωτη μου επαφη με το χομπυ ηταν οτι ειδα στα πετ σιτι. μετα ειδα στο youtube και ειπα αμαν τι ειναι αυτα??? εγω εχω παρδαλε χαλικι :death:  και μετα μπηκα στο φορουμ)

και λεω λοιπον δε μπορουμε να λεμε πετα τα τα παντα (βασικα αυτο δε μ αρεσει να το βλεπω γενικα) προτρεπουμε καποιον να δει την αλλη πλευρα ενος ενυδρειου και οχι αυτη που του πλασαραν με γοργονες και διαφορα με ωραιο τροπο και σιγουρα βλεποντας μεχρι που ειναι ικανος να φτασει καθε αρχαριος που μπαινει.

Το λεω επειδη η καταληξη ειναι η να πεταξει και το ενυδρειο η να πεταξει τις συμβουλες που του δινονται η να κανει τα μισα :).

sorry για τα of topic και ελπιζω να εγινα λιγο πιο κατανοητος.

επισης να πω δε λεω τιποτε με κακια απλα θυμαμαι πως ξεκινησα και σε τι ηλικια και ολα αυτα τα ακουγα βερεσε στα 15 μου(να αλλο ενα στοιχειο που πρεπει να λαβετε υποψιν για την αντιμετωπιση ) :P

ΥΓ. ειχα ενυδρειο με σκαλαρια 60λιτρων για 2 χρονια τα οποια οταν μεγαλωσαν καταλαβα τι κακο ειχα κανει και τα εδωστα στον φιλο σπυρο δελτα delta6 .

Έγινε επεξεργασία - retard20

Ναι μπορει... το εγραψα λιγο βιαστικα.

Εν ολιγοις... λεω να πηγαινουμε απο το σημαντικοτερο λαθος ενος αρχαριου στο λιγοτερο σημαντικο.

Καποιος αγορασε τα πλαστικα ειτε επειδη του αρεσαν ειτε επειδη δεν εχει δει τα αληθινα(σε μενα αυτο συνεβη.. η πρωτη μου επαφη με το χομπυ ηταν οτι ειδα στα πετ σιτι. μετα ειδα στο youtube και ειπα αμαν τι ειναι αυτα??? εγω εχω παρδαλε χαλικι :death: και μετα μπηκα στο φορουμ)

και λεω λοιπον δε μπορουμε να λεμε πετα τα τα παντα (βασικα αυτο δε μ αρεσει να το βλεπω γενικα) προτρεπουμε καποιον να δει την αλλη πλευρα ενος ενυδρειου και οχι αυτη που του πλασαραν με γοργονες και διαφορα με ωραιο τροπο και σιγουρα βλεποντας μεχρι που ειναι ικανος να φτασει καθε αρχαριος που μπαινει.

Το λεω επειδη η καταληξη ειναι η να πεταξει και το ενυδρειο η να πεταξει τις συμβουλες που του δινονται η να κανει τα μισα :).

sorry για τα of topic και ελπιζω να εγινα λιγο πιο κατανοητος.

επισης να πω δε λεω τιποτε με κακια απλα θυμαμαι πως ξεκινησα και σε τι ηλικια και ολα αυτα τα ακουγα βερεσε στα 15 μου(να αλλο ενα στοιχειο που πρεπει να λαβετε υποψιν για την αντιμετωπιση ) :P

ΥΓ. ειχα ενυδρειο με σκαλαρια 60λιτρων για 2 χρονια τα οποια οταν μεγαλωσαν καταλαβα τι κακο ειχα κανει και τα εδωστα στον φιλο σπυρο δελτα delta6 .

Εμ τωρα το καταλαβα. ;)

Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

έκανα πριν λίγο τεστ παιδιά στο ενυδρείο και τα αποτελέσματα είναι τα έξεις.

Παράμετροι
pH: 7,7
Γενική σκληρότητα (GH): πορτοκαλί ανοικτό (το τεστ δεν μου δίνει μέτρο σύγκρισης) 
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): στις 4 σταγόνες άλλαξε χρώμα το νερό
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Μέση Θερμοκρασία (°C): 24,7

παρακάτω δεν ξέρω αν λέει κάτι το τεστ από το νερό βρύσης που χρησιμοποιώ για το ενυδρείο.

Παράμετροι
pH: 7,5
Γενική σκληρότητα (GH): πορτοκαλί σκούρο (το τεστ δεν μου δίνει μέτρο σύγκρισης) 
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): στις 4 σταγόνες άλλαξε χρώμα το νερό
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 

και σαν να μην έφταναν οι τόσες απώλειες χτες έχασα ένα αγγελόψαρο και ένα γκαπι.!!!!!!

πέταξα κάτι διακοσμητικά χρωματιστά και άφησα την αεραντλία συνέχεια σε λειτουργία είναι διπλή.

τώρα έχουν μείνει πλέον 2 γκαπι 2 γατοψαρα και ένα πλατύστομο!

τι άλλο να κάνω??????? 

Συνεχιζεις και ριχνεις το χημικο; ποτε το εριξες τελευταια φορα;τα τελευταια ψαρακια που εχασες ειχαν καποια διαφορετικη συπεριφορα τις προηγουμενες μερες; παρατηρεις αρκετες ωρες το ενυδρειο σου απο την ημερα της πρωτης απωλεια σου ωστε να δεις κατι διαφορετικο στα ψαρακια σου; ποια τεστ εχεις;

έχω το τεστ  Aquili Multi Test Kit     και σε στικ το esha agua test

το χημικό τελευταία φορά ήτανε πριν 2 ήμερες και οχι πάλι όπως και τροφή δεν ξανάριξα εδώ και 3 μέρες,

το ενα αγγελοψαρο ειχε γίνει κόκκινο στα πλάγια των ματιών του και τα καρχαριακια που εδω τα είπατε λαμπεο αν δεν κάνω λάθος

το ενα ηταν φανερά αδυνατισμένο ενώ το άλλο είχε στο κάτω μέρος του φουσκώσει

κάπως και την ίδια μέρα πάνε όλα αυτά τα ψαράκια! 

τώρα το τελευταίο αγγελόψαρο χτες που απεβίωσε και αυτό δεν φενοταν να έχει κάτι όπως και το γκαπι . 

δεν βάζω τίποτα ξανά μέχρι να βρω τι έγινε. τόσα ψάρια αν και από οτι λέτε άσχετα μεταξύ τους στην συμβίωση.

Κοιτα, εγω εχω καταλαβει το εξης. Τα ψαρακια πεθαινουν απο διαφορετικα αιτια απλα ετυχε ολα μαζι. Τι πιστευω εγω λοιπον. Φτιαξε την ψαροσυνθεση σου, τις αλλαγες κανονικα καθε βδομαδα και ταιζε τα ψαρια σου κανονικα και οχι μονο μια φορα την ημερα. Βαλε και βιταμινες στο μενου και πιστευω ολα θα ερθουν στα ισα τους.

Ασε τις αυξομειωσεις σε συνθηκες νερου.

υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που μπορείτε να μου προτείνετε?

ε ναι έτσι όπως γίνανε τα πράγματα και με τα παραπάνω που έχουν πει και τα παιδιά όταν σταθεροποιηθούν τα πράγματα να βάλω μόνο γκαπι? και αν ναι πόσα μπορώ να βάλω στο ενυδρείο?

μπορώ να βάλω μαζί με τα γκαπι και ξιφοφόρους? και αν ναι ποιες είναι οι αναλογίες που μπορεί να δεχτεί το ενυδρείο?

υπάρχει η πιθανότητα να έχουν κάποια αρρώστια τα ψάρια από το πετ σοπ και να μου έχει κάνει όλη την ζημιά? 

Βιταμινες νομιζω βγαζουν ολες οι εταιρειες. Εγω χρησιμοποιω την fishtamin sera. Μπορεις να βαλεις αυτα τα ειδη που λες αλλα να ξερεις μολις αρχισουν να γεννανε θα τιγκαρεις. Καλο ειναι να παιξεις με 2 χαρεμια, 1 αρσενικο 3 θηλυκα.

Δεν αποκλειεται καποιο να ηταν αρρωστο στο πετ αλλα βλεπω διαφορετικα συμπτωματα. Δηλαδη αλλο ειχε ζαρωμενη κοιλια και αλλο φουσκωμενη κτλ. Εγω πιστευω πως στρες, κακη διατροφη και κακες συνθηκες νερου τα στειλαν τα ψαρια.

Καλημέρα & από μένα και :welcome: στην παρέα μας.

Αρχικά θα συμφωνήσω με τον Sturm και τον Rastafarian, γιατί οι συμβουλές τους απευθύνονται σε αρχάριο που ψάχνει να βρει τι φταίει, ενώ ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ απευθύνεται σε πιο  έμπειρο που θέλει να πειραματιστεί με την ψαροσύνθεσή του.

Να επισημάνω σε όλους τους συγχομπίστες ότι μάλλον τον μπερδεύετε με τις διαφορετικές τοποθετήσεις και αψιμαχίες, :chair: οπότε καλό θα ήταν να ανοίγατε ένα νέο θέμα για να το συζητήσουμε εκεί.

Τέλος argiss, αν μπορείς να έρθεις στη συγκέντρωση του Σαββάτου θα ήταν ιδανικό, :bigemo_harabe_net-64: παρότι είσαι από τη Βοιωτία. Εναλλακτικά, ψάξε στην περιοχή σου κάποιους πιο έμπειρους να σε βοηθήσουν από κοντά.

Καλημέρα & από μένα και :welcome: στην παρέα μας.

Αρχικά θα συμφωνήσω με τον Sturm και τον Rastafarian, γιατί οι συμβουλές τους απευθύνονται σε αρχάριο που ψάχνει να βρει τι φταίει, ενώ ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ απευθύνεται σε πιο έμπειρο που θέλει να πειραματιστεί με την ψαροσύνθεσή του.

Να επισημάνω σε όλους τους συγχομπίστες ότι μάλλον τον μπερδεύετε με τις διαφορετικές τοποθετήσεις και αψιμαχίες, :chair: οπότε καλό θα ήταν να ανοίγατε ένα νέο θέμα για να το συζητήσουμε εκεί.

Τέλος argiss, αν μπορείς να έρθεις στη συγκέντρωση του Σαββάτου θα ήταν ιδανικό, :bigemo_harabe_net-64: παρότι είσαι από τη Βοιωτία. Εναλλακτικά, ψάξε στην περιοχή σου κάποιους πιο έμπειρους να σε βοηθήσουν από κοντά.

Οι διαφορες και οι αψιμαχιες ειναι αυτο που εχει βοηθησει, σε πολλους τομεις και οχι μονο στον ενυδρειακο τομεα, την διεξαγωγη συμπερασματων. Αν ηταν ολοι να λεμε το ιδιο πραγμα δεν θα ημασταν φορουμ αλλα στρατιωτικη μοναδα.

Οσο για τον βομβαρδισμο πληροφοριων, φυσικα και θα γινεται. Υποτιθεται οτι οταν καποιος εχει προβληματα ζηταει βοηθεια και περιμενει απαντησεις. Ισως να ειναι καπως χαοτικο αλλα σιγα σιγα την βρισκουμε την ακρη.

Οσον αφορα το πετα εκεινο και βγαλε το αλλο, δεν το λεμε για κακο, ουτε νομιζω οτι υπαρχει καποιος πιο ηπιος τροπος να πεις σε καποιον να βγαλει κατι που δεν ταιριαζει στο ενυδρειο του.

Τα προβληματα που δημιουργουνται σε ενα ενυδρειο ειναι πολυδιαστατα. Δεν ειναι απλα. Μια ασθενεια μπορει να εκδηλωθει απο πολλους παραγοντες. Οποτε οταν λεμε βγαλε αυτο και βγαλε εκεινο, δεν το λεμε ετσι για πλακα. Δυστυχως δεν ειμαστε, οι περισσοτεροι τουλαχιστον, υδροβιολογοι ουτε εχουμε την ευχερεια να εξετασουμε ενδελεχως το προβλημα παρα μονο βαδιζομενοι στις εκαστοτε πληροφοριες που μεταδιδει ο εκαστοτε παθων. Οποτε το μονο που μενει ειναι να εξαλειψουμε τις εν δυναμει πηγες του κακου τις οποιες αντιλαμβανομαστε.

Βεβαια υπαρχουν και οι γνωστοι παπαγαλοι που απλα παπαγαλιζουν πληροφοριες για τις οποιες δεν εχουν την παραμικρη ιδεα. Αυτοι πρεπει να σταματησουν.

• Like 1

υπάρχουν κάποιες βιταμίνες που μπορείτε να μου προτείνετε? Αν δε βελτιώσεις πρώτα το τρόπο ταΐσματος δεν έχει νόημα .

ε ναι έτσι όπως γίνανε τα πράγματα και με τα παραπάνω που έχουν πει και τα παιδιά όταν σταθεροποιηθούν τα πράγματα να βάλω μόνο γκαπι? και αν ναι πόσα μπορώ να βάλω στο ενυδρείο?

μπορώ να βάλω μαζί με τα γκαπι και ξιφοφόρους? και αν ναι ποιες είναι οι αναλογίες που μπορεί να δεχτεί το ενυδρείο?

υπάρχει η πιθανότητα να έχουν κάποια αρρώστια τα ψάρια από το πετ σοπ και να μου έχει κάνει όλη την ζημιά? Μετά απο 5 μήνες που τα έχεις όχι .

Μια κουβέντα απο κοντά θα πρέπει να την κάνουμε , με όποιον ενδιαφέρεται και τα συμπεράσματα να τα γράψουμε εδω .

Εγω στη συνάντηση του Σαββάτου θα έρθω γι αυτό το λόγο , αυτή τη φορά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...