argiss 2 Οκτωβρίου 2015 #1 Share 2 Οκτωβρίου 2015 καλησπέρα παιδιά νέος και εγώ στον κόσμο του ενυδρείου. σήμερα έχασα 3 ψαράκια. σε ένα ενυδρείο 120 λίτρων με φίλτρο juwel. αυτό που είχε το ενυδρείο εσωτερικό είναι. έχω βάλει σε δίχτυ κάτω Aquael Bioceramax,προς τα πάνω μπλε-πράσινο-μαύρο και πάνω πάνω υαλοβάμβακα. έχω και 2 διπλές αεραντλίες για οξυγόνο με χρονοδιακοπτη λειτουργούν σχεδόν 4 ώρες συνολικά την ήμερα. και θερμοκρασία στους 25 βαθμούς. μετά από 5 μήνες λειτουργίας του ενυδρείου οι τελευταίες μετρήσεις είναι n2 0 / n3 20 / ph 8 / gh βάθη πορτοκαλί. έχω κάνει μετρήσεις και με υγρό άλλα και με στικ τεστ σχεδόν τα ίδια μου βγάζουν. υποθέτω ίσως να φταίει το ph!!! τι λέτε και εσείς? κάνω αλλαγές νερού με αντιχλωριο και προετοιμασία σε άλλο δοχείο κάθε εβδομάδα , ανανεώνω 25 λίτρα . τα ψάρια που τώρα είναι μέσα είναι ένας γλυφτης,3 μικρά νέον ένας δίσκος και 2 μικρά γατόψαρα του βυθού. χτες έβαλα To Aquili PH/KH- μειώνει με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο την ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ) και το PH.έτσι λέει. 2ml έβαλα και σήμερα χαθήκανε 3 ψαράκια. το n3 δεν λέει να αλλάξει με τίποτα. φυτά έχω πλαστικά, χαλίκι και 3 με 4 διακοσμητικά. τι άλλο να κάνω να το διορθώσω έχω σκάσει. σε απόγνωση και αδιέξοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 2 Οκτωβρίου 2015 #2 Share 2 Οκτωβρίου 2015 (edited) Βαλε μας μια φωτο... Δισκος δεν μπαινει σε τετοια λιτρα και με αυτες τι μετρησεις. Μην χρησιμοποεις χημικα για να κατεβασεις σκληροτητες... η μονη λυση ειναι η οσμωση. Γλυφτης δεν υπαρχει.... Συμπληρωσε μας αυτο για μια πληρες εικονα http://www.aquazone.gr/forums/topic/50683-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/ Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2015 - nicpapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Οκτωβρίου 2015 #3 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Γεια σου φιλε. Καταρχην τι ψαρια εχασες; Τι βυθο εχεις και τι αλλα διακοσμητικα; Τωρα τι ph εχεις; Τα ψαρια που εχεις, μερικα, δεν κανουν για το ενυδρειο σου. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
NILK 2 Οκτωβρίου 2015 #4 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Ψυχραιμια. Ανεβασε μια φωτογραφια του ενυδρειου σου. Μια φωτογραφια - χιλιες λεξεις λεγαν οι παλιοι. Πετα τα πλαστικα διακοσμητικα γιατι μονο «μπιχλα» μαζευουν. Τo χαλικι του βυθου τι ειναι, εχεις και πετρες ? Εχεις βαλει σκουπα ολο αυτο το διαστημα? Απο ποτε εχεις να καθαρισεις και να αλλαξεις τα υλικα στο φιλτρο σου? Βιολογικο υλικο εχεις και ποσο καιρο? Το φιλτρο τι δυνατοτητες εχει (ροη νερου- λιτρα/ωρα?)- επαρκει για τα 120 λιτρα σου? Καθε ποτε και ποσο ταιζεις? Με ποιο σκεπτικο εχεις 2 αεραντλιες σε 4ωρο και οχι μια σε 24ωρο? Δωσε καποιες πληροφοριες ρουτινας για να σε βοηθησουν τα παιδια του σαιτ και πανω απο ολα ψυχραιμια και υπομονη. NILK/ΝΙΚΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiss 2 Οκτωβρίου 2015 Author #5 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Γενική κατηγορία ενυδρείου (Κοινωνικό)Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (80χ35χ40):Συνολικά Λίτρα: 120Sump (λίτρα): 100 με 110ΟργανισμοίΦυτά: πλαστικά σύνολο 6Ψάρια: 3 γκαπυ 2 γατόψαρα μικρά 1 κυχλιδαΆλλα είδη: 1 ΠλακόστομοΔιακοσμητικά υλικάΦόντο: οχιΠέτρες: 3 Ξύλα: οχιΆλλα διακοσμητικά : μερικά φυτά όλα πλαστικάΥπόστρωμα: Βυθός: χαλίκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (2 φθορίου της juwel ):Διάρκεια φωτισμού: συνολικά 4,5 ώρες είναι κοντά σε μπαλκονόπορτα οπότε μπαίνει και από εκεί φως.Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: juwel εσωτερικό φίλτρο σε δίχτυ κάτω Aquael Bioceramax, προς τα πάνω μπλε-πράσινο-μαύρο και πάνω πάνω υαλοβάμβακα το φίλτρο ήταν πακέτο με το ενυδρείο εσωτερικό Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστάτης juwel 100 wattΛίπανση:Παροχή CO2: δυο διπλές αεραντλίες λειτουργούν 4 μ4 5 ώρες την ημέραΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: ανά 2 με τρεις μέρες ΠαράμετροιpH: 8Γενική σκληρότητα (GH): πορτοκαλί βαθύ είναιΑνθρακική σκληρότητα (ΚΗ): σε στικ λέει 15 στο υγρό τεστ είναι χρώμα τιρκουάζΑμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 25Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 24,8ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: κάθε εβδομάδα , ανανεώνω 25 λίτρα . Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: με αντιχλωριο και προετοιμασία σε άλλο δοχείο κάθε εβδομάδα , ανανεώνω 25 λίτρα . Άλλες ρουτίνες συντήρησης:Φωτογραφίες ανέβασα 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retard20 2 Οκτωβρίου 2015 #6 Share 2 Οκτωβρίου 2015 (edited) τα ψαρακια που εχασες ποια ηταν ξερεις ονομασιες? τα γατοψαρα που λες ειναι τα corydoras aeneus και μεγαλες πετρες στο υποστρωμα δε τα βοηθουν γιατι θελουν να σκαβουν και μπορει να τραυματιστουν. τα πλαστικα καλο ηταν σιγα σιγα οταν μπορεις να αρχισεις να τα αντικαθιστας ενα ενα η με φυτα αληθινα ευκολα η με καποιο ξυλο μοπανι και πετρες ηφαιστιακες λαβας να γινει λιγο πιο φυσικο το περιβαλλον. δε βλεπω στην φωτο ουτε την κιχλιδα ουτε τον δισκο. Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2015 - retard20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Οκτωβρίου 2015 #7 Share 2 Οκτωβρίου 2015 Ο λογος του ψηλου ph ισως βρισκεται στο ζαλικι και στις πετρες η στο δικτυο σου.Περισσοτερο κλινω στο πρωτο. Τις αεραντλιες μεχρι να βαλεις, αν βαλεις, φυτα εχε τις ανοιχτες ολη μερα. Σκαμπανεβασματα στο ph ισως δημιουργησουν προβλημα και γιαυτο καλυτερα μην ριχνεις ζουμια για να το κατεβασεις. Καλυτερα να κρατησεις μονο τα γκαπυ αν εχεις τοσο σκληρο νερο. Τι ψαρια εναι αυτα που εχασες; Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiss 3 Οκτωβρίου 2015 Author #8 Share 3 Οκτωβρίου 2015 τα ψάρια ήταν μαύρα με πορτοκαλί ουρά και πτερύγια σαν γατόψαρα μιας και είχανε και μουστάκια το pet shop μου τα σύστησε σαν 'τύπου' καρχαριακια!!! παρακάτω οι φωτογραφίες με το ψάρι τύπου δίσκου και το γλείφτη όπως μου είπανε στο pet shop μάλλον άσχετοι με αυτά που πουλάνε απλά για να πουλάνε. σε κάποιον που δεν ξέρει. στην τελευταία τα ψαράκια που έχασα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiss 3 Οκτωβρίου 2015 Author #9 Share 3 Οκτωβρίου 2015 και σε περίπτωση που είναι στο χαλίκι τι γίνετε πρέπει να το βγάλω όλο σαν λύση? και αν ναι τι να βάλω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 3 Οκτωβρίου 2015 #10 Share 3 Οκτωβρίου 2015 το ψαρι "τυπου δισκου" ειναι αγγελοψαρο, ο "γλυφτης" νομιζω πλεκόστομος και τα "καρχαριακα" απο οσο ξερω δεν κανουν για το ενυδρειο σου....θα σου προτεινα να βγαλεις ολα τα πλαστικα διακοσμητικα (φυτα,μεδουσες κ.α.) και να βαλεις καποια ευκολα φυτα, αμο αντι χαλικι και καποιες ριζες (ξυλα) ωστε να ηρεμησουν τα ψαρακια σου.....τωρα τα νεον χρειαζονται πιο πολλα ατομα αφου ειναι κοπαδοψαρα και ποσα αγγελοψαρα και γατοψαρα εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 3 Οκτωβρίου 2015 #11 Share 3 Οκτωβρίου 2015 επισης οπως σου ειπαν και τα παιδια κρατα τα γκαπυ και θα εισαι ενταξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2015 #12 Share 3 Οκτωβρίου 2015 (edited) Δεν εχει δισκο φιλε μου,αυτο το ψαρι στη 2η φωτο ειναι σκαλαρι. Δυστοιχος πρεπει να κανεις παρα πολλες αλλαγες στο ενυδρειο σου.. Καταρχην φευγουν ολα τα ψαρια και κρατας μονο τα γκαπυ και αυτα θα τα κανεις 1 αρσενικο και 3 θυληκα.Συντομα θα εχεις και γεννες. Πετα ολα τα πλαστικα διακοσμητικα απο μεσα,μονο ζημια κανουν.Ολα αυτα μπορει να βγαζουν ουσιες που εσυ δεν ξερεις και να κανουν κακο στα ψαρια σου. Βαλε φυσικα υλικα,οπως ξυλα απο πετσοπ και ευκολα αληθινα φυτα. Αλλαγες νερου θα κανεις περισσοτερο απο 25 λιτρα,κανε 30-35 λιτρα ανα εβδομαδα,πρεπει να πεσουν και τα νιτρικα σου κατω απο 20. Ταισμα καθε μερα,οχι ανα 2-3 μερες οπως το κανεις. Χαλικι αν θες μπορεις να αλλαξεις και να βαλεις πιο ψιλο η να βαλεις αμμο. Θα ειναι καλυτερα και για τα φυτα που θα φυτεψεις. Χημικα μη ριχνεις για το ph,μονο κακο κανουν. Επισης,βγαλε το μαυρο σφουγγαρι απο το φιλτρο σου και στη θεση του βαλε και αλλο βιολογικο υλικο,το μαυρο σφουγγαρι ειναι ανθρακας και δεν χρειαζεται. Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2015 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #13 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Sump (λίτρα): 100 με 110 ???????? Διατροφή: ανά 2 με τρεις μέρες Γιατί ; Τη σκληρότητα δεν τη μετράς καλά , μάθε το τρόπο . Χημικά για το ΡΗ μη βάζεις . Νερό απο πού παίρνεις ; Θελω να πω , είναι πόσιμο , απο πηγάδι απο γεώτρηση ; Κάνε και μετρήσεις στο καθαρό νερό να δούμε τις διαφορές . Προσπάθησε να μας βγάλεις μια φωτογραφία με τη κιχλίδα και ή να αφαιρέσεις το Λαμπέο φρενάτους αν είναι μόνος του ( πολύ πιθανόν να τα κυνήγησε τα ψάρια που έχασες αυτός ) ή να προσθέσεις άλλον έναν για να μη σου κυνηγάει τα άλλα ψάρια . Άποψή μου , μη κάνεις καμία αλλαγή αν σου αρέσει έτσι το ενυδρείο , τάιζε καθημερινά κάνε τις αλλαγές σου έτσι όπως τις κάνεις και σε κανένα μήνα πές μας αν εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2015 #14 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Ρε συ Σταματη,γιατι να αφησει αυτη τη ψαροσουπα και να μη φτιαξει μια σωστη που να μην εχει προβληματα και να χαιρετε και αυτος και τα ψαρια του το ενυδρειο? Γιατι να αφησει ολα αυτα τα ασχετα ψαρια μεσα? Πιστευεις οτι το Λαμπεο κανει γι αυτα τα λιτρα? Το αγγελοψαρο? Κανει για 100 λιτρα ενυδρειο? Νταξει,ειπαμε να ειμαστε ελαστικοι αλλα οχι ετσι..εδω ο φιλος εχει βαλει οτι ψαρι του εδωσε το πετ σοπ,γιατι δηλαδη να μη φτιαξει κατι σωστο? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Οκτωβρίου 2015 #15 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Μα νομιζω πως τα λαμπεο ειναι αυτα που εχασε. Και θα συμφωνησω με τον Κωστα περι ιχθυοσυνθεσης. Στάλθηκε από το LG-P710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiss 3 Οκτωβρίου 2015 Author #16 Share 3 Οκτωβρίου 2015 το νερό είναι βρύσης κλασικό και εκεί που έκανα μέτρηση το ph κάπου στο 8 το βγάζει. να ρωτήσω και κάτι ακόμα με αυτό το ph και τα στοιχεία τα άλλα που έχω υπάρχουν ψάρια που να μπορούν να ζήσουν ??? αν και από ότι είδα πρέπει να αλλάξω σχεδόν τα πάντα. αυτοί στο pet shop είναι ποιο άσχετοι από εμένα αλλά και τι να κάνω μόνο ένα υπάρχει στην περιοχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Οκτωβρίου 2015 #17 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Tα γκαπυ και γενικα τα ψαρια του σκληρου νερου ζουν μια χαρα. Οπως επισης και ορισμενες, λογο μεγεθους ενυδρειου, αφρικανες κιχλιδες. Αγγελοψαρα, πλεκο, νεον κτλ που ειναι ψαρια αμαλακου νερου καλυτερα οχι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
George K 3 Οκτωβρίου 2015 #18 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Ακριβως οπως σου ειπε ο Sturm, τα γκαπυ που εχεις θα ειναι μια χαρα,τωρα για τα πραγματα που χρειαζεσαι για να αλλαξεις το ενυδρειο σου μπορεις να τα προμηθευτεις απο καποιο e-shop υπαρχουν πολλα μαγαζια στην κατηγορια καταστηματα, δες εδω : http://www.aquazone.gr/forums/forum/292-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #19 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Ρε συ Σταματη,γιατι να αφησει αυτη τη ψαροσουπα και να μη φτιαξει μια σωστη που να μην εχει προβληματα και να χαιρετε και αυτος και τα ψαρια του το ενυδρειο? Γιατι να αφησει ολα αυτα τα ασχετα ψαρια μεσα? Πιστευεις οτι το Λαμπεο κανει γι αυτα τα λιτρα? Το αγγελοψαρο? Κανει για 100 λιτρα ενυδρειο? Νταξει,ειπαμε να ειμαστε ελαστικοι αλλα οχι ετσι..εδω ο φιλος εχει βαλει οτι ψαρι του εδωσε το πετ σοπ,γιατι δηλαδη να μη φτιαξει κατι σωστο? Θεωρώ οτι πρώτα θα πρέπει να βρούμε τι συμβαίνει . Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι νερό έχει το δίκτυο που βάζει . Δε μπορεί για 5 μήνες να πάνε όλα καλά και οι απώλειες που υπάρχουν να οφείλονται στα διακοσμητικά στα σφουγγάρια και στο χαλίκι μόνο . Θέλει υπομονή μέχρι να βγάλουμε το " λαβράκι " . Τη διάβασες την απάντηση που έδωσε για τις μετρήσεις που ζήτησα του νερού , η Κιχλίδα ακόμα δεν ξέρουμε ποιά είναι , το σαμπ 100 λίτρα ; τι σου λέει . Πρώτα βρίσκεις τι έχει συμβεί και μετά προχωράς στις επόμενες βελτιώσεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2015 #20 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Θεωρώ οτι πρώτα θα πρέπει να βρούμε τι συμβαίνει . Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι νερό έχει το δίκτυο που βάζει . Δε μπορεί για 5 μήνες να πάνε όλα καλά και οι απώλειες που υπάρχουν να οφείλονται στα διακοσμητικά στα σφουγγάρια και στο χαλίκι μόνο . Θέλει υπομονή μέχρι να βγάλουμε το " λαβράκι " . Τη διάβασες την απάντηση που έδωσε για τις μετρήσεις που ζήτησα του νερού , η Κιχλίδα ακόμα δεν ξέρουμε ποιά είναι , το σαμπ 100 λίτρα ; τι σου λέει . Πρώτα βρίσκεις τι έχει συμβεί και μετά προχωράς στις επόμενες βελτιώσεις . Δεν ειπα εγω καπου οτι για τις απολειες φτιανε τα διακοσμητικα,ειπα απλα να τα βγαλει και να βαλει φυσικα υλικ,καλυτερα θα ειναι. Η απαντηση για τις μετρησεις ηταν ph 8,αλλα δεν λεει κατι αυτο.Κιχλιδα μαλλον εννοει το αγγελοψαρο. Το σαμπ 100 λιτρα μου λεει οτι μαλλον μπερδευτικε με τα καθαρα λιτρα..αποκλειεται να εχει 120 λιτρα ενυδρειο και 100 λιτρα σαμπ.. Εγω πιστευω οτι για τις απολειες που εχει φταιει η ψαροσυνθεση που εχει.Τα λαμπεο τρομοκρατουν τα υπολοιπα και γενικα τα ψαρια που εχει δεν μπορουν να ζησουν αρμονικα. Ομως,εσυ δεν ειδα να πεις τιποτα για τα ψαρια,αντιθετα ειπες να τα αφησει οπως ειναι και να βαλει και αλλο ενα λαμπεο ακομα. Ομως,δεν μου ειπες,το αγγελοψαρο μπορει να μπει σε 100 λιτρα νερο? Το λαμπεο? Πιστευεις οτι αν τα αφησει ως εχουν,δεν θα εχει προβληματα παλι? Γενικα ταιριαζουν αυτα τα ψαρια μεταξυ τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Οκτωβρίου 2015 #21 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Κι εγω ετσι νομιζω Σταματη. Ο φιλος μπερδευτηκε και κατι αλλο εννοει με το sump! Εκτος αυτου, λεει οτι εριξε χθες το buffer για το ph και την επομενη εχασε τα ψαρια. Ισως οσμωτικο σοκ; Και απ οτι καταλαβα ηταν και τα 3 λαμπεο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #22 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Δεν ειπα εγω καπου οτι για τις απολειες φτιανε τα διακοσμητικα,ειπα απλα να τα βγαλει και να βαλει φυσικα υλικ,καλυτερα θα ειναι. Και εγω αυτό που λέω είναι πρώτα να δούμε τι φταίει και μετα να το δούμε και αυτό αν το θέλει . Η απαντηση για τις μετρησεις ηταν ph 8,αλλα δεν λεει κατι αυτο.Κιχλιδα μαλλον εννοει το αγγελοψαρο.Περιμένω απάντηση απ τον ίδιο το "μαλλον " δεν μου κάνει . Το σαμπ 100 λιτρα μου λεει οτι μαλλον μπερδευτικε με τα καθαρα λιτρα..αποκλειεται να εχει 120 λιτρα ενυδρειο και 100 λιτρα σαμπ.. Ας περιμένουμε την απάντησή του . Εγω πιστευω οτι για τις απολειες που εχει φταιει η ψαροσυνθεση που εχει.Τα λαμπεο τρομοκρατουν τα υπολοιπα και γενικα τα ψαρια που εχει δεν μπορουν να ζησουν αρμονικα. Εαν είναι ένας ναι δικαιολογεί να στρεσάρει κάποια ψάρια μέχρι θανάτου . Ομως,εσυ δεν ειδα να πεις τιποτα για τα ψαρια,αντιθετα ειπες να τα αφησει οπως ειναι και να βαλει και αλλο ενα λαμπεο ακομα. Έδωσα απάντηση . Ομως,δεν μου ειπες,το αγγελοψαρο μπορει να μπει σε 100 λιτρα νερο? Για το πρώτο χρόνο της ζωής του ναί δεν έχει πρόβλημα . Το λαμπεο? Απάντησα . Πιστευεις οτι αν τα αφησει ως εχουν,δεν θα εχει προβληματα παλι? Αν είσαι σίγουρος και μου πείς εσύ ποιά είναι η αιτία για τους θανάτους , θα σου απαντήσω . Γενικα ταιριαζουν αυτα τα ψαρια μεταξυ τους? Αν εξαιρέσουμε το Λαμπέο ναι μπορούν να συμβιώσουν . Κάνε λίγο υπομονή να μας απαντήσει και έχουμε το χρόνο μας να διαφωνήσουμε . Αφού με ξέρεις τόσα χρόνια πως δουλεύω στις ασθένειες , μπορεί στο τέλος να καταλήξουμε σε αυτά που λές εσύ , ας καταλήξουμε όμως με σιγουριά , αποκλείοντας κάποια άλλα σενάρια που εγώ τουλάχιστον τα θεωρώ πιο πιθανά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #23 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Κι εγω ετσι νομιζω Σταματη. Ο φιλος μπερδευτηκε και κατι αλλο εννοει με το sump! Και εγω το πιστεύω αυτό , γιατί όμως δεν αφήνουμε τον ίδιο να το ξεκαθαρίσει ; Εκτος αυτου, λεει οτι εριξε χθες το buffer για το ph και την επομενη εχασε τα ψαρια. Ισως οσμωτικο σοκ; Και απ οτι καταλαβα ηταν και τα 3 λαμπεο! Για τα Λαμπέο δεν το κατάλαβα θα περιμένουμε και γι αυτό να μας πεί . Για το σκεύασμα που έριξε για το ΡΗ εγω κατάλαβα οτι πρώτα έχασε τα ψάρια και μετά το έβαλε . Για όλα αυτά περιμένουμε τις ακριβείς απαντήσεις του . Και ας του πεί κάποιος πως γίνονται τα τεστ για τη σκληρότητα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 3 Οκτωβρίου 2015 #24 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Συγνωμη Σταματη,αλλα διαφωνω περι ψαροσυνθεσης. Ουτε τα ψαρια που εχει ταιριαζουν μεταξυ τους αλλα ουτε το αγγελοψαρο μπορει να ζησει σ αυτα τα λιτρα. Ετσι οπως παμε θα αναιρεσουμε οτι προφιλ εχουμε και δεν θα χρειαζεται να καθομαστε να σπαμε τα δαχτυλα μας για να τα γραφουμε. Και μη μου πεις οτι τα προφιλ ειναι για τους πιο εμπειρους που θελουν να φτιαξουν αλλο ενυδρειο,γιατι εγω σου μιλαω για απλες σωστες ψαροσυνθεσεις σε σωστα λιτρα με καταλληλες παραμετρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Οκτωβρίου 2015 #25 Share 3 Οκτωβρίου 2015 Συγνωμη Σταματη,αλλα διαφωνω περι ψαροσυνθεσης. Ουτε τα ψαρια που εχει ταιριαζουν μεταξυ τους αλλα ουτε το αγγελοψαρο μπορει να ζησει σ αυτα τα λιτρα. Ετσι οπως παμε θα αναιρεσουμε οτι προφιλ εχουμε και δεν θα χρειαζεται να καθομαστε να σπαμε τα δαχτυλα μας για να τα γραφουμε. Και μη μου πεις οτι τα προφιλ ειναι για τους πιο εμπειρους που θελουν να φτιαξουν αλλο ενυδρειο,γιατι εγω σου μιλαω για απλες σωστες ψαροσυνθεσεις σε σωστα λιτρα με καταλληλες παραμετρους. Άνοιξε ενα νέο θέμα να το συζητήσουμε ....... εδώ θέλεις ; Πρόσεξε μόνο το τίτλο που θα βάλεις και τη περιγραφή που θα κάνεις για το προς συζήτηση θέμα . Όσο ποιο γενικό είναι τόσο πιο δύσκολα θα μπορέσουμε να βγάλουμε άκρη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος